• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğiniz insan uğruna nelerden vazgeçtiniz ?

Sevdiğim insanlar için (ailem) aşktan, evlilikten ve geleceğimden vazgeçtim. Aşk sadece karşı cinse duyulan bir şey değilse sanırım onlara aşığım ben.

fedakarlık istemek deken?? fedakarlık istenmez yapılır..içten gelir diye biliyorumda..
ayrıca o zaten olması gerekeni yepmış bence..her sevgili aynı değilmidir yani mutluluk paylaşlıorda..
yinede değişmez inşallah hadi maşallah:):nazar:
benim için fedakarlığın anlamı, sevdiğim şeyden, kişiden ya da durumdan vs. vazgeçmektir..sevgilim kendisi begenmiyor ya da sevmiyor diye bana kısıtlama yapmaz onun için önemli olan benim mutluluğumdur..örnek veriyim ben hobi olarak tiyatro oyunculuğu yapıorum daha önceki ilişkilerimde hep sorun oldu oyunculuktan bencilce vazgecmemi istediler benim ne kadar mutlu oldugumu görmediler..şimdiki sevgilim destek bile veriyo ve sen hoşlandıgın şeylerle uğraşacaksın diyor..fedakarlık yapmamı gerektircek kısıtlamalara gitmiyor..benim söylemek istedigim buydu umarım anlatabilmişimdir.

benim için fedakarlığın anlamı, sevdiğim şeyden, kişiden ya da durumdan vs. vazgeçmektir..sevgilim kendisi begenmiyor ya da sevmiyor diye bana kısıtlama yapmaz onun için önemli olan benim mutluluğumdur..örnek veriyim ben hobi olarak tiyatro oyunculuğu yapıorum daha önceki ilişkilerimde hep sorun oldu oyunculuktan bencilce vazgecmemi istediler benim ne kadar mutlu oldugumu görmediler..şimdiki sevgilim destek bile veriyo ve sen hoşlandıgın şeylerle uğraşacaksın diyor..fedakarlık yapmamı gerektircek kısıtlamalara gitmiyor..benim söylemek istedigim buydu umarım anlatabilmişimdir.

herkes için kendi bildiği doğrudur derler..:)benimde anlatmak istediğim bu işte..arkadaşım fedakarlık bişeylerden vazgeçiş değildirki..böyle düşünürsen kısıtlamada girer devreye..bak kendin diyorsun eski sevgililerim istiyodu vazgememi ama bu istemiyo ,işte seni kısıtlamaya çalışıolarmış..bu fedakarlık değilki..sen eğer onları dinlseydin kendi kendini kısıtlatmış ,kısıtlamış olacaktın fedakarlık yapmış değilki..zaten yeni sevgilinin istememeside anlayışlı olmasından ama fedakarlıkla ilgisi yokki..benim demek istediğimde bu işte..ama dediğim gibi sen kendine göre doğrularına inanıyorsan bilemem..ama hala dediğimin arkasındayım çünkü her vazgeçişe fedakarlık denmez..
bu arada sevgilin zaten yapması gerekeni yapıyor..doğru kişiyi bulmuşsun işte..diğerleri köstek bu destek mutlu olur ve ederde tabiki..bunu bi daha demene gerek yoktu ondan dedim..
bi başkası seni değiştirmek istiyosa ve sen yapıyorsan buna fedakarlık denmez,yada itesede yapmasanda bu fedakarlık istedi ama yapmadım olmaz..

Kız erkek meselesı değil benımkı..
ben öğretmenım..atamamı kendı memleketıme ya da yakın ıllere yapabılme şansım %100 idi..ben ona yakın olanı tercıh ettım..ben bıle 2 yıldır şoktayım amma gözu kara çıktım dıye:60:..asker beklıyorum yaww:nazar:

teminki arkadaşım için işte en güzel örnek..fedakarlık için benimde anlayışım böle..yani sevgilisinin haberi yokken o içinden geleni yapmış..sevgilisi istemeden..eğer ortak karar olsaydı yada sevgilisi rica etseydi ben buna fedakarlık demezdim..onu anlatmak istedim..daha ne diyebilirim..
the tudors için:nazar: değmesin:)

sevgilisi mini etek giymesini istemiyo diye giymeyenler ne kadar fedakarlar gözlerim yaşardı doğrusu..bende seninle ikidir aynı şeyleri söylemeye çalışıyorum.. fedakarlık istenmez bizzat karşı taraf için yapılır içten gelir zorla olursa kısıtlama olur diyorum hala anlama konusunda zorluğun var galiba ya da anlayışlarımız farklıymış arkadasım iyi günler

tudors adlı arkadas kendi memleketine atanma durumu varken sevgilisine yakın olmak için onun yanını istemiş ... neymişşş? burda tudors kendi memleketinde çalışma ve memleket avantajlarından vazgeçmiş sevgilisinin yanını tercih etmiş..bu fedakarlıksa burda vazgeçiş var..ama bana göre bu fedakarlık değil tercih meselesi .. ha deseydi ki sevgilimin yanında olmak için işimden istifa ettim evet bu müthiş bi fedakarlık olurdu.

sevgilisi mini etek giymesini istemiyo diye giymeyenler ne kadar fedakarlar gözlerim yaşardı doğrusu..bende seninle ikidir aynı şeyleri söylemeye çalışıyorum.. Fedakarlık istenmez bizzat karşı taraf için yapılır içten gelir zorla olursa kısıtlama olur diyorum hala anlama konusunda zorluğun var galiba ya da anlayışlarımız farklıymış arkadasım iyi günler

ne bıçım konuşmalar bunlar..ucuz ucuz..tartışma adabını aşıp hakaret mı edıyorsunuz? Dağarcığınız yetmeyınce?takdıre şayan bır ego..

tudors adlı arkadas kendi memleketine atanma durumu varken sevgilisine yakın olmak için onun yanını istemiş ... Neymişşş? Burda tudors kendi memleketinde çalışma ve memleket avantajlarından vazgeçmiş sevgilisinin yanını tercih etmiş..bu fedakarlıksa burda vazgeçiş var..ama bana göre bu fedakarlık değil tercih meselesi .. Ha deseydi ki sevgilimin yanında olmak için işimden istifa ettim evet bu müthiş bi fedakarlık olurdu.

düşüncelerınızı empoze etmek zorunda değilsiniz ya da sızden daha özgun fıkırler,savlar beklerdım bu konuda..ya da açın bır tdk sözlüğü bakın..feda etmek; vazgeçiş anlamına gelir mı gelmez mı?
Ya da sız tıyatro için vazgeçmeye zorlanmışsınız ben gönullu yapmışım..teklıfsız tasarısız..önce araştıralım kelımelerı sonra empoze edelım..

sevgilisi mini etek giymesini istemiyo diye giymeyenler ne kadar fedakarlar gözlerim yaşardı doğrusu..bende seninle ikidir aynı şeyleri söylemeye çalışıyorum.. fedakarlık istenmez bizzat karşı taraf için yapılır içten gelir zorla olursa kısıtlama olur diyorum hala anlama konusunda zorluğun var galiba ya da anlayışlarımız farklıymış arkadasım iyi günler

sen benimle aynı şeyleri ne zaman yazdın ki düşündüğünü belli edesin..ilk benim yazdığımı beğenmişsin sonra kalkıpta sevgilinin senden fedakarlık etmeni beklemesinden bahsetmisin..ilk olarak sen benim ne demeye çlıştığımı anlamamışsınki pat diye o yorumu yapmışsın..ben en başta demişim demi yani açık açık,karışma ile fedakarlık farklı diye..dahası ne?senle aynımı düşünmüşüzde bunu demeye hak görüyosun kndinde..hakarette etmene gerek yoktu..eleştiriye gelemiyosan sus..kendini sataşarak savunup haklı çıkaramazsın..farkındaysan bir değil kaç kişi bnm görüşümü doğru buldu ve kalkmış bana anlamıo muamelesi yapmışsın..yazık başka ne diyim buna..çocukluğuna veriyorum..

tudors adlı arkadas kendi memleketine atanma durumu varken sevgilisine yakın olmak için onun yanını istemiş ... neymişşş? burda tudors kendi memleketinde çalışma ve memleket avantajlarından vazgeçmiş sevgilisinin yanını tercih etmiş..bu fedakarlıksa burda vazgeçiş var..ama bana göre bu fedakarlık değil tercih meselesi .. ha deseydi ki sevgilimin yanında olmak için işimden istifa ettim evet bu müthiş bi fedakarlık olurdu.

ayrıca o yaptığı fedakarlıktır..illa istifamı gerek yani diyorum ve gülüyorum size..o tercihi ne için yapmış peki?babannesinin yanınamı gidecekmiş:60:
sizin gibi sevgilisinden emir bekleyeceğine kendisi hayatıyla ilgili önemli karar vermiş..konuşmalarınız belli etti zaten düşüncenizi size göre fedakarlık,sevgili isteyecek siz yerine getireceksiniz yada yapmayacaksınız..bu yani:)yada tümüyle kendinizden vazgeçeçeksiniz istifa örneği gibi:60:
hakaret ederek küçülmeyin derim ve saygı içinde düşünceizi paylaşmanızı öneririm..edep şart unutmayın..

hiçbirşeyden vazgeçmedim onun da hiçbirşeyden vazgeçmesini istemedim, istemem..

haa o hoşlanmadığı için sigarayı bırakma sürecimi hızlandırdım. onu da kendim için yaptım. ona muteşekkürüm

ayrıca son olarak şunu söylemek istiyorum..hakaret ederek,ona buna sataşarak kendi bildiğini doğrulayamazsın..bu herkes için geçerli aslında..insanda saygı,edep olmalı..
ilk benim yazdıklarımı ve senin yazdıklarını okumanı tavsiye ederim..
sana bişey diyen benim ve tudors hiç bişey demedi ve kalkıp çocuk gibi hıncını almaya çalıştın..sataşarak küçülme..
ben ve the tudors farkındaysan aynı görüşteyiz ve bir kişinn onayı var bu durumda senin doğru bildiklerinmi kabul edilmeli..
the tudorsun dediği gibi aç bi sözlük oku..

herkes için kendi bildiği doğrudur derler..:)benimde anlatmak istediğim bu işte..arkadaşım fedakarlık bişeylerden vazgeçiş değildirki..böyle düşünürsen kısıtlamada girer devreye..bak kendin diyorsun eski sevgililerim istiyodu vazgememi ama bu istemiyo ,işte seni kısıtlamaya çalışıolarmış..bu fedakarlık değilki..sen eğer onları dinlseydin kendi kendini kısıtlatmış ,kısıtlamış olacaktın fedakarlık yapmış değilki..zaten yeni sevgilinin istememeside anlayışlı olmasından ama fedakarlıkla ilgisi yokki..benim demek istediğimde bu işte..ama dediğim gibi sen kendine göre doğrularına inanıyorsan bilemem..ama hala dediğimin arkasındayım çünkü her vazgeçişe fedakarlık denmez..
bu arada sevgilin zaten yapması gerekeni yapıyor..doğru kişiyi bulmuşsun işte..diğerleri köstek bu destek mutlu olur ve ederde tabiki..bunu bi daha demene gerek yoktu ondan dedim..
bi başkası seni değiştirmek istiyosa ve sen yapıyorsan buna fedakarlık denmez,yada itesede yapmasanda bu fedakarlık istedi ama yapmadım olmaz..

aynı görüşte olduğumuzu diyerek hakaret ettiğin için oku bi..sonrada senin ve benim dediğimin arasında fark varmı yokmu düşün..ben karşındaki istemeden yapılır görüşündeyken kalklmış sevgilim tiyatroiçin kısıtlıo şimdiki değil örneğini vermişsin bana..anladığından eminmisin sen??bi de hakaret ederek küçüldün..
şu sözü unutmam hiç,Allah akıllı düşman versin başına insanın ama cahil birini ASLA..ne kadar doğru..
en baştan beri kendi fikrimin arkasındayım ama tek haharet etmedim üstüne nazar ğmesin diye ii niyetli olum ama benden başkalarıda hakarete uğradı..YAZIK YA...kadının üşmanı kadın derler ya böle cahillikten işte..
sana kötü bişey diyen olmadı olmazda ama düşündüün kaç kişiye yanlış geldi ve paylaştı eleştiriye açık değilsen sus böle bulaşma..

sen benimle aynı şeyleri ne zaman yazdın ki düşündüğünü belli edesin..ilk benim yazdığımı beğenmişsin sonra kalkıpta sevgilinin senden fedakarlık etmeni beklemesinden bahsetmisin..ilk olarak sen benim ne demeye çlıştığımı anlamamışsınki pat diye o yorumu yapmışsın..ben en başta demişim demi yani açık açık,karışma ile fedakarlık farklı diye..dahası ne?senle aynımı düşünmüşüzde bunu demeye hak görüyosun kndinde..hakarette etmene gerek yoktu..eleştiriye gelemiyosan sus..kendini sataşarak savunup haklı çıkaramazsın..farkındaysan bir değil kaç kişi bnm görüşümü doğru buldu ve kalkmış bana anlamıo muamelesi yapmışsın..yazık başka ne diyim buna..çocukluğuna veriyorum..

birinci olarak sana ya da diğer arkadaşa ne gibi hakaret yazmışım bunu bi yaz bakalım ayrıca bu başlığın konusu buraya yorum yazanların yorumlarının irdelenmesi oldugunu bilmiyordum ki hala ki en başından beri naçizane yorum yaptığımı..ikincisi ''çocukluğuna veriyorum'' cümleni aynen iade ediyorum sana keşke emin olmadan yorum yapmasaydın burda yazdığım sırf size karşıt fikir oluşturdum diye çocukluğuna veriyorum demek pek hoş olmamış

ayrıca son olarak şunu söylemek istiyorum..hakaret ederek,ona buna sataşarak kendi bildiğini doğrulayamazsın..bu herkes için geçerli aslında..insanda saygı,edep olmalı..
ilk benim yazdıklarımı ve senin yazdıklarını okumanı tavsiye ederim..
sana bişey diyen benim ve tudors hiç bişey demedi ve kalkıp çocuk gibi hıncını almaya çalıştın..sataşarak küçülme..
ben ve the tudors farkındaysan aynı görüşteyiz ve bir kişinn onayı var bu durumda senin doğru bildiklerinmi kabul edilmeli..
the tudorsun dediği gibi aç bi sözlük oku..
asla kendi bildiğimi size doğrulatmak ya da empoze etmek gibi derdim yok sadece düşüncemi anlatabilmek istedim çünkü bu başlık bunun için açılmış diye düşündüm...cümleniz hala çok ağır kimseye sataşmıyorum ben sadece sizin karşıt görüşlere tahammülünüz yok..ayrıca siz burda her yazdığınızı sözlüğe bakarak mı yazışıyorsunuz..bu arada katılıyorum gercekten insanda saygı,edep olmalı

aynı görüşte olduğumuzu diyerek hakaret ettiğin için oku bi..sonrada senin ve benim dediğimin arasında fark varmı yokmu düşün..ben karşındaki istemeden yapılır görüşündeyken kalklmış sevgilim tiyatroiçin kısıtlıo şimdiki değil örneğini vermişsin bana..anladığından eminmisin sen??bi de hakaret ederek küçüldün..
şu sözü unutmam hiç,Allah akıllı düşman versin başına insanın ama cahil birini ASLA..ne kadar doğru..
en baştan beri kendi fikrimin arkasındayım ama tek haharet etmedim üstüne nazar ğmesin diye ii niyetli olum ama benden başkalarıda hakarete uğradı..YAZIK YA...kadının üşmanı kadın derler ya böle cahillikten işte..
sana kötü bişey diyen olmadı olmazda ama düşündüün kaç kişiye yanlış geldi ve paylaştı eleştiriye açık değilsen sus böle bulaşma..
çok tuhaf hala inatla hakarete uğradım diyorsun nasıl bir ruh halin var bilemedim:))) ayrıca kimse beni doğrulamak zorunda değil neden kaç kişiye söyledim herkes beni doğruladı diyorsun buna ihtiyaç mı duyuyorsun olabilir..evet sana katılıyorum cahil dosta benim de tahamülüm yok.. Allahım korusun cahil insanlardan inşallah..

"ayrıca bu başlığın konusu buraya yorum yazanların yorumlarının irdelenmesi oldugunu bilmiyordum "

paralelkenar, yukarıda yazılan bu cümle sizin cümlenız..
benım bu başlığa cevap olarak yazdığım şeye,kendımce yaptığım fedakarlığa kendınızce yorum yaparak bu tezı çürüten sizsiniz..düşünceye yorum yapılmaz burada deyıp benım şahsı fıkrımı yorumlamanız buyuk talihsızlık olmuş..çelişkide kalmışsınız..düşüncelerde samımıyet olmalı..ego tatmını için ne dediğimize bakmadan yenı cümleler kurmak kişiyı boyle ikileme sokup samımıyetsizliği bellı eder..bu talihsız açıklamaları yapmak yerıne neden rahatsız olduğuma kulak verebılseydınız keşke..

sözluk konusuna gelınce onu söyleyen benım ve hala arkadasındayım..bakın ıkılemdede değilim..her yazacağım için sözluk aramam ama ne söylediğimin bılıncındeyımdır..anlamını bilirim,söyledıklerıme ve bahsettığım konuya hakimimdir..
eğer gerçekten yukarıda yazdığınız cümleye ınandığınızı ve samımı olduğunuzu söyluyorsanız,düşüncemı eleştırmenın sıze kalmadığının bılıncıne varın..tavrınızın empoze olmadığını düşündüğünüze göre bana hak verırsınız..

'anlama zorunluluğunuz var herhalde'....nasıl bir ruh halin var bilemedim:)))
bunlarda (sizin için) hakaret olmayan sözleriniz..hakaret etmedim demişsiniz ya.. the tudors size daha hiç bişi demeden kalkıp onun yazdığı içinde cümleye 'neymişşş' diye küçümseyen sizdiniz..ve irdelemekten söz etmişsiniz..hatta ilk ben demiştim o bişi demedi ben dedim kalkıp ona sataştınız diye ve şimdide bunu demişsiniz?
en baştan beri ben karşıt görüşteyiz diye açıklama yapıyordum dediklerimin arkasındayım fakat siz aynı görüşteyim anlama zorunluluğunuz var herhalde dediniz..şimdide karşıt görüşlüüm die yapıonz demişsiniz..ikilemde kalmışsınız siz..
benden duyduğunuz cümleleri bana tekrarlamasaydınız daha iyi kendinizi anlatırdınız..cahillik ve saygı ile olanlar..toplumda denir ya benden aldığını bana satma..
birde benim birileri daha doğrularımı desteklesin ihtiyacım var manasında bişi demedim laf sokmak yerine anlamya çalışmanızı isterdim..ben en bşta zaten herkesin doğrusu kendine demiştim..demek istediğim orada ;kaç kişi aynı görüşte siz bunları yapıp sürdürüyorsunuz bu durumda kim haklı olabilir demekti..
ilk olarak bana hak verip dediğimi onaylamanız sonrada benim saçma bulduğum görüşe örnek verip demeniz olmasaydı inanın kimse size bişi demezdi..sonuçta aynı görüşte değiliz die en baştan beri deim sizin örneğinizi ben doğrular gibi susamam değilmi?bana göre kimse istemez içten dedim siz erkek arkadaşım benden fedakarık istemedi dediniz bu durumda tabiki size katılmadığımı ve farklı düşünceniz olduğunu belirtmek zorundayım..aynı şeyi demedik..siz sadece başta bana katıldınız sonra farklı görüş ortaya koydunuz ben buna katılamazdım haliyle..bunu anlatmaya çalıştım..biraz saygı dedikçe artırınız..bakın yine diyorum dediklerimin arkaında olduğum gibi ,the tudorsta aynı şekilde hakaret ettiğinizi belirtmiş kim sizce haklı yada haksız yani dğu yapan?
neyse ben hep aynı şeyleri anlatmaya çaışmaktan sıkıldım..anlamak size kalmış..THE TUDORS son yazdıklarınıza aynen katılıyorum..çoookk haklısınız..

Hiç haketmediği, değerini bilmediği çok büyük bir şeyden vazgeçtim.:43::43:

feda edılen özverıde bulunulmuş olan ne varsa üzülme arkadaşım..zaman herşeyın ılacı..değecek ınsanlara özverıde bulunmayı öğrenmenın bedelıde ödendı dıye düşün,çok uzerınde durma..

Yaşadığım ülkeden;Türkiye'den;türk insanından ;ailemden;annemden vazgeçmek üzereyim.Ama o bu sorumluluğu almakta zorlanıyor nedense..

Son düzenleme:
Back
X