Seven kıskanır demesin kimse...

dengesiz_59

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2009
64
0
86
İstanbul
8 yıllık evliyim.eşime göre sosyal bir insanım,zira evlenmeden öncede cok sosyaldım...evlendım tesettüre girdim yaşamak istediğim hayatı yaşıyorum Allah a şükür..velhasıl eşim artık beni cok bunaltıyor artık adına kıskançlık diyemiyorum ben...annemlere gidiyorum ben ordayken oraya misafir geldi diyelim eger içlerinde erkek varsa yandım ben ki yaşı öenmli değil mesafesı önemli değil erkek olmasın(kaldıkı erkeklerın yanına cıkmıyorum cıkıcak olursamda tesetturumle cıkıyorum)
bir arkadasımın dukkanına ugruyorum eşimde tanır bu kişileri (telefonlada sureklı rapor verırım surdayım buraya ugradım)ama genede söylemeden beni takıp eder
arkadaslarla istanbul zıyaretı yapmak ısterız, hemen hemen 15 bayan ama arabada bir erkek var dıye ki tanıdıgı bırıdır ızın vermez...
6 senedir evde pc var sureklı msn nımı takıp eder kımle konusuyorum kıme yazıyorum dıye (ki hiç erkek yoktur kişi listemde)facebook demeyın bosanma sebebidir açılması...
bunun gıbı bır cok konu...sabredeyım dıyorum nereye kadar bılmıyorum

bi erkeğin eşini kısmanması normal bence ama dozu öneli tabii.. aşırısı, kıskançlık değil özgüvensizliktir..bu konu hakkında konuştunuzmu peki eşinizle?

bence seven kıskanır ama tatlı tatlı karşıdakini boğmadan kıskanır. canım senin eşin malesef bu kıskançlık olayını çok abartmış :50:
şuana kadar sabrından dolayı seni ayrıca kutluyorum.

Bu dereceye kadar varmış kıskançlık sadece özgüven eksikliğini değil, karşısındaki kişiye karşı da güven problemi yaşadığını gösterir ve çok önemli bir sorundur. Kesinlikle karşına alıp konuşmalısın diyeceğim ama biliyorum ki, bu kadar şeyi yapan bir insan hatasını da kabul etmeyecek ve düşüncelerini açıkça dile getirmene izin vermeyecektir. O yüzden sen eşini en iyi tanıyan kişi olarak, nerede ne zaman bunu ne şekilde konuşabileceğine dair oturup düşünmeli ve her şeyi netliğe kavuşturmalısınız. Kaldı ki evlisiniz yani :)

gene yaptığı bir kısanclıgın ertesı gunu ayrılma noktasına gelmısken bu meselelerı konustuk...onu sevmesem onunla olmayacagımı sevdığım için beraber oldugumu, sureklı bana onu aldatıcakmısım gıbı yaklasmamasını söyledim...kendısıne doğru yaptığı ben böyleyim diyor kıskanıyorum dıyor ...1 cocugum var cok küçük değil ama genede sırf onun psıkolojısı ıcın sabredıyorum...
eşim dindar bir insan bir cok kişiye göre hatta arkadaslarıma göre cok ıdeal bir eş..evde yardım eder cocugun bakımına yardım eder..alışverışte sınırlamaz v.s v.s. ama su ıyı huylarının hepsı bertaraf oluverıyor gözümde bir anda...:(

Eşiniz size mi güvenmiyor kendine mi?
Dışarıdaki her kadını potansiyel seks objesi olarak mı görüyor da sizi bu kadar kısıtlıyor?
Bence bunları konuşun.

eşinin iyi huyları da var ama sana yaptıklarını es geçmene neden olmasın bu.
çünkü cidden kıskançlıkta son seviyelere gelmek üzere.
öz güveninin yerine gelmesi gerekiyor düzelmesi için.
bunun içinde yardım alması gerekiyor canım.

gene yaptığı bir kısanclıgın ertesı gunu ayrılma noktasına gelmısken bu meselelerı konustuk...onu sevmesem onunla olmayacagımı sevdığım için beraber oldugumu, sureklı bana onu aldatıcakmısım gıbı yaklasmamasını söyledim...kendısıne doğru yaptığı ben böyleyim diyor kıskanıyorum dıyor ...1 cocugum var cok küçük değil ama genede sırf onun psıkolojısı ıcın sabredıyorum...
eşim dindar bir insan bir cok kişiye göre hatta arkadaslarıma göre cok ıdeal bir eş..evde yardım eder cocugun bakımına yardım eder..alışverışte sınırlamaz v.s v.s. ama su ıyı huylarının hepsı bertaraf oluverıyor gözümde bir anda...:(

Bak canım ne yapabilirsin biliyor musun? Onun bu kötü huyunu asimile etmek için ona yardımcı olabilirsin gibi? Bu şekilde konuşursun, ben sana destek olacağım bu konuda ama sen de bana destek ol ve bu süreçte sabrımı yitirmeme izin verme, daha inançlı ol bana karşı diyebilirsin. Ve sonra onun en çok etkilendiği ve seni kısıtladığı alanları bir gözden geçirirsin ve attığın adımları o sana sormadan anlatırsın bir süre... Onu bu tip soruları sorma alışkanlığından kurtarabilirsin, fırsatı elinden alarak. Baktın ki olmuyor, yapacak bir şey yok sanırım, sadece zaman :/

Bence konusmakla halledilecek bi konu diil, uzman birinden yardim almali esiniz..
Yani insan kiskanir esini ve nerede oldugunu bilmek ister ama sizin esiniz cok abartmis olayi..
7/24 evde olsaniz dunyanin en mutlu erkegi olur dimi?:)))
Haa bide perdeler dahi kapali olmali..
Allah yardimciniz olsun...

Evli değilim, evli olunca farklı boyuta taşınıyordur mutlaka mesele, ama benzer kıskançlığı yaşadım.

Erkek kuzenlerimle aynı ortamda bulunacak olsak -ki çok görüşmeyiz ve sıkı fıkı da değilizdir- "Fazla muhatap olma." uyarısı alırdım her seferinde erkek arkadaşımdan.
En sonunda patladım ve "Yıllardır tanıdığım kişilerle mesafemi senin sözlerinle ayarlayacak değilim, nasıl davranacağımı bilecek kadar aklım var." dedim.
Son uyarısı olmuştu, imasına bile izin vermiyorum artık.

Evlilik boyutunu bilemiyorum ben tabii ki, ama 'ideal eş' çerçevesindeki bir eşten bu nedenle uzaklaşmayın.

"Ben böyleyim." sözünün asla kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum.
Eşinizin önce öyle olmak zorunda olmadığını anlaması gerekiyor sanırım.

psikoloji kitapları aşırı kıskanmanın sevgi göstergesi değil sevgisizlik göstergesi olduğunu söyler ve aradaki sevgi boşluğunun böyle kapatılmaya çalıştığını yazar aynı zamanda özgüvensizlik göstergesi oldugunuda hepimiz biliyoruz zaten ;)

cevaplarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar..evet dışa vuramadığı bir güven eksikliği olabilir ya da öncesinde cok fazla bayanla diyalog! halinde olmuş kendısı bıraz hızlı yaşamıs bunada bağlıyorum bazen..
ama bende oluşturdu sağolsun o güven eksikliğini, yanlışlıkla tanıdık bile olsa erkekli bir ortama girerım de duyar diye içim içimi yiyor artık...şimdi konuşmuyoruz kendisiyle gene..bahsettiğim istanbul gezısıne sırf hoslanmadığı bir erkek de bızımle gelıcek diye (gelen beyde arkadaslarımızdan birisinin eşi) izin vermiyor bana...birde gıdıp arkadaslarıma anlatıyor ben razı değilim gitmesine benden ızınsız gıdemez dıye...benımle konusup çözmediği sorunu arkadaslarımla paylaşıyor :( haklıymıs gibi birde...

ben seven kıskanır demeyeceğim merak etme:)eşiniz boğucu derecede kıskanç bu da bence kendine ve size güvensizliğinden kaynaklanıyor bu kıskançlık meselesinden bende çok çektim zaten o insanla da ayrıldık resmen özgürlüğünüz kısıtlanmış kendinizi bir hapishanede gibi hissediyorsunuz bence bunu aşması için bir psikoloğa görünmesi lazım eşinizin çünkü hiç sağlıklı bir durum değil

Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.
Bu nedenle konu "Eşi ve eşinin ailesi" başlığına taşındı.

Bu boyutta bir kıskançlık için,söyleyebileceğim 2 ihtimal var :

1-Ya kendisinin gözü dışarıda,diğer kadınlara başka gözle bakıyor.
Doğal olarak,başka erkeklerin de sana o gözle baktığını düşünüyor.

2-Ya da aşağılık kompleksi var.Kendisini sana layık görmüyor,seni daha yukarıda görüyor.
Bu farkı anlarsan ondan vazgeçeceğini düşündüğü için,seni herkesten sakınıyor.Baskıyla elinde tutacağını sanıyor.

hastalıklı bi tip aynı benim erkek arkadasım gibi.ben ona odun diyorum kızdıgımda...kıskanclık degil psikopatlık artık.bende cok sıkıldım degişir mi diyorum ama 3 yıldır aynı.bosa bekleme sende degsmiyolar bence.öyle kabullenceksin yada cekip gitcen

8 yıllık evliyim.eşime göre sosyal bir insanım,zira evlenmeden öncede cok sosyaldım...evlendım tesettüre girdim yaşamak istediğim hayatı yaşıyorum Allah a şükür..velhasıl eşim artık beni cok bunaltıyor artık adına kıskançlık diyemiyorum ben...annemlere gidiyorum ben ordayken oraya misafir geldi diyelim eger içlerinde erkek varsa yandım ben ki yaşı öenmli değil mesafesı önemli değil erkek olmasın(kaldıkı erkeklerın yanına cıkmıyorum cıkıcak olursamda tesetturumle cıkıyorum)
bir arkadasımın dukkanına ugruyorum eşimde tanır bu kişileri (telefonlada sureklı rapor verırım surdayım buraya ugradım)ama genede söylemeden beni takıp eder
arkadaslarla istanbul zıyaretı yapmak ısterız, hemen hemen 15 bayan ama arabada bir erkek var dıye ki tanıdıgı bırıdır ızın vermez...
6 senedir evde pc var sureklı msn nımı takıp eder kımle konusuyorum kıme yazıyorum dıye (ki hiç erkek yoktur kişi listemde)facebook demeyın bosanma sebebidir açılması...
bunun gıbı bır cok konu...sabredeyım dıyorum nereye kadar bılmıyorum[/QUOTE
Bence esınız sızın sabrınızı denıyor:( sıze karsı hataları vardır.....sız onları bılır duyarsınız dıye kımseyle gorusturmuyor göz hapsınde tutarak bunu engellemeye calsıtıgını dusunuyorun cunku etrafımda yasadıklarımdan bunu ogrendım!!!!!yoksa sızı kıskandıgından degıldır...yanlış anlamayın kıskanılmayacak bırı oldugunuzu dusundugumde degıl:( aman uyarı almıyayımda !!!!!) herkesın bır guzellıgı mezıyetı vardır sızınde oyle oldugunuzu dusunuyorum ama esınız huysuzluk yaparak sızı bunaltarak ayrılmak da istıyor olabılır!!!bır cok erkek bu yontemı kullanmakdaymış boyle oldugunu cevremde gordum bu yuzden nacızane fıkrımı yazmak ıstedım.....allah sabrınızı daım etsın:(

Allah razı olsun arkadaslar..tespit yaparken sanki benim derdimi yaşamıscasına empati yapark yaptığınız yorumlar için...8 sene gectı ve zaman geçiyor gene zamana bırakıcam galiba neresinden tutacağımı bilmiyorum artık,,,sevdiğini çogu zaman ifade eder gösterir ama neden tezat düşüyor bu davranışları ile çözemiyorum ...

canım kendin konuşmayı denesen. zor olacak biraz ama deneyebilirsin.
eğer çözemezsen psikologdan yardım alın.

Back
X