Sevgi mi ? denklik mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben muhendisim, esim de ayni sektorde. Evlendigimizde ben onun 3 kati falan maas aliyordum ama, o alayli cunku. Simdi o benden fazla kazaniyor, benim issiz kaldigim donem de oldu, onun issiz kaldigi donem de, hic birinde kimse kimseyi ezmeye calismadi, maas alan da bu benim param demedi.

Bir muhendis arkadasimin esi kasa gorevlisi olarak calisiyor.

Bir baska muhendis arkadasimin esi ev hanimi,

Yanisi yapan yapiyor da, ileride problem olur mu diyen kisi icin bence bugun de problemdir de kendine karsi durust olmuyordur. Bence siz de bu sekilde devam etmek istemiyorsunuz. Kendinize karsi durust olun, en onemlisi o. Insan parayi sevebilir, zengin bir es isteyebilir, buna bir sey diyemem.
Bu yoruma katılıyorum siz problem yapıyor olabilirsiniz iyi düşünün bunu. Neden sadece karşı taraf aşağılık kompleksine girecek gibi düşünüyoruz ki, bu ülkede kadınların bir numaralı övünme konusu eşlerinin isi değil mi?
Bana kalsa spor hocalığını zevkle anlatırdım düzenli spor yapabilen insan disiplinli insandır, çok hayranım böyle insanlara.
Ben eşimle tanistigimda lisans mezunuydum, öğretmenim. Eşim özel sektörde çalışıyor iki yıllık mezundu. Söz,nişan evresinde 4 yıllığa tamamladı. Ve ben bu sene yüksek lisans yapmak istedim, en büyük destekçim eşim oldu. Benimle tüm heyecanlarımı paylaşır, ders çalışacağım diye yemek yapamamam sorun olmaz,kırar yumurtasını yer. Ondan daha yüksek maaşım da ama hic kompleks yaptığına şahit olmadim çünkü bende ona öyle bakmıyorum.
Ilk sözlenince öğretmen çevrem tarafından duyduklarıma üzülmüştüm biraz ama sonra geçti :) tanımazken ben acaba diyordum çok ilklerde yeni tanistigimizda. 3 seneye emin olmanız gerekiyordu sanki artik sanki.
Bizim evimiz de arabamız da yok. Tirnaklarimizla kazıyarak elde edeceğiz her şeyi ama en önemlisi huzurum yerinde:)

Son düzenleme:
iki taraf da memur olsa tayin işleri daha kolay oluyor, senelik izinleri, süt izni, babalık izni, refakat izni vs. daha çok oluyor. Özel sektörde hele hizmet sektöründe ben 15 gün izin yapcam diye 3 ay öncesinden plan yapıp kafanıza göre gidemiyorsunuz- çoğu yerde en azından. genelde son ana kalıyor her şey. o da izin verecek bir patronu varsa tabi. iş garantisi yok. bazı işler bir yatan sonra kolay değil sürekli alttan gleen genç kadroya daha az maaş vererek iş yaptırma derdinde olabiliyorlar.

böyle şeyler de var. anneniz sadece maaş için değil devlette hiçbir iş yapmasa da 65 yaşına kadar maaşını alıp yatabileceği için de memur olsa ister. ve daha rahat edeceğiniz için. bunlar da gerçekler.

Ama ben memur değilim. memur koca da istemedim hiç bir de böyle gerçekler var :) tamamen sizin dünyaya nasıl baktığınız ve hayatınızdaki kişiyi nereye konumlandırdığınızla alakalı....ben özel sektörde kendi işimdeyim 65 yaşında da olsam yine bu işi yaparım. sevgiliniz de akıllı, iş bilenbiriyse aç kalmaz illa ki ama anneninizn istediği kadar olamayabilir. bu önemli mi onu sadece siz bilirsiniz. ya da bu iş iyi bildiği iştir kendi yerini açar filan çok ççok güzel de kazanabilir. bu da mümkün.

Evlilikte parada önemli evet. Memur olmasa bile şartları size yakın olmalı. Atıyorum mesaisi 6 biter Cumartesileri en kötü yarım gün veya tam gün Pazarları tam gün evde olur gibi gibi. Spor salonunda bu pek mümkün olmaz. Siz bu koşullarda bir evlilik sürdürebilir misiniz? Çalışma saatleri izin günleri oraya gidip gelenleri sorun eder misiniz? Bunları düşünün bence.

Merhaba arkadaslar. uzun süredir forumu takip ediyorum. Yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Uykularımı kaçıran artık depresyon girmeme sebep olacak kadar beni üzen bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.29 yasındayım. 3 yıllık bir birlikteliğim var. Seviyoruz birbirimizi.Ben memur olarak çalışıyorum 4 yıldır. Fakat erkek arkadasım çok uğrasmasına rağmen işleri düzene girmedi. Sürekli mülakatlardan elendi. Kısa bir ayrılığımız oldu o süre zarfında spor salonunda işe girdi. Bir spor gecmisi var. Bana hep sporla ilgileneyim evlenelim demisti fakat ben ailemin karsısına cıkamadım, İzinleri olmaz diye. Ama artık evlenmek istiyorum. Çok seviyorum. Sizce ilerde problem yasar mıyız. O ilerde aşağılık kompleksine girip beni ezer mi ? Maaşlarımız da denk değil. İlerde problem yasamaktan korkuyorum. Benimle tanısmak isteyenler oldu fakat ayrılık sürecinde kimseyle görüsmek gelmedi icimden cünkü seviyordum. İlla denk mi olmak lazım evlilikte? Böyle bir durumda aşkı seçip pişman olan ya da suan cok mutlu olan var mı ? Cümleleri yanlıs secmis olabilirim kafam karmakarısık. Yorumlarınız için simdiden tesekkür ederim.
Siz eşinizin işi sorulduğunda gururla işini soyleyebilecekseniz sorun yok. Bu konuda eziklik hissedeceginizi düşünüyorsanız yol yakınken ayrılın. Bu bence tamamen sizin nasıl davrabacaginiza göre şekillenecek bir durum.

Merhaba arkadaslar. uzun süredir forumu takip ediyorum. Yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Uykularımı kaçıran artık depresyon girmeme sebep olacak kadar beni üzen bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.29 yasındayım. 3 yıllık bir birlikteliğim var. Seviyoruz birbirimizi.Ben memur olarak çalışıyorum 4 yıldır. Fakat erkek arkadasım çok uğrasmasına rağmen işleri düzene girmedi. Sürekli mülakatlardan elendi. Kısa bir ayrılığımız oldu o süre zarfında spor salonunda işe girdi. Bir spor gecmisi var. Bana hep sporla ilgileneyim evlenelim demisti fakat ben ailemin karsısına cıkamadım, İzinleri olmaz diye. Ama artık evlenmek istiyorum. Çok seviyorum. Sizce ilerde problem yasar mıyız. O ilerde aşağılık kompleksine girip beni ezer mi ? Maaşlarımız da denk değil. İlerde problem yasamaktan korkuyorum. Benimle tanısmak isteyenler oldu fakat ayrılık sürecinde kimseyle görüsmek gelmedi icimden cünkü seviyordum. İlla denk mi olmak lazım evlilikte? Böyle bir durumda aşkı seçip pişman olan ya da suan cok mutlu olan var mı ? Cümleleri yanlıs secmis olabilirim kafam karmakarısık. Yorumlarınız için simdiden tesekkür ederim.
İyi de ben konuda denklik ile ilgili bir detay göremedim. Tüm olayınız gelir mi? Kültürü ve ailesi size denk olmalı bence. Aile geliri olarak geçinebileceğiniz bir para eve giriyorsa sorun yok gelir konusunda.
Zaten memur da atla deve kazanmıyor değil mi?
Geçen yıla kadar eşim benden çok kazanıyordi şimdi ben ondan 3-4 bin fazla kazanıyorum, ne yapalim sizin denklik algınıza göre.
Velhasıl kelam düşünceler, siyasi görüş, aile kültürleri ve kalpler denkse bu iş olur.

Ben ve nişanlım üst düzey bir kurumda üst düzey memuruz. KPSS Türkiye birincisiyim. Ama her gün odamdaki duvara bakıp ağlıyorum. Ben de nişanlım da stresten hasta olduk. Adet olamıyorum stresten ki aşırı düzenliydi. Kriz geçiriyorum. Asla işe gitmek istemiyorum. Sürekli ağlıyorum. Maaşım iyi.

Ancak kardeşim beden eğitimi okuyor son sınıf. Yüzme hocalığı yapıyor yarı zamanlı. Ve saatine göre hesapladığımızda bendem daha fazla kazanıyor. Zevk aldığı işi yapıyor çok mutlu. Mezun olunca da daha iyi bir iş bulacak hem hayatını yaşayacak hem benden daha iyi kazanacak. Kazansın helalı hoş olsun.

Kendim de böyle bir becerim olsun isterdim. İstifayı basıp gitmeyi çok isterdim. Ama olmuyor yapamıyorum. Ben oku kızım memur ol diye yetiştirildim. Keşke başka yeteneklerim de olsaydı. Keza nişanlım da keşke kardeşim gibi yüzme hocası olsaydı ya da başka bir mesleği. Bari birimiz mutlu olsaydık.

Siz denksiniz ikiniz de üniversite mezunusunuz. Mülakatlardan elenmek ayrı bir acı verici süreç. Onun neler yaşadığını tahmin edemezsiniz. Bırakın istediği gibi yaşasın hayatını. İnsan sadece mutlu olmalı.

Kesinlikle denklik bacım. Denklik yani kırmızı çizgi ile altını çizerek söylüyorum denklik

denklik.

turk erkegi ezer. turk erkegi ezmezse anasi kompleks yapar, kardesi kompleks yapar.

Denklikten kastın sadece paraysa önemli değil… Kültür farkı, eğitim farkı varsa sorun yaşayabilirsin ..

İyi de ben konuda denklik ile ilgili bir detay göremedim. Tüm olayınız gelir mi? Kültürü ve ailesi size denk olmalı bence. Aile geliri olarak geçinebileceğiniz bir para eve giriyorsa sorun yok gelir konusunda.
Zaten memur da atla deve kazanmıyor değil mi?
Geçen yıla kadar eşim benden çok kazanıyordi şimdi ben ondan 3-4 bin fazla kazanıyorum, ne yapalim sizin denklik algınıza göre.
Velhasıl kelam düşünceler, siyasi görüş, aile kültürleri ve kalpler denkse bu iş olur.
aynen öyle ama memur olunca cevreden cok laf isitiyorsunuz

fark 3 bini buluyor. Sorun olmaz değilmi? Ailemle problem yasayacağım o kesin. Kendisinin evi var. Benim de arabam. Kira derdimiz olmayacak zaten. Ailem illa denk olun o da devlet kapısında olsun dedi. Ama olmadı. Çok uğrastı. Onu bu durumda yarıyolda da bırakmak istemiyorum. Şunun surasında ne kadar ömrümüz kaldı ki diyorum. Sevdiğimle vakit geçireceğime ondan ayrı olmak üzüyor beni
Ay şu devlet kapısı olsun lafına gerçekten uyuz oluyorum gerçekten bana çok cahilce geliyor kusura bakmayın

fark 3 bini buluyor. Sorun olmaz değilmi? Ailemle problem yasayacağım o kesin. Kendisinin evi var. Benim de arabam. Kira derdimiz olmayacak zaten. Ailem illa denk olun o da devlet kapısında olsun dedi. Ama olmadı. Çok uğrastı. Onu bu durumda yarıyolda da bırakmak istemiyorum. Şunun surasında ne kadar ömrümüz kaldı ki diyorum. Sevdiğimle vakit geçireceğime ondan ayrı olmak üzüyor beni
Evi var ve denklik diyorsun ilginç.benim eşimin sadece iki valiz kıyafeti vardı biz evlendiğimizde ve ışi bile yoktu.
Şuan benim maaşın tam iki katı maaş alıyor.

Adam işsiz değil ki, ne güzel işe girmiş. Belli ki sevdiği de bir iş. 3-5 sene sonra gelir olarak sizi katlamayacağı ne malum? Memurun aldığı zam belli, ne uzarsın ne kısalır demişler. İstemiyormuş da zaten memurluk. Darlamayın adamı. Böyle kabul ediyorsanız edin yoksa bırakın önüne baksın o da.

Memuriyeti garanti iş olduğu için isteyen ailelere anlayış gösteremiyorum, bana çok mantıksız geliyor. Memurluk prestijli bir iş değil ki, çok abartılıyor. Bana göre memur demek, genel olarak kendini geliştirmeye pek niyeti olmayan, salla başı al maaşı çalışan, sıfır yenilikçi kafa yapısında çalışan insan demek. Ayrıca gelir düzeyi de hepsi için yüksek değil; özel sektörde başarılı bir mühendis, memur olduğunda alacağı maaşın 3-4 katını alabiliyor. Bu durumda memurluğu övmek yersiz…

Denklik konusuna gelince; eğitiminiz denk, sizin üstün bir yanınız yok. Yalnızca işleriniz farklı. O konuda da siz karar verebilirsiniz ancak; sorun yaşamadan yürütebilir misiniz ileride? Bizim ülkemizde “ye kürküm ye” anlayışı hakim olduğundan kocanın spor hocası olduğunu duyanlar illaki burun kıvıracak.
Yani kusura bakmayın da, özelde çalışan herkes de kendini süper geliştirmiş, yenilikçi aşırı çalışkan insanlar değil. Tıpkı kamudaki herkesin kendini geliştirmeye niyeti olmayan insanlar olmadığı gibi. Herkes kamuda çalışmak zorunda değil bunda hemfikiriz, ama sizinki de çok çirkin bir genelleme. Özelde 7 senedir mühendis olarak çalışan arkadaşımın 2 katını kazanıyorum ben şu an kamuda. Ama bu bir kıstas değil elbette. Siz kaç mezunusunuz bilmiyorum da benim mezun olduğum sene odtülü bilkentli gençler akın akın kpssye giriyordu. Benim de okurken hayalim bu değildi, ülke şartları mecbur etti. Herkesin yurtdışına gitme imkanı olmuyor. Başarılarınızın devamını dilerim.

Denklik dediginiz illa da memuriyetse denk degilsiniz, ayrilin.
Gerci sizin cocugunu cocuk istemedigi halde istedigi bolume yazdirmaya calisan ebeveyn tavrinizdan sonra yani spor dalina yonelmesine izin vermediginizde sevgilinizin ayrilmasi gerekirdi ama demek ki seviyor.
Neden bu kadar baski

Ay ben bu muhabetten nefret ediyorum ya.
Bin lira az alsa eşi, bin lirayı küçümseyemeyiz benim maaşım ondan çok diyenler oluyor.
Paramda gozu mu var, etrafı ona ohh memur kizi nasil da buldun ama derler mi dememissiniz neyse ki cok sukur :)

İnsan elbette daha zengin ya da daha kariyerli vs bir secim yapmak isteyebilir, o zaman da adama mani olmayin, icinize sinmiyorsa ayrilin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X