sevgi karın doyurur mu evlilikte?

Bence sevgi herşeyin üstesinden gelir
E bizde herşeyimizi kendimiz yaptık
Eşimde evlendikten sonra okulu bitirmişti
Yani bir mesleği yoktu ama şimdi çok şükür herşeyimiz var
Tabi evlenirken oyum yok buyum yok demeden razı olacak ben aşk için aza tamah ettim diyebilirim
Çünkü karakteri içi herşeyi bana uygundu ve'' iyikide ne doktorlar ne muhendisler istediydide ;) ''gitmedim diyenlerdenim:KK53:
Aza tamah etmeden çoğu bulamaz sabır işi bu işler fedakarlık yani,ve ben bunu yaparım diyor ise gögüs gerip ilerleyecek
Durumu iyi olan biri gelir bu sefer karakteri kötüdür dersin ki parası yerin dibine girsin ama huzurum olsaydı.
Tabi terside olabilir dürüstede denk gelebilir.
Ama şahsi fikrim hayat şartları zor doğru ancak ben kendimde uyguladığım gibi tanıdığım biri ile yola devam ederdim.

canım kesinlikle bunu söylemek gerekir, haklısın.
aile de kendi kızlarını uyarsınlar elbette.
bu da doğru bir hareket olur.
abla karar vermişse, tüm bunları dinleyip ben kararımı verdim demişse ama orada durmak gerekir, ondan sonra aileye düşen destek olmaktır.
ben kesinlikle toz pembe bir tablo çizmek istemem tamamen, hayatın zorluklarını ben de görüyorum elbette.

ama benim kardeşim üni mezunu, kendisi lise mezunu ve asgari ücretli biri ile evlenmek istediğinde, ona anlattım ve eğer sen bu adama inanıyorsan biz de yanında oluruz dedim, şimdi çok güzel bir aile hayatları var, evleri minicik ama çok güzel döşediler mesela, arabaları yok ama o kadar çok çevreleri var ki, gönüllü araba verir arkadaşları özellikle çocuk doğduktan sonra.
ben kıymetli birini bulduysa desteklenmesinden yanayım naçizane.

Adam olacak kıza yazdıgım yazıda senin gibi düşündüğümü göreceksin.
saygı duymak başka birşey,
düşüncelerini paylaşmak çok başka.
Goha cım biliyorsun ki tecrübe diye bir kavram var.
Sonuçta bu abla evlenmek istiyor
evliliğin ne olduğu hakkında fikri var ama yaşamışlığı yok.
Bizler bile bile zorluklarını, pembe bir tablo çizersek
yanılmasından başka birşeye sebebiyet vermeyiz.
Belki ısrar edecek evlenme isteğinde
belkide durup bir düşünecek. Muhasebe yapacak.
Duygularını tartacak. beklentilerinin bunlar olup olmadığıyla ilgili
bir kanaate varacak.
Bilemeyiz.
Ki ne olursa olsun düzgün bir adamın evlendikten sonra değişmeyeceğinin de garantisi yok.
Herkes zenginle evlenirsin ama fakirleşebilir demiş.
Bu durumda sevdiğinle evlendiğinde seni sevmekten vazgeçebiliceği üzerinde kimse durmuyor mesela.

Adam olacak kıza yazdıgım yazıda senin gibi düşündüğümü göreceksin.
saygı duymak başka birşey,
düşüncelerini paylaşmak çok başka.
Goha cım biliyorsun ki tecrübe diye bir kavram var.
Sonuçta bu abla evlenmek istiyor
evliliğin ne olduğu hakkında fikri var ama yaşamışlığı yok.
Bizler bile bile zorluklarını pembe bir tablo çizersek
yanılmasından başka birşeye sebebiyet vermeyiz.
Belki ısrar edecek evlenme isteğinde
belkide durup bir düşünecek. Muhasebe yapacak.
Duygularını tartacak. beklentilerinin bunlar olup olmadığıyla ilgili
bir kanaate varacak.
Bilemeyiz.
Ki ne olursa olsun düzgün bir adamın evlendikten sonra değişmeyeceğinin de garantisi yok.
Herkes zenginle evlenirsin ama fakirleşebilir demiş.
Bu durumda sevdiğinle evlendiğinde seni sevmekten vazgeçebiliceği üzerinde kimse durmuyor mesela.

canım işte farklı noktamız burada başlıyor.

konu sahibinin ablasını geçelim.

ben kendi kardeşime verdiğim öğüdü yazdım.
bu öğüdü vereceğim hayatımda bir kaç kişi daha var,
bir tane çok samimi arkadaşım, bir de evlatlarım.
bu kişilerin her zaman sevgiyi ve aşkı seçmelerini isterim.
zorluklarını anlatsam bile sanırım pembe tablo çizmekten de vazgeçemem.
çünkü sevgisizliğin neler yaptığını görüyorum.

bir gün sevdiği adam/kadın da değişirse, onu da bırakmasını öğütlerim.

canım işte farklı noktamız burada başlıyor.

konu sahibinin ablasını geçelim.

ben kendi kardeşime verdiğim öğüdü yazdım.
bu öğüdü vereceğim hayatımda bir kaç kişi daha var,
bir tane çok samimi arkadaşım, bir de evlatlarım.
bu kişilerin her zaman sevgiyi ve aşkı seçmelerini isterim.
zorluklarını anlatsam bile sanırım pembe tablo çizmekten de vazgeçemem.
çünkü sevgisizliğin neler yaptığını görüyorum.

bir gün sevdiği adam/kadın da değişirse, onu da bırakmasını öğütlerim.

:)
Ben hem sevgiye önem vermelerini hemde mantıklı davranmalarını öğütlerim :KK45:
Birde şaşıracaksın ama
21 yaşında sevdiğim adamla evlenmek istiyorum ben diye yola çıkmış bir hatunum :)
20 yaşında tanıdım 23 de evlendim.
Şimdi baktığın zaman 23 ben 25 eşim evlenmişiz.
Bu yaşlarda 2 gencin elinde neyi olabilir ki sevgiden başka.

Maddi durumlarımız iyi olduğu halde (ailelerden)
ilk zamanlar aynı evin içinde bir ton sıkıntılarımız oldu.
birde bunlara parasızlığı eklesene.
Yani evet aşk diyelim sevgi diyelimm ama olmaz be canımm keşke olsa :KK200:

Mantıklı düşününce evlenmesin tabii ama arada ask var. Ruh ikizimi buldum diyormuş ablanız. Burada enişte adayının ahlakı, huyu önemli. Adam iyiyse aşkları hep aynı kalacaksa o güçle herşey yapılır. Allah hayırlısını nasip etsin.

Biz nişanlandıgımızda ben işsizdim. Eşim asgari ücretin biraz üzerinde alıyordu. ikimizin aileside kendi yağlarında kavrulan insanlar. Bize çok destek olmazlardı bunu da biliyorduk. Neyse evet para önemli ama co
Vallahi bence aşk, uyum, karında uçuşan kelebekler parayla satın alınmıyor. Birlikte çalışır yaparız derse evlensin. Çok buyuk düğün yapamazlar , ucu ucuna geçinirler ablan razıysa evlensin.

Ben maddi sıkıntı çekmek istemiyorum derse evlenmesin. Ben olsam evlenirim, aşk kolay bulunmuyor. Bu benim fikrim tabi. Ben maddi olarak elimi taşın altına koyarım, adam getirsin beni yaşatsın düşüncesinde değilim.
Aynen. Biz nişanlandıgımızda ben işsizdim. Eşim asgari ücretin biraz üzerinde alıyordu. Nişandan bir ay sonra atandım iyi kötü eşyalarımizi aldık düğünümüzu yaptık. Ve masrafların %95 ni ikimiz karşıladık. 3 yıl borç ödedik Çok şükür bitti.

:)
Ben hem sevgiye önem vermelerini hemde mantıklı davranmalarını öğütlerim :KK45:
Birde şaşıracaksın ama
21 yaşında sevdiğim adamla evlenmek istiyorum ben diye yola çıkmış bir hatunum :)
20 yaşında tanıdım 23 de evlendim.
Şimdi baktığın zaman 23 ben 25 eşim evlenmişiz.
Bu yaşlarda 2 gencin elinde neyi olabilir ki sevgiden başka.

Maddi durumlarımız iyi olduğu halde (ailelerden)
ilk zamanlar aynı evin içinde bir ton sıkıntılarımız oldu.
birde bunlara parasızlığı eklesene.
Yani evet aşk diyelim sevgi diyelimm ama olmaz be canımm keşke olsa :KK200:

ha ha, bak ben o konuda zıtım biraz, evet zor oluyor ilk dönemler ama insana cesaret de veriyor.
diyorsun ki, biz ne yollardan geçtik,
öyle olunca ileride başka problemlerde daha dik durabiliyorsun.

mesela eşim askerdeyken oruç tutmuş tamam mı, şimdi bazen çok sıcak olduğunda falan ben ağlanırken o diyor ki, tey tey bu ne ki, ben askerdeyken oruç tutmuş adamım, bunlar bana çerez.

sen de haklısın ama shapes, ama ne bileyim be ya, bakıyorum oğuluşuma da sevgiyle büyüyor yahu, şimdi bu çocuğu gözünü para hırsı bürümüş, bir tek taş almadın bana deyip ağlatacak geline kızmayayım mı ben, üzmeyin oğuluşumu zaten hassas :)

neyse ben de farklı olayım şu konuda ama dimi, konu sahibinin kafa iyice karışsın :confused:

Ama.shapes olmayacağını düşünen kardeş, kız kendi konu açsa neyse,belki kendilerinin çift olarak başka planları var ya da göze aldılar

Mesela sana birşey sorcam,
başka bir konuda bazı kremler kullandığını ve pahalı olduğunu söylemiştin. Çalışmaya ara verdiğin için işe dönünce alıcam o kremi diye yazmıştın. Çünkü eşin şuan tek başına ev geçindirdiği için
ektra pahalı bir ihtiyacını karşılamasını istemediğini söyledin.
Ki mükemmel bir yaklaşım bu bana göre.
Fakat ikinizin ortak kazancının şuan tek maaş standardında olduğunu ve öyle bir kremi o kadar pahalıya alamayacağını bilmek
seni mutsuzlaştırmaz mı?
Şuan sadece ertelediğin için sorun değil bu senin için.
Ama alamama duygusu çok başka bir şey ve hırs, öfke, kin, kıskançlık
her türlü duyguya sebebiyet verebilecek kadar güçlü.

(burada mevzu o krem olmasa da olur değil.)

ha ha, bak ben o konuda zıtım biraz, evet zor oluyor ilk dönemler ama insana cesaret de veriyor.

mesela eşim askerdeyken oruç tutmuş tamam mı, şimdi bazen çok sıcak olduğunda falan ben ağlanırken o diyor ki, tey tey bu ne ki, ben askerdeyken oruç tutmuş adamım, bunlar bana çerez.

sen de haklısın ama shapes, ama ne bileyim be ya, bakıyorum oğuluşuma da sevgiyle büyüyor yahu, şimdi bu çocuğu gözünü para hırsı bürümüş, bir tek taş almadın bana deyip ağlatacak geline kızmayayım mı ben, üzmeyin oğuluşumu zaten hassas :)

neyse ben de farklı olayım şu konuda ama dimi, konu sahibinin kafa iyice karışsın :confused:
:KK53::KK53::KK53: aynen katılıyorum goha'cım ;)

Mesela sana birşey sorcam,
başka bir konuda bazı kremler kullandığını ve pahalı olduğunu söylemiştin. Çalışmaya ara verdiğin için işe dönünce alıcam o kremi diye yazmıştın. Çünkü eşin şuan tek başına ev geçindirdiği için
ektra pahalı bir ihtiyacını karşılamasını istemediğini söyledin.
Ki mükemmel bir yaklaşım bu bana göre.
Fakat ikinizin ortak kazancının şuan tek maaş standardında olduğunu ve öyle bir kremi o kadar pahalıya alamayacağını bilmek
seni mutsuzlaştırmaz mı?
Şuan sadece ertlediğin için sorun değil bu senin için.
Ama alamama duygusu çok başka birşey.

(burada mevzu o krem olmasa da olur değil.)

Ama bunlar hep kabul meselesi kız evlenirken bunları göze alacak, ben yaşarım diyosa laf düşmez kimseye

Ben konu sahibinin genel olarak başkalarının hayatına takıntılı olduğunu düşünüyorum

Bu konuda zaten bir tane haklı yok.
Sen A cephesinden ben B cephesinden durum bildiriyorum :D

Ama bunlar hep kabul meselesi kız evlenirken bunları göze alacak, ben yaşarım diyosa laf düşmez kimseye

Ben konu sahibinin genel olarak başkalarının hayatına takıntılı olduğunu düşünüyorum

Tabi ki düşmez. dedim ya abla herşeye tamamsa bize de mutluluklar dilemek düşer. Konu sahibine de aynı şekilde.

Ama abla ya bu kıyamıyor büyük ihtimalle.
zaten bunca yıl zorluklar içinde yaşadık, bundan sonrası
onun için mücadele şeklinde geçmesin bari diye ümit ediyor olabilir kendince.

zaten gelinleri oldum olası sevmem aseeg ciğim :63:

AY sorma ben oğluma şuan kız bile yaklaştırmıyorum ısınamıyorum bi kıskanıyorum yani :KK53::KK53:
Aynı şekilde kızımın yanınada erkek e ben ne yapacam bu durumda geleceğin kötü kaynanasıyım sanırım:KK69:

Bugün yarım gün diye işyerine getirdim ve şuan herbiri bir koltukta uyuyorlar
Bu melekleri nasıl verecem ben ya düşüncesi bile kötü yani İnsan yüzlerine bile bakmaya kıyamazken :KK19::KK19:

AY sorma ben oğluma şuan kız bile yaklaştırmıyorum ısınamıyorum bi kıskanıyorum yani :KK53::KK53:
Aynı şekilde kızımın yanınada erkek e ben ne yapacam bu durumda geleceğin kötü kaynanasıyım sanırım:KK69:

Bugün yarım gün diye işyerine getirdim ve şuan herbiri bir koltukta uyuyorlar
Bu melekleri nasıl verecem ben ya düşüncesi bile kötü yani İnsan yüzlerine bile bakmaya kıyamazken :KK19::KK19:

heh şimdi bir de düşün, oğuluş bir kız sevmiş, kızın ailesi de tuttutmuş aseeg hanım sizin oğlunuz ögretmen, biz kızımıza diplomat düşünüyoruz diyor.
ay ne yapıcan canım?

şu maddi konulara çok üzülüyorum ben ya, çok da pembe gözlüklüyüm belki ama diğer kişi tarafından bakıyorum olaya.

heh şimdi bir de düşün, oğuluş bir kız sevmiş, kızın ailesi de tuttutmuş aseeg hanım sizin oğlunuz ögretmen, biz kızımıza diplomat düşünüyoruz diyor.
ay ne yapıcan canım?

şu maddi konulara çok üzülüyorum ben ya, çok da pembe gözlüklüyüm belki ama diğer kişi tarafından bakıyorum olaya.

Şimdi ben fikrimce yürüsün gitsin alsın diplomatını derdim ama ''içimden'':KK53::KK53:
Hatta içimden daha da derdim terbiye ,görgü yakışıklılık bulmuşta bunuyor ''ama içimden '':KK53::KK53::63:gıcığada bak hele diye ekleyiverirdim o_O

Şaka bir yana eğer oğlum sevmişse ve diretirse anneciğim bu insan herşeyi ile bana layık bende ona çok uyuşuyoruz .Okey verip giderdim isterdik eşimle, elimden geleni yaparım ama ben oğluma başta derim beni götürüyorsan oda senin bizimle o verdiğin güveni ailesine yansıtırsa götür isteyelim ,yani oda oğluma olan sevgisini hissettirecek ailesine bu konuda yaptırım uygulatacak net !
Ben herşeyin para ile satın alınamayacağı düşüncesindeyim.Sevgi ,aşk güzel şey yaşamasını sevgisini fedekarlığını sonuna kadar götürebilene .Her iki taraf mucadele verecek karşılıklı yani.
Sen gene bana bak ben oğluşumu ve kızımı vermem kimseye düşüncesi bile kötü:KK61:

İyi akşamlar hanımlar bu konuyu aslında ablam için açıyorum ama kendim açıyorum yani, ablam açtırmadı. Ablam aileden biri olduğu için onun meselesi bizi de ve beni de etkiliyor. Zaten son zamanlarda gündemimizde hep bu konu var. Önce şunu sorayım: Evlenirken yada evlilikte maddiyat ne kadar önemli? Sevgi karın doyuruyor mu? Olay şu: ablamın sevdiği biri var evlenmek istiyorlar fakat çocuğun maddi durumu kötü. Ablam 25 yaşında özel sektörde asgari ücretle çalışıyor, üniversite mezunu. Evlenmek istediği kişi de üniversiteyi açıktan bitirmek üzere fakat şu an asgari ücretle çalışıyor ve tam anlamıyla bi mesleği de yok. Çocuğun hiçbir birikimi yok, ailesinin durumu da kötü zaten. Sadece ailece yaşadıkları müstakil ev kendilerine ait. Bir tane okuyan kardeşi var evlerine giren gelirin bi kısmı ona gidiyor zaten kalanı da normal ihtiyaçlar falan. Birbirlerini seviyorlar hem de çok, ablam ruh ikizimi, evlenmek istediğim adamı buldum falan diyor ama bugün evlenmeye kalksalar düğün bile yapabilecek durumda değiller. Eşya taksidini falan düşünemiyorum bile. Evlilik çok mu masraflı? Muhtemelen hayatları boyunca maddi sıkıntı çekecekler çünkü ikisinin de işinin geleceği yok, sahip oldukları gayrimenkul vs yok. Evlilikte yada evlenirken para durumu ne kadar önemli? Ailem bu işe pek sıcak bakmıyor çünkü biz zaten maddi anlamda iyi durumda değiliz, bu yaşımıza kadar hep yokluk çektik ve özellikle annem ablamın yokluk çekmesini istemiyor. Ama evlenirlerse çekecek gibi duruyor. Sizce maddi sıkıntılar yüzünden evlenmekten vazgeçmek yani o kişiyle ilişkiyi bitirmek (evlenmeyecekse flört etmenin de anlamı yok bizde) doğru bi hareket mi?
Size kendimi anlatayım biraz. Belki biraz uzun olacak ama.. Öğretmenim, hani şu henüz atanamamışlardan. Ücretli olarak mesleğimi devam ettiriyorum. 4 yıl öncesine kadar hep maddi durumu iyi insanlarla beraber oldum. Ya öğretmendi flört ettiklerim ya doktor ya tıp öğrencisi.. Özellikle seçmedim cidden, o şekilde denk geldi hep. Cepleri doluydu ama zamanla anladımki cepleri ne kadar doluysa içleri o kadar boşmuş. Saçma sapan anılarla boşu boşuna doldurdum geçmişimi. 4 yıl önce ise hayatıma biri girdi. Öncekiler gibi okumuş değildi, lise mezunuydu. Annesi babası ayrıydı ve kendinden başka kimseyi kendi oğullarını bile düşünmeyen insanlardı. O kendi çalışıp, kendi hayatını kendisi devam ettiriyordu. Deli gibi aşık olmuştum, anneme bahsettim ben üniversite mezunu olmayana kız vermem dedi. O da bunun üzerine beni kaybetmemek adına 2 yıllık üniversite kazanıp okuduğum şehre geldi. Üniversiteyi beraber okuduk. El ele verdik, bir lokma ekmeğimizi beraber paylaştık. Beraber aç kaldık, beraber doyduk, beraber güldük, beraber ağladık, beraber mezun olduk.. Mezun olduk, ben ücretli öğretmen olarak işe başladım, oda mesleğiyle ilgili bir işe başladı. Ama iş hayatına yeni atıldığı için haliyle asgari ücretle işe başladı. Ücretli öğretmen maaşı denen zımbırtı ise asgari ücret kadar bile yok, sırf iş tecrübesi olsun diye bi de öğrencilerimi çok sevdiğim için yapıyorum. Ben hayatımdaki bu kişiye baktım, baktım.. Evet cebi boştu ama kalbi doluydu. Merhametli, kötülük nedir bilmeyen cidden pırlanta gibi derler ya öyle bir insandı. Ruh ikizimdi, onsuz nefes bile alamıyordum. Gel zaman git zaman ailesi ile çok sorun yaşamaya başladık, kayınvalidem ve kolonisi resmen benden nefret ediyordu. Ayrılalım istiyorlardı. Onu bunu çekeceğimize " hadi evlenelim ne duruyoruz ki" dedik. Cebimizde 5 kuruş para yok. İkimizde işe yeni başlamışız. Ailesi 5 kuruş destek sağlayacak insanlar değil.. Benim ailem Allah razı olsun elimizden tuttu. Az çok bizde kazanıyorduk işte, soktuk bir taşın altına elimizi.. Hayırlı iş olacakmış ya Rabbim nasıl yardım etti. En ummadık yerden ne destekler geldi. Onun ailesi de baktılar el mahkum, bari benim tarafıma rezil olmasınlar diye birkaç şey yaptılar. Ama yaptıkları herşeyide burnumdan getire getire yaptılar. Tüm beyaz eşyalarımı fikrimi sormadan, seçim şansı tanımadan aldılar, aldıklarını bile söylemediler. Eve bir geldim beyaz eşyalar kurulmuş. Eşimin dahi haberi yok. Gelinlik almak istemediler, bizim bi akrabanın bikaç ay önce düğünü oldu al onu giy dediler. Düğün çok saçma, düğün yapmayalım dediler. Eşim Allah razı olsun beni onlara karşı hiç ezdirmedi, ağızlarının payını her zaman verdi. Ve biz evlendik. Hemde düğünüm resmen dillere destan oldu.. Birimiz asgari ücretle diğerimiz asgari ücretin altında kazanıyoruz. Ve biz kiradayız, ablanın evlenmeyi düşündüğü insan gibi kendi evimizde yok. Ha bir de evlenmeye niyetlenmeden çok önce eşimin aldığı bir arabanında kredisini ödüyoruz aynı zamanda.Tahmin edersinizki ay sonunu çoğu zaman zor getiriyoruz. Öyle çok çeşit çeşit yemekde pişmiyor evimizde ama karnımız doyuyor. Baba evinde maddi durumum fazlasıyla iyiydi, isteyipte sahip olamadığım hiçbirşey bilmiyorum. Maddi sıkıntı çekiyoruz doğru ama şu hayatımdaki huzuru hayatımın hiçbir döneminde, baba evinde dahi yaşamadım ben. Öylesi mutluyum, öylesi aşığım. Eşimin işten geleceği vakit bulutların üstünde gibi oluyorum ve onun olmadığı vakitler sıkıntıdan deliriyorum. Ben sevgi karın doyurur diyorum kısacası. Ama "gerçek sevgi" karın doyurur. Herşeye rağmen "değer" dediğin insan karın doyurur. Huzur karın doyurur. Zengin bir adamla evlensem bu huzurum olmasaydı inan karnım hep aç kalırdı. Lafı çok uzattım ama ablana tavsiyem; "gerçekten bu adama değer" "gerekirse onun için soğan ekmek de yerim" diyorsa maddiyatı sorun etmesin, su akar yolunu bulur merak etmesin.. Ama "gerekirse onun için soğan ekmek de yerim" diyemediği bir adamla ise zengin olsa dahi evlenmesin.. Rabbimden hayırlısını diliyorum...

Ablanın gözü çok yükseklerde degilse cok güzel bi birliktelik olur..Ama ablan şatafat falan seven biriyse hayatta yapamaz..
evlilik hiç masraflı değil kimseyi zorla pahallı yerlere sokmuyorlar..Ucuz,kaliteli güzel bi düğün ve ev yapabilirler..Herşey para değil..

Back
X