vengeance dediklerin yanlış demiyorum, gelişmekte olan bir ülkenin Almanya gibi gelişimini çoktan tamamlamış bir ülkeyle kıyaslanması mantıklı değil.Ama konu bu değildi, sevdigin insanın arayacagım dedikten sonra aramamasına nasıl tepki verileceği merak edilmiş ve konu açılmış. Ülkeden ülkeye insanların duyguları değişiyor olabilir ama burda kimse sosyolog değil, ve kimse baska ulkelerdeki insanların duygularını yönlendiren durumları merak etmiyor. Konuyu acan arkadasın yasını bilmiyorum ama tahminimce 20 li yaslarda . sen de herhalde dediklerinden yola cıkarak 40 ına yol almış bir hanımsın. Bence bu farklılıklara ragmen tartısmanın buralara gelmesi bile cok sacma ve seninde buyuk olarak buna sebebiyet vermen yanlış dediklerin değilse de söyeme biçimin yanlış bana kalırsa.Çünkü konuyu acanı kucumsemekle basladın konuya yazanlara gectin(cidden komiksiniz ,gülüyorum diyerek başların hislerini düşüncelerini kucumsemiş oluyorsun) derken Türkiye ye getirdin konuyu..gereksiz uzayan bir tartısma bu kadar.
Türkleri ilk aşşalıyan sensin susmamı beklemiyosun heralde..neyse bu konuda fazla yorum yapmıcam sende yapmazsan ii olur.kendi güzel fikirlerini kendine sakla
uslubunuz diğerlerini kucumser sekilde
vengeance dediklerin yanlış demiyorum, gelişmekte olan bir ülkenin Almanya gibi gelişimini çoktan tamamlamış bir ülkeyle kıyaslanması mantıklı değil.Ama konu bu değildi, sevdigin insanın arayacagım dedikten sonra aramamasına nasıl tepki verileceği merak edilmiş ve konu açılmış. Ülkeden ülkeye insanların duyguları değişiyor olabilir ama burda kimse sosyolog değil, ve kimse baska ulkelerdeki insanların duygularını yönlendiren durumları merak etmiyor. Konuyu acan arkadasın yasını bilmiyorum ama tahminimce 20 li yaslarda . sen de herhalde dediklerinden yola cıkarak 40 ına yol almış bir hanımsın. Bence bu farklılıklara ragmen tartısmanın buralara gelmesi bile cok sacma ve seninde buyuk olarak buna sebebiyet vermen yanlış dediklerin değilse de söyeme biçimin yanlış bana kalırsa.Çünkü konuyu acanı kucumsemekle basladın konuya yazanlara gectin(cidden komiksiniz ,gülüyorum diyerek başların hislerini düşüncelerini kucumsemiş oluyorsun) derken Türkiye ye getirdin konuyu..gereksiz uzayan bir tartısma bu kadar.
komik buldum, bakasıda komik bulabilir yani yalanmı söyleyeyim, ama bu küçümsemek değildir, benim yazdıklarımıda komik bulanda olabilir, bu bakış açısı ve diğer faktörlerle ilgili. Benim yazdığım birşeyi biri komik buluyorsa, yada gülüyorsa ben üzülmem aksine sevinirim, en azından bir kişiyi güldürdüm diye. Ayrıca bu tıpkı inandırıcı bulmadım gibi bir cümle. Ozaman bazı mesajlarda inanmadığımız kişilerin yazılarına inandırıcı bulmadım yazmamızda onları bir nevi yalancı saymak olur. Sevgili siyamarz ozaman açılan başlıklarda insanların fikirleri soruluyorsa, verilebilecek her cevabada konuyu açanın hazır olduğu anlamını çıkartıyorum ben. Ardından konuya cevap yazıldığında istedikleri şeyi görmediklerinde, istedikleri şeyi yazmayana yönelik yazı yazmalarınıda yanlış buluyor olmalısın. Yazdıklarıma anlamsız tepkiler verip konuyu saptırmasaydı burada bana karşı olumsuz yorum yapan bir çok kişi bende bu cevapları vermemiş olurdum. Herşey etki tepki. Bu mesajdan önce yazdığım bir kaç mesajımı okuduysan aslında nedemek istediğimi daha net anlamış olcağına inanıyorum.
arkadaşım herkesin düşüncesi, herkes istediğini yazar kurallar çerçevesinde. ayrıca bilgilerimi paylaşıp paylaşmamak benim bileceğim iş senin hadine değil:1closedeyes:
allah aşkına, normal bir davranış olmadığı ap açık ortada.
.
Konuyu saptırmaya çalışan ben değilim. Konu konuyu açtı, bazı kişiler, dine, askere, vatan millet sevgisine kadar getirdi konuyu. Her ne kadar kişiler konuyu saptırmaya çalışsalarda çizgisinden çıkmayacak işallah bundan sonraki cevap veren arkadaşlarında öz verileriyle, tabi ne kadar özverili olacakları bilinmez :1closedeyes:
arkadaşım keşke dediğin gibi olsa, keşke buna inansam, ama duyduklarıma değil görüklerime ve yaşadıklarıma inanırım. Müslüman bir ülkeyiz diyorsun ama müslümanlığın temelini inkar ediyorsun! HOŞGÖRÜ! Burda başından beri savunduğum şey. Komşuluk olduğunu sanmıyorum, hiç okumadın galba forumda açılan başlıklarda birderdim var kısmında arkadaş çevresiyle problemi olanlar kısmında bir çok kişi komşularıyla iletişime geçememekten şikayet ediyor! Ne yazık ki yazılanların çoğu geçmişte kalmış şeyler, artık bir çoğu yaşanmıyor ülkenin genelinde. Askerlerimizle konunun ne alakası var? Konuyu saptırmak için özel caba harcıyor olmayasın? Arkadaşım sen..
gerçekten sizin gibiler bu ülkede yaşamasın gitsin batıda gelişmiş ,insan ilişkilerinin süper olduğu aile kavramının yok olduğu ,kimsenin kimseden haberinin olmadığı,uyuşturucunun zinanın insanları fazla rahatsız etmediği , namus kavramının baya geniş olduğu, komşuluk kavramının resmiyetinde ötesine gittiği özellikle ,hollanda ,almanya, amerika gibi ülkelerde yaşayın
böyle bi ülkede yaşadığımız için şükredicemize hayinlik yapıyoruz malesef
bizim ülkemiz ne batı gibi ahlaki değerlerini yitirmiş bi toplum nede doğu gibi aşırı katı şeri kanunları olan bi toplum her toplumda sapmalar olabilir
topik konusu yön değiştirmiş.. şimdi Türkiye'de olmayan yurtdışında yaşayan arkadaşıma bir sorum var: Türkçe karakterleri nasıl kullanabiliyorsun? örnek
topik konusu yön değiştirmiş.. şimdi Türkiye'de olmayan yurtdışında yaşayan arkadaşıma bir sorum var: Türkçe karakterleri nasıl kullanabiliyorsun? örnek
gelelim topik cevabına valla yoğun çalıştığını bildiğim için trip atamam.. ama arayacağım dediyse gece yarısı da olsa arar...
sen haddini çoktan aştın... Türk Milletinin Değerlerini küçümseyerek..
senin Türklükle bir alakan kalmamıskı.. Asimileşmişsin tamamen..
bize saygıdan bahsederken senın saygı dediğin cumleleri tekrar okumanı tavsiye ederim..
Türklüğün kalmamıssa bari saygın olsun..
kurallar cevcevesınde diyerek Türk millerine Hakaret edemezsin , baska bir ulkeyle kıyaslayamazsın..
almayayı iyi biliyorum senden daha iyi.. senın hosgoru anlayıs cevrevesınde yasananlarıda..
Ne Mutlu Türküm Diyene , yurt dısında bu benliğini kaybetmemıs olanlara turkbayragi turkbayragi
kimin konuyu saptırdıgı ortada vengeange.. gecmıs msjlarınızı okumanız yeterlidir..
yaa merak edıyorum sizin bu topıkte hala daha işinzi nedir.. sizin degerlerınız size bızım değerlerımız
bize neden illakı kabul ettırmeye calısıyorsunuz kı..
okadar olgun okadar aklı basında bırınızkı.. surda ÇOCUK gibi bir tartısmaya tutusmussunuz
farkıdamısınız!!!
hersekılde haksızsınız ama bir cıkıs yolu olarak neden konuyu ulke butunlugune yada
ulke kıyaslamasına getırıyorsunuzkı.. yada sizin gibi dusunmedigimiz için ulkemızı savundugumuz için
bızlerı neden yadırgıyorsunuzkı.. anlamsız..gereksiz yere neden uzatıyorsunuz..
konu sahıbı ve konusu içinde beyenmıyorsanız..hosunuza gitmiyorsa kimse sizi zorlamıyor yada
yalvarmıyor yorum yapmanız konusunda değil mi? madem yorum yapacaksınız konu sahıbını rencide
etmeden yorumu yapabılırdiniz herhalde..
tekrar yineliyorum... bu topiğin konusunu siz saptırdınız..bizler değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?