Popüler Konu Sevdiğim sözler

Çok talibim var diyenler; Sevinmeyin! Ucuz malın alıcısı çoktur

"Olsa iyi olurdu..." Batı uygarlığı hakkında ne düşünüyorsunuz? sorusuna Gandhi'nin verdiği cevap.

"Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür... Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür...
Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür... Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür... Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür... Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür... Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür."
Gandhi

Son düzenleme:
"Büyüklerin sözü, sözlerin büyüğüdür."
Abdülhakim Arvasi

"Siz kendi elinizle teslim etmedikçe, kimse kendinize olan saygınızı elinizden alamaz."
Gandhi

sabır ağrıları dindiren bi ot gibidir

hem can yakar hem tedavi eder

mevlana

yaşadığın yeri cennet yapamadığın sürece

gittiğin heryer cehennemdir

'Cehennemin en karanlık yerleri, buhran zamanlarında tarafsız kalanlara ayrılmıştır.'

Dante

Ey Allah'ım, önünde secde etmeme müsaade et. 0 imkanı lütfet de, secde edenin başı secde edilene yaklaşsın.

Hz. Mevlana

"Ağır ağır ölür;
Yolculuğa çıkmayanlar,
okumayanlar,
müzik dinlemeyenler,
gönlünde incelik barındırmayanlar."

-Pablo Neruda-

"Sizi bilmiyorum ama ben pişmanlık duyan, utanabilen insanları çok seviyorum. Pişkinlik ne kadar ucuzsa, utanç o kadar değerlidir çünkü."

Sen ancak benim hakkımda düşünürsün, benimle birlikte değil.

Yaşar Al

Çocukken haftalar bana asırdı;
Derken saat oldu,derken saniye...
İlk düşünce,beni yokluk ısırdı:
Sonum yokluk olsa bu varlık niye?
Yokluk,sende yoksun,bir var bir yoksun!
İnsanoğlu kendi varından yoksun...
Gelsin beni yokluk akrebi soksun!
Bir zehir ki,hayat özü faniye...

Eros, yaşlandın mı ? ! Ok'un gideceği yeri göremiyorsun.. Ya bir imkansıza , ya da bir hayırsıza denk getiriyorsun.
- Küçük İskender

Her gece , her seher çağı dualar ettim, Seni istedim; ne şivelerle istedim Tanrı'dan Seni ben.
Diledim ki secdelerim yüzünden şu varlığıma eş dost olasın;
Seni diledim, istedim ya , kalmadı şu varlığım , yok oldu gitti.

Hz. Mevlana

Nezaket bir insanlık sanatıdır
İnsan olmayanları ilgilendirmez

İnsanlar sizi üzmez;
siz onlara sizi üzme
lüksünü verirsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…