Popüler Konu Sevdiğim sözler

Hayatımıza giren insanlar da aslında fotoğraflar gibiler. Ne kadar büyütürsek, o kadar düşüyor kaliteleri...

Kaderini sev ! Varsa kederini de sev !
Üzülme hastalıklarına, gör hangi günahlarına kefaret olacak..
Terk edildin diye de üzülme,demek ki sevebilecek bir yüreğin var..
Geçmişi unut,hiç yaşanmamış gibi davran.Buluttan nem kapma !
Döküver kirpiklerinden sonbaharı,bir gün elbet mutlu tebessümlerle kol kola gireceksin.
Koklayacaksın yağmur sonrası toprakları,yükleyeceksin ruhunu kelebek kanadına.
Uçacaksın semalara sevdiklerinle can!

Hz. Mevlana

'Hayata tepeden bakarsan insanların sadece tepesini görürsün. Hayata daima insanlarla aynı mesafeden bak; o zaman insanların hem yüzünü, hem kalbini görürsün.
Mühim olan yükseklere çıkıp hayata tepeden bakmak değildir; Mühim olan ne kadar yükselsen de her şeye eşit mesafeden bakabilmektir.
Hayatta her şey olabilirsin;
Fakat mühim olan hayatın içinde "İNSAN" olabilmektir.

Şems-i Tebrizi

"Kırılmış kalbine teselli arıyorsan, insanlara değil, Rabbine git."

Gittin.
Şimdi bir mevsim değil, koca bir hayat girdi aramıza.
Biliyorum ne sen dönebilirsin artık, ne de ben kapıyı açabilirim sana.
Şimdi biz neyiz biliyor musun ?
Akıp giden zamana göz kırpan yorgun yıldızlar gibiyiz.
Birbirine uzanamayan
Boşlukta iki yalnız yıldız gibi,
Açı çekiyor ve kendimize gömülüyoruz.

Aylar sonra eski sevgilinizden gelen,Nasılsın?
Mesajıyla umutlanmayın,
Çünkü Her katil merak eder vurduğu kişinin ölüp ölmediğini.'

Bazen her şeyi unutup sadece sımsıkı sarılmak istersin;
Ama bir şey hep engel olur. Nedir o biliyor musun ? Gurur.

"Ben kinci biri değilim. Sadece canımı acıtan insanların, hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam etmelerini istemiyorum."

“Ne sen beni anlıyorsun,
ne de ben.
Ne ben anlatabiliyorum,
ne de sen.
Besbelli, bitecek…”

Pişman değilim! Sadece dön bak arkana; ne için, nelerden vazgeçtin?
Neler dururken, sen neyi seçtin.

Sana yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağmurlu bir coğrafyada yaşadığımızı söyleyecekler.Gerçek olan senin mevsimindir oysa.O günün nasıl geçeceğini anlayabilmek için gökyüzüne bakman gerekmez.Dönüp yüreğine bak!Yağmurlar ve güneş yüreğinden süzülür.Gerçek olan yüreğinin mevsimidir, senin mevsimindir.Her sabah uyandığında gözlerinden dünyaya saçılanlardır mevsim.Güneş senden doğar ve yağmur senin gözlerinden düşer yeryüzüne.Sana atlaslar, haritalar gösterecekler.Adına sınır dedikleri bazı çizgilerle çevrildiğini göreceksin yaşadığın yerlerin.Bütün bunlar kurmaca,Gerçekte tüm yeryüzü Allah'ındır ve gerçekte yürüyebildiğin kadar senindir tüm coğrafyalar...

“Eğer birisini kandırmayı başardıysan onun aptal olduğunu düşünme. Sadece sana hakettiğinden çok daha fazla güvenmiştir...”

''Seni sevmeyene fazla sabır gösterme.
Sabrının adı yüzsüzlük olur.
Bu kadarla kalmaz.
Fedakârlığın eziklik, sevgin de kişiliksiz olur.''

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…