Sevdiğiniz insanın arayacağım deyip aramadığında ona neler yaptınız?

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

Türkleri ilk aşşalıyan sensin susmamı beklemiyosun heralde..neyse bu konuda fazla yorum yapmıcam sende yapmazsan ii olur.kendi güzel fikirlerini kendine sakla

arkadaşım konuda Türklleri aşağıladığım yazdıklarımdan anlamak istediğini değil, yazılanı çıkarmanı öneririrm daha objektif yorum yapailmen için, ayrıca almanyada milyonlarca Türk var bunuda bilmiyorsun herhalde. Bunun yanında belirli sorunların toplumsal düzene yansımasını iletmeye çalıştım. Şuan Almanya'daki sistematik Türkiye'de olmuş olsaydı, ve Türkiye'deki durum Almanyada olsaydı sen şuan bana benim sana anlattıklarımı anlatıyor olurdun. Ama Türkler hak etmedikleri şekilde yönetiliyorlar, yaşatılıyorlar. Bu kıyaslamadan anlaşılması gereken bu, insan gibi yaşamak isteyen zaten yurtdışında sürdürüyor yaşamını. Ülkemizde karşılaşılan zorluklar, insanların piskolojisinide bozuyor, doğru kararlar vermesinide engelliyor. Kaç kişinin sokakta yüzü gülüyor allah aşkına? Kısaca herşeyi tekrardan özetlersem herşeyin başı birey, bireysel olarak başlarsa anlayış ve hoşgörü, bu benzer şekilde toplumda yansıyacak ve herşey daha güzel olacak. Yani şöyle örneklemeye çalışayım, sevgilinle aranız bozuldu diyelim başlıktaki nedenle, ikinizde bu esnada farkında olmadan başklarınıda kırabilirsiniz ve üzebilirsiniz davranışlarınızla bu ensada bu kırma ihtimaliniz olan kişilerde başkalarını kırabilir benzer nedenle ve bu böyle yayılır. Bunu önlemek elinizeyken neden işi zora sokup,kötü sonuçlar doğruması olası, ilerde ilişkiyide yıpratacak şekilde davranmak ister ki insan? Hem başka kişileride mutsuz etme riskini göze almak niye.

komik buldum, bakasıda komik bulabilir yani yalanmı söyleyeyim, ama bu küçümsemek değildir, benim yazdıklarımıda komik bulanda olabilir, bu bakış açısı ve diğer faktörlerle ilgili. Benim yazdığım birşeyi biri komik buluyorsa, yada gülüyorsa ben üzülmem aksine sevinirim, en azından bir kişiyi güldürdüm diye. Ayrıca bu tıpkı inandırıcı bulmadım gibi bir cümle. Ozaman bazı mesajlarda inanmadığımız kişilerin yazılarına inandırıcı bulmadım yazmamızda onları bir nevi yalancı saymak olur. Sevgili siyamarz ozaman açılan başlıklarda insanların fikirleri soruluyorsa, verilebilecek her cevabada konuyu açanın hazır olduğu anlamını çıkartıyorum ben. Ardından konuya cevap yazıldığında istedikleri şeyi görmediklerinde, istedikleri şeyi yazmayana yönelik yazı yazmalarınıda yanlış buluyor olmalısın. Yazdıklarıma anlamsız tepkiler verip konuyu saptırmasaydı burada bana karşı olumsuz yorum yapan bir çok kişi bende bu cevapları vermemiş olurdum. Herşey etki tepki. Bu mesajdan önce yazdığım bir kaç mesajımı okuduysan aslında nedemek istediğimi daha net anlamış olcağına inanıyorum.

Benimkide son zamanlarda arada bir adet değiştiriyor geçen pazar öğlen 12 de kalktı maşallah abisi 3 de kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 Neyse bana dediki aşkım ben seni sonra arayım yemekten sonra tamam cnm dedim. Aradan yarım saat geçti msj attı aşkım cnm ben yemeğmi yedim diye. Cvp yazdım bende. Baktım aramak yerine gene msj atıyo Bekledim biraz baktım olmuyo arasana dedim. Aradı. Hani arıcaktın dedim. Ben sana öyle bişey demedim dedi kaydirigubbakcemile kaydirigubbakcemile

öfff laf salatası. yoruyorsun insanı. topla azıcık kendını canım. dışarıdan hıç hoş degıl dunya göruşun, gergin insanları hıç sevmem, senı de hıç sevmedım. yazma özgurlugun var dıye dağa taşa yazmak zorunda degılsın. önemlı onlan yazabılmek degıl, ne yazacagındır. ve senın yazdıklarının hepsını toplasam bır tane tutarlı cumle cıkaramıyorum içinden. yanar döner bişeysin.

arkadaşım herkesin düşüncesi, herkes istediğini yazar kurallar çerçevesinde. ayrıca bilgilerimi paylaşıp paylaşmamak benim bileceğim iş senin hadine değil:1closedeyes:

sen haddini çoktan aştın... Türk Milletinin Değerlerini küçümseyerek..

senin Türklükle bir alakan kalmamıskı.. Asimileşmişsin tamamen..

bize saygıdan bahsederken senın saygı dediğin cumleleri tekrar okumanı tavsiye ederim..

Türklüğün kalmamıssa bari saygın olsun..

kurallar cevcevesınde diyerek Türk millerine Hakaret edemezsin , baska bir ulkeyle kıyaslayamazsın..

almayayı iyi biliyorum senden daha iyi.. senın hosgoru anlayıs cevrevesınde yasananlarıda..

Ne Mutlu Türküm Diyene , yurt dısında bu benliğini kaybetmemıs olanlara
turkbayragi turkbayragi

topik konusu yön değiştirmiş.. şimdi Türkiye'de olmayan yurtdışında yaşayan arkadaşıma bir sorum var: Türkçe karakterleri nasıl kullanabiliyorsun? örnek
allah aşkına, normal bir davranış olmadığı ap açık ortada.
.

gelelim topik cevabına valla yoğun çalıştığını bildiğim için trip atamam.. ama arayacağım dediyse gece yarısı da olsa arar...

gerçekten sizin gibiler bu ülkede yaşamasın gitsin batıda gelişmiş ,insan ilişkilerinin süper olduğu aile kavramının yok olduğu ,kimsenin kimseden haberinin olmadığı,uyuşturucunun zinanın insanları fazla rahatsız etmediği , namus kavramının baya geniş olduğu, komşuluk kavramının resmiyetinde ötesine gittiği özellikle ,hollanda ,almanya, amerika gibi ülkelerde yaşayın

böyle bi ülkede yaşadığımız için şükredicemize hayinlik yapıyoruz malesef
bizim ülkemiz ne batı gibi ahlaki değerlerini yitirmiş bi toplum nede doğu gibi aşırı katı şeri kanunları olan bi toplum her toplumda sapmalar olabilir

ben hoşgörüyü inkar ettiğimi sanmıyorum. zaten öyle bir cümlede kullanmadım.. güzelim pire için yorgan yakmak derler seninkine birsürü insan tanıyorum komşularıyla cok cok iyi geçinen ayrıyetten geçiniyorumda cok şükür.. ikincisi burdaki forumlarda insanlar birbirlerine yardım ederler dertlerini dinlerler problemlerini sorunlarını çözmeye calısırlar buda yardımlaşmak değilmidir.. konuyu saptırmak için çaba harcayan ben değilim sen zaten kendi yazdıklarında bariz bunu belli ettin.. şimdi başkalarına saldırıp aklamaya çalışma kendini.. istisnalar kaideyi bozmaz derler bilmem anlatabildim mi?

gündemiden uzak arkadaşım, hiç gitmediğin bilmediğin yerler hakkında nasıl yorum yapıyorsun.

aile kavramı yokolmuş değil, herkes herkesten haberdar, burda biri kaybolsa türkiyedeki gibi ancak ailesi merak etti diye arama başlatılmıyor, ve sonuçsuz kalmıyor, belirli şeyler aksadığında sistem çok güzel işliyor, uyuşturucu zina Türkiye'de yok mu?kaç kadın altatılıyor haberin varmı? yada kaç erkek aldatıyor,ve diğer kaç kadın. sen gerçekten gündemi takip etmiyorsun demekki daha geçen gün haberi vardı hurriyet gazetesinde universite ogrencisi kiz uyusturucadan ölmüş diye, tabi basına intikal etmeyen haberlerde var. Namus kavramı sana göre farklı olabilir, başkasına göre farklı olabilir, başkalarını namus bekçiside sen olmadığına göre başka ülkelerdeki insanların namusunuda bilemezsin. Konuyu saptırma çabalarında başarıya ulaşamaz

topik konusu yön değiştirmiş.. şimdi Türkiye'de olmayan yurtdışında yaşayan arkadaşıma bir sorum var: Türkçe karakterleri nasıl kullanabiliyorsun? örnek

[/QUOTE] Vengeance kullanıcısından alıntı

allah aşkına, normal bir davranış olmadığı ap açık ortada. [/QUOTE]

hakkaten yaa bak bu acıdan hiç aklıma gelmemıstı,tşkler future a.s.

siz vengeance ; madem yurtdısındasınız nasıl oluyorda kucuk harfle '' ı '' yazabılıyorsunuz...

sizi gibi çakma alamancı siziii... demek bu kadar çok özenıyorsunuz Almanyada yasamaya oranın degerlerını benımsemeye.. Türklüğünüzden vazgecip :1shok: :1shok: şutarafagittibelkide Türk değilsinizdir bunu bilemem ama bu ülkede yasıyorsanız bu ulkenın degerlerıne saygıda bulunacaksınız demektir.

size tek diyebileceğim.. Yazıklar Olsun..
:1closedeyes:

sorduğun soruya çok rahat yanıt verebiliyorum, sanırım öğrenmek maksadıyla soruyorsun ilerde kullanırsın diye

windowstan karkater setinideğiştirirsen klavyeni istediğin tuş takımına döndürebilirsin. tuşların yerini biliyorsan böylelikle çözüme kavşursun. Tabi ben bakarak yazıyorum diyorsan bu çözüm değil.

ikinci olarak var sayalım ki, karakter setini değiştiremiyorum, ozaman klavyedeki num padlerden alt tuşuna basıp ASCII karakter kodunu tuşlayarak istediğim her karakteri basabilirim ekrana klvyede omayanları bile yazdırabilirim örnek

® © ¢

yada Türkiyeden TR Q Klavye alabilirim

yada Laptop Klavyem TR Q Dur

umarım açıklayıcı olmuştur soruna cevaplarım a.s

Vengeance kullanıcısından alıntı

allah aşkına, normal bir davranış olmadığı ap açık ortada. [/QUOTE]

hakkaten yaa bak bu acıdan hiç aklıma gelmemıstı,tşkler future a.s.

siz vengeance ; madem yurtdısındasınız nasıl oluyorda kucuk harfle '' ı '' yazabılıyorsunuz...

sizi gibi çakma alamancı siziii... demek bu kadar çok özenıyorsunuz Almanyada yasamaya oranın degerlerını benımsemeye.. Türklüğünüzden vazgecip :1shok: :1shok: şutarafagittibelkide Türk değilsinizdir bunu bilemem ama bu ülkede yasıyorsanız bu ulkenın degerlerıne saygıda bulunacaksınız demektir.

size tek diyebileceğim.. Yazıklar Olsun..
:1closedeyes: [/QUOTE]

bir üstteki mesajımı okursan arkadaşım sende nasıl Türkeç klavye takımına göre yazabildiğimi öğrenmiş olursun, denemek istersen ola ki. şakkıdı cehalet mutluluktur dedikleri bu olsa gerek. Çamur at izi kalsın. Almanyada yaşadığımı kanıtlamama gerek yok. Ama bana kapak olsun dersen, ip mi görebilecek yetki sahibi biri buraya bulunduğum ip nin nereye ait olduğunu yazarsa sende anlarsın a.s insan karşısındakini nasıl bilir kendi gibi kendini anlatmana gerek yok ki arkadaşım, ben senin gibi değilim :smiley-cool:

kimin konuyu saptırdıgı ortada vengeange.. gecmıs msjlarınızı okumanız yeterlidir..

yaa merak edıyorum sizin bu topıkte hala daha işinzi nedir.. sizin degerlerınız size bızım değerlerımız

bize neden illakı kabul ettırmeye calısıyorsunuz kı..

okadar olgun okadar aklı basında bırınızkı.. surda ÇOCUK gibi bir tartısmaya tutusmussunuz

farkıdamısınız!!!
hersekılde haksızsınız ama bir cıkıs yolu olarak neden konuyu ulke butunlugune yada

ulke kıyaslamasına getırıyorsunuzkı.. yada sizin gibi dusunmedigimiz için ulkemızı savundugumuz için

bızlerı neden yadırgıyorsunuzkı.. anlamsız..gereksiz yere neden uzatıyorsunuz..

konu sahıbı ve konusu içinde beyenmıyorsanız..hosunuza gitmiyorsa kimse sizi zorlamıyor yada

yalvarmıyor yorum yapmanız konusunda değil mi? madem yorum yapacaksınız konu sahıbını rencide

etmeden yorumu yapabılırdiniz herhalde..

tekrar yineliyorum... bu topiğin konusunu siz saptırdınız..bizler değil..

kendi algı çerçeven yazdıklarımı hakaret olarak algılamana neden oluyora o senin sorunun. Anlatılmak isteneni anlaman için tekrar tekrar okuman gerekir, anlamak istersen. Türklüğe hakaret içerseydi yazıklarım zaten yönetim müdahale ederdi, zaten ben o tip birşey yazmazdım. Ayrıca demeki tarifim sana uyuyorki böyle tepki veriyorsun. Ozaman demekki birşeylerin yanlış olduğunuda kabul ediyorsun. Hala aynı şeyi yapıyorsun, sen sırf laf altında kalmayayım diyip verebileceğin bir cevapta olmadığından yok Türklüğe hakaret ediyorsun sen Türk değilsin diyorsun. Hala milli değerler üzerinden siyaset yapıyorsun, konuyu saptırak istesende saptıramazsın. Almanyayı biliyor olsaydın şuana kadar yazdığın hiçbirşeyi yazmamış olurdun. senin bir önceki mesajındaki deyiminle çakma almancı :dilcikar:

ben birşeyi kabul ettirmeye çalışmıyorum, arkadaşım sen neden birşey kabul ettirilmeye çalışılıyor izlenimi kazanıyorsun onuda anlamıyorum. Çocukla çocuk olunur denmiyor mu?

Çocuk gibi, sen Türk değilsin. Sen şöylesin. bilmemne diyen ben mi yim sen misin?

ılk yazımdan sonra mesajımı alıntılayan sonrada yazma diyen benmiyim senmisin?

mesajlarımı alıntılayıp cevap verip bir açığımı yakalamya çalışan kim sen değilmisin arkadaşım? Bireymi kanıtlamaya çalışıyorsun anlamıyorum.

e hala böyle bir sonuç alamayacağını anlamamış olan da yine sensin. dün en son mesajı attım artık diğer kişilerinde öz verileriyle birşey olmayacak diye, mesajımı alıntıladığına yada başkası alıntıladığında aban birşeyler yazdığında neden cevap vermeyecekmişim?

Cevap istemiyorsan mesajımı alıntılama, bende sana ve diğer arkadaşlara durduk yere mesajmı yazıyorum.

Ama anladım ki sen yazılanları hiç anlamamışsın. Ülke bütünlüğüne konuya çeken kim?

ve hala anlamadığın birşey isteyen kurallar çerçevesinde istediği yorumu yapar a.s başkalarının yorumuna isteyen katılır, isteyen katılmaz.

işallah bundan sonra konu sapmaz

ayy artık çık şu konudan vengeange dediğinde anlaşılmıyo zaten..laf ebeliği yapmayıda bırak uzun uzun yazıosun ama tek anlamlı söz çıkmıo ağzından..ortamı germekten başkada bi işe yaradığın yok zaten..

hı hı bizde bunları yiyoruz zaten aç karna...

neyse arkadaşım sen bu topikten ayrıl istersen.. konu neydi senin yüzünden nerelere geldi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…