• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğim eskisi gibi gülsün istiyorum...

Bazen insan, surekli iyi seyler anlatilip konularin ustu kapatildiginda kaygilari gecmiyor veya konusamadigindan dolayi icinde daha da buyutuyor...

O yuzden olumsuz da olsa dusuncelerinizi iyisiyle kotusuyle paylasip tercihlerinizi yaptignizi ve bu gercekligi ikinizin de hatta ailenizin de kabul etmesi gerektigni soylemek cok daha ikna edici oluyor...

Sonrasinda bu konuyu unutun demiyorum ama rafa kaldirip hic yokmus gibi bi yerden baslayip anlik mutluluklar ile birsuredir ozlem duydugunuz o duyguyu yeniden hissederek adim atan cocuklar gibi kosacaginizi dusunerek umutla motivasyonunuzu saglayabilirsiniz ; )

Hem konusmak size de iyi gelecektir. Oyle oldu boyle oldu diye degil de kismet diyip gecmeyi ogrenmek lazim.
Anladigim kadariyla depresif olan sadece o degil cunku.
Icinizdekileri akitin rahatlayin...

Cok haklısınız teşekkür ederim.

hayır beddua etmediler tabii ki ama haklı çıktılar uyarılarında
ve ben hiç mutlu olamadım
ailen diyorsa iyi düşün derim
yani senin kötülüğünü, mutsuzluğunu istemezler değil mi?

Bende ondan korkuorum ama tanımadan yargılamak sırf ırkından dolayı hangi mezhebe hangi insanlığa sığar ki?

O konuda açıkcası allahın adil davranacağına inanıyorum içim rahat fakat çok üzülüyorum çooooook...

ben bu aileleri hiç anlayamıyorum ne kadar bencil olabiliyorlar.red ederiz demek ne kadarda kolay.bi tanıdığımın başınada böyle bi olay gelmişti.gizlice evlendiler.gençleri buna zorlayanlar utansın..

ben bu aileleri hiç anlayamıyorum ne kadar bencil olabiliyorlar.red ederiz demek ne kadarda kolay.bi tanıdığımın başınada böyle bi olay gelmişti.gizlice evlendiler.gençleri buna zorlayanlar utansın..

Mutlu evlilikleri var mı? Bizde düşşndük daha doğrusu ben ama o kabul etmiyor. Ayrıca da nereye kadar saklayabiliriz ki yaş 30 a dayanmış çocukta istiyoruz allahın izniyle

alacağın kararda hem aileni düşün hem de sevgilini
sadece sevgilini düşünürsen ailenin tarafından çok kötü sarsılabilirsin
ilerde pişman olabilirsin
bu kadar sert karşı çıkmalarının nedeni zaza olması değildir ya
bu çok saçma bir neden, bir insanın nereli olduğu etnik kökeni ırkı falan neden önemli olsun ki
belki de araştırmalarında gerçekten de bir şeyler öğrendiler hoşlarına gitmeyen
hem ailen senin kötülüğünü istemez ki

alacağın kararda hem aileni düşün hem de sevgilini
sadece sevgilini düşünürsen ailenin tarafından çok kötü sarsılabilirsin
ilerde pişman olabilirsin
bu kadar sert karşı çıkmalarının nedeni zaza olması değildir ya
bu çok saçma bir neden, bir insanın nereli olduğu etnik kökeni ırkı falan neden önemli olsun ki
belki de araştırmalarında gerçekten de bir şeyler öğrendiler hoşlarına gitmeyen
hem ailen senin kötülüğünü istemez ki

Bak canım aldım ikisinide karşıma konuştum. Dedim ki madem araştırdınız madem öyle kötü birisi getirin dökümanları ispat edin ekmek kuran carpsin ayrilirim diyorum. Polisten filan araştırdık diyolarda. Yok. Oda yok. Doğum tarihi ne diyorum gün, ay, söylüyorlar yıl yok (face de o kadarı görünüyodu çünkü) aynı şehirde yaşamıyoruz araştırmışlar güya burda yaşıyor diyolar. Ispat et diyorum zerre ispatlari yok. Yok daga cikmis yok askerlik yapmamis. Adamin askerligine ben sahidim. Böyle yaparsk beni kendilerinden tiksindiriyorlaf haberleri yok. Durum bu.

Nasil bir anlayistir bu anliyamiyorum . Ne demek zaza .. onlar insan degilmi. Nasil bir vicdandir bu . Ben erkek arkafasinin yerinde olsam senden ve ailenden uzak dururdum ....

Cok haklisiniz bende kayin validenizin yerinde olsam aynisini yapardim

Mutlu evlilikleri var mı? Bizde düşşndük daha doğrusu ben ama o kabul etmiyor. Ayrıca da nereye kadar saklayabiliriz ki yaş 30 a dayanmış çocukta istiyoruz allahın izniyle
var tabi.bebişleride var :KK68: canım küçüksün sandım ben seni.artık zamanı gelmiş gerçekten.30 yaşına gelmişsin ailen daha neyin baskısını yapıyorki kızlarının doğru seçim yapabilme yaşı işte sanki çocukmusun.Allahın izniyle bebeğinizde olur üzülme sevgilinin elini sımsıkı tut ve asla vazgeçmeyin.aşk böyle bişey :KK60:

Haklisiniz yorumunuz icin size ayritten cok tesekkür ederim. Varsa fikirleriniz lütfen benden esirgemeyin!!!!
Benim konuma ofke kusmanizi cok iyi anladim simdi . Bence biraz kendinize cekiduzen verin . Ailenize olan kizginliginixi kavgalarinizi baska uyelerin konularindan cikartmaya hakkiniz yok .

var tabi.bebişleride var :KK68: canım küçüksün sandım ben seni.artık zamanı gelmiş gerçekten.30 yaşına gelmişsin ailen daha neyin baskısını yapıyorki kızlarının doğru seçim yapabilme yaşı işte sanki çocukmusun.Allahın izniyle bebeğinizde olur üzülme sevgilinin elini sımsıkı tut ve asla vazgeçmeyin.aşk böyle bişey :KK60:

Yok kiz daha 26 yim :) yatak adli üyeye yazdiklarim ciddiye alinmazsa sevinirim :)

Ailesi ile görüsüyorlar mi peki?

Bende öyle düsünüyorum askimida cok seviyorumm :)

Nasil bir anlayistir bu anliyamiyorum . Ne demek zaza .. onlar insan degilmi. Nasil bir vicdandir bu . Ben erkek arkafasinin yerinde olsam senden ve ailenden uzak dururdum ....
tamamen katılıyorum, ben de erkek arkadaşınızın yerinde olsam uzak dururdum

bir insanın dini inancı, kökeni, ırkı, konuştuğu dili önemli olmamalı
bu farklılıklardan çeşitlilikten güzellikler doğuyor
melezlerin en güzel insanlar olduğu ortada :KK68:

Eeee yazdiklarimda hakliymisim. Simdi ailenede hak verdim. Ama ailen zaza oldugu icin degil. Karmasik iliski yasiyosun kizim akilli ol biraz ona karsi olmasin ... ayrica 30 yaslara geldik sen dedin . Sun ucmussun yaaa

Yokmu burda zaza arkadaslar. Lutfen sessiz kalmayalim . Bu cehalet kultursuzluk yuzunden ezilmeyelim .benim bircok elazig zaza arkadaslarim var. Bakalim zaza dediginiz insanin ailesi seni kabul edicek mi .

tamamen katılıyorum, ben de erkek arkadaşınızın yerinde olsam uzak dururdum

bir insanın dini inancı, kökeni, ırkı, konuştuğu dili önemli olmamalı
bu farklılıklardan çeşitlilikten güzellikler doğuyor
melezlerin en güzel insanlar olduğu ortada :KK68:

Aileme yaklassin demiyorum ki zaten. Benden uzak dursa benim sucum ne?
Benden uzak dursa aiemin yaptığı cehaletten ne farkı kalır ki. Allahtan aşkım öyle düşünmüyor. Bu yüzden ona bu kadar aşığım.

Kızlar kısaca anlatayım, ailem sevdiğimin zaza bizimde türk olmamızdan dolayı ilişkimize karşılar. Evlenirsen seni red ederiz diyolar. Neyse bu konuyu uzatmayım, çokta önemli değil artık.

Kendisi de durumları bildiği için iki aydır başka konu konuşamaz olduk, yemeden içmeden kesildi, dışarı çıkmaz arkadaşları ile doğru düzgün görüşmez oldu. Işten eve evden işe gidiyor.

Ikimiz sürekli bu konuyu konuşmaktan artık fenalık geçirmek üzereyiz ve ben istiyorum ki artık eski günlerimize dönelim. Hayattan tekrar zevk alsın, tekrar yüzü gülsün sevdiğimin, kendisini suçlamasın istiyorum.

Iki aydır sırf annemlerin yarattıkları problemleri konuşmaktan inanın başka konu bulamıyoruz konuşacak.

Bana bir akıl verin nasıl eskisi gibi onu hayata döndürebilirim?

Bana baktığında acı çekmesini istemiyorum artık.:KK61:

Zaza ise neden istemediklerini anlamadım. Bildiğim kadarı ile dinleri İslâm. .Zazaca konuşuyorlar mi dil yüzünden mi? Yoksa mezhep farkı mi? Sizin de dinini zin İslâm olabileceğini düşündüğüm için sordum öyle?

Biraz daha açarsan ona göre fikir verilebilir?

Aileme yaklassin demiyorum ki zaten. Benden uzak dursa benim sucum ne?
Benden uzak dursa aiemin yaptığı cehaletten ne farkı kalır ki. Allahtan aşkım öyle düşünmüyor. Bu yüzden ona bu kadar aşığım.
Bir iki ayki derdimiz belli oldu. Karmasik iliskim beni terk etti. Cok kotuyum . Ne yapmaliyim . Kimlerin konusuna saldirmaliyim . Evlilik cok kutsal bir kurumdur . Sana basit gelebilir. Evlenseniz dahi iliskiniz yurumez. Iki kisi ile evlilik olmuyor . Evlilik demek o senin aileni benimsiycek senin onun ailesini. Insanlarin konularina evlilik kurumunda cocugun olmadigi icin herseyi atip tutup yazar uyeleri karalarsin .bence yol yakunken don

Back
X