allah aşkına, normal bir davranış olmadığı ap açık ortada. Olgun karşısındakini sayan ve gerçekten anlayan biri, karşısında daki kişi arayacağım deyipte aramazsa yada arayamazsa anlar ve zaten bir sonraki görüşmede nedeni ortaya çıkar. İnsan neden bir davranış şekli arıyor. Belirli bir kalıp yaratmaya çalışıyor? İnsan hissetiğini yaşamalı duygularını dile getirmeli o an daki. Şöyle olursa böyle yaparım, böyle olursa şöyle yaparım demek insanın insanlığını reddetmesi demek olmuyormu? Duygularımız hisslerimiz olmazsa bizibir bilgisayar programından farklı kılan ne olur? Bilgisayar programlarıdakoşullara göre hareket ediyor..
Sırf bu yüzden ayrılanlar olabilir demek ki gerçek ciddi bir ilişki yaşayamıyorlarki ayrılabiliyorlar. Gerçekten seven biri beni aramadın bitti artık görüşemeyiz demez. Gerçek sevgi olan bir ilişkiyi bir çırpıda atmak öyle kolay değil.
.
evet muhalifim çünkü, her düşünce olumlu olmak zorunda değil, ve konu açanı desteklemek zorunda değil sengözlerimebaksanab yazdıklarımdan sonra muhalefetyapmadığımı söylemem yanlış olur zaten fisfisfis
kırmızıyla işaretledigim yere iyi bakın lütfen.. madem oyle dıyorsunuz sızın bu cocuksu dedıgınız yerde ne işiniz var ???
tenezzül eden yorum yapar gider konu sahıbını Tİye almadan.. sizin yaptıgınız gibi değil..
soyledıgım gibi yineleme geregi duydum birden nedense...
arkadasım senın basına silah mı dayadık !! bu konuda illakı yorum yapasın diye.. ozaman derdin nedir.. sacmalık veya değil.. burdakı arkadas senın yarı yasında..
saygı ve hoşgoru cervesınde lutfeenn Siz ; aklı basında ve olgun biri olarak hoşuna gitmeyen konularda yorum yapmazsın olur biter..
bu engin ve essiz bılgılerını kendıne sakla..
1.si konu yeterince açık isteyen yazar isteyen yazmaz..2. si Ülkem hakkında böyle yorum yapamazsın burayı ne kdr gördün ya da sen de Türk müsün bilmiyorum ama eğer Türk'sen biz gördüklerimizle ülkemizi böyle satıp başka ülkeleri savunmayız her ülkede belli sorunlar vardır ama asla hiçbir millet vatandaşı bizim insanlık özelliklerimizin kaybolduğunu söylemedi ki söyleyemezler de zati..delikafadulden
en az senin yaşın kadar istanbulda yaşamışımdır 26 yaşından küçüksen, buna 4 yıl kadarda almanya ekle. ülkeyi satmak değil bu, sen aradaki farkı daha öğrenemediysen benim yapabileceğim birşey yok. Bu ülke senin ülkende değil, herkesin ülkesi, ülkeni gerçekten seviyor olsan dediğin gibi sahiplensen zaten bu problemleri inkar etmezsin. Ayrıca herşeyin başı bireyde, ardından ailede, ardından toplumda oluşur. Nerde bu insanlık özellikleri dediğin? cinayetler, tecavüzler, aldatmalar, saldırılar? bıçaklamalar? gasp? hiç gündemi takip etmiyorsun sanırım? Günde kaç kişi tecavüze uğruyor, kaç gasp oluyor, kaç kişi boşanıyor bunları biliyormusun? Bunlar zaten toplum yapısının bozulmaya başladığının belirtileri. Hala herşey normal demek gerçeği inkar etmek olur. Sosyologların ülkemiz hakkında ki yorumlarını, geleceği hakkındaki endişelerinden haberin varmı? Bu ülke şuan nereye gidiyor biliyormusun? yoksa bildiğini mi sanıyorsun? Biraz daha oku ve araştır istersen, herşey çok güzel olabilir ama bunun için gereken ortam oluşmalı,bunun da anlayış ve hoşgörüyle olacağını söylüyorum. Bu da senin benim diğerlerinin elinde ve önce problemin tanımlanmasında..
kıs bacım valla seni tebrik ediyorum senin kadar kör insanlar oldukça bizim vay halimize..Almanya diosun insanlıktan nasibini almış yer demeye getiriosun bizi yobaz görüosun ki ben öle anladımm..o insanlıktan nasibini almış olan yer Türkleri katledio orda gözü kör vatandaşım..aşşalıo adamdan saymıo seninde hoşunamı gidiyo valla tebrikler alkisalkisalkis seni gidi avrupa sevdalıları Allah bizi onların şerrinden esirgesin bırak biz yobaz kalalım yeterki kör arkadaşımm.senide körlüğünle başbaşa bırakıyorum..sen güzel yurdun Almanyada yaşamaya devam et...yerimseniben bende yurduma ve yurdum insanlarına kurban olurum turkbayragi turkbayragi turkbayragi senin gibilerinede Türklüğünü unutmuş asimile olmuş derler..senin gibilerede ihtiyacımız yok zaten..Siz orda binbir rezilliği çekersiniz burdada caka satmayı bilirsiniz kötükedihüso DÜNYANIN CENNETİ GÜZEL YURDUM TÜRKİYEDEN SELAMLAR lülülülülülü
en az senin yaşın kadar istanbulda yaşamışımdır 26 yaşından küçüksen, buna 4 yıl kadarda almanya ekle. ülkeyi satmak değil bu, sen aradaki farkı daha öğrenemediysen benim yapabileceğim birşey yok. Bu ülke senin ülkende değil, herkesin ülkesi, ülkeni gerçekten seviyor olsan dediğin gibi sahiplensen zaten bu problemleri inkar etmezsin. Ayrıca herşeyin başı bireyde, ardından ailede, ardından toplumda oluşur. Nerde bu insanlık özellikleri dediğin? cinayetler, tecavüzler, aldatmalar, saldırılar? bıçaklamalar? gasp? hiç gündemi takip etmiyorsun sanırım? Günde kaç kişi tecavüze uğruyor, kaç gasp oluyor, kaç kişi boşanıyor bunları biliyormusun? Bunlar zaten toplum yapısının bozulmaya başladığının belirtileri. Hala herşey normal demek gerçeği inkar etmek olur. Sosyologların ülkemiz hakkında ki yorumlarını, geleceği hakkındaki endişelerinden haberin varmı? Bu ülke şuan nereye gidiyor biliyormusun? yoksa bildiğini mi sanıyorsun? Biraz daha oku ve araştır istersen, herşey çok güzel olabilir ama bunun için gereken ortam oluşmalı,bunun da anlayış ve hoşgörüyle olacağını söylüyorum. Bu da senin benim diğerlerinin elinde ve önce problemin tanımlanmasında..
arkadaşım sanırım anlamını bilmediğin kelimler kullanıyorsun
yobaz: dinde bağnazlığıaşırılığa vardıran, başkalarına baskıyapmaya yönelen (kimse).
arkadaşım her yerde türkler katledildi ve katlediliyor, bir ara yurtdışında diplomatlarımız öldürülüyordu,şuan çinnin yaptıkları.. Sorun bu değil, ufak bir kitlenin yapığı çoğunluğu yansıtmaz. Ozaman sende dinci terrörist misin? Hani daha geçenlerde yakalandı, Türküm dedi Almanyada. Ne olcak hepimiz dinci terrörist mi olduk bu vesileyle? Ayrıca vatan millet sevgisi ayrı bir şey turkbayragi, ve bu sana özel bir şey değil:1closedeyes:, birde bu vatan millet sevgisini sembol olarak kullanmak başka birşey tıpkı senin burada yaptığın gibi. Ülkeyi ancak senin gibi sözde vatan severler satabilir ancak, sembolik değerlere sığınan,ve sorunları görmezden gelen. öyle bir cennet ki sadece bu cennet özelliğinden yabancılar faydalanabiliyor! Güvenlik yok, hukuk sistemi işlemiyor, bir çok suç faili meçhul kalıyor, insan gündüz bile sokağa çıkamıyor, sen hala hayalinde Türkiye de yaşa arkadaşım, belki bir gün hayalin gerçek olur. Herkes bunları normal karşılıyor ki zaten bu sistem böyle..
Sizlere hiç tatmadğınız bir tadı nasıl anlatabilirim.Hiç görmediğiniz bir rengi nasıl anlatabilirim. Hayatınızda hiç duymadığınız bir sesi nasıl anlatabilirim. Bunu anlatamam yaşamanız gerek, yaşmadan ne olduğunu bilemez burada yorum yapan hiç kimse.
Ayrıca burada provakatif söylemlerle Vatan Millet Sevgisiyle Vatan Millet Problemleri arasındaki farkı algılamada sorun yaşayanlarıda kınıyorum.
bu yazdıkların varya iğrençleşmektir..midem bulandı söylediklerinden yazık yazık.. birincisi burası müslüman bi ülke burda merhabalaşmak sünnettir canım.. insan ilişkilerimi yok denecek kadar az bizde komşuluk akrabalık örf adet var güzelim..bayramlar var hani büyüklerin elleri küçüklerin gözlerinin öpüldüğü senin üst kat komşunu kesseler haberin olmaz.. bizde insanlar birbirlerine yardım ederler..iyi günde kötü günde arkadaşlık dostluk eşlik vardır bizde.. bizim askerlerimiz bu topraklar için canını verdi veriyoda çıkarları ne.. anaları babaları vatan saolsun derkende mi cıkarları vardı.. güzelim sen türkiyeye geldin mi? turkbayragiturkbayragi
Türkiye de olanlara dayanamayıp mı kaçtın oralara herkes senin gibi kaçarsa tabi düzelmez memleket hali hem oranın ilişkilerini de bana savunma çok ii bilirim ordaki ilişkileri ben ordaki insanlar birbirinin vücutlarına doymuş insanlar tek gecelik yaşıolar.. Bu yüzden hiç bi mecburiyetleri yok önemsiz onlar için böle şeyler. Daha fazla konumu kirletmeyin adam gibi yazacaksanız yazın yazmayacaksanız yazanlara mani olmayın..:enbuyukkk:
muhalefet yapmayıp düşüncesını soylemıs arkadas cok da guzel soylemıs tebrık edıyorum,
yasadıgı ve guzellıgınden verılen degerden saygıdan ötürü benımsedıgı ulkesındekı gerceklıgı ortaya koymus ulkemızle farkları anlatmıs, farklı bır bakıs acısı ve farklı bı hayattan kesıtı duyduk burada yani ulkemızdekı dejenerasyonun sebebı belkıde. ama yıllar ıcınde kemıklesmıs bır yapı ve degısmeyecek daha da dejenere olan bır yasam bıcımının anlatılıs tarzı, tabı kı yadırgıyoruz cunku bızlerı anlatmıs arkadas.:enbuyukkk:
ön yargılar insanları hep yanıltır,ayrıca arkadaşım herkes istediği yere kurallar çerçevesinde yazmakta serbesttir. Tartışıyoruz fikirlerimizi beyan ediyoruz, madem başkalarının fikirlerini merak etmiyorsun yukarıdaki cümleyi kuruyorsun ozaman neden böyle bir başlık açıyorsun?
aman Allah ım bu anlattıklarını tek bizim ülkeye biçmişsin ya tebrikler ya...kör arkadaşım anlattıkların tek Türkiyenin deil tüm dünyanın sorunu bilmem anlatabildinmi..o kadarda tahsillisin ama at gözlüğüyle bakıosun
arkadaşım tüm dünyanın sorunu değil, boşuna mı kıyasladım..:1closedeyes:
pardon sen uzaylımısın kör kardeş kaydirigubbakcemile3 NE ALAKA BENİM DEDİKLERİMLE SENİN ŞUAN ANLATTIKLARIN olmazkilmaz:
konu ülke meselesi deil o yüzden konuya daha uygun yorumlar yaparsan sevinirim
Venqeance konuyu saptırmaa arkadasım :S:S:S Bu işleri konuşma yeri burası değil :S:S
Bılmem farkındamısın ??
, tabi ne kadar özverili olacakları bilinmez :1closedeyes:
vengeance dediklerin yanlış demiyorum, gelişmekte olan bir ülkenin Almanya gibi gelişimini çoktan tamamlamış bir ülkeyle kıyaslanması mantıklı değil.Ama konu bu değildi, sevdigin insanın arayacagım dedikten sonra aramamasına nasıl tepki verileceği merak edilmiş ve konu açılmış. Ülkeden ülkeye insanların duyguları değişiyor olabilir ama burda kimse sosyolog değil, ve kimse baska ulkelerdeki insanların duygularını yönlendiren durumları merak etmiyor. Konuyu acan arkadasın yasını bilmiyorum ama tahminimce 20 li yaslarda . sen de herhalde dediklerinden yola cıkarak 40 ına yol almış bir hanımsın. Bence bu farklılıklara ragmen tartısmanın buralara gelmesi bile cok sacma ve seninde buyuk olarak buna sebebiyet vermen yanlış dediklerin değilse de söyeme biçimin yanlış bana kalırsa.Çünkü konuyu acanı kucumsemekle basladın konuya yazanlara gectin(cidden komiksiniz ,gülüyorum diyerek başların hislerini düşüncelerini kucumsemiş oluyorsun) derken Türkiye ye getirdin konuyu..gereksiz uzayan bir tartısma bu kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?