Sevgi mi ? denklik mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnanın ben aşacağımıza inanıyorum. Ama ilk zamanlardaki psikolojik baskıya dayanabilir miyim bilmiyorum. Cevreden cok konusacak olacak. Denk değilsiniz diye. Gerci kuzenim de evli. o da öğretmen ama esi calısmadığı icin sorun yasıyorlar. Yoksa onlar da mutlu

Dediklerinizde cok haklısınız. O da memur olmak istemiyorum spora yönelmek istiyorum dedi hep ama ben engel oldum. Bu iste yükselebilir mi bilmiyorum ama onsuz olamayacağımı biliyorum. Onu dün cok üzdüm. Belki de ayrılmak isteyecek benden. Artık dayanamadığımı söyledim. Ailesiyle kavga etti benim yüzümden. Çok yoruldum inanın ben

Özel sektördekiler daş mı yiyor, anlamıyorum ki? Aileniz neden özel sektörde çalışanlara aç muamelesi yapıyor? Adamın evi varmış, kira derdi olmayacak, ki büyük bir masraf kalemi. Ailen devlet memurusun diye rahatlamasın, kim ne olacak hiç belli değil.

Haklısınız. Kimsenin ne olacağı belli değil. Olur mu diyorsunuz bizden

iş konusunda denklik demistim. Annem seni silerim dedi zamanında. Ama ayrılsak da olmuyor yine barısıyoruz
Silmez merak etmeyin. Benim ailemde de vardı bu kafa, memur olsun da ne olursa olsun. Özel sektör zorlukları kadar fırsatları da olan bir kol. Belki orda yükselecek, sizi sollayacak?

Memur olmayı istemeye de bilirdi.Memurluk çok matah bir şey değil ki.Bir tercih sadece.Azıcık aşım kaygısız başım işi...Hirsli,tuttuğunu koparan insanlar özel sektörde çok çok daha büyük paralar kazanıyor.
Bir kere evinin olması büyük avantaj,ömür boyu memur olsa anca bir ev alabilirdi zaten

Böyle olan arkadaşım var kendi memur(kız) eşi asgari ücretle çalışıyor 2 çocukları var para biriktiremiyorlar ama çok mutlularr para önemli değilse mutlu olursunuz. Ki arkadaşımda iki kere bebişler içinde ücretsiz izne çıktı. Bi asgariyle idare ettikleri günlerde oldu.

Akıl denkliği daha önemli bence. Eşinizin maaşını da dillendirmeyin. Bnm ailem hala bilmez mesela bnm kocam kaç lira maaş alıyor.

Aileniz izni bol olsun, gelin gidin rahat rahat diye de istiyor memur eşiniz olmasını bence.

demek ki siz de aileniz gibi düşünüyorsunuz bu işte yükselir mi diye dert ediyorsunuz. spor hocası adam müdür mü olacak, beklentiniz bu mu ?
kişisel antrenör kişisel antrenördür. ötesi yok.
ha daha iyi spor salonlarına geçer para kazanır o başka.
ama yükselmek ?
seviyor olsanız mutlu olduğu şeyi yapması için desteklersiniz. siz, sizin istediğiniz hayat kalıplarına girebilecek mi endişesi duyuyorsunuz ve bu sevgi değil, üzgünüm.
boşuna o adamın da zamanını çalmayın.
bırakın hayatını mutlu olduğu gibi kursun.

ilerde onun da bunu problem yapmasından korkuyorum. Seviyorum ve ilerde bu problemleri yasamaktan korkmak cok normal diye düsünüyorum

Memuriyeti garanti iş olduğu için isteyen ailelere anlayış gösteremiyorum, bana çok mantıksız geliyor. Memurluk prestijli bir iş değil ki, çok abartılıyor. Bana göre memur demek, genel olarak kendini geliştirmeye pek niyeti olmayan, salla başı al maaşı çalışan, sıfır yenilikçi kafa yapısında çalışan insan demek. Ayrıca gelir düzeyi de hepsi için yüksek değil; özel sektörde başarılı bir mühendis, memur olduğunda alacağı maaşın 3-4 katını alabiliyor. Bu durumda memurluğu övmek yersiz…

Denklik konusuna gelince; eğitiminiz denk, sizin üstün bir yanınız yok. Yalnızca işleriniz farklı. O konuda da siz karar verebilirsiniz ancak; sorun yaşamadan yürütebilir misiniz ileride? Bizim ülkemizde “ye kürküm ye” anlayışı hakim olduğundan kocanın spor hocası olduğunu duyanlar illaki burun kıvıracak.

İkinizde birbirinizi seviyosanız konuşarak anlaşılacak şeyler düzenli bi işi olması yeterli ama kafama takarım o da bana denk olsun derseniz anlaşamazsınız

ben de öyle düsünüyorum. Aramızdaki fark da ev alsak bu sekilde olurdu zaten

ailem bu kafada malesef bir bi kız kardesim arkamda diğerleri olmaz diyor

sız torpılle mı kazandınız atandınız ?
torpıl donuyor bazı ıslerde nasıp kısmet yoksa cabaladı demıssınız de
sonucta sız kazanıp atandınız degıl mı

asktan gozu kör olmus dedıklerı bu olsa gerek gercekcı olalım :) adamın sporla ugrasmaya meyılı varmıs memur olmak ıstese yıne denerdı dırekt spora yonelmezdı bunu en bastan boyle kabul edın
aılenızde ılerıde esınızle bu anlamda sıkıntı yasarsanız dıye cekındıklerınden davul bıle dengı dengıne dıyorlar kadınlar degılde erkekler genelde sorun edıyor kadının guclu olmasını ısteyen erkek azınlıkta maalesef

sız mutlu olacagınıza ınanıyorsanız aılenız bır sekılde razı gelır zaten . ama benım fıkrımı sorarsanız ben denklık dıyorum

suan icin yöneldi ama yine sınavlara calısıyor pes etmis değil. Cünkü ailemin sorun cıkaracağını düsünüyor. Ben cevrenin laflarının canımı sıkacağını düsünüyorum.Öyle sağlam bir psikolojiye sahip değilim. Hele annem. Laf söylerse üzülürüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…