Seven eş(kadın)herşeye katlanır mı?

bu tarz aileler baştan sona sorundur.şu anda oğullarına dahi yüz vermeyip ipleri koparıyorlar,maddi manevi bişey beklemesin diye.eğer evlenirseniz evlendikten sonra gör bak oğullarını nasıl arayıp soracaklar.bir de üstüne üstlük 'oğlumuzu evlendirdik' diye böbürlenecekler.umarım nişanlın dengeleri tutturabilecek karakterdedir, ki anlattıklarından öyle anlıyorum.Hayırlısı olsun ama çekemeyeceğin noktaya gelirse olur mu olmaz mı diye fazla düşünme.Seven kız her şeye katlanır ne demekmiş ya hayatımda ilk kez duyuyorum böyle saçma bir cümle, hem de kayınpederden :)

cok guzel anlamıssınız...cok tesekkur ederim.bu yuzden koparıyorlar demek işte evlendikten sonra arayıp rahatsız ederlerse benim de sorunum bu.

zeki, halk arasında geçimli insan diye tabir ettiğimiz kadınlardan biriyim,
ailesine aşık bir erkekle evlenmenin, ciddi sorunlu bir evliliğe adım atmak olduğunu peşinen söyleyeyim

bir de neden sürekli eşim diyorsunuz?
nişanlısınız sanırım henüz?

cok guzel anlamıssınız...cok tesekkur ederim.bu yuzden koparıyorlar demek işte evlendikten sonra arayıp rahatsız ederlerse benim de sorunum bu.

öncelikle nişanlınızla bu durumu sakince konuşun, daha evlenmeden bunlar oldu,bize hiç bir konuda destek vermediler ben çok kırgınım evlendikten sonra da eğer sana veya ikimize yaklaşmaya çalışırlarsa ben onlara yakın davranmayacağım deyin.onun ailesi istiyorsa yaklaşsın, görüşsün ama size görüşmeniz için en ufak baskı yapmaya hakkı yok.eğer bu konuda anlaşamayacaksak şimdiden bir karar verelim deyin.bir nevi evlilik sözleşmesi yapın derim :)kimsenin size baskı yapmasına izin vermeyin n'olur, ezilen kadın görmek istemiyorum

yazına istinaden yorum yapıyorum yalnız evli misiniz değil misiniz anlamadım. ama şunu söyleyebilirim anlatılan duruma istinaden çok saygı duyulan birisi değilsiniz o aile içinde. çünkü gelin demek bir nevi evin diğer kızı olmak demek. eğer evli değilseniz ne kadar sevseniz de bence kız tarafı naz tarafı şimdiden sana bunu yapıyorlarsa erkek ne olursa olsun duygun ne olursa olsun evlenmek demek senin için sonra pişmanlık duymakla eş kelime olmasından endişeliyim. biraz evlenmek için can atıyormuşsun gibi imaj çiziyorsunuz. evlenmediysen ağır ol ve herşeye olur deme sakın eğer evliyseniz eşinize kırılmış olan taraflarınızı anlatınız ve "onlar ailendir görüş ama beni katma ben seni dünyaya getirdikleri için bir saygım var ama bana karşı davranışlarından dolayı da kalbim de kırgınlık var o yüzden samimi olamam" derseniz mesafeyi hem onun ailesine hem de kendi eşinize koymanızı tavsiye edebilirim.

hayatım da hıc bır zaman hiç bir yerde ezilmedim cok sukur.hem haddimi bilirim hem musade etmem buna.ALLAHIM bana boyle bir imkan verdi bu zamana kadar hayatımda birseye mecbur kalmadım..lakın anlarsınız kı bu evlilik ve karsı taraf boyle.cok mucadele ettım guzel gecimlilik olsun diye.ben konustum zaten o da bana hak veriyor ailesini goruyor ben gelmem sen zor zamanlarında ihtıyac duydukların da yanların da olursun dedim.ama sensiz olmaz ben de gorusmem deyınce ben daralıyorum.ailesinden koparıyor gibi olucam.o kadar yuzsuzlerkı beni kotu gelin ilan edicekler.artık yasadıkca gorucem bir caresi yok.orta yolu yok.ben kimseyle kavga etmem.laf sokmam.guzellik olsun diye cok ugrastım olmadı.su an cizgiyi cekmıs durumdayım.

durumunuz oldukça karışık ve zor,böyle bir yükün altına girmek isteyip istemediğinize karar verirseniz sorun çözülecek.ama karar vermek de zor.insanlar birbirlerini niye böyle şeylerle yıpratırlar hiç anlamam,oğlu sevmiş evleniyor, bir yuva kuracak neden zora sokuyorlar acaba?

Valla canım seven insan bir süre katlanır oda sevdiğin için sonra nolur seni tüketirler sevgi falan kalmaz ortada sürtüşmeler başlar,, Evet saygı hep olmalı ama bir yere kadaaaar senden sürekli taviz vermeni beklerse eşin ozaman senden gider...Bence net tavrını şimdiden koy seni kabul ediyosa etsin yoksa şimdi böyle olan ileride sana neler yaparlar buna müstakbel eşinde dahil...Ha ayrıca şu lafına kızdım onlar ölecek, ne saçma kimin öleceği ne malum, sözde onlar ölecek diye kırıp dursunlarmı seni, dediğim gibi koy tavrını sen ezik değilsin kendinide ezdirme. Ne bu canım seven katlanırmış yok öyle bişey

ahh ahh ne kadar tanıdık hikayeler susarek ezilerek 5 yılımı kaybettim ben eski eşim ailesine çok düşkün biriydi ve ailesi bizi çok boğuyordu sürekli herşeyi beraber yapmak isteyen bir aileydi ve şunu anlamam gelini kızkanacaksan oğlunu hiç evlendirme çok taviz verdim ben çok gitti benden amam yuvam dedim eşim dedim herşeye katlandım eşimden bir kötülük görmedim şiddet dayak falan olmadı ama en büyük kötülüğü ailesinin yanında olmakla yaptı beni sevmesine rağmen onların sözünden çıkmadı ve ben o kaynanamın yaptıklarına artık dayanamadım 5 yıl sonra bitti evliliğim hayatımı mahvetti müberek günlerde o kadar ah alıyorki benden allah bildiği gibi yapsın onu benden iyisini bulacakmı çok merak ediyorum

hayır canım tam tersine evlenmek ıcın can atmıyormusum ben.kacıp kacıp evden onlara gıdekmısım.sıcaklık olusturcakmısım.ogullarına talip oldugumu belli edecekmısım.bir akrabaları var ogullarının kız arkadası kacıp kacıp geliyormus sevgililerken.ama kızda bır tuhaflık var seni doguran anaya kurban olurum falan gibi şeyler var kız da.hem oğlana hem ailesine asırı bir duskunlugu var ama neden anlayamadım?:26:

cok uzuldum...cok gecmıs olsun.ne bulursa bulsun artık canım.yeterkı sen iyi birini bul.guzel bir yuvan olsun inşallah.

yaşını bilmiyorum ama evli bir insanım belli bir eğitimim var ve bir o kadar da deneyimim. altıncı hissim de kuvvetlidir.eğer benim samimiyetime güvenirsen yazına istinaden yorum yapıyorum kimseyi zanlama taraftarı değilim ama kesin konuşacağım evli değilsen eğer çocuğu ne kadar sevdiğini bilemem ama bence sakın evlenme derim. bir elmas kimine göre değersiz bir taştır kimine göre paha biçilmez ve bu değişmez. kendine yazık etme ve sevgi konusunda da kahramanlık yapmanı istemem. nedenleri burada sıralamak yersiz olur ama tamamen ailesiyle dünyalarınız farklı ama o sevdiğin onların dünyasından gelme. kendi dünyanı yok edersin.tabi karar senin derim. saygılar

evet cok haklısınız.mustakbel esim de bu laftan bıkmıs durum da.ölücez biz diyorlar annesi de babası da.ama arkadasın dediği gibi numara bunlar hani bişey talep etmeyelim diye.etmıyoruz zaten.şu ıkı gun de kendi aramız da cozduk sen bana guven diyor.sen elinden geleni yaptın artık onlar dusunsun diyor.sadece zor zamanların da yanların da olurum işte bu kadar.zaten gelip gitmeyecegımızıde belirtmiş durumdayız.bu tavırlarını aynen devam ettırsınler ozaman hıc sorun yok.ama evlendikten sonra yok gelmıyosunuz gıtmıyosunuz olurlarsa cekıncem buydu.burdakı arkadaslar ne kadar ekmek o kadar kofte dediler aynen oyle.ıkıncısı zorbeyde daha once dusuncekler di diyor.artık sorun yok sanırım sadece bekleyip gorucez.

ne deseniz o kadar haklısınız kı.herkes kendini begenir ama bende kendimi begenmekte haklıyım saygım sevgim ozverim olsun insancıl bırıyımdır.ama onlar beni degerli gormuyorlar ogullarınıda degerli gormuyorlar.sizler boyle yorumlar yaptıkca inanın cok buyuk destek oluyor.dediğiniz dogru dunyalar cok farklı.

taviz ustune taviz vermedim sanırım yanlıs anlasılıyorum.karsı tarafın lafları bu.gelmiyorum gitmiyorum.ama canımı sıkıcaklar onu goruyorum.kimseyle dalasmak ıstemediğimden sizlere soruyorum.hele kı şiddet?onca yılımız da bir kere zorbey sesini yukseltmedi.korumak ıcın soylemıyorum herkese karsı nazik duyarlı bır insan.ve bana hak veriyor.ama ailesi tek sorun.ablam olsaydı yonlendirirdi destek verirdi.siz belki ihtıyac duymuyorsunuz ama ben isterdim.yasımda 25 ustu.ama kac yasında olursam olayım bir ablam olmasını her zaman ısteyecegım.neysekı burası var

balık baştan kokarmış, belliki bu insanlar senin huzurunu bozacak, nişanlın zaten ağırlığını koysaydı onlar bu kadar cüretkar olamazdı,seni bekleyen hayatı az çok hayal edebiliyorum, yaşında çok genç değil, sen evlenirsen ve mutsuz olursan kimse ah cahildi küçüktü demez, bile bile evlendin kendi düşen ağlamaz derler, aşk sevgi geçip gidiyor, illa evleniceksende sakın yaranmaya iyi olmaya çalışma ,baştan bunları söyleyen yapan insanlara yaranman mümkün değil, mesafeli ol, senden çekinsinler bari

yaranmaya asla calısmam zaten ne gordum kı...ama yapım geregı idarede edemem... en guzelı cızgıyı cekıp hiç gorusmemek.zorbeyle hıc sorunumuz yok tek sorun ailesi.bu zaman kadar onlara cok konustu soyledi ama onu da takan yok.evlendikten sonra ne olur ne olmaz bilmiyorum artık

hem herkes keyfıne bakıcak beni umursamayacak, saymıyacak, sevmıyecek,hem de ben sayıcam ben kosturucam oylemi?.ben yanlıs yapmayayım diye buraya konu actım.hatam varsa gormek için yanlıs yapıyorsam duzeltmek için. hemen hemen herkes bana hak verdi. bundan sonra yapacıgımı bilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…