Sevdiğiniz insanın arayacağım deyip aramadığında ona neler yaptınız?

cok dogru konusuyorsun tebrık ederım
bı tek bızım ulkemızde boyle cok aldatmalar var
baska ulkede adamlar karılarını aldatıp durmuyorlar
bızım halkımızda ulkemızde bu dejenerelık var

muhalefet yapmayıp düşüncesını soylemıs arkadas cok da guzel soylemıs tebrık edıyorum,
yasadıgı ve guzellıgınden verılen degerden saygıdan ötürü benımsedıgı ulkesındekı gerceklıgı ortaya koymus ulkemızle farkları anlatmıs, farklı bır bakıs acısı ve farklı bı hayattan kesıtı duyduk burada yani ulkemızdekı dejenerasyonun sebebı belkıde. ama yıllar ıcınde kemıklesmıs bır yapı ve degısmeyecek daha da dejenere olan bır yasam bıcımının anlatılıs tarzı, tabı kı yadırgıyoruz cunku bızlerı anlatmıs arkadas.:enbuyukkk:

arkadaşım herkesin düşüncesi, herkes istediğini yazar kurallar çerçevesinde. ayrıca bilgilerimi paylaşıp paylaşmamak benim bileceğim iş senin hadine değil:1closedeyes:

en az senin yaşın kadar istanbulda yaşamışımdır 26 yaşından küçüksen, buna 4 yıl kadarda almanya ekle. ülkeyi satmak değil bu, sen aradaki farkı daha öğrenemediysen benim yapabileceğim birşey yok. Bu ülke senin ülkende değil, herkesin ülkesi, ülkeni gerçekten seviyor olsan dediğin gibi sahiplensen zaten bu problemleri inkar etmezsin. Ayrıca herşeyin başı bireyde, ardından ailede, ardından toplumda oluşur. Nerde bu insanlık özellikleri dediğin? cinayetler, tecavüzler, aldatmalar, saldırılar? bıçaklamalar? gasp? hiç gündemi takip etmiyorsun sanırım? Günde kaç kişi tecavüze uğruyor, kaç gasp oluyor, kaç kişi boşanıyor bunları biliyormusun? Bunlar zaten toplum yapısının bozulmaya başladığının belirtileri. Hala herşey normal demek gerçeği inkar etmek olur. Sosyologların ülkemiz hakkında ki yorumlarını, geleceği hakkındaki endişelerinden haberin varmı? Bu ülke şuan nereye gidiyor biliyormusun? yoksa bildiğini mi sanıyorsun? Biraz daha oku ve araştır istersen, herşey çok güzel olabilir ama bunun için gereken ortam oluşmalı,bunun da anlayış ve hoşgörüyle olacağını söylüyorum. Bu da senin benim diğerlerinin elinde ve önce problemin tanımlanmasında..

Türkiye de olanlara dayanamayıp mı kaçtın oralara herkes senin gibi kaçarsa tabi düzelmez memleket hali hem oranın ilişkilerini de bana savunma çok ii bilirim ordaki ilişkileri ben ordaki insanlar birbirinin vücutlarına doymuş insanlar tek gecelik yaşıolar.. Bu yüzden hiç bi mecburiyetleri yok önemsiz onlar için böle şeyler. Daha fazla konumu kirletmeyin adam gibi yazacaksanız yazın yazmayacaksanız yazanlara mani olmayın..:enbuyukkk:

arkadaşım sanırım anlamını bilmediğin kelimler kullanıyorsun

yobaz: dinde bağnazlığıaşırılığa vardıran, başkalarına baskıyapmaya yönelen (kimse).

arkadaşım her yerde türkler katledildi ve katlediliyor, bir ara yurtdışında diplomatlarımız öldürülüyordu,şuan çinnin yaptıkları.. Sorun bu değil, ufak bir kitlenin yapığı çoğunluğu yansıtmaz. Ozaman sende dinci terrörist misin? Hani daha geçenlerde yakalandı, Türküm dedi Almanyada. Ne olcak hepimiz dinci terrörist mi olduk bu vesileyle? Ayrıca vatan millet sevgisi ayrı bir şey turkbayragi, ve bu sana özel bir şey değil:1closedeyes:, birde bu vatan millet sevgisini sembol olarak kullanmak başka birşey tıpkı senin burada yaptığın gibi. Ülkeyi ancak senin gibi sözde vatan severler satabilir ancak, sembolik değerlere sığınan,ve sorunları görmezden gelen. öyle bir cennet ki sadece bu cennet özelliğinden yabancılar faydalanabiliyor! Güvenlik yok, hukuk sistemi işlemiyor, bir çok suç faili meçhul kalıyor, insan gündüz bile sokağa çıkamıyor, sen hala hayalinde Türkiye de yaşa arkadaşım, belki bir gün hayalin gerçek olur. Herkes bunları normal karşılıyor ki zaten bu sistem böyle..

Sizlere hiç tatmadğınız bir tadı nasıl anlatabilirim.Hiç görmediğiniz bir rengi nasıl anlatabilirim. Hayatınızda hiç duymadığınız bir sesi nasıl anlatabilirim. Bunu anlatamam yaşamanız gerek, yaşmadan ne olduğunu bilemez burada yorum yapan hiç kimse.

Ayrıca burada provakatif söylemlerle Vatan Millet Sevgisiyle Vatan Millet Problemleri arasındaki farkı algılamada sorun yaşayanlarıda kınıyorum.

aman Allah ım bu anlattıklarını tek bizim ülkeye biçmişsin ya tebrikler ya...kör arkadaşım anlattıkların tek Türkiyenin deil tüm dünyanın sorunu bilmem anlatabildinmi..o kadarda tahsillisin ama at gözlüğüyle bakıosun

pardon sen uzaylımısın kör kardeş kaydirigubbakcemile3 NE ALAKA BENıM DEDıKLERıMLE SENıN ŞUAN ANLATTIKLARIN olmazki lmaz:

Son düzenleme:
Venqeance konuyu saptırmaa arkadasım :S:S:S Bu işleri konuşma yeri burası değil :S:S
Bılmem farkındamısın ??

arkadaşım keşke dediğin gibi olsa, keşke buna inansam, ama duyduklarıma değil görüklerime ve yaşadıklarıma inanırım. Müslüman bir ülkeyiz diyorsun ama müslümanlığın temelini inkar ediyorsun! HOŞGÖRÜ! Burda başından beri savunduğum şey. Komşuluk olduğunu sanmıyorum, hiç okumadın galba forumda açılan başlıklarda birderdim var kısmında arkadaş çevresiyle problemi olanlar kısmında bir çok kişi komşularıyla iletişime geçememekten şikayet ediyor! Ne yazık ki yazılanların çoğu geçmişte kalmış şeyler, artık bir çoğu yaşanmıyor ülkenin genelinde. Askerlerimizle konunun ne alakası var? Konuyu saptırmak için özel caba harcıyor olmayasın? Arkadaşım sen..

ön yargılar insanları hep yanıltır,ayrıca arkadaşım herkes istediği yere kurallar çerçevesinde yazmakta serbesttir. Tartışıyoruz fikirlerimizi beyan ediyoruz, madem başkalarının fikirlerini merak etmiyorsun yukarıdaki cümleyi kuruyorsun ozaman neden böyle bir başlık açıyorsun?

yazdıklarımı objektif yorumladığın için sana teşekkür ediyorum.

Diğer arkadaşlara gelince, bende objektif yaptım kıyaslamamı,ne yapmamı beklerdiniz, Türkiye medeniyetin beşiği, dünyada süper güç, herşeyiyle örnek bir ülke diyip, kendimi vesizi mi kandırmamı? Gerçekler her zaman acıdır ve kabullenmesi zordur.

konu ülke meselesi deil o yüzden konuya daha uygun yorumlar yaparsan sevinirim

öyle bir örnek versem sana belki sen kuzeye bakıyorsun ben güneye, ondan ben senin gördüklerini göremiyorum sende belki benim gördüklerimi göremiyorsun olamazmı? vereliniortak

Türkleri ilk aşşalıyan sensin susmamı beklemiyosun heralde..neyse bu konuda fazla yorum yapmıcam sende yapmazsan ii olur.kendi güzel fikirlerini kendine sakla

Venqeance konuyu saptırmaa arkadasım :S:S:S Bu işleri konuşma yeri burası değil :S:S
Bılmem farkındamısın ??

Konuyu saptırmaya çalışan ben değilim. Konu konuyu açtı, bazı kişiler, dine, askere, vatan millet sevgisine kadar getirdi konuyu. Her ne kadar kişiler konuyu saptırmaya çalışsalarda çizgisinden çıkmayacak işallah bundan sonraki cevap veren arkadaşlarında öz verileriyle, tabi ne kadar özverili olacakları bilinmez :1closedeyes:

vengeance dediklerin yanlış demiyorum, gelişmekte olan bir ülkenin Almanya gibi gelişimini çoktan tamamlamış bir ülkeyle kıyaslanması mantıklı değil.Ama konu bu değildi, sevdigin insanın arayacagım dedikten sonra aramamasına nasıl tepki verileceği merak edilmiş ve konu açılmış. Ülkeden ülkeye insanların duyguları değişiyor olabilir ama burda kimse sosyolog değil, ve kimse baska ulkelerdeki insanların duygularını yönlendiren durumları merak etmiyor. Konuyu acan arkadasın yasını bilmiyorum ama tahminimce 20 li yaslarda . sen de herhalde dediklerinden yola cıkarak 40 ına yol almış bir hanımsın. Bence bu farklılıklara ragmen tartısmanın buralara gelmesi bile cok sacma ve seninde buyuk olarak buna sebebiyet vermen yanlış dediklerin değilse de söyeme biçimin yanlış bana kalırsa.Çünkü konuyu acanı kucumsemekle basladın konuya yazanlara gectin(cidden komiksiniz ,gülüyorum diyerek başların hislerini düşüncelerini kucumsemiş oluyorsun) derken Türkiye ye getirdin konuyu..gereksiz uzayan bir tartısma bu kadar.

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…