- 20 Kasım 2018
- 12.160
- 43.756
- 598
- 35
- Konu Sahibi VanessaRinki
Sizin aileniz sifirdan gelip maddiyati düzelten bir aile. Siz de bu koşullarda büyümüşsünüz.Bilmem ben galiba biraz optimist bakıyorum olaylara. Her telden insanla çıktığım için olabilir şu ana kadar cidden Tanzanyali dolandırıcıdan Urfali metalciye, st josephli hipsterdan, yolda solcu broşür dağıtan oğlanina kadarama çıkmak ve evlilik ayrı şeyler olabilir evet. evlilik olayında aileler tanışınca ne olur hiç bilmiyorum valla. Ailemi o konuda biraz ekarte etmeyi ve dunurlerle pek muhatap etmemeyi düşünüyorum
benim tek kriterim adamın seksist olmaması. Bana karışmaması. Saygı duyması. En ufak bi muhafazarligi olmaması kafası açık olmalı. O konuda denkliği önemserim. Diğer sosyoekonomik konuları bilmiyorum, belki daha farklı bi ailem olsaydı onemseyebilirdim ama ailemde cidden her kesimden insan olduğu için galiba böyle hissediyorum. Yani mesela benim anneannemle dedem köylü ve radikal islamci. Ciddiyim laik devletin olmaması gerektiğine inanıyorlar. Bize geldikleri zaman içki şişelerini filan saklıyoruz. Annem feminist ve Atatürkçü. Babam inancsiz. Ben küçükken çok dar gelirliydik. Kiramizi bile zor oduyorduk. Zamanla calisip para kazandılar babam yıllardır hayali olan mersedesi filan aldı. Gungoren, Bakırköy, Yeşilkoy, Şişli, Ortaköy her yerde yaşadım. Turkiyeye bakınca herkes böyle bence. Karışık bi milletiz. Bu tür farklara takılmak bana çok boğucu geliyor bence insanları kısıtlıyor... Günümüzde değil sınıf din dil farkı evlilikleri bile görüyoruz. Bilmiyorum çok mu pembe gözlüklerle bakıyorum.
Ama bununla dogar doğmaz bilmemkac bin liralik besiklerde yabanci dadilarla buyuyen, haftasonlari yurtdisina gezmeye giden, bir saate onbinler hatta yuzbinlerce lira veren ve normali bu olan, bu kosullar disini gormemis biriyle en azindan ciddi iliskide anlasmak zor. Fark o iste. Yani bu tamamen içinde buyulen koşulların farkli bakis acilari gelistirmesi, herkesin normalinin farkli olmasından kaynaklaniyor.