Sevdiğimin annesi din ırk farkı yüzünden beni istemiyor.

Benim için Allah bir ve tüm dinler aynı.Malesef bunu onun annesine anlatamıyoruz.İçim sızım sızım sızlıyor

Türkleri sevmiyor değil,ırkçılık nefret gibi bir durum yok.Ama onlar küçük bir azınlık olduğu için kendi içlerinden başka kimseyi gelin damat olarak kabul etmiyor.Bir çoğu böyle malesef.Ve ben üzüntüden aklımı oynatacağım.
Ben onu sevdiğimi doğurduğu için tanımadan severken,o beni tanımak bile istemiyormuş.Çok canım acıdı çok

Bu işin sonu pek hayırlı gibime gelmedi
Erkek arkadaşınızın annesi sizi neden olduğunuz gibi kabul etmiyor ki?
Sevgilindede var bi işler ama
Siz sevgilinizi olduğu gibi kabul etmeye hazırsınız değil mi?
Peki sizin aileniz ne der bu durumua
Din çok hassas bir konu bence şu dünyada en önemli şey
Sevgi Aşk gelip geçicidir elbet...

Maalesef üzülerek söylüyorum ki daha yolun başında iken kendini daha fazla kaptırmadan bu ilşikiyi sonlandır canım. Çok acılar çekersin. Burada çok görüyoruz ben gözümü kapadım evlendim ama ailesi rahat bırakmadı bizi boşanıyoruz konularını. Sende göz göre göre lades yapma. Anne asla geri adım atmayacaktır seni gelin olarak istemeyecektir.

Ola ki sevgilin kulak tıkadı evlendi annedir atamaz satamaz evlendikten sonra sana yabancıdan farklı davranmayacaktır buda seni huzurun ve eşin arasında bırakacaktır. Birde işin kendi ailenin boyutu var onlarda kızlarının istenmediği bir aileye gelin gitsin istemezler onlarıda üzersin..

Üzülmeni istemem ama gerçekci olursak başına gelecekler bunlardır. Evlenip boşanmak mı daha zor sevgiliyken mi? İyi düşün

Benim için Allah bir ve tüm dinler aynı.Malesef bunu onun annesine anlatamıyoruz.İçim sızım sızım sızlıyor

Tüm dinler derken canım bir tane hak dini vardır oda İslam dinidir zaten
Bak evlenince çoook sorun çıkar aranızda
Yahu dini geçtim iki farklı şehirlerden kültürlerden evlenen insanlar arasında bu yüzden münakaşa çıkıyor
Seninkini hiç hiç düşünemiyorum yani...
Şimdi her şeyi toz pembe görüyorsun
Sevgimle her şeyi aşarım diye dşünüyorsun ama
Ya sevgin bir gün biterse??

Benim için din farkı önemli değil.Annesi yobaz,annem yobaz bu konuda diyor zaten.İstemem,tanımak bile istemem diyormuş kadın.

Hani bırak hristiyan müslüman ayrımını farklı mezhepler bile büyük sorunlar yaşıyor. Alevi sunni ailelerinde olduğu gibi. Hayırlısı olsun hakkında.

Canım haklısın ama sevgilim öyle düşünmüyor,çok saçma bu davranışı ama annemi silemem diyor sadece.
Çaresiz kaldık ikimizde

canım erkek arkadaşın bu konuda annesine baskın çıkabilir sonuçta hayat onun hayatı ne demek annemi ezip geçemem ne alakası var seni annesine kabullendirememenin adını ezemem koyuyor çok yanlış lütfen mantığın ön planda olsun canım inan sevgi bir yere kadar

Son düzenleme:

Öyle bir içimi yaktı ki ölür inşallah kurtuluruz dedim Bilmiyorum ne olacak,ikimizde bocalıyoruz.Bırak su yolunda aksın diyor sevgilim,arada kaldım diyor.yani zamanla alışabilir bu fikre ama şuan çok katı diyor.Bilemiyorum,çok üzgünüz ikimizde.

Kimseye ders anlatmak gibi bir derdim yok. Dediniz ya Allah bir ama tüm dünler aynı değil maalesef. Çok özür dileyerek bilgiçlik taslamadan ayeti yazıyorum
Sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar. De ki: “Allah’ın yolu asıl doğru yoldur.” Alla'ın ayeti böyle iken.
Gene de çok çok özür diliyorum. Size birşeyler ispatlamış durumuna düşmekten çekinirim.

Annemin fikrini değiştiremedim seni de kaybetmek istemedim.Hata benim annemin bu huyunu bile bile ben seni sevdim dedi.O kadar canım yanıyor ki.Tüm dinlerde en günah şey insan harcamak,kalp kırmak değil mi. Bu ne peki,içimi dağladı,günahın en büyüğünü işliyor farkında değil kadın

Bu konuyu görünce Tuğçe Kazaz'ın olayı geldi aklıma kusura bakmayın
Oda Yunanlı biriyle evlenmişti hristiyan olmuştu
kilisede nikah felan kıydırmışlardı
Ama şimdi boşandılar galiba

Ben dindar biri değilim,benim için din iyi insan olmak demek.Sevgilim içinde öyle.
Sağolun yardımcı olmaya çalıştınız,ama sevenleri ayırmaya çalışmanın hiç bir kitapta yeri olamaz.Bunun basıma geldiğine inanamıyorum,can çekişiyorum resmen.

Şimdi birde hadi diyelim anneye seni kabul ettirdi. Senin ailen onu kabul edecek mi. Müslüman olmayan damadı isteyecek mi? Çocugunuz olduğunda klisede pazar ayinine mi katılacak camii de cuma namazı mı kılacak?

Bak bunları şimdi düşünemiyorsun sadece beni kabul etse diyorsun ama sevgilin kendi dininden vazgeçecek mi? Yada sen dininden vazgeçebilecek misin?

Ekleme yapayım ne kadar dindar olmasan da senin yetiştiğin yer müslüman. Doğduğundan beri bu dine göre yaşamazsın ne kadar dindar değilim desemde.

Son düzenleme:
Bu konuyu görünce Tuğçe Kazaz'ın olayı geldi aklıma kusura bakmayın
Oda Yunanlı biriyle evlenmişti hristiyan olmuştu
kilisede nikah felan kıydırmışlardı
Ama şimdi boşandılar galiba

Evet biz de konustuk bunu canım sevgilimle.Kilise de evlenebilmek için nüfus kağıdın da din hanenin hristiyan olması gerekiyormuş.
Din değiştirme sebebi bu aslında,kimlik üzerinde.Göstermelik gibi.

Canım sen bu adamı çok seviyorsun belli bu kadar acı çektiğine göre
Ama 5 ay olmuş Ve sevgilin mert bir şekilde davranıp annesine seni kabullendirmek yerine
Ben onu ezemem diyip kolaya kaçıyor gibime geldi
Bence işin bu yönünüde düşün derim
Daha önüne niceleri çıkar

Son düzenleme:
Benim ailem de kabul etmeyecek ama ben onları ikna edeceğim.Şu dünyada hiç bişey sevgiden daha önemli değil benim için
İş sevgilimde bitiyor,ona da bu resti çektim şuan

İs sevgide bitmiyor zamanla sevgin falan kalmaz senin bu sevgilinin ailesi yüzünden farklı kültürlerden evlene kisiler bile nekadar bocaliyor ki sen din değiştirmeden bahsediyorsun Ailesi'de seni istemiyormuş ileride çok zor olur zehir olur sana hersey evliliğinizi bile yaşamamazsın ki sunuda söylemek istiyorum ailelerin rızası olmayan iliskiden evlilikten isten hiçbir zaman hayır gelmiyor Zaten sevgilinde ailesinin tarafinı tutuyor yol yakinen don derim bosuna kendini ve aileni üzme

Benim ailem de basta karşı çıkar ama ikna olurlar.O kadar tutucu değiller.Herşey iyi gitti evlendik çocuk oldu diyelim,ben çocuğuma iki dinide tanıtırım.O ne isterse onu seçer. Annesi sorun yaratmasa problem değildi bizim için yani.

:) Kendi yaşadığım şey aklıma geldi şimdi. Benimde babam hiç dindar bir insan değildir. Ama Erkek arkadaşımı babam öğrendiğinde ilk gelip sorduğu Alevi mi olmuştu. Hayır dedim bak öyle ise olmaz şimdiden biter demişti. İnşallah sende bu durum olmaz. Tek dert onun ailesi olur.

Seviyorsun sen belli üzülmüşsün baya ama hayırlısı ne ise o olsun de.

Biz şuan için evlilik düşünmüyoruz,onun daha askerliği var ne olacağımız belli değil.Bir de annesi çıktı işte,şimdiden allak bullak olduk.
Her yönünü düşünüyorum,ama artık çok yoruldum,sadece mutlu olmak istemiştim,burnumdan getirdiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…