- 9 Şubat 2010
- 18.854
- En iyi cevaplar
- 1
- 43.083
- 1.123
- Konu Sahibi Kirmizibalik88
-
Ne desem bilemedim. Benzer bir saçmalık benim de başımda 25 yıllık arkadaşım, salsak ne saçmalıklar yapacağı belli değil, yüzüne bakmak da yalnız bırakmak da istemiyorum. Akışına bırakmak en sağlıklısı sankiMerhabalar arkadaşlar
4-5 senedir samimiyet kurduğum sevdiğim bir arkadaşım var. Kendisi 10 yıllık evli bir çocuğu var.
Eşiyle arasının kötü olduğunu anlatıp dururdu. Bana boşanmaya kararlı olduğunu söyledi. Ama kendisi normalde cesaretsiz biridir ve hatta kararsız.
Şaşırdım ama kendine güvenmesine ve hayatına daha güzel devam etmek istemesine de sevindim bir yandan.
Görüştüğün birisi mi var diye gayrı ihtiyari sordum. Evet dedi.
Aylardır belki de yıllardır birisiyle konuşuyormuş ve buluşmuş bile.
Ben çok üzüldüm ve bana kıvırdığı yalanlar İçin de kendimi kullanılmış hissediyorum.
Kuzenimle konuşuyorum vs derken onunla konuşmuş görüşmüş hep.
Ben bu arkadaşımın kv ile de tanışmıştım. Çok düzgün bir kadındı, çok emeği geçmişti arkadaşıma.
Arkadaşımı hayatımdan çıkarma kararı aldım. Sizce ne konuşmalıyım ve haklı mıyım
Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler
Ben sizin aklı selim biri olduğunuza dair bir hisse kapıldım. Sanırım bilinçaltıma kaydolan birkaç yorumunuzu gördüm ama şu an hatırlamıyorum.Haklısınız
Ama yakıştıramadım ve şaşkınım.
Uzak kalmak daha mantıklı benim için.
teşekkür ederimBen sizin aklı selim biri olduğunuza dair bir hisse kapıldım. Sanırım bilinçaltıma kaydolan birkaç yorumunuzu gördüm ama şu an hatırlamıyorum.
Belki de hiçbiri.
İşte yakışık almayacak bir şey olduğu için haberiniz yok. Hem olsa ne olacak?
Bir arkadaşım bana bir gün şey demişti.
"Tanrıcılık oynamayı bırak."
O zaman benim hayatımdaki kırılma noktalarından biri oldu. Herkes her şeyi yapabilir, herkes yaptığı şeylerin sorumluluğunu da almalıdır. Evet keşke öyle olmasaydı, yapmasaydı vesaire. Bunları boşverin. İnanın başkalarının dertlerini dertlenmek için hayat çok kısa.
Hele de yapacak bir şeyiniz yoksa. Hele de sizden yarım isteyen yoksa.
Hayat güzel gene de. Yaşadığınız güzel anları düşünüp enerjinizi değiştirin.
Mesela şarkıda dediği gibi.
Kırmızı balık kaç kaç...
Evet bize bulaşmadan, ben yanlış olduğunu tasvip etmediğimi belirtip uzak durmayı seçeceğimNe desem bilemedim. Benzer bir saçmalık benim de başımda 25 yıllık arkadaşım, salsak ne saçmalıklar yapacağı belli değil, yüzüne bakmak da yalnız bırakmak da istemiyorum. Akışına bırakmak en sağlıklısı sanki
Evet yalanlarına ortak olmak istemiyorum dediğiniz gibiBenim öyle bir durum oldu evine misafirliğe gittim şey dedi bı gün sana geldim aslında şuna gittim... yani sizi de yalanlara katacaktır bir daha görüşmedim ben
Zulme, kötü olan her şeye sessiz kalmak da ortaklıktır.Sanki adamı siz ayarladınız, niye ortak olasınız?
Yani benim için dert bile değil bu.
Artık o kadar hiçbir şeye şaşırmıyorum ki.
Birisi benim gerçek dostumsa, adam öldürmüş olsa cesedi nereye gömeceğimizi düşünürüm.. Çünkü bilirim ki ya mecbur kalmıştır, ya da yanlışlıkla (yani büyük de olsa bir hata) yapmıştır. Ama birisi benim dostum değilse işime gelmeyen herhangi bişey yaptığında bile onu hayatımdan çıkarabilirim. Herşeyden önce bu insan sizin dostunuz mu değil mi ona karar verin bence.Merhabalar arkadaşlar
4-5 senedir samimiyet kurduğum sevdiğim bir arkadaşım var. Kendisi 10 yıllık evli bir çocuğu var.
Eşiyle arasının kötü olduğunu anlatıp dururdu. Bana boşanmaya kararlı olduğunu söyledi. Ama kendisi normalde cesaretsiz biridir ve hatta kararsız.
Şaşırdım ama kendine güvenmesine ve hayatına daha güzel devam etmek istemesine de sevindim bir yandan.
Görüştüğün birisi mi var diye gayrı ihtiyari sordum. Evet dedi.
Aylardır belki de yıllardır birisiyle konuşuyormuş ve buluşmuş bile.
Ben çok üzüldüm ve bana kıvırdığı yalanlar İçin de kendimi kullanılmış hissediyorum.
Kuzenimle konuşuyorum vs derken onunla konuşmuş görüşmüş hep.
Ben bu arkadaşımın kv ile de tanışmıştım. Çok düzgün bir kadındı, çok emeği geçmişti arkadaşıma.
Arkadaşımı hayatımdan çıkarma kararı aldım. Sizce ne konuşmalıyım ve haklı mıyım
Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler
Bence söyleyip suçuna ortak ettiği için rahatsız. Bu şekilde onun yanındaymış gibi görünecek.bir konuşma yapmak zorunda değilsiniz.
siz arkadaşınız eşini aldattığı için mi rahatsızsınız bunu size söylemediği için mi?
Dostumdu.Birisi benim gerçek dostumsa, adam öldürmüş olsa cesedi nereye gömeceğimizi düşünürüm.. Çünkü bilirim ki ya mecbur kalmıştır, ya da yanlışlıkla (yani büyük de olsa bir hata) yapmıştır. Ama birisi benim dostum değilse işime gelmeyen herhangi bişey yaptığında bile onu hayatımdan çıkarabilirim. Herşeyden önce bu insan sizin dostunuz mu değil mi ona karar verin bence.
Eşini aldattığı İçin ve bunu hata olarak görmediği için.bir konuşma yapmak zorunda değilsiniz.
siz arkadaşınız eşini aldattığı için mi rahatsızsınız bunu size söylemediği için mi?
Konuştum rahatladımböyle birine ne söylemeliyim diye düşünmek bile hata.
direk yüzüne söyle ,tamamen ipler kopmuş olur.
kocasını aldatan biriyle arkadaşlık yapamam diyeceksin direk.
başka bir şeye gerek kalmaz ..
Bence de tanıyamamışım haklısınızArkadaşınozı tanıyamamışsınız işte. Cesaretsiz diyorsunuz evliyken kocasını boynuzlamış bayağı cesaretli ve ahlaksız. Eşi kötüyse kendi de kötü biri. Böyle insanların ahlak kavramları olmuyor ben arkadaşlığımı keserdim. Diğer adam gel ben seni alıcam falan demiştir ondan boşanıyor bu arada bir dalı tutmadan diğerini bırakmıyor çok tehlikeli ve sinsi biri.
Evet bundan sonra görüşmek istemediğimi söyledim rahatladım.Zulme, kötü olan her şeye sessiz kalmak da ortaklıktır.
Konu sahibinin tepki vermemesinden cesaretle daha da sınırlarını genişletebilir.
Bu olay duyulduğunda veya polislik durum yaşandığında o kişinin yakınında olduğu için konu sahibi de suçlanacaktır veya sorgulanacaktır. Başı ağrır suçsuz bile olsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?