- Konu Sahibi masaldanbozmakabus
-
Benim için Allah bir ve tüm dinler aynı.Malesef bunu onun annesine anlatamıyoruz.İçim sızım sızım sızlıyorcok uzgunum aslinda ben bu konuya cevap yazmasam sanki daha iyi olacak ama dayanamiyorum
emri bil maruf nehyi anil münker.....iyiligi tavsiye etmek kotulukten alikoymak bu bir farz i kifaye
maalesef gonul soz dinlemiyor, insan kalbine soz geciremiyor..
Sevdigin insan musluman degil islama gore bir kadinin gayri muslum bir erkekle evlenmesi uygun degil.. acaba sevdigin insan senin icin din degistirebilir mi? eger yapabilirse ben cani gonulden her gun senin icin acarim ellerimi Yaradan Rabbim e.. ya degistirmez ise gozun kapali bu duruma evet diyebilir misin? cok uzgunum gercekten ama kalbine soz gecirmelisin
millet, uyruk,lehce ayrimi yok bende Allah hepimizi bir yaratmis ama bazilarimizi islam ile sereflendirmis
islami acidan olan durum bu
ben yurt disindayim.. ayri dinlerden olan insanlarin durumlarini goruyorum. Kaynim bir alman ile evli idi hanimi dinini degistirmedi bir erkek olarak yasadigi zorluklari anlatiyordu bi donem... dayanamadi ve ayrildi
lutfen icim sizliyor vallahi ama sevginin onune gec Rabbim sana daha hayirlilarini nasip etsin insaAllah
Herkesin annesi kendisi için çok değerlidir. Onu ezip geçmesi çok zor.
Bir de arkadaşınız türk ermenisi ama annesi türkleri sevmiyor. Zorla mı türk vatandaşlığında kalıyor. Çekip gidebilir hiç bir türkün olmadığı yere. Bizim ülkemizde farklı kökenden bir sürü insan yaşıyor ama malum fakir ülkede kaç tane türk yaşıyor acaba.
Beklemeyin canım annesinden hiç bir anlayış sonu olmayan bir ilişki gibi duruyor. Daha ekmeğini yediği ülkenin insanını sevmiyor sizi mi sevecek.
Benim için Allah bir ve tüm dinler aynı.Malesef bunu onun annesine anlatamıyoruz.İçim sızım sızım sızlıyor
Bu işin sonu pek hayırlı gibime gelmedi
Erkek arkadaşınızın annesi sizi neden olduğunuz gibi kabul etmiyor ki?
Sevgilindede var bi işler ama
Siz sevgilinizi olduğu gibi kabul etmeye hazırsınız değil mi?
Peki sizin aileniz ne der bu durumua
Din çok hassas bir konu bence şu dünyada en önemli şey
Sevgi Aşk gelip geçicidir elbet...
Canım haklısın ama sevgilim öyle düşünmüyor,çok saçma bu davranışı ama annemi silemem diyor sadece.
Çaresiz kaldık ikimizde
Maalesef üzülerek söylüyorum ki daha yolun başında iken kendini daha fazla kaptırmadan bu ilşikiyi sonlandır canım. Çok acılar çekersin. Burada çok görüyoruz ben gözümü kapadım evlendim ama ailesi rahat bırakmadı bizi boşanıyoruz konularını. Sende göz göre göre lades yapma. Anne asla geri adım atmayacaktır seni gelin olarak istemeyecektir.
Ola ki sevgilin kulak tıkadı evlendi annedir atamaz satamaz evlendikten sonra sana yabancıdan farklı davranmayacaktır buda seni huzurun ve eşin arasında bırakacaktır. Birde işin kendi ailenin boyutu var onlarda kızlarının istenmediği bir aileye gelin gitsin istemezler onlarıda üzersin..
Üzülmeni istemem ama gerçekci olursak başına gelecekler bunlardır. Evlenip boşanmak mı daha zor sevgiliyken mi? İyi düşün
Kimseye ders anlatmak gibi bir derdim yok. Dediniz ya Allah bir ama tüm dünler aynı değil maalesef. Çok özür dileyerek bilgiçlik taslamadan ayeti yazıyorumBenim için Allah bir ve tüm dinler aynı.Malesef bunu onun annesine anlatamıyoruz.İçim sızım sızım sızlıyor
Annemin fikrini değiştiremedim seni de kaybetmek istemedim.Hata benim annemin bu huyunu bile bile ben seni sevdim dedi.O kadar canım yanıyor ki.Tüm dinlerde en günah şey insan harcamak,kalp kırmak değil mi. Bu ne peki,içimi dağladı,günahın en büyüğünü işliyor farkında değil kadıncanım erkek arkadaşın bu konuda annesine baskın çıkabilir sonuçta hayat onun hayatı ne demek annemi ezip geçemem ne alakası var seni annesine kabullendirememenin adını ezdiremem koyuyor çok yanlış lütfen mantığın ön planda olsun canım inan sevgi bir yere kadar
Kimseye ders anlatmak gibi bir derdim yok. Dediniz ya Allah bir ama tüm dünler aynı değil maalesef. Çok özür dileyerek bilgiçlik taslamadan ayeti yazıyorum
Sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar. De ki: Allahın yolu asıl doğru yoldur. Alla'ın ayeti böyle iken.
Gene de çok çok özür diliyorum. Size birşeyler ispatlamış durumuna düşmekten çekinirim.
Bu konuyu görünce Tuğçe Kazaz'ın olayı geldi aklıma kusura bakmayın
Oda Yunanlı biriyle evlenmişti hristiyan olmuştu
kilisede nikah felan kıydırmışlardı
Ama şimdi boşandılar galiba
Ben dindar biri değilim,benim için din iyi insan olmak demek.Sevgilim içinde öyle.
Sağolun yardımcı olmaya çalıştınız,ama sevenleri ayırmaya çalışmanın hiç bir kitapta yeri olamaz.Bunun basıma geldiğine inanamıyorum,can çekişiyorum resmen.
Benim ailem de kabul etmeyecek ama ben onları ikna edeceğim.Şu dünyada hiç bişey sevgiden daha önemli değil benim için
İş sevgilimde bitiyor,ona da bu resti çektim şuan
Şimdi birde hadi diyelim anneye seni kabul ettirdi. Senin ailen onu kabul edecek mi. Müslüman olmayan damadı isteyecek mi? Çocugunuz olduğunda klisede pazar ayinine mi katılacak camii de cuma namazı mı kılacak?
Bak bunları şimdi düşünemiyorsun sadece beni kabul etse diyorsun ama sevgilin kendi dininden vazgeçecek mi? Yada sen dininden vazgeçebilecek misin?
Benim ailem de basta karşı çıkar ama ikna olurlar.O kadar tutucu değiller.Herşey iyi gitti evlendik çocuk oldu diyelim,ben çocuğuma iki dinide tanıtırım.O ne isterse onu seçer. Annesi sorun yaratmasa problem değildi bizim için yani.
Biz şuan için evlilik düşünmüyoruz,onun daha askerliği var ne olacağımız belli değil.Bir de annesi çıktı işte,şimdiden allak bullak olduk.Canım sen bu adamı çok seviyorsun belli bu kadar acı çektiğine göre
Ama 5 ay olmuş Ve sevgilin mert bir şekilde davranıp annesine seni kabullendirmek yerine
Ben onu ezemem diyip kolaya kaçıyor gibime geldi
Bence işin bu yönünüde düşün derim
Daha önüne niceleri çıkar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?