Popüler Konu Sevdiğim sözler

“-Herkes geçer diyor.Geçer mi olric? Herkes ne bilir acımı.Herkes ne bilsin acımızı.Yaşar gibi yapmaktan,özlemez gibi yapmaktan iyiymiş gibi yapmaktan..Nefes alıp onu içimde tutmaktan o nefeste boğulmaktan sıkıldım.Ki nefessizlikten değil nefesten boğulmaktır marifetimiz Olric.
-Evet efendimiz
-Bana katıldığını bilmek güzel.Arada ses vermen güzel.İçimin sesi de olmasa ölürüm yalnızlıktan...” Oğuz Atay, Tutunamayanlar

"Elinden geleni yaptıktan sonra, hala olmuyorsa, sıra ayağından geleni yapmakta: gitmek gibi mesela"

Sunay Akın

''benim kalbim hep senin evin olacak''

Son düzenleme:
''Aşk hiç de sizin söylediğiniz basit sempati veya bazen derin olabilen sevgi değildir. O büsbütün başka, bizim tahlil edemediğimiz öyle bir histir ki, nereden geldiğini bilemediğimiz gibi, günün birinde nereden kaçıp gittiğini bilemeyiz...''

''Herkesin bir umudu vardır.
Bir savaşı,
Bir kaybedişi ,
Bir acısı,
Bir yalnızlığı,
Bir hüznü.
Çünkü herkesin bir gideni vardır,
İçinden bir türlü uğurlayamadığı..."
- Turgut Uyar

“Bizi güçlü yapan yediklerimiz değil, hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandıklarımız değil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarımız değil, kafamıza yerleştirdiklerimizdir.”

Francis Bacon

Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.

Paolo Ruffini

Bir ısıtır,
bir üşütür,
bir ağlatır,
bir güldürür;
Sen hem bir hastalık, hem de sağlık gibisin.
-Özdemir Asaf

Geçmişin keşkeleri ve geleceğin endişeleri şu anımızı çalan iki hırsızdır.” (Üstün Dökmen)

Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır."

Günler gitgide kısalıyor, yağmurlar başlamak üzre.
Kapım ardına kadar açık bekledi seni, niye böyle geç kaldın?

Nazım Hikmet Ran

Gene de az gelişmiş bir cümle söylemeden içim rahat etmeyecek; seni tanıdığıma çok sevindim kendi çapımda.

Oğuz Atay

Kendi kendime inşa ettiğim yalnızlık kuleme her an yeni bir tuğla ekliyordum.

Ayşe Kulin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…