Sevgi mi ? denklik mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
10 yıllık mühendisim özel sektörde. şimdi bir de iş değiştiriyorum. maaşımın yarısını bile alan 20 yıllık bile memur yoktur.
Ben kamuda hemşireyim eşim özelde çalışıyor. Onun maaşı yatınca aşkım maaşımız yatmış diyorum sjfjffj

Merhaba arkadaslar. uzun süredir forumu takip ediyorum. Yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Uykularımı kaçıran artık depresyon girmeme sebep olacak kadar beni üzen bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.29 yasındayım. 3 yıllık bir birlikteliğim var. Seviyoruz birbirimizi.Ben memur olarak çalışıyorum 4 yıldır. Fakat erkek arkadasım çok uğrasmasına rağmen işleri düzene girmedi. Sürekli mülakatlardan elendi. Kısa bir ayrılığımız oldu o süre zarfında spor salonunda işe girdi. Bir spor gecmisi var. Bana hep sporla ilgileneyim evlenelim demisti fakat ben ailemin karsısına cıkamadım, İzinleri olmaz diye. Ama artık evlenmek istiyorum. Çok seviyorum. Sizce ilerde problem yasar mıyız. O ilerde aşağılık kompleksine girip beni ezer mi ? Maaşlarımız da denk değil. İlerde problem yasamaktan korkuyorum. Benimle tanısmak isteyenler oldu fakat ayrılık sürecinde kimseyle görüsmek gelmedi icimden cünkü seviyordum. İlla denk mi olmak lazım evlilikte? Böyle bir durumda aşkı seçip pişman olan ya da suan cok mutlu olan var mı ? Cümleleri yanlıs secmis olabilirim kafam karmakarısık. Yorumlarınız için simdiden tesekkür ederim.
Ben arada çok büyük uçurumlar göremedim. Sonuçta bir işi var çalışıyor emek veriyor . Seviyorsanız her şey yoluna girer yeter ki isteyin ve istediğiniz yönde adım atın

Yani kusura bakmayın da, özelde çalışan herkes de kendini süper geliştirmiş, yenilikçi aşırı çalışkan insanlar değil. Tıpkı kamudaki herkesin kendini geliştirmeye niyeti olmayan insanlar olmadığı gibi. Herkes kamuda çalışmak zorunda değil bunda hemfikiriz, ama sizinki de çok çirkin bir genelleme. Özelde 7 senedir mühendis olarak çalışan arkadaşımın 2 katını kazanıyorum ben şu an kamuda. Ama bu bir kıstas değil elbette. Siz kaç mezunusunuz bilmiyorum da benim mezun olduğum sene odtülü bilkentli gençler akın akın kpssye giriyordu. Benim de okurken hayalim bu değildi, ülke şartları mecbur etti. Herkesin yurtdışına gitme imkanı olmuyor. Başarılarınızın devamını dilerim.
Yanlışınız olmasın özelde çalışan 7 senelik mühendisin maaşı memuru en az 2'ye katlar. İlk işe başladığımda asgarî ücret alıyordum 10 ay sonra daha iyi bir işe geçtim ondan 2 yıl sonra daha da iyisine derken 5 yıllık tecrübem ile 3 öğretmen maaşı alıyorum ama her gece 3 saat alanimda kendimi gelistirmek için çalışıyorum, hiç kolay değil.
Kendini gelistirmeyenler zaten devam edemiyor özelde. En fazla 1-3 yil kadar şansını deniyor sonra başka mecralara yol alıyorlar.

Yanlışınız olmasın özelde çalışan 7 senelik mühendisin maaşı memuru en az 2'ye katlar. İlk işe başladığımda asgarî ücret alıyordum 10 ay sonra daha iyi bir işe geçtim ondan 2 yıl sonra daha da iyisine derken 5 yıllık tecrübem ile 3 öğretmen maaşı alıyorum ama her gece 3 saat alanimda kendimi gelistirmek için çalışıyorum, hiç kolay değil.
Kendini gelistirmeyenler zaten devam edemiyor özelde. En fazla 1-3 yil kadar şansını deniyor sonra başka mecralara yol alıyorlar.
5,5-6 civarı alıyor arkadaşım. Eminim yani. Ama dediğim gibi bu kıstas değil. 50bin kazanan mühendis abi de tanıdığım özelde. Ben tabi ki onu katlayamam 😅

Çok ciddi kariyer memurlukları var. Bizzati kendi kurumumda ve sizin maaşınızı 2'ye katlarlar. Nasıl her mühendis aylık 16-17 bin maaş almıyorsa, her memurda 4-5 bin almıyor. Bu çok yanlış bir genelleme. Siz özel sektörü gözünüzde çok büyütmüşsünüz, biz özel sektörü domine eden bir kurumuz mesela. Eşim vergi müfettişi en sağlam smm'leri dize getirir zaten ymm olmak üzere. O yüzden yanlış değerlendirmeler yapıyorsunuz.

5,5-6 civarı alıyor arkadaşım. Eminim yani. Ama dediğim gibi bu kıstas değil. 50bin kazanan mühendis abi de tanıdığım özelde. Ben tabi ki onu katlayamam 😅
Çok şaşırdım. Sanırım arkadaşınız sömürülüyor.
Özel sektörde inanılmaz maaşlar dönüyor. Devlet memurluğu kesinlikle daha rahat ve garanti. Tabii bir de büyükşehir e mahkûm degilsin. Ben bile kazanacağım parayı kazanıp devlete geçmeyi planlıyorum :)
Başarılar dilerim hepimize..

Çok şaşırdım. Sanırım arkadaşınız sömürülüyor.
Özel sektörde inanılmaz maaşlar dönüyor. Devlet memurluğu kesinlikle daha rahat ve garanti. Tabii bir de büyükşehir e mahkûm degilsin. Ben bile kazanacağım parayı kazanıp devlete geçmeyi planlıyorum :)
Başarılar dilerim hepimize..
Benim anlatmak istediğim kamuda maaşlar çok iyi özel kötü değil zaten. Öyle bir iddiam asla yok. Tabi ki çok çok iyi kazananlar var. Ben sadece kamuda çalışan herkesin 30 yıllık algıyla hala başarısız ve beceriksiz tipler olarak görülmesinden sıkıldım. İyi üniversitelerden ve bölümlerden mezun olup gayet donanımlı olmasına rağmen mecburiyetlerden dolayı kamuda çalışan binlerce genç var. Benim çevrem onlarla dolu. Bunu inkar etmek ülke gerçeklerinden bir haber olmak demektir bana göre. İşsizlik almış yürümüş, kamuya girmeye çalışan insanlara hala tembel muamelesi yapılıyor.

Çok ciddi kariyer memurlukları var. Bizzati kendi kurumumda ve sizin maaşınızı 2'ye katlarlar. Nasıl her mühendis aylık 16-17 bin maaş almıyorsa, her memurda 4-5 bin almıyor. Bu çok yanlış bir genelleme. Siz özel sektörü gözünüzde çok büyütmüşsünüz, biz özel sektörü domine eden bir kurumuz mesela. Eşim vergi müfettişi en sağlam smm'leri dize getirir zaten ymm olmak üzere. O yüzden yanlış değerlendirmeler yapıyorsunuz.
Aynı yıl bazında tecrübeye sahip özel sektör çalışanı ile memur aynı maaşı alamaz benim gözümde.
Özel sektör ilk yıllar düşük verir yıl arttıkça maaş artar, memurlar ise en başından ne düşük ne de yüksek alır.
Kariyer memurlukları hakkında çok bilgim yok ama bir ara açılan alımlarda 3k maaş vardı 5 yıllık tecrübe isteniyordu yani yine tecrübeye dönüyor olay. 5 yıl tecrübeli kişi o kadroya alınsa ilk başlarken kendi standartından belki yüksek maaş alacak ama bir kaç yıl sonra maaşı azar azar artarken özel sektördeki aynı deneyimde olan kisilerin maaşı %20-25 artacak bir de iş degitirirse arada daha da fazla.
Kendi alanimda konuşayım, özel sektörde 10 yıllık IT alanında çalışan mühendis ile devlette aynı işi yapan çalışan yakın bile maaş alamaz. Belki çok nadir kadrolar vardır ama çok büyük bir kısmı için olay bu.

fark 3 bini buluyor. Sorun olmaz değilmi? Ailemle problem yasayacağım o kesin. Kendisinin evi var. Benim de arabam. Kira derdimiz olmayacak zaten. Ailem illa denk olun o da devlet kapısında olsun dedi. Ama olmadı. Çok uğrastı. Onu bu durumda yarıyolda da bırakmak istemiyorum. Şunun surasında ne kadar ömrümüz kaldı ki diyorum. Sevdiğimle vakit geçireceğime ondan ayrı olmak üzüyor beni
3 bin tl fark çok komik bir rakam bence. Neden sorun olsun? Hem erkek fazla olsa bunu düşünecek miydiniz?
İş yerimde 15 binlerde fark olan arkadaşlarım var. Yakın arkadaşımın eşi memur 6000 alıyor kendi 20 binden fazla alıyor. Gayet mutlular.

Milletçek şu maaşla üstünlüğü ölçmekten, erkek daha fazla kazanmalı kafasından ne zaman kurtuluruz acaba..

Benim anlatmak istediğim kamuda maaşlar çok iyi özel kötü değil zaten. Öyle bir iddiam asla yok. Tabi ki çok çok iyi kazananlar var. Ben sadece kamuda çalışan herkesin 30 yıllık algıyla hala başarısız ve beceriksiz tipler olarak görülmesinden sıkıldım. İyi üniversitelerden ve bölümlerden mezun olup gayet donanımlı olmasına rağmen mecburiyetlerden dolayı kamuda çalışan binlerce genç var. Benim çevrem onlarla dolu. Bunu inkar etmek ülke gerçeklerinden bir haber olmak demektir bana göre. İşsizlik almış yürümüş, kamuya girmeye çalışan insanlara hala tembel muamelesi yapılıyor.
Haklısınız bir çok kişi kamuda ülke şartlarından ama sanırım yazdıklarınızin muhatabı ben değilim. Ben kimse için beceriksiz demedim. Kamuda çalışan çok donanımlı insanlar da var. Tek fark ozelde kendini geliştirmeyen barinamaz ama kamuda sorun olmaz. Bu yüzden özelde beceriksiz olanlar elenirken kamuda becerikli ve donanımlı olanlarla kendine hayrı olmayan bir grup birbirine karışıyor.

Yani ikiniz de üniversite mezunuymuşsunuz. Adam çalışkan ise problem olmazdı benim gözümde. Çalışkan adam ekmeğini her türlü kazanır ve evi varmış kira derdi olmaması muhteşem bir şey şu devirde. Bir de adam sizin aileniz istedi diye sırf sizi seviyor diye zorla sevmediği işi neden yapsın. Ömür boyu mutsuzluk demek bu.

Ama bunun dışında aileler kültür farkları vs bunlar da önemli denklik dediğiniz durumda.

Bu arada ben öğretmenim. Kariyer olarak özelde de olsam yükseleceğim bir durumum yok. Ama çalıştığım işe göre yükselebileceğim bir mesleğim olsaydı sanırım özel sektör tercih ederdim.

Haklısınız bir çok kişi kamuda ülke şartlarından ama sanırım yazdıklarınızin muhatabı ben değilim. Ben kimse için beceriksiz demedim. Kamuda çalışan çok donanımlı insanlar da var. Tek fark ozelde kendini geliştirmeyen barinamaz ama kamuda sorun olmaz. Bu yüzden özelde beceriksiz olanlar elenirken kamuda becerikli ve donanımlı olanlarla kendine hayrı olmayan bir grup birbirine karışıyor.
Yok siz demediniz zaten biliyorum, mesajımın sebebini açıklamak istedim. Katılıyorum söylediklerinize.

Ben kamuda hemşireyim eşim özelde çalışıyor. Onun maaşı yatınca aşkım maaşımız yatmış diyorum sjfjffj

benim anladığım kamu ilk girişte iyi. özelde başta az alsan da zamanla iş değiştirerek yada terfilerle artıyor maaşın.
bi de yan hakları olan bir yerse (tüm aileye özel sağlık, sodexo vs) tadından yenmiyor.

Şunu da eklemek istedim,günümüzde geçim ciddi anlamda zorlaştı. Orta gelirli pek kalmadık. Zengin ya da fakiriz artik. Ve para elbette lazim herkese kimse bunu inkar etmiyordur. Ben sevdiklerim için para harcamayı seven biriyim mesela. Hediye almayı,eli boş gitmemeyi bunu yaparken kaliteli şeylerden tercih yapmayı seviyorum. Sevdiğim arkadaşımla oturuyorsam hesabi ayrı ödemek gibi bir tercihim yoktur. Öderim hesabı ve mutlu olurum bununla. O yuzden standartlarımın düşmesini istememiştim. Şimdi de ileriyi düşününce durumum daha iyi olsa çocuğumu özel okula vermek isterdim gibi seyleri düşünüyorum. Ama bunlar bütünün bir parçası. Evde huzurun olmadiktan sonra her yandan para yağsa ne anlamı var. Boyle düşünerek parayı seçmedim 😊 herkesin kendi hayatı kimse kimseyi yargılamamalı sizin neyi seçeceğiniz de size bağlı.
Bir de özel hayatınızda çok paylaşmayın bence bu durumu herkesle. Siz bu şekilde kucumsedikten sonra paylaştığınız kişilere daha cok hak tanımış oluyorsunuz hayatınızdaki kişiyi küçümseme noktasında.

Merhaba arkadaslar. uzun süredir forumu takip ediyorum. Yazıp yazmamakta kararsız kaldım. Uykularımı kaçıran artık depresyon girmeme sebep olacak kadar beni üzen bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.29 yasındayım. 3 yıllık bir birlikteliğim var. Seviyoruz birbirimizi.Ben memur olarak çalışıyorum 4 yıldır. Fakat erkek arkadasım çok uğrasmasına rağmen işleri düzene girmedi. Sürekli mülakatlardan elendi. Kısa bir ayrılığımız oldu o süre zarfında spor salonunda işe girdi. Bir spor gecmisi var. Bana hep sporla ilgileneyim evlenelim demisti fakat ben ailemin karsısına cıkamadım, İzinleri olmaz diye. Ama artık evlenmek istiyorum. Çok seviyorum. Sizce ilerde problem yasar mıyız. O ilerde aşağılık kompleksine girip beni ezer mi ? Maaşlarımız da denk değil. İlerde problem yasamaktan korkuyorum. Benimle tanısmak isteyenler oldu fakat ayrılık sürecinde kimseyle görüsmek gelmedi icimden cünkü seviyordum. İlla denk mi olmak lazım evlilikte? Böyle bir durumda aşkı seçip pişman olan ya da suan cok mutlu olan var mı ? Cümleleri yanlıs secmis olabilirim kafam karmakarısık. Yorumlarınız için simdiden tesekkür ederim.
Denklik maaşın yaninda ruhsal da olmali. Aynı unvandan 2 kisinin evlenip mutlu olacagi da garanti değil. Kisilik ve karakterler önemli

Mesele ne sadece maddi denklikte ne de sadece sevgide. Mesele rağmenlerde. Her şeye rağmen diyebiliyor musunuz? Şuan ailenize acmamissiniz bu konuyu depresyona girecek kadar önemli buluyorsunuz yani siz içten içe onu kendinize zaten denk görmüyorsunuz maddi anlamda. O yüzden ailenizi haklı buluyorsunuz. Ailenize karşı sevdiğiniz kişinin yanında bu şekilde duramazsınız. Bu yüzden ailenize anlatmaktan kaciniyorsunuz.

Maasta denkli mi sorduğunuz ?
Yoksa denklik denen şeye göre siz 3 yıldır anlaşma sagladiginiza göre denksiniz.
Evlilikte eZme olmuyor. Eğer evliyseniz sizin olan onun. Onun olan sizin zaten.

Memur olsa n olacak ki.. Artık memuru da özel sektörü de iki dudak arasında. Çevrem ihraç olmuş memurlarla dolu. Allah hayırlı geçim versin, en önemlisi bu. Eviniz arabanız varmış, ikimizin maaşı tahminimce on bine yakındır, gayet güzel geçinirsiniz. Ailenizin sözüne önem verdiği ve saygı duyduğu kişileri koyun devreye annenizin gönlünü yapsın. Para her zaman her şekil de kazanılır ama doğru insan ve aşk bulunamayabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X