- 8 Şubat 2011
- 16.424
- 27.707
- 798
- Konu Sahibi masaldanbozmakabus
-
Öyle bir içimi yaktı ki ölür inşallah kurtuluruz dedimBilmiyorum ne olacak,ikimizde bocalıyoruz.Bırak su yolunda aksın diyor sevgilim,arada kaldım diyor.yani zamanla alışabilir bu fikre ama şuan çok katı diyor.Bilemiyorum,çok üzgünüz ikimizde.
Çok iyi niyetli düşünüyorsunuz ama anlamanız için gerçeklerin illa suratınıza tokat gibi çarpması mı gerek.Benim ailem de basta karşı çıkar ama ikna olurlar.O kadar tutucu değiller.Herşey iyi gitti evlendik çocuk oldu diyelim,ben çocuğuma iki dinide tanıtırım.O ne isterse onu seçer. Annesi sorun yaratmasa problem değildi bizim için yani.
İs sevgide bitmiyor zamanla sevgin falan kalmaz senin bu sevgilinin ailesi yüzünden farklı kültürlerden evlene kisiler bile nekadar bocaliyor ki sen din değiştirmeden bahsediyorsun Ailesi'de seni istemiyormuş ileride çok zor olur zehir olur sana hersey evliliğinizi bile yaşamamazsın ki sunuda söylemek istiyorum ailelerin rızası olmayan iliskiden evlilikten isten hiçbir zaman hayır gelmiyorZaten sevgilinde ailesinin tarafinı tutuyor yol yakinen don derim bosuna kendini ve aileni üzme
Allah yardımcınız olsun. Bu kadar seviyorsanız diyecek birşey yok.Sadece annesi istemiyor , din değiştirmek değil.Bizim düşüncemiz evlenirsek resmi nikah yapıp,yemekli eğlence vermekti.Dini nikahlar olmadan.Ama anası beni hiç istemiyormuş meğer.Biraz zamana bırakmak gerek belki,birden kopamam,çok emeğim var
Öyle bakmıyorum ben o kadın müslüman biriylede evlense evliliği 2 yıldan fazla sürmeyecektiÇok iyi niyetli düşünüyorsunuz ama anlamanız için gerçeklerin illa suratınıza tokat gibi çarpması mı gerek.
Ama kadere karşı da gelinmez tabii. Hatırlıyor musunuz Allah göstermesin ve benzetmesin bir iki yıl kadar önce aynı böyle kilisede evlenen bir çift vardı ve ikisinin de sonu iyi olmadı. Bazı şeylerde inat etmemek gerekiyor.
Biz şuan için evlilik düşünmüyoruz,onun daha askerliği var ne olacağımız belli değil.Bir de annesi çıktı işte,şimdiden allak bullak olduk.
Her yönünü düşünüyorum,ama artık çok yoruldum,sadece mutlu olmak istemiştim,burnumdan getirdiler.
Çok şaşırdım açıkçası
Siz şu an anneye fazlaca takılmış durumdasınız ve sevgilinizin gerçekteki durumunu göremiyorsunuz. Burda insanlar size sayfalarca aynı şeyden bahsetmiş ancak siz tek sorun annesiymiş gibi anne ortadan kalkarsa biz mutlu oluruz kısmına takılmış hatta ölmesini bile dilemişsiniz? İyi insanlar böyle şeyler dilemezler bence..
Ortada sizin varlığınızdan rahatsız olan bir anne var karşısında durumu çok iyi bilen ve sizi annesine kabul ettirmek yerine bu durumu size ve hatta sizin ailenize kabul ettirmek yolunu seçen, sizinle içerisinde bulunduğu ilişki için keşke hiç başlamasaydım hata bende vs. diyen bir sevgili var.. Ve siz mantığınızı sandıklara saklamış herşeyi kabul etmek ve ettirmek için tam donanım bekliyorsunuz?
Eeee Farz edelim savaşı kazandınız! Anne sizi kabul etti yada öldü.. Siz ailenizi ikna ettiniz savaştınız didindiniz ve mutlu son evledindiniz..
Ya sonra ?? Sevgiliniz hiç çaba göstermeden aşkı uğruna savaşmadan kimseye karşı gelmeden kimse ile kötü olmadan sizinle resmi nikah altında evlenmiş olacak! Tüm din, örf adet, kültür hiç birşey yokmuş gibi mi yaşayacaksınız? Evlendikten sonra sandığınıza sakladığnız mantığınızı tekrar başınıza koyduğunuzda tüm bunları görüp şimdiki durumunuzdan daha çok üzülmüş olma ihtimaliniz çok çok çok yüksek..
Yazık etmeyin kendinize.. Bir rest çekin bakalım sevgilinize aynı şeyleri siz ona söyleyin camide dini nikah yapmazsak babam sani asla istemez vs. diye konu din değiştirmek değil madem ?? bakalım ne yapacak? İlişkinizi en kısa sürede bitireceğine bahse girerim..
Aşkı gözü kördür ama lütfen siz gözünüzü açın!! Zannetiğiniz kadar koly değil bu işler maalesef...
Din ikimiz için problem hiç değil gerçekten.Ve kendisi dindar bile değil,inancı bile yok,anlatabildim mi ? Sadece kimlik üzerinde bazı şeyler.Annesi onaylasaydı bu sorunlar ortaya çıkmayacaktı.Ben onun annesini çok seviyordum tanımadığım halde,ama bana düşman olduğunu öğrenince değişti işler.
Anlatamıyorum sanırım,biz o kadar iyi anlaşıyoruz ki hiç bir önemi kalmıyor dinin.Tüm bunlara rağmen kandilleri bile kutlar,bana saygı duyar inançlarıma saygı duyar.Tek sorun gerçekten annesi. Bir insanı tanımadan bu kadar kolay yaftalayıp ayrılmamızı isteyen bir kadın iyi bir insan olamaz. bence.
Başlık benim derdimi anlatıyor hanımlar.Benim sevgilim ermeni asıllı bir türk vatandaşı.Osmanlı döneminden kalma yerli ermenilerden.
Bizim ilişkimiz daha yeni epeyce,5 aydır birlikteyiz.Ben daha önce yaşadığım acı bir ilişki tecrübe sonrasında tanıdım onu ve herşeyi tüm farklılıkları görmezden gelip aşık oldum.Aramız iyi ,ufak tefek atışmalar dışında kavgamız da olmadı.Gidişat böyle olunca,hemen olmasa bile ilersi için beklentilerimden bahsettim ona.O da bana 35 yasını geçene kadar evlenmek nişanlanmak vs istemediğini söyledi.Ama ben sıkıştırınca annesinin bu duruma karşı olduğunu beni onaylamadığını ve istemediğini öğrendim.Ayrılmak istediğimi söyledim,ayrılmak mı gerekiyor,akışına bırakmayı denesek olmaz mı ,ben anneme şuan için karşı gelemem ,babam yok biliyorsun bir annem var onu ezemem ,kilise nikahı istiyor,sen dinini mi değiştiriceksin,ailen adım atıcak mı o kiliseye gibi şeyler söyledi.Elim kolum bağlı kaldı,bu gidişle bizim bir sonumuz yok.
Ben insan ayırmaktan nefret ederim,ama beni ayırdılar yok yere.Şuan çok karmaşığım ve çok üzgünüm.Ne yapacağımı bilemez oldum.
Yazmak ,anlatmak ,dertleşmek istedim.Ne yapmalı nasıl bir yol izlemeliyim bilemiyorum .Çok üzgünüm çok.Fikir verir misiniz bana ?
bu arada bi de siz onu deneyin bakalim benim ailem de mutlaka musluman damat ister benim icin dinini degistirip dini nikah da kiyabilir misin goze alir misin bunlari de bakalim ne diyecek.. soyleyeyim aninda biz bu iliskiyi bitirelim diyecek..
daha 5 ayda bu ne vericilik, bu ne kendinden,dininden , orfunden, adetinden gecmislik... daha 5 ayda bu kadar agzinin icine bakarsan Allah korusun evlendiginde kuklasi olursun hem onun hem ailesinin.. yol yakinken don en azindan kendi aileni uzdurtme madem kendini bu kadar gectin onlari dusun.
Ben nasıl insancıl düşünmüyorum ? Yanlış anladınız sanırım beni,din benim için hiç problem değil.Eger ben senin durumunda olsaydim ve gercekten ama gercekten cok sevseydim dinimi degistirirdim cünkü neticede her din ayni ALLAH`A inaniyor sadece isimleri ayri.
Bir yahudide, bir ermeniside, bir hristaynida, bir katoligide hepsi hepimizin inandigi ALLAHA inaniyor.
Simdi ben türk ve müslüman bir erkekle evliyim, degisen ne?
Sen bir erminiyle evlensen degisen ne olacak?
Neticede basim acik, arada bir esimle sarabimida iciyorum, bikinimle yüzüyorum, yani ermeniler veya baska dindeki insalar uzaylilar degiller onlarda bizim gibi insanlar.
Hepimiz bu dünya üzerinde insanlariz ayni ihtiyaclari olan, ayni duygulari olan, kimse kimseden üstün degildir.
Ama böyle düsünceksen bosver gitsin, bir an önce ayrilin hayatida birbirinize mahv etmeyin, sen bir türk bul oda ermeni, cünkü her iki tarafda insancil düsünmüyorsunuz, sizin icin ön planda din onun icin mutlu olmaniz mümkün degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?