Sevdiğimin annesi din ırk farkı yüzünden beni istemiyor.

Diğer mesajınla bu arasında dünya kadar fark var neden acaba ?
Ben faşist bir insan değilim,benim için ermeni yahudi yunan afrikalı bir.
Kendi ırkımdan biri olacaak illa ki deseydim ,faşizanlık yapsaydım en baştan birlikte olmazdım.
Irk bu,kendi tercihimiz değil.Bize hangi milletten olmak istersin diye sorulmadı.
Benim içinde,sevgilim için de,benim çevrem içinde sorun değil bu.Onun annesi faşist çıktı.

Hayir canim iki yorumumda celiskili degil.
Ama iki bakis acisini sana sergiledim.
Aciklayayim:
1. yorumum, ben olsam cok sevdigim bir erkek icin dinimi degistirirdim yazdim.
2. yorumumda anne hakli, cünkü anne gecmisinde neler neler yasamis belki sadece din yüzünden degil belki baska nedenlerden dolayi biricik oglunun bir türkle evlemesini istemiyor olabilir bunu bizler bilemeyiz yazdim, ama sabirli olursan bu iliskinize emek vererek zamanla olabilir belki dedim, belki seni tanidiktan sonra anne seni sevebilir ama bunada zaman lazim dedim.
Celiski hic bir yerde yok...
Bu arada kac yasindasin?
Ve iliskiniz kac senelik?

bizim insanımız heryerde hepimiz ermeniyiz diye ayaklanırken demekki onlar hepimiz türküz diyemiyor hatta türk gelin aldım demek istemiyor belkide bizim dinimizde ne güzeldirki erkekler sokak kadınını bile eş yapar ve onu düzeltmeye çalışır ki yanlış bilmiyorsam hadisidi var aldığın eşi kendine döndürrüsen sevabı var diye bilemedim benim kendi fikrim din dil ırk ayrımı yapmam aşk varsa kabulumdür.aşağıda konuyla ilgili netten yazı buldum..canım baştan istenmediğini bilerek hala ne yapmalıyım demen zor bir durum Allah yardımcın olsun...

''Allah’a ortak koşan erkeklerle, kadınlarınızı evlendirmeyin. Allah’a ortak koşan hür erkek hoşunuza gitse de, iman eden bir köle, Allah’a ortak koşan bir erkekten daha hayırlıdır. Onlar ateşe çağırırlar, Allah ise izniyle, cennete ve bağışlanmaya çağırır. O, insanlara âyetlerini açıklar ki, öğüt alıp düşünsünler.''

Son düzenleme:
Bizim ilişkimiz çok yeni,evlilik planı henüz uzunca bir müddet yok.Askerliği var daha 15 ay.
Biz 5 aydır birlikteyiz,öncesinde de 5-6 ay kadar arkadaşlığımız oldu.İlerde ne olur ne biter diye laf açıldı dün , annesinin beni istemediğini öğrenmiş oldum böylece.
Ben de dedim beni tanısa sever belki zamanla,tanımak istemiyor zaten sorun bu dedi.Fikrini değiştiremedim dedi,akışa bırakalım zaman içinde yumuşar belki dedi.Yani çocuğun başında sürekli beni istemediğini belirterek dır dır eden bir anne varmıış,ben de nasıl seviyorum kadını sevgilimin annesi diye,çok yıkıldım.Daha önce dayısı bir türkle evlenmek istemiş,annesi ona da karşı çıkmış.
Ben 24 yaşındayım,sevgilim 28 yaşında şuan.

Bir iliski uzun süre seviyeli ve kalireli yürüyorsa, suna cok inaniyorumki kim olursa olsun zamanla onaylayacaktir bu iliskiyi ama zamana ihtiyac var.
Önyargilar genelllikle tanimadigin, bilmedigin seylere karsi olur, ama tanidiktan sevdikten sonra önyargilar kalkar.
Bence sevgiline baski yapacagina annesiyle tanismaya bak, onunlada irtibatin iyi olsun, belki o zaman kararini tamamiyla degistirebilir.

Pardon mesajini yeni gördüm, o zaman birak hele sevgilin bir askerligini yapsin herseyi zamana birakin.
Sevgilini dinle neticede oda seni sevdigi icin bir cözüm yolu bulacaktir. Ama simdi daha cok erken. Daha yeni arkadas olmussunuz. Evliligi 1-2 sene sonra ciddi düsündügünüzde kim ölür kim kalir. Onun icin gününü gün et.
Ben sahsen ermenileri cok severim, zamana birak daha hersey cok erken.

Son düzenleme:

Türk düşmanı değiller ama soylarına türk karışsın istemiyorlar benim anladığım kadarıyla.İnsan birine değer verince din dil ırk ayrımı yapamıyor,yapmak istemiyor. Ben çok üzgünüm böyle bir muameleye maruz kaldığım için.Canımı yakan bu zaten

Benim ve çevremin düşünceside böyle oldu.Biraz daha zaman geçsin ilişkiniz hala yolunda giderse o zaman artık ayrılmayacağınızı anlar ve onaylamak zorunda kalır gibi yorumlar geldi bana.
Şuan için hiç istemiyor,tanışmak istemiyor.Evine gitsem kovucak beni.
Annemden nefret mi ediyorsun diye sordu bana.Hayır nefret etmiyorum,seviyordum ben anneni,sadece çok kırıldım dedim.
Haklısın diyor,cevap bile veremiyor

herkezin kökeni farklı lazı çerkesi kürtü vs. var kimse gerçek türk değilki ay çok saçma yaaa ben olsam sevsemde dönüp arkamı giderdim ne demek tanışmak bile istemiyormuş, önyargıya bak, cesarete bak, niye bu durumda ezilen sen oluyorsun,kusurluymuş gibi soruyorum sana sen kendini kusurlu eksik mi görüyorsun? cevabın hayırsa neden böyle muamele görüyorsun? ayrıca madem evliliğe zaman çok henüz 5 aylık bi ilşkidesin yaşayıp görceksin ozaman ve sana şunu söyliyim sen zaten karar vermişsin sadece seni kabul etmelerini bekliyorsun ailene ve kendine saygı duy duyur öneririm..

Kendime saygı duyuyorum , sevgilim de aynı tepkileri vermiş olsa çeker giderdim elbet.Ama o da çok üzülüyor,annem yobazlık yaptı at gözlüğüyle bakıyor diyor.
Bende inat ettim,senden bu yüzden ayrılmamı bekliyorsa çok bekler dedim.Annesi karşısında ezilip büzülmüyorum,sinirli ve üzgünüm sadece.Hep bir aksilik çıkıyor işte.Adam hayatımda gördüğüm en iyi insan,annesi hayatımda gördüğüm en büyük cadı.

canım aynı durumu ben de yaşadım.seni o kadar iyi anlıyorum ki.

eski erkek arkadaşım türkiye'de yaşayan musevilerdendi. ve bilirsin, museviler de cemaat dışı evliliklere kesinlikle karşılardır. benim erkek arkadşmn annesi de benle tanışmak dahi istememişti. gerçi biz o zamanlar çocuk sayılırdık.ikimiz de 19 yaşındaydık. fakat 1 yıl kadar çıktık. ve o çok iyi bir insandı, eğer annesinin negatif elektiriğini bu denli hssetmeseydim acaba hala birlikte olur muyduk dye düşünmüyor da değilim. annesi biz her bluştuğmzda sanki hssetmiş gibi onu arar sorardı. resmen kadın telefonla aramıza 3.kişi olarak girip dk larca konuşur da konuşurdu. sürekli yazın tatil gnlerinde, boş vakitlerinde onun büyükadaya gitmesini isterdi.(büyükadada onların akrabaları, dostları vardı ve yazın büyük bir kısmını adada geçiriyorlardı.) yani benm tahminimce annesi cemaatten , kendisi gibi musevi kızlarla arkadaşlık yaparak beni bırakmasını isterdi. ki dikkatini çekerim, beni hiç tanımıyordu bile.sadece musevi olmamam yeterliydi. üstelik yaşımız da küçüktü, yani evlilik nişan gibi ciddi konuları düşünmekten çok uzaktık. buna rağmen kadın kendince önlemini aldı.

bizim ayrılma sebebimiz dolaylı olarak bunlardı aslına bakarsan. çnkü ben içten içe bu sıkıntıların ilişkimiz ilerledkçe büyük sorun haline geleceğini düşündm. kadın daha tanışmadan bizi ayırma çabası içine girecek kadar katıysa kmbilir ilerde neler neler yapacaktı. ve bu durum bir şeklde ondan soğumama sebep oldu ve ayrılmayı ben istedm. ve canım bence türkiyede yaşayan aznlık grupların erkeklerinin bilinçaltında da ailelerinin görüşleri var. yani arkadaşlık yaparken, sevgiliyken başka ırktan bir kızla birlkte olmaya aldırmıyorlar. ancak işi onunla ciddiye bindirmeyi , aileleriyle zıtlaşmayı pek düşünmüyorlar. çnkü küçüklükten beri bu şeklde, birbirlerine çok bağlı olarak yetiştiriliyorlar. ve ben sana söylemiş olayım, erkek arkının annesi de muhakkak ki onun aklına cemaatlerinden ermeni kızları düşürmeye çalışacak, onu o ortamlarda birileryle tanıştırma veya görüştürme çabaları içine girecektir.

ben çok byük olasılıkla yaşayacaklarını söyledm. ve bunlar sadece eeski erkek arkadaşımla olan tecrübelermle değil, farklı azınlk gruplarından çok arkadaşım olduğu için onları da gözlemleyerek yakınen gördüğüm şeyler. tm bunlara hazırım savaşırım diyorsan amenna. ancak çok üzülürsün ve yıpranırsın.

Canım ne güzel demişsin,biz anlarız birbirimizi.
Ne zalim bu anneler,bu kadar acımasızca davranmak hangi din hangi ırk ta anneliğe sığar bilemiyorum.
Sevgilimin babası çok genç yaşta öldüğü için annesi ona ayrı bir tapıyor.
Evin babası misyonunda şuan o,babam yaşıyor olsaydı anneme rest çekebilirdim.Ama şuan bunu yapamam,ayrılmayalım ama akışına bırakalım diyor.
Şimdilik benim bitirecek gücüm yok,ama ilerde ne olur bilinmez.Dün akşamdan beri ağlıyorum,hazmedemiyorum böyle reddedilmeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…