Sevdiğim bir arkadaşımın bana iç dökmesi 😕

Kirmizibalik88

Güzel günler göreceğiz güneşli günler ☀️☀️
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2016
3.045
7.266
158
Merhabalar arkadaşlar
4-5 senedir samimiyet kurduğum sevdiğim bir arkadaşım var. Kendisi 10 yıllık evli bir çocuğu var.
Eşiyle arasının kötü olduğunu anlatıp dururdu. Bana boşanmaya kararlı olduğunu söyledi. Ama kendisi normalde cesaretsiz biridir ve hatta kararsız.
Şaşırdım ama kendine güvenmesine ve hayatına daha güzel devam etmek istemesine de sevindim bir yandan.
Görüştüğün birisi mi var diye gayrı ihtiyari sordum. Evet dedi.
Aylardır belki de yıllardır birisiyle konuşuyormuş ve buluşmuş bile.
Ben çok üzüldüm ve bana kıvırdığı yalanlar İçin de kendimi kullanılmış hissediyorum.
Kuzenimle konuşuyorum vs derken onunla konuşmuş görüşmüş hep.
Ben bu arkadaşımın kv ile de tanışmıştım. Çok düzgün bir kadındı, çok emeği geçmişti arkadaşıma.
Arkadaşımı hayatımdan çıkarma kararı aldım. Sizce ne konuşmalıyım ve haklı mıyım

Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler 🌸

Bu durumda kendisi de kötü bir eş. Senin de sorunlu olduğunu düşünüyorum ve beni aldattığını düşünüyorum dersin. Açıkçası ihanete uğramış hissederdim bana da yalan söylemiş netice de. Birdaha seninle görüşmek istemiyorum derim kırılması umrumda bile olmaz. Eşi kötü ise kendisi de ahlaksız. Güvenmem birdaha ayrıca.

Arkadaşınız yaptığı şeyin etik olmadığını bildiği için haliyle size söylememiş. Söylemek zorunda da değil ama siz de istediğiniz insanla arkadaş olmakta ve istediğiniz kişiyle de görüşmek istememekte özgürsünüz.
Yani kimsenin kimseye bir haksızlık ya da düşmanlık ettiği yok. Herkes kendinden yana.
Ne konuşmalı derken, illa bir konuşma şart değil. Kararlarının sorumluluğunu alabiliyor ki yapmış bunu. Koca yetişkin.
Seninle arkadaşlığımıza devam etmek istemiyorum demek yeter benim için.

Bu durumda kendisi de kötü bir eş. Senin de sorunlu olduğunu düşünüyorum ve beni aldattığını düşünüyorum dersin. Açıkçası ihanete uğramış hissederdim bana da yalan söylemiş netice de. Birdaha seninle görüşmek istemiyorum derim kırılması umrumda bile olmaz. Eşi kötü ise kendisi de ahlaksız. Güvenmem birdaha ayrıca.
Bana anlatınca söyledim
Bundan sonra bana ne söylersen söyle bana yalan söylediğini düşüneceğim dedim.
Çok dertlendim.
Güvenilecek yanı kalmadı dediğiniz gibi

Öznel yaklaşırdım. İlişiğimi keserdim. Açıkça o kişiden beklemediğinizi ve sizi kandırdığı için de duygularınızın ne olduğunu belirtin. Eğer itirafından sonra sesiniz çıkmazsa sonrasında sizi de o sürece dahil edecek.

Öyle bir salaklık yaptım, hala içinden çıkamıyorum.

Arkadaşınız yaptığı şeyin etik olmadığını bildiği için haliyle size söylememiş. Söylemek zorunda da değil ama siz de istediğiniz insanla arkadaş olmakta ve istediğiniz kişiyle de görüşmek istememekte özgürsünüz.
Yani kimsenin kimseye bir haksızlık ya da düşmanlık ettiği yok. Herkes kendinden yana.
Ne konuşmalı derken, illa bir konuşma şart değil. Kararlarının sorumluluğunu alabiliyor ki yapmış bunu. Koca yetişkin.
Seninle arkadaşlığımıza devam etmek istemiyorum demek yeter benim için.
Evet. Kendimi de sürece ortak hissetmemiş olurum.

Karşı taraf evlenmeye karar vermiştir. Evliyse de o da boşanacaktır. Bir vaad vardır belki.

Mesafe koyun bu durumu anlar sorarsa

Herkesi kandırdigin yetmedi benide kandırdın

Ben seni bir arkadaş dost gibi dinledim teselli ettim

Yalandan arkadaşla yalandan dostla isim olma: dersiniz
Kesinlikle çok destek oldum dertleştim zamanında

Öznel yaklaşırdım. İlişiğimi keserdim. Açıkça o kişiden beklemediğinizi ve sizi kandırdığı için de duygularınızın ne olduğunu belirtin. Eğer itirafından sonra sesiniz çıkmazsa sonrasında sizi de o sürece dahil edecek.

Öyle bir salaklık yaptım, hala içinden çıkamıyorum.
O içinden çıkılmaz duruma girmek istemiyorum. İki gündür çok canım sıkıldı anlattıklarına.

Yanlış bir sürecin içinde. Bildiğim zaman kendimi kötü hissettim. Bilmiyorum hassas dönemdeyim belki.
Biz çok fazla her şeyi içselleştiriyoruz farkında mısınız?
Sizce arkadaşınız sizin kadar rahatsız mı kendi hayatından? Hiç sanmıyorum. Gayet de kendine yakıştırıyor yaşadığı şeyleri.
O zaman herkes yaptığı tercihlerin sonuçlarını da yaşasın bir zahmet.

Biz çok fazla her şeyi içselleştiriyoruz farkında mısınız?
Sizce arkadaşınız sizin kadar rahatsız mı kendi hayatından? Hiç sanmıyorum. Gayet de kendine yakıştırıyor yaşadığı şeyleri.
O zaman herkes yaptığı tercihlerin sonuçlarını da yaşasın bir zahmet.
Haklısınız
Ama yakıştıramadım ve şaşkınım.
Uzak kalmak daha mantıklı benim için.

Kestirip atın.
Kendisi her şeyi güzelce kılıfına uydurmuş.
En azından hayatının bundan sonrasına şahit olmamayı tercih etmek en doğal hakkınız.
Evet hayatının geri kalanına şahit olmak istemiyorum.
Cümle bu 👍

Back
X