Anket Sevdiginiz insanla evlenmek için ailenizi nasıl ikna ettiniz?

Sevdiginiz insanla evlenmek icin ailenizi nasil ikna ettiniz?

• Ailemle oturup ciddi bir sekilde konustum

OY: 6 25,0%
  • Agladim, sizladim sonunda dayanamayip kabul ettiler

OY: 5 20,8%
  • Ailenin diger fertlerini ortaya koyarak razi ettim

OY: 2 8,3%
  • Diger (aciklama)

OY: 11 45,8%

• Ankete Katılan
    24

Sensible

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
3.832
111
118
Ailesi karsi cikipta, yinede sevdiginden vazgecmeyen ve sonunda büyük bir mutlulukla dünya evine giren bayanlar..

Hadi anlatin nasil ikna oldu aileniz??kaydirigubbakcemile2

ayyyyyyyyyyyyyyyy Allah razı olsunnnn iikı böle bı konu acttın valla ıhtuyacım vardı... ben şimdi butun yazılanları bi okuyup gelim sonra yorumumu yaparım cicim:))):))

yaaaaaaaaaaadelikafaduldendelikafaduldenben hiçççç sayfaya bakmadımmm :roflol:konuu görunce dırek atladımm sandımkı cok yazan olduuu:roflol: neyse beklım de yorum yapılsn bıraz bariisırnaşık şeysırnaşık şey

hic pes etmedim ondan baskasiyla evlenmem dedim basiniza kalirim omur boyu dedim:):)gelen goruculere hayir dedim. en az 10 kisiyi red ettim . dayanamadilar baktilar benim kararim kesin verdiler askima.

allahima cok sukur dogru karari vermisim balbocugum hayatimin en degerli varligi.
allahim herkesi bizler gibi mutlu etsin.:nazar::asigim::asigim:

hic pes etmedim ondan baskasiyla evlenmem dedim basiniza kalirim omur boyu dedim:):)gelen goruculere hayir dedim. en az 10 kisiyi red ettim . dayanamadilar baktilar benim kararim kesin verdiler askima.

allahima cok sukur dogru karari vermisim balbocugum hayatimin en degerli varligi.
allahim herkesi bizler gibi mutlu etsin.:nazar::asigim::asigim:

Allah mutlulugunuzu artirsin canim, peki sen pes etmedikce üzerine geldiler mi? geldilerse ne yaptin biraz daha acarmisin cok özel degilse?kaydirigubbakcemile2

Allah mutlulugunuzu artirsin canim, peki sen pes etmedikce üzerine geldiler mi? geldilerse ne yaptin biraz daha acarmisin cok özel degilse?kaydirigubbakcemile2

tabi neler neler yasadim. babamdan tokat bile yedim:1rolleyes:ama simdi sadece guluyorum o gunleri hatirladikca cunku esim icin degermis.babam heryerde uzerimdeydi telefon yasakti bana evde.internette ama ben ne yapip edip canimla bulusuyordum.

esim hakkinda surekli negatif yorumlar yapiyorlardi . beni vazgecirmek icin neler neler uydurdular. ama allah temiz insani biliyor soyledikleri yalanlarin hepsi ortaya cikti.

esim bir melek:asigim::nazar: gercekten dogru insan olduguna inaniyorsaniz sevdiginizin sakin birakmayin kizlar sakin. ama ailenizide yabana atmayin. ne yapip edip ikna edin. ben yemedim icmedim odama kapandim agladim sizladim kabul ettiler mecburen:içelim:simdi pismanlar bana o kadar eziyet ettikleri icin ama olsun askima kavustum ya sırnaşık şeyailemde sonucta beni dusundukleri icin oyle davrandilar .

tabi neler neler yasadim. babamdan tokat bile yedim:1rolleyes:ama simdi sadece guluyorum o gunleri hatirladikca cunku esim icin degermis.babam heryerde uzerimdeydi telefon yasakti bana evde.internette ama ben ne yapip edip canimla bulusuyordum.

esim hakkinda surekli negatif yorumlar yapiyorlardi . beni vazgecirmek icin neler neler uydurdular. ama allah temiz insani biliyor soyledikleri yalanlarin hepsi ortaya cikti.

esim bir melek:asigim::nazar: gercekten dogru insan olduguna inaniyorsaniz sevdiginizin sakin birakmayin kizlar sakin. ama ailenizide yabana atmayin. ne yapip edip ikna edin. ben yemedim icmedim odama kapandim agladim sizladim kabul ettiler mecburen:içelim:simdi pismanlar bana o kadar eziyet ettikleri icin ama olsun askima kavustum ya sırnaşık şeyailemde sonucta beni dusundukleri icin oyle davrandilar .

Canim simdi bunlari gülerek anlatabilmen ne kadar güzel.
Benim ailemde aynen vazgecirmeye calisiyorlar. Üstelik sevdigimi hic tanimadan. Bu kadar ön yargi olur mu. Bi taniyin sonra söyleyeceklerinizi söyleyin degil mi.
Ben onlarin karsisina salagin birini cikarirmiyim. Böyle birsey yapmayacagimi bildikleri halde olmaz diyorlar, nasil güveniyormusum hic tanimadigim birine, sanki herkes evlenecegi insani gavli beladan beri taniyor:) bazen gülesim geliyor benimde.
Öyle caresiz hissediyorum ki kendimi. Burdan tüyo alayim biraz, yakinda konuyu tekrar acacam cünkü.

ben evlendim badem gözlümle annemler küstü bana

Canim cok üzüldüm. Ne kadar oldu evleneli? Hala mi küsler?

Ben nişanlıyım ,bizimkiler erken olduğunu düşündükleri için istemiyorlardı paranı kazan falan diyordu ben ise nişanlanmak istiyordum.Biraz zor oldu ama bende oturdum konuştum ben bu adamı seviyorum ve görüşüyorum ayrılmıyıcam en azından adı konulsun böyle daha mı iyi dedim.Çok düşündüler ama sonra kabul ettiler annem hala acele ettin diyor:) (çeyizimi kendim hazırlayamayacağım için)

Canim simdi bunlari gülerek anlatabilmen ne kadar güzel.
Benim ailemde aynen vazgecirmeye calisiyorlar. Üstelik sevdigimi hic tanimadan. Bu kadar ön yargi olur mu. Bi taniyin sonra söyleyeceklerinizi söyleyin degil mi.
Ben onlarin karsisina salagin birini cikarirmiyim. Böyle birsey yapmayacagimi bildikleri halde olmaz diyorlar, nasil güveniyormusum hic tanimadigim birine, sanki herkes evlenecegi insani gavli beladan beri taniyor:) bazen gülesim geliyor benimde.
Öyle caresiz hissediyorum ki kendimi. Burdan tüyo alayim biraz, yakinda konuyu tekrar acacam cünkü.

canim sadece bizim ailelerimiz degil eminim bircok aile bu sekilde kizlarini kaybet korkusu sariyor onlari bu yuzdende cok temkinli davraniyorlar.ailenede hak vermek lazim gozleri gibi bakip buyutup bir yasa getiriyorlar anne baba evladi icin endiseleniyor cok normal bunlar .benim esimide tanimiyorlardi ayni senin ailen gibi nasil guveniyorsun ya seni birakirsa ya soyle yaparsa ya boyle giderse vs..birsuru soz laf tabiki endiselendikleri icin tanimadiklari icin bunlari soyluyorlar.

kimse kimseye %100 guven vermez zati. hayatta herseyde oldugu gibi evlilikde sans isi. insanlar degisebiliyor hayatlar degisebiliyor,yani 100% hicbirseyin garantisi yok dunyada. bazen sansimiza birakmak gerekiyor bazi durumlari.

hayatta hersey mumkun su an mutluyuz ama ilerde degisedebilir (allah bozmasin)ama kader iste hicbirseyin garantisi yok.insan kalbinin sesini mantigiyla birlikte dinlemeli.

sonuna kadar sabret ailenin yuzune gelmemeye calis.bekle sabirla bekle annenle otur konus icindekileri hislerini anlat.ben hep anneme sunu soyledim sevmedigim bir insanla evlenip mutsuz olacaigima sevdigim bir insanla evlenirim mutsuz olacaksam eger mutsuz olurum.en azindan icimde pismanlik olmaz bak sevdigimle evlenmedimde boyle oldu demem .

insallah kavusursunuz dua edicem senin icina.s.

canim sadece bizim ailelerimiz degil eminim bircok aile bu sekilde kizlarini kaybet korkusu sariyor onlari bu yuzdende cok temkinli davraniyorlar.ailenede hak vermek lazim gozleri gibi bakip buyutup bir yasa getiriyorlar anne baba evladi icin endiseleniyor cok normal bunlar .benim esimide tanimiyorlardi ayni senin ailen gibi nasil guveniyorsun ya seni birakirsa ya soyle yaparsa ya boyle giderse vs..birsuru soz laf tabiki endiselendikleri icin tanimadiklari icin bunlari soyluyorlar.

kimse kimseye %100 guven vermez zati. hayatta herseyde oldugu gibi evlilikde sans isi. insanlar degisebiliyor hayatlar degisebiliyor,yani 100% hicbirseyin garantisi yok dunyada. bazen sansimiza birakmak gerekiyor bazi durumlari.

hayatta hersey mumkun su an mutluyuz ama ilerde degisedebilir (allah bozmasin)ama kader iste hicbirseyin garantisi yok.insan kalbinin sesini mantigiyla birlikte dinlemeli.

sonuna kadar sabret ailenin yuzune gelmemeye calis.bekle sabirla bekle annenle otur konus icindekileri hislerini anlat.ben hep anneme sunu soyledim sevmedigim bir insanla evlenip mutsuz olacaigima sevdigim bir insanla evlenirim mutsuz olacaksam eger mutsuz olurum.en azindan icimde pismanlik olmaz bak sevdigimle evlenmedimde boyle oldu demem .

insallah kavusursunuz dua edicem senin icina.s.
[/QUOTE]

Canim dogru söylüyorsun, anne babanin endiseleri tabiki olur cok haklisin bu konuda. Ben bunlari sevdigimlede paylastim, oda hak veriyor, endiselenmeleri dogal diyor el bebek gül bebek yetistirmisler seni diyor, ama benide tanimadan yargilamalari yanlis diyor, ki bu konuda cok hakli, resmen yargisiz infaz yapiliyor.

Evliligin sans isi oldugu konusunada katiliyorum. Yakin cevrende, aileninde tanidigi biriyle evlenir mutsuzda olabilirsin, hic birseyin garantisi yok bu dünyada.

Ben annemlerle tam kapsamli konusamadim aslinda. Birde o siralar daha 4 aylik bir iliskimiz vardi, yani bende aslinda sevdigimi pek tanimiyordum. O yüzden savunamadim, gücsüzdüm. Simdi bir yildan biraz fazla beraberiz ve sevdigim baslarda nasilsa simdide öyle huy olarak bir degisim görmedim, cok oldugu gibi, samimi davranmis ta en basindan bunlari simdi görüyorum ve daha eminim iliskimizden. Buda tabi ailemi ikna cabalarinda bana faydali olacak diye düsünüyorum, insAllah öyle olur, Allah'im yardim et bize!

Konuyu en son 10 ay önce acmistim bizimkilere, ondan sonra hic acilmadi konu, ben istemedim bu konuyla ilgili konusmayi. Hala görsütügümü bilmiyorlar, ögrendiklerinde belkide vazgecmedigimi görüp kabul ederler.

Ben onu gercekten cok seviyorum ailemide cok seviyorum. Sevdigimde söylüyor hersey yollu töreli olacak diyor, ailenide üzmicez bizde üzülmeyecez diyor. Yeter ki ailemi ve kendimi sizinkilerle tanistirma imkanim olsun diyor.

Bir yildir neler cekiyorum ama Rabbim beni sInIyor ve cok umutluyum Allah'im bana yardim edecek buna inaniyorum gercekten bizim mutlu bir sekilde evlenmemizi nasip edecek insAllah.

Sizede mutluluklar diliyorum canim, Rabbim ömür boyu mutlu etsin agiztadinizi bozmasin, eviniz her gecen gün dahada mutlulukla dolsun insAllah.

özel mesajlar bölümünü rica etsem acabilirmisin canim, müsade edersen eger belki bazi sorularim olur?

öpüyorum ilgin icin sagol dualarin icinde Allah razi olsun canim, meleklerde senin ve esin icin dua etsinler..

ozel msj acik canim ne zaman istersen yazabilirsin.
guzel dileklerin icinde tesekkur ederim

annem zamaninda cok büyük konusdu kizlar nedendir bilmem ama denizlililere ve konyalilara kiz vermem dedi
esimde denizlili ama burdura baglilar
kadin bi duydu sok oldu :)
ama esim bize ilk geldiginde nüfus cüzdanini getirdi ve anne bak ben burdurluyum dedi ve ikna etdi benide aldikaydirigubbakcemile

kizkardesimde yakinda konyalilara gidicek allahin izniyle :)

ikna konusunda hiç zorlanmadım çünki bizim ailede bir kızın erkek arkadaşı olduğu duyulursa onunla muhakkak evlenmesi gerekir gibi bir inanış olduğundan ben erkek arkadaşımı tanıştırdığımda evlenmeyi düşündüğümüzü sanmışlardı sonra bir gün bide baktım evlenivermişizkaydirigubbakcemile3:asigim:

önce ciddi ciddi konustum babamla.. ( annem benı karıstırma dedi :kızgın: )
baktım bi çözüm olmuyor benı baskasına verecek,hemen ailemın diğer fertlerını devreye soktum ...
annem taraftan herkes olumlu yaklastı...
ama baba tarafımdan kımse razı gelmedi hatta nişan gunu tatsızlık çıkardılar :oklava: (babannem dedeme kaçmışken benı anlamadı :kızgın: )
babam ve babam gunu dusunen akrabalar bu işin engel olmasını çok istediler hep puruz cıkardılar ama işte nasip yaa onumuzde dağ dursada bize engel olamadılar.. :dance:
bu arada sanırım ben ilkım ; verılmeden (isteme oluyor ama vermıyorlar benı :kızgın: ) alınan ilk gelınım :roflol: :roflol:
Allahım gonlune göre olsun canım tüm işlerinnn :Saruboceq: a.s.

Back
X