Seven kıskanır demesin kimse...

Bu dereceye kadar varmış kıskançlık sadece özgüven eksikliğini değil, karşısındaki kişiye karşı da güven problemi yaşadığını gösterir ve çok önemli bir sorundur. Kesinlikle karşına alıp konuşmalısın diyeceğim ama biliyorum ki, bu kadar şeyi yapan bir insan hatasını da kabul etmeyecek ve düşüncelerini açıkça dile getirmene izin vermeyecektir. O yüzden sen eşini en iyi tanıyan kişi olarak, nerede ne zaman bunu ne şekilde konuşabileceğine dair oturup düşünmeli ve her şeyi netliğe kavuşturmalısınız. Kaldı ki evlisiniz yani :)

Bence kiskanclik degil guvenmemezlik... Esinizle mutlaka konusmaniz lazim, boyle baski nereye kadar, kim dayanir ki :50:

kesinlikle katılıyorum sizlere bence artık bu durum size olan güven eksikliğini gösterir.tamam bir koca karısının aşırıya kaçmayarak tabi giyimine dikkat etmesini isteyebilir ki bu bence sevmenin verdiği bir kıskançlıktır.ama iş neyere gittin kimle konuştun takibine kadar gelirse demekki karşısındakine güvenmiyordur ve bence bu kadını aşşağalıyan bir davranıştır.ben olsam kesinlikle kabul edemezdim.allah yardımcın olsun.

tesekkür ederim psıkoloğa gitmez ki ona göre normal herşey..büyük ihtimal giyimimede karısırdı da Allah tan bayağı bir tesettürlüyüm olmasam herhalde ev hapsi alırdım..ailem duysa hemen bitirirdi bu işi hala şans tanıyabiliyorum zamanında sevdiğim aşık olduğum yanlarının hatırına (kaçarak evlendik )

allah yardımcın olsun. kapalısın ve sana bu kadar çok kıskançlık yapan bi adam açık olsan evet ev hapsinde olurdun.
bu kadar şeye katlanman çok zor mutlaka belirli bi zaman sonra sende patlak verecektir.
psikoloğu da kabul etmiyor belki ikna etmeyi başarabilirsin.
eğer onada yaklaşmazsa ömrünün sonuna kadar bu işkenceye tahammül etmen çok zor :50:

Bir insanın sorunları olmasından daha kötü bir şey varsa o da bunu kabul etmiyor oluşudur herhalde. Durumunuz çok zor gerçekten. Bu kıskançlık eminim hem eşinizde hem sizde çok stres yapıyordur ve stres de ömür boyu dayanılabilecek bir şey değil. Mutluluğu bırakın, sağlığınızı bile etkileyecek bir şey bu. Bence eşinizle bu konuda konuşun. Sorun sende der gibi değil de, bu durum ikimizi de çok mutsuz ediyor, daha mutlu yaşamak, daha fazla yıpranmamak için profesyonel bir yardım almamız lazım şeklinde konuşsanız belki işe yarar. Yani umarım yarar. :44: Hiç bir türlü kabul etmiyorsa, ne yapılır hiç bir fikrim yok. Ben çok fazla tahammül edemezdim böyle birine.

Eşinizin yaptığı kıskançlık değil eziyet! Acilen yardım alması lazım,zihinini birşeylere odaklamış onun dışına çıkmıyor.

Facebook açmam benim eşim için de boşanma sebebi neredeyse...
Neyse ki benim de hiç alakam olmaz...
Onun dışında gittiğim yere karışmaz...
Sonuçta sokakta da bir sürü erkek var değil mi? Sokağa da çıkarmasın bari...
Eşiniz kıskançlığı kıskançlık olmaktan çıkarmış...

cevaplarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar..evet dışa vuramadığı bir güven eksikliği olabilir ya da öncesinde cok fazla bayanla diyalog! halinde olmuş kendısı bıraz hızlı yaşamıs bunada bağlıyorum bazen..
ama bende oluşturdu sağolsun o güven eksikliğini, yanlışlıkla tanıdık bile olsa erkekli bir ortama girerım de duyar diye içim içimi yiyor artık...şimdi konuşmuyoruz kendisiyle gene..bahsettiğim istanbul gezısıne sırf hoslanmadığı bir erkek de bızımle gelıcek diye (gelen beyde arkadaslarımızdan birisinin eşi) izin vermiyor bana...birde gıdıp arkadaslarıma anlatıyor ben razı değilim gitmesine benden ızınsız gıdemez dıye...benımle konusup çözmediği sorunu arkadaslarımla paylaşıyor :( haklıymıs gibi birde...

Kendisi neden arkadaşlarınızla konuşuyor.?

BU kıskançlık falan değil ki.. Bildiğin hastalık ve eziyet.
Diğer arkadaşların hepsine katılıyorum tekrar aynı şeyleri yazmanın bir manası yok.
Tek ekleyebileceğim sabrınıza hayran olduğum.
Ben bu kadar sabırlı olamazdım.
Bravo vallahi...:26::46:

valla sanırım önce bunun bi hastalık olduğunu kabul ettirmelisin
bu konuda mutlaka doktorların makaleleri falan vardır, yorumsuz onları mail at mesela
bence bunun dindar olmakla, iyi insan ya da kötü bi insan olmakla, hatta sevip sevmemekle bile bi alakası yok, tamamen bi rahatsızlık kıskançlığın aşırısı
yoksa tatlı sert, hoş muhabbetlere, şakalara sebeb olacak basit bi kıskançlık değil bu

Daha önce de söyledim,kaale almadınız ama olsun.
Kişi kendinden bilir karşısındakini.:68:

yada insanın fikri neyse zikri odur.bu kıskançlık değil resmen küstahlık.her kadın kendini koruyabilecek durumdadır ne demek erkek var diye böyle erkeğide kadınıda zor durumda bırakıp itham etmek sanki milletin aklı fikri sadece o biraraya gelince hooop hiçkimsede nefis yok irade yok.biz insanız insan.ben kendi kocam dışında kimsenin cinsiyetiyle ilgilenmem insandır benim için aslolan.bunun yanında aslanlar gibi heryerde kendimi korur kiminle nasıl konuşacağımı bilirim.ha buna rağmen eşim bana bu tip güvensizlik belirtisi beni aşağılayan doğruyu bilmiyomuşum gibi başımdan erkek sinek uçsa olay çıkaran bir tavır takınırsa kapının önüne koyarım.bu ne canım:63:

Ne yapacağımı bilmiyorum..halim bu...evlenirken işimide bırakmak zorunda kaldım..şimdi bir işim yok bir çözüm bulsam aılemle beraber olmalıyım...yanımda olurlar evet ama sımdıden sonra onlarla kalamam kendi ayaklarım uzerınde ıse nasıl dururum bilmiyorum..:50:

Ne yapacağımı bilmiyorum..halim bu...evlenirken işimide bırakmak zorunda kaldım..şimdi bir işim yok bir çözüm bulsam aılemle beraber olmalıyım...yanımda olurlar evet ama sımdıden sonra onlarla kalamam kendi ayaklarım uzerınde ıse nasıl dururum bilmiyorum..:50:

canım bir doktora bile gitmeden ayrılmayı düşünmemelisin bence, karşı taktikmi uygulasan ne, belki empati yapar, sen onu gerekli gereksiz bunalt bakalım aşırı kıskanıyormuş gibi yaparak, 5 dk da bi ara mesela

Bir zamanlar bende bu dertten müzdaribtim eşim o kadar abartmıştı ki iki kat perdenin önünden geçme gölgen dışarı vurur derdi :52:
ama zamanla geçti şimdi sadece dikkatli ol der
umarım seninki de geçer Allah sabır versin canım

Bir zamanlar bende bu dertten müzdaribtim eşim o kadar abartmıştı ki iki kat perdenin önünden geçme gölgen dışarı vurur derdi :52:
ama zamanla geçti şimdi sadece dikkatli ol der
umarım seninki de geçer Allah sabır versin canım

Allah razı olsun..geçene kadar ben benden geçmem inşaAllah

Benim dayımdan daha mı kötü daha mı iyi bilmiyorum ama yengemde böyle çok çekiyor.Ona kıskançlık diyemeyeceğim.O kadar gözüm korkmuştu ki dayım gibi birisi ile evleneceğim diye ( çünkü dışardan belli olmuyor bazıları).O yüzden evlilik zemininde ailemin beni görüştürdüğü kişilere ilk olarak kendimi tanıttıktan sonra hemen ''kıskanç mısınız ?'' diye soruyordum.Böyle biri ile yapamayacağımı gereçkten biliyordum.Dayımn çok bilinen bir dershanede öğretmendir.Acayip espritüeldir.Çok sosyaldir.Ancak eşini sürekli kısıtlar.Görümceleri olarak teyzelerim ve annem bıkmıştır ,bunalmıştır hatta usanmıştır bu huyundan.Artık yengemi çağırmazlar ve söylerler dayıma.Biz müthiş rahatsız oluyoruz evlerde resmen köşe kapmaca oynanıyor.Yengem içeri girerken korumalar edası ile benim odama geçirtiriz abim fırlar başka odaya.Ayy fenalık geldi anlatırken.Kişi kendisi isterse ayrı bir yerde oturabilir.Yüz göz olmaz fazla erkeklerin olduğu ortamla.Ama ailecek oturuyoruz.Aramızda sadece abim hooppp bir ekşın daha : )) sürekli heyecan modunda geziyoruz.Aksine güven eksikliğinden kaynaklanmıyor.Bilmiyorum kendisine güvenmiyor desem dayım özgüven sahibi biridir.Konumu ,kariyeri zirvede.Onlara göre çevreye güvensizlik vardır ya da bazen takvaya dayatırlar.Halbuki tamamen kendilerinin hastalıklı ruhlarından kaynaklanır bu.Yengem ve dayım 9 sene evliler.Kaldıki yengemin bekarken babasıda böyleydi.Ama bu kadar olabileceğini düşünmemişti.Asla çizgiyi aşamadı.Eş olarak her türlü jesti vs sağlarken bu konuda bence psikolojik yardım almaktan başka çaresi yoktur okuduğum kaynaklardan.Bunaltmayın kendinizi lütfen.Zamanla çocuk büyüyünce o sosyalleştikçe baba yanında her zaman olamayacak mecburen duvarlar biraz kırılacak.Yengemde de biraz bunu gördük.Dualarınızı eksik etmeyin geçecek inşaallah.

Son düzenleme:
istanbul gezısıne sırf hoslanmadığı bir erkek de bızımle gelıcek diye (gelen beyde arkadaslarımızdan birisinin eşi) izin vermiyor bana...birde gıdıp arkadaslarıma anlatıyor ben razı değilim gitmesine benden ızınsız gıdemez dıye...benımle konusup çözmediği sorunu arkadaslarımla paylaşıyor :( haklıymıs gibi birde...

İlişkinizde roller karı-koca türündne başka bir noktaya gitmiş.Arkadaşlarınızla konuşması vs o kadar çirkin ki.
Sizin rencide eden bir durum..Babanız anneniz bile yapmaz bunu belli bir yaştan sonra.
Sizin babanız değil ki o?
Neden müsaade ediyorsunuz arkadaşlarınıza benden izinsiz gidemez vs gibi cümlelerine..
Cinsel duyguları fazla gelişmiş olabilir,Kadınları görmekten sohbet etmekten haz alıyordur.
Ne bileyim giyinik kadını bile çıplak düşünüyordur.
Fazla gelişmiş hazları vardır sizinde diğer erkeklerin gözünde öyle olmamanız için bu tip yasaklara giriyordur.
Elbette şahsi fikrim ömür böyle geçer mi,geçmez..
Allah yardımcınız olsun..

8 yıllık evliyim.eşime göre sosyal bir insanım,zira evlenmeden öncede cok sosyaldım...evlendım tesettüre girdim yaşamak istediğim hayatı yaşıyorum Allah a şükür..velhasıl eşim artık beni cok bunaltıyor artık adına kıskançlık diyemiyorum ben...annemlere gidiyorum ben ordayken oraya misafir geldi diyelim eger içlerinde erkek varsa yandım ben ki yaşı öenmli değil mesafesı önemli değil erkek olmasın(kaldıkı erkeklerın yanına cıkmıyorum cıkıcak olursamda tesetturumle cıkıyorum)
bir arkadasımın dukkanına ugruyorum eşimde tanır bu kişileri (telefonlada sureklı rapor verırım surdayım buraya ugradım)ama genede söylemeden beni takıp eder
arkadaslarla istanbul zıyaretı yapmak ısterız, hemen hemen 15 bayan ama arabada bir erkek var dıye ki tanıdıgı bırıdır ızın vermez...
6 senedir evde pc var sureklı msn nımı takıp eder kımle konusuyorum kıme yazıyorum dıye (ki hiç erkek yoktur kişi listemde)facebook demeyın bosanma sebebidir açılması...
bunun gıbı bır cok konu...sabredeyım dıyorum nereye kadar bılmıyorum

seven erkek kıskanıyor evet ama dozu aşmamak, hayatı karşımızdakine dar etmemek gerekiyor
eşiniz sınırları fazlasıyla aşmış, eskiden böyle bir sevgilim vardı
15 dakika mesaj atmasam meraklanırdı, yani kıskanıp sorun yaratmazdı cemre sen nerdesin kim var orda erkek var mı şu mu bu mu o varsa gitme falan demezdi ama, 15 dakika mesaj atmasam aklına gelen şey hemen şu olurdu ''kesin biri cemreye bişey yaptı''
cemre düştü bayıldı öldü değil ama asla... kesin biri bişey yaptı bana, tek düşüncesi buydu takıntı bu saplantı hastalık, sevgiden dolayı kıskanmakla alakası yok
kolay kolay geçmiyor malesef:50::50::50:

Back
X