Sevgi/İlgi Açlığı

mavili03

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2016
400
351
33
Merhabalar. Başlıkta belirttiğim üzere bende ilgi açlığı var. Küçükken ilgisiz kaldığım zamanlarım oldu. Açlığımın üzerinde bunun etkili olduğunu araştırmalarım sonucu öğrendim. Günlük hayattaki tepkilerim şöyle gelişmekte: birinden beklemediğim anlarda ilgi gördüğümde ben de ona bağlanıveriyorum. Üstümden bu ilgisini çekmesin istiyorum. Bu enerjiyi yakaladığımda kaybetmemek için çok şey yapabiliyorum. Benim adım atarak bir şeyler başlattığım kişilerde bu olmuyor. Ummadığım anda, sıkıntılı hissettiğim zamanda süpriz hediye gibi çıkan kişilere tutuluyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum. Bu durum normal diyebilirsiniz ancak ben çabucak bağlanıyorum ve aynı ilgiyi göremeyince asabileşiyor, kızgın yaramaz küçük kız çocuğu gibi oluyorum. Etafıma bunu yansıtıyorum. Boşlukta kalma, havada asılı gibi olma durumuna katlanamıyorum. Ruhum daralıyor.

Olgun bir insansınız, artık bunun dersini almanız gerekmez miydi?
Her ilgi kırıntısına bağlanmamalıyım deyip mesafeli davranırsanız canınız yanmaz.

Bu hususta bir uzman yardımı almayi düşündün yahut aldın mı?

İlgi açlığı zaman içinde onurulmaz yaralar açabilir hayatında...

Her insan ilgiyi sever,sizinki biraz aşırı sanırım.Mesela ben de bahsettiğiniz umulmadık ilgiden başta hoşlanırım ardından soğurum.
Ama her ilgiyi farklı algılamamak gerekiyor işte.Kimi zaman kısa süreli olabilir o ilgi,kimi zaman uzun.Bunun farkına varmanız gerekiyor artık.Biri size ilgi gösterince sonsuza kadar böyle gidecek diye bir şey yok.

Olgun bir insansınız, artık bunun dersini almanız gerekmez miydi?
Her ilgi kırıntısına bağlanmamalıyım deyip mesafeli davranırsanız canınız yanmaz.
Bunu kendime her an söylüyorum. Sevgi gördüğünde gitme hemen diyorum. Olmuyor. Bir bakıyorum tabanlarımı vura vura koşmuşum. İlgiyi göremeyince de kendime küsmüşüm, etrafıma küsmüşüm. Suçu bende aramışım. Kendimi yenilemeye çalışmışım. Böylesi çok zor inanın ki.

Bunu kendime her an söylüyorum. Sevgi gördüğünde gitme hemen diyorum. Olmuyor. Bir bakıyorum tabanlarımı vura vura koşmuşum. İlgiyi göremeyince de kendime küsmüşüm, etrafıma küsmüşüm. Suçu bende aramışım. Kendimi yenilemeye çalışmışım. Böylesi çok zor inanın ki.

Uzman yardımı alın bence.Kendi içinizde çözemiyorsunuz demek ki.

Bu hususta bir uzman yardımı almayi düşündün yahut aldın mı?

İlgi açlığı zaman içinde onurulmaz yaralar açabilir hayatında...
Düşündüm. Yakın zamanda gitmem gerek. Yeterince yaralandı ruhum dahasını düşünmek istemiyorum.

Düşündüm. Yakın zamanda gitmem gerek. Yeterince yaralandı ruhum dahasını düşünmek istemiyorum.
Bunun bilincinde olman ilk adımı aşman demek...
Bundan sonra işi fiiliyata dökmek kalıyor
Kolay gelsin

Her insan ilgiyi sever,sizinki biraz aşırı sanırım.Mesela ben de bahsettiğiniz umulmadık ilgiden başta hoşlanırım ardından soğurum.
Ama her ilgiyi farklı algılamamak gerekiyor işte.Kimi zaman kısa süreli olabilir o ilgi,kimi zaman uzun.Bunun farkına varmanız gerekiyor artık.Biri size ilgi gösterince sonsuza kadar böyle gidecek diye bir şey yok.
Elbette ki yok. Duygular zamanla değişir. Artabilir de azalabilir de. Ben azalmasını hazmedemiyorum. Üstün kişi miyim, çok mu harikayım da reddedilemem? Asla! Ama olmuyor. İlk baştaki o tutkulu bakış kalbimde öyle yer ediyor ki o tutku gidemez diyorum ateşlemeye çalışıyorum. Nereye kadar? Yoruluyorum ben. Çok yoruluyorum.

Bunun bilincinde olman ilk adımı aşman demek...
Bundan sonra işi fiiliyata dökmek kalıyor
Kolay gelsin
Teşekkür ederim. Umarım bunu aşarım. Bir yanım sevgiye doy zaten mutluluğa varacaksın dese de diğer yanım da bu normal değil destek al diyor. Hem desteğimi alıp hem de ruhumun boşluklarını doldurmam çok iyi gelecek bana.

Kendinizi gercekten seviyor musunuz?
Cevabinizi buraya yazmaniz gerekmez, gozlemledigim kadariyla sizin durumunuzdaki kisilerin temel sorunu aslinda buymus gibi geliyor bana...

Neyse, benim onerim, imkaniniz varsa kopek besleyebilirsiniz, belki onlarin muths bagliligi ve sevgisi bir noktada size de iyi gelebilir size diye dusundum, bu onerim de gozleme dayaniyor...

Kendinizi gercekten seviyor musunuz?
Cevabinizi buraya yazmaniz gerekmez, gozlemledigim kadariyla sizin durumunuzdaki kisilerin temel sorunu aslinda buymus gibi geliyor bana...

Neyse, benim onerim, imkaniniz varsa kopek besleyebilirsiniz, belki onlarin muths bagliligi ve sevgisi bir noktada size de iyi gelebilir size diye dusundum, bu onerim de gozleme dayaniyor...
Öneri için teşekkürler :) açıkça yazabilirim sorun yok bazen aşırı seviyorum kendimi, bazen ise çok değersizleşiyorum gözümde. İki uçlu durum.
Hayvan beslemek hoşuma gider. Kuş besleyebilirim köpek için maalesef evim uygun değil.

Back
X