Sevdiğiniz insanı aileniz ve arkadaşlarınız onaylamıyorsa ondan adam olmaz diyorsa..

Düşünüyorum bi insan ne kadar vazgeçilmez olabilir ki diye.
Aileden baska kimse insanı karsılıksız sevmezmiş anladım. insan anasına babasına yapmadıgı fedakarlıgı gidiyor el insanı için yapıyor onun için ağlıyor kendini harap ediyor. duygular tazeyken ayrıldıktan sonra insan sağlıklı düşünemiyor. tek ilaç zaman, unutmayı istemek , ve kararlılık ne güzel sıralıyorum dimi =) uyguyabilirimde inşaAllah

Uygula bence pişman olmada uygula
Keşke seni kendine getirebilecek sihirli değneğim felan olsa.
Çünkü o pişmanlık çok acı ailene karşı yüzünün yere gelmesi çok kötü
Bunları yaşamanı istemem biliyorum ne zor.

Vazgeçmekte zor senin açından.
Fakat vazgeçmediğin o şey bağımlılıktan öte değil
Tıpkı bi eroin gibi seni mutlu ediyor ama sonu hüsran hastalık..
Hiç kimse buna değmez

Söz ettiğiniz uzmanın fikrindeyim bende.

Kaldı ki söz ettiğiniz özellikler karakteristik özellikler sonradan düzelmesi zor.

aldatma yalancılık para tutamama borcunu babana yıkma daha ne bekliyosun evlenip şiddet görmeyi ,borç içinde çocuğunla evde onun yolunu gözlemeyi mi?
aklını başına al arkadaşım.5.5 yıl nedir ki önünde uzun bir ömür var bu adamla evlenirsen zaten ömrün yarıya iner..
allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın...

oyyh kabus gibi .. öyle olmasını istemem tabiki de tek dileğim zamanı gelince karşıma adam gibi birinin çıkması ve bana bu kötü günleri unutturması.

Amin canım sağolasın

haklısınız :( bunu bende kendime anlatmaya çalışıyorum. değişir diye umut etmek en büyük hatam belki de :(
inşaAllah herşeyin hayırlısı olur .. Aileme karşı gelmek asla istemem ki yaptıklarının hazmedilmesi çok zor ama ona sorsanız düzeltilebilcek bişey.

Aile daha önemlii el oğluda neymiş pehhhh

bu zamana kadar bunları affedip gözardı etmemin sebebi yaptığım hata.. ben istemesemde onun ısrarıyla olan bişey açık açık yazamıyorum :( çünkü bu konuda çok katıydım ve büyük konustum basıma geldi ne yazık ki.. dersimi aldım büyük konusma konusunda ama gec oldu. bazen evdekilerin yüzüne bakamıyorum kendime yakıstıramıyorum nasıl bu hataya düştüm diye. ilerde ne olcak bilmiyorum evleniceğim kişi bunu sürekli basıma vurmıcak biri olsun beni ben oldugum için sevsin diye dua ediyorum..

İşte burda seni yargılamakk istemiyorumm ama yinede olan bayana oluyor erkeğe hava hoşş,
işte bu yüzden erkeklerinn vaatlerine o güzel duygularına kanmamak lazımm

sorunu parasını cebinde tutmayı bilmemek.. sorumsuzluk yani.. fazla rahat borç konularında bide yalan söylemeye çok alıştı.

3 günlük dünya dogru, ama 3 günlük dünya 5,5 yilimi verdim diyipte evlenip daha sonrada bosanmak mi istiyorsun?

belki yorumum acimasizca olacak ama bu tür erkek tipi cok gördüm (cevre, akraba) ve arkadaslarimdandan evleneneler oldu ve bosandilar.

yalan,sorumsuzluk,parayi tutmamak

daha ne olsun? en kötü özellikler bence bunlar, bunlari degistiremessinde can cikar huy cikmaz derdi ninem hep..

ancak söyle degistirebilirsin : icinde sorumluluk varsa göstermiyorsa, göstermesini sagliyabilirsin

AMA

icinde yoksa istesende degistiremessin ... 5,5 yilda olsa bence aileni dinle.. onlar yasamis görmüs bisey biliyorlarda söylüyorlar

ilerde evlenirsin bir cocugun olur bosanmakla ugrasirsin cocugada yazik olur , sanada . onca hayaller kötü anilara dönüsür

yol yakinken vaz gec bence... dile kolay ama bu sorumsuzluk yalan cok kötü birsey..

düsünsene sorumlulugunu bilmiyen bir erkek ne cocuguna babalik yapar, ne sana kocalik, ne evini damini bilir nede eve para getirir
borc üstüne borc yapar hele bide parayida tutmayi bilmiyormus... cok zor bence , yinede karar senin, hakkinda hayirlisi olsun

Ne olursa olsun sunu unutma, sakin aileni karsina alma bu adam icin, 1 tek Ailen var, ve iyiligin icin konusuyolar..

Son düzenleme:
arkadaşlarını geçtim
erkek arkadaşını geçtim
bak ben bunu bilir bunu söylerim
anne babalar hep doğruyu görürler ve bu konuda yanılmaz bi yenekleri var
annen baban bundan adam olmaz diyorsa ondan '' adam olmaz'' !!!

Ailenizin istemediği biriyle evlenmek intihar etmek gibi birşey...
Sakın böyle bir hataya kalkışma canım..Bir çok şey yaşamışsın 21 yaşındaymışsın..

Aile rızası alınmadan yapılan evliliklerin %80'i diyeyim sonu gerçekten de kötü bitiyor.Eşimle tanışmadan yıllar önce bende ailemin istemediği biriyle birlikteydim,ne bağırışmalar,aman Allahım ne kavgalar,ne başkaldırışlar......

Şimdi diyorum ki iyi ki ailemi dinlemişim,iyi ki ayrılmışım ve iyi ki Allahım karşıma eşimi çıkarmış..
O benim herşeyim:nazar:

Sende bunları düşün tatlım...
Çok çok önemli uzak dur ve aileni dinle..
Sana tek önerim...

bencede cevren aılen onaylamıyorsa sorun cıkıyor..babam bana kızım gorusme dedı..arkadaslarım keza oyle..ama ben gorustum ne oldu evlılık hayallerı kurduk ve terkettı..bahanesı aılem hazır degılım vs..seklınde oldu.suan guvenım kalmadı barısıp evlensem bosanmak ıster sıkıldım dıye dıyorum...

aileni dinle canım hiçbir anne baba evladının kötülüğünü istemez:50:kaldı ki senin etrafındaki herkes sevgilin hakkında olumsuz konuşuyorsa gerçekten o kişi de sorun var demektir.evlilik önemli bir karar mantıklı düşün canım:31:

diğer konunuz da ben onsuz yapamam demişsiniz, size sadece şunu söyleyeceğim; insanlar annelerini, babalarını, evlatlarını kaybediyorlar da yaşamaya devam ediyorlar.
ayrıca bende 4 ay önce 5 yıl flört+ 1 yıl nişanlılık toplam 6 yıllık ilişkimi bitirdim aynı şekilde benim ailemde istemiyordu, sadece ben seviyorum diye kabul ettiler. içinde bulunduğun psikolojiyi çok iyi biliyorum, zor evet. ama bi insana karşı güvensizlik oluştuysa bundan sonra her hareketi gözüne batacak, herşeyi sorgulayacaksın, git gide yorulacaksın, bu durum ilişkine yansıyacak ve hayatından birkaç sene daha gitmiş olacak, bundan sonra keşkelerin başlayacak...

Sevdiğiniz insanı aileniz ve arkadaşlarınız onaylamıyorsa ondan adam olmaz diyorsa..

derhal ondan uzaklaşmalısınız ,aşk sizin gözünüzü kör etmiş ve gerçekleri göremiyor olabilirsiniz
fakat aileniz ve arkadaşlarınız sizin için her şeyin en iyisini istiyordur eminim
onlar onaylamıyorsa mutlaka bişi vardır derhal uzaklaş o adamdan.

sen yazamasan da biz anladık,bunu yapan tek sen değilsin kaldı ki karşına böle eline kız eli değmemiş bir sütten çıkmış ak kaşık çıkmayacak karşına,sırf bu yüzden bu adam diyemeyeceğim şahsı çekmek zorunda değilsin,hele senin böyle düşündüğünü biliyorsa var sen hesap et artık o neler düşünüyor elin mahkum diye,belki de sırf bu yüzden yapıyor bunları

hiç beni tehdit etmedi falan demişsin ya hah işte bi ayrılmaya kalk bak o zaman göreceksin gerçek yüzünü bunca şeyin üzerine beklerim bunu da ben bu adamdan

mutlu olan var mı dersen uzman yetmediyse bu foruma çok değil şöyle bikaç sayfa göz gezdirmen yeter

Biriyle ilişkim olduğunda ilk önce kardeşlerimle tanıştırırım. Onlarda kendi ilişkilerini bana danışırlar

Onay çıkmazsa bizimkilerden o ilişkiden hayır görmüyorum(görmüyoruz)

Aile her şeyden önemli...

Erkeğin;
Alkol ve madde bağımlısından,
Aldatanından,
Kumarbazından,
Şiddete meyillisinden,
Hastalık derecesinde kıskancından,
Yalancısından,
Tembelinden,
Ana kuzusundan,
Sorumsuzundan uzak duracaksın.
Ben çok seviyorum herşeyine razıyım diyerek evlenen genç kızlar, erkeği değiştirmek için ömürlerini tüketiyorlar, yıllar sonra o erkek adam oluyor belki ama sen senlikten çıkıyorsun, güçlüyüm değil sevdiğimi, dünyayı değiştiririm diyorsanız evlenir yaşayarak tecrübe edersiniz, akıbet ne olur onu Allah bilir, lakin şunuda unutmayın büyükler her zaman haklıdır, istisnalar kaideyi bozmaz.

Bir insan 7 sinde neyse 70 de de o olur.ınsan değişmez.aklı başına gelır bunun ıcınde akıl lazım tabi.ailen akıllanmaz dıyorda sen de şüphe varsa dene bır bak. adam oluyormu? ama tabı o adam olmak için caba sarfederken sende onunla beraber yaşıcan bunu da unutma..

hatalar öyle kolay telafi edilmiyor.iz bırakıyor mutlaka.şimdi ailnizin evinde yaşadıklarınızı tek başına göğüsleyeceksiniz.normalde sorun yaşamadan evlenenler bile bu benim evlendiğim adammı die soruyor kendine.mutlaka bişeyler oluo.baştan bukadar ileri giden adam ilerde ne yapmaz.siz kızdığınızda diyeceği tek şey.beni tanıyarak evlendin.biliyordun benim böle olduğumu.yazıkkiii...

3 günlük dünya dogru, ama 3 günlük dünya 5,5 yilimi verdim diyipte evlenip daha sonrada bosanmak mi istiyorsun?

belki yorumum acimasizca olacak ama bu tür erkek tipi cok gördüm (cevre, akraba) ve arkadaslarimdandan evleneneler oldu ve bosandilar.

yalan,sorumsuzluk,parayi tutmamak

daha ne olsun? en kötü özellikler bence bunlar, bunlari degistiremessinde can cikar huy cikmaz derdi ninem hep..

ancak söyle degistirebilirsin : icinde sorumluluk varsa göstermiyorsa, göstermesini sagliyabilirsin

AMA

icinde yoksa istesende degistiremessin ... 5,5 yilda olsa bence aileni dinle.. onlar yasamis görmüs bisey biliyorlarda söylüyorlar

ilerde evlenirsin bir cocugun olur bosanmakla ugrasirsin cocugada yazik olur , sanada . onca hayaller kötü anilara dönüsür

yol yakinken vaz gec bence... dile kolay ama bu sorumsuzluk yalan cok kötü birsey..

düsünsene sorumlulugunu bilmiyen bir erkek ne cocuguna babalik yapar, ne sana kocalik, ne evini damini bilir nede eve para getirir
borc üstüne borc yapar hele bide parayida tutmayi bilmiyormus... cok zor bence , yinede karar senin, hakkinda hayirlisi olsun

Ne olursa olsun sunu unutma, sakin aileni karsina alma bu adam icin, 1 tek Ailen var, ve iyiligin icin konusuyolar..

Hakikaten çok zormuş aklın ve kalbin savaşı.. arkadaslarıma sorunlarıyla ilgili akıl verirken hep derdim Allahım beni bu durumlara düşürme diye ama maalesef bende düştüm bu duruma.
5,5 yılı da unutamam tabiki ama en azından kabullenicem bittiğini ki zaten su an ayrıyız arada bi aradıgında sölüyorum arama bi faydası yok artık benım canım daha cok acıyor diye..
O 23 yasında fazla olgunluk beklemek yanlıs olurdu benm için. ilerde değişirmi bilmiyorum belki bu ona büyük ders olmustur tabi ki 30 una geldiginde bu halindeki gibi olmıcaktır gibime geliyor ama o da evleniceği kızın şansına artık :(
Aile bir tane haklısın.. evdeki huzur baska nerde olur ki

Back
X