Sevgi neydi

Calismayi ben de istiyorum, esim utu yaparim falan diyor demesine ama biliyorum yapmayacak, yani oyle yardimci bir es degil, zaten cok da yogun. Yani zor bir calisma hayatim olacak. Ama buna ragmen istiyorum. Sadece calistigim zaman mutlu memnun, calismadigim zaman ilgisiz bir es beni rahatsz ediyor. Mesela direk ust kademede ise baslamami istiyor, mulakata girdigimde bir sure altta calisirsan tecruben olur bu senin icin daha iyi olur, genelde herkes boyle basliyor, en az 1 sene boyle olmasini istiyoruz dediler, ki ben de oyle dusunuyorum ama esim zor bi sey degil yaparsin diyor, hatta o kişilere de devamli ustte is verin demiş, bana diyolar ki esin mi zorladi seni ustte calisman icin.

Yorumları okumadan cevapliyorum evlenmeden once tam 10 yil calıstım hatta hayaller kurardım artk evlenicem evimde oturcam diye istedigim oldu su an calışmiyorum 1 cocugum var esimde bebeģimize senden iyi kimse bakamaz ben gerekirse 7-24 çalışırim diyor Allaha şukür gelirimiz iyi yetiyor bize ama evde oturmak gercekten berbat biseymis şu an istesemde calısamam artk 2.ye hamileyim ama siz ne guzel calısma inkanınız var calisin
bence bi kadın illa calışmalı dunyanin binbir türlü hali var kendinize evlatlarıniza yatırim yaparsinız

Ben hayatım boyunca bu konuda özellikle el bebek gül bebek oldum. Çok şükür hiç bir zaman maddi bir problem yaşamadım, ne babam ne eşim ne harcadığıma karıştı ne hesap sordu. Bu yüzden belki de ben bir erkeğin bir kadının hayatı konusunda ahkam kesmesine katlanamıyorum. Dört senelik evliyim ve evdeyim evde kalmak çoğu zaman bunaltıcı , çalışmak gerçekten iyi geliyor insana, fakat bu karar tamamen sende olmalı, başkalarının karılarının başarısına göre hayatımızı şekillendirecek değiliz ya ?
Ayrıca bir kadının iş hayatında başarılı olması olması demek özel hayatta da mutlu olması demek değil bence. Herkesi farklı şeyler mutlu eder,seni çalışmak mutlu edecekse öyle iyi bir insan anne eş olacağına inanıyorsan çalış.
Bazısı evde olarak çocuğuyla ilgilenerek mutlu olur, kimseyi yadırgamamalıyız bence. Burda esas olan nasıl mutlu olacağın.
Sen nasıl mutlu olacaksın ona karar ver.

Bence esin hakli.
Eger beni sevmiyordan yola cikarsak bi erkekte aynen bu dusunduklerini dusunebilir.
' esim ben calisinca beni seviyor, isten ciktigimda beni cok elestirdi, karim galiba benim sadece para getiren halimi seviyor" diyebilir. Aslinda mevzu para degil( yinede azda olsa erkeklerde mevzu para, bu dogru cunku parasiz hayat yok), mevzu ekmegini tastan cikarak bi koca/ kari gormek.
Esinde seni boyle gormek istiyor.
Burda hakli kendince.

Merhaba hanimlar,
Universiteden mezun olduktan sonra hemen evlendim, plansiz bir sekilde hamile kaldim, cocugumu kendim buyuteyim diye evde oturdum, sonra hadi kardesiyle cok yas farki olmasin ve nasil olsa evdeyim diye dusunerek ikinci cocugu istedim, Allah da nasip etti, 5 senedir evdeydim, bu surecte esim hep calisan kadinlari ornek gosterdi, beni begenmedigini belli etti hep, giyimim kusamimi da ama en cok calismama meselesini. Meslegimi hic sevmiyorum, degistirmek istedim, yasim gec degil yeniden universite okuyayim dedim ama bulundugumuz yerde sartlar musait degil, esim de istemiyor. Gel gelelim evde oturmak benim de canima tak etti. Bir seyler uretmek istiyorum. Ev hanimligi beni cok bunaltti, yapamadim. Calismaya karar verdim, mulakata girdim, olumlu cevap aldim. Esim calisma.kararindan beri cok mutlu, surekli benim karim calisacak diyor, ev isine elini surmezken utuleri ben mi yapcam artik diyor. Mulakata girerken bir suru taktik verdi, cok basarili olmami istiyor. Yani kariyerli, havali bir kadin olmami istiyor. Bu normal isteyebilir, guzel bir sey. Benim moralimi bozan bana olan sevgisinin ilgisinin calismama ya da basarili olmama bagli olmasi. Beni gercekten sevse her halimi sevmez mi? Allah korusun bir sey olsa elden ayaktan dussem, o zaman ne olcak? Ya da jir hata yapsam, basarisiz olsam ? Bu dusuncemde haksiz miyim? Abartiyor muyum?
Not: maddi durumumuz iyi.

Biz bayanlarda, kariyeri olsun , işi olsun , özgüveni olsun, tutuğunu koparan biri olsun vs.vs. diye isteriz. Biz isterken iyi hoş adamlar isterken tuh kaka mı yani. Bence eşinin seni teşvik etmesi çok olumlu ayrıca ne kadar güzel ilerlemeni, başarılı olmanı ayaklarının üzerinde durmanı bağımsız bir kadın olmanı istiyor. Bazı erkekler kadını eve kapatır köle gibi kullanır çünkü işlerine gelir. Bence şanslısın . Seni seviyor çünkü başarılı olmanı özgüven sahibi olmanı istiyor.

Ben tamamen esitlikten yanayim. Kadinla erkek arasinda bir gram fark bile yok benim gözümde.
Sen nasil tembel , calismayan , basarali olmayan , ezik bir kocan olsun istemiyorsan.
Esininde caliskan , calisan , kariyerini yukselten bir esi olmasini istemesi cok dogal.
Ama senin bazi kadinlar gibi kocam baksin bana evde oturayim kafasinda olmadigin ortada.
Senin kalbin esim calisinca mi beni seviyor. Her halde sevmesi gerek degil mi diyorsun.
Ama takma kafana. Calis guclu ol .
Bu kimse icin degil senin icin olacak.

Cevaplariniza tesekkur ederim hanimlar, evet ben evde oturayim kocam bana baksin kafasinda degilim, calismayi ben de istiyorum, esimin basarili olmami istemesini de hakli buluyorum, dediginiz gibi biz de isteriz bunu, sadece mevzu surekli calismaya baglaninca, calisan kadinlarla kiyaslaninca, hatta calissan bile x gibi olamazsin diyince, uzerinde baski hissettim, bana olan sevgisi buna bagliysa o halde sahte bir sevgi dedim, bu dusuncem sacma mi diye fikirlerinizi almak istedim.

Cevaplariniza tesekkur ederim hanimlar, evet ben evde oturayim kocam bana baksin kafasinda degilim, calismayi ben de istiyorum, esimin basarili olmami istemesini de hakli buluyorum, dediginiz gibi biz de isteriz bunu, sadece mevzu surekli calismaya baglaninca, calisan kadinlarla kiyaslaninca, hatta calissan bile x gibi olamazsin diyince, uzerinde baski hissettim, bana olan sevgisi buna bagliysa o halde sahte bir sevgi dedim, bu dusuncem sacma mi diye fikirlerinizi almak istedim.

Bunun cevabı eşinde gizli , ben olsam güzel bir kahve yaparım karşılıklı içerken sorarım hatta kırıldığımı dile getiririm. Sormazsan hep aklında soru işareti olucak , çalışmaya başlayınca acaba çalışıyorum diye mi beni seviyor diceksin . En mantıklısı sormak bana göre . Çözüm odaklı olmak sorunları bitirir.

Hayir bu dusuncen bana gore sacma degil. Bende olsam bende boyle yapmasina alinirim. Bence sizin guzelce konuşma vaktiniz gelmis. Konusun içinizi sakince dokun hissettiklerinizi anlatin. Yada su mektup yazmak ise yariyor oyle de yapabilirsin. Belki yaptiginin farkinda degil suan seni kirdiginin farkinda degildir belki.

Daha once konusmaya calistim, ama esimle hicbi sey konusamayiz biz, aman der of der sacmalama der doner arkasini gider. Iyi bir zamaninda tekrar deniyim konusmayi.

Merhaba hanimlar,
Universiteden mezun olduktan sonra hemen evlendim, plansiz bir sekilde hamile kaldim, cocugumu kendim buyuteyim diye evde oturdum, sonra hadi kardesiyle cok yas farki olmasin ve nasil olsa evdeyim diye dusunerek ikinci cocugu istedim, Allah da nasip etti, 5 senedir evdeydim, bu surecte esim hep calisan kadinlari ornek gosterdi, beni begenmedigini belli etti hep, giyimim kusamimi da ama en cok calismama meselesini. Meslegimi hic sevmiyorum, degistirmek istedim, yasim gec degil yeniden universite okuyayim dedim ama bulundugumuz yerde sartlar musait degil, esim de istemiyor. Gel gelelim evde oturmak benim de canima tak etti. Bir seyler uretmek istiyorum. Ev hanimligi beni cok bunaltti, yapamadim. Calismaya karar verdim, mulakata girdim, olumlu cevap aldim. Esim calisma.kararindan beri cok mutlu, surekli benim karim calisacak diyor, ev isine elini surmezken utuleri ben mi yapcam artik diyor. Mulakata girerken bir suru taktik verdi, cok basarili olmami istiyor. Yani kariyerli, havali bir kadin olmami istiyor. Bu normal isteyebilir, guzel bir sey. Benim moralimi bozan bana olan sevgisinin ilgisinin calismama ya da basarili olmama bagli olmasi. Beni gercekten sevse her halimi sevmez mi? Allah korusun bir sey olsa elden ayaktan dussem, o zaman ne olcak? Ya da jir hata yapsam, basarisiz olsam ? Bu dusuncemde haksiz miyim? Abartiyor muyum?
Not: maddi durumumuz iyi.
Benim babamın da maddi durumu iyi... Ama o da annemin çalışmasını, okumasını istiyor. Hem de senelerdir söylüyor bunu. Bazı erkeklerin huyu bu... Bakımlı, başarılı, ayakları üstünde durabilen kadınları seviyorlar.

Bende olsam çalışan kendi ayaklarının üzerinde duran sabahları erkenden uyanıp temiz güzel şık giyinip işine giden akşam evine dönen üretken bir bayan isterdim.Bu yüzden normal bu her haliyle sevmeme durumu değil.Ayrıca eşinizin sizin destekçiniz olması ayrıca çok çok güzel.Bence kıymetini bilin ben bunu dert olarak görmedim.

canım eşinin davranışında sevgiyi sorgulamışsın ama ...
işte sevgi tamda burda bu davranışta "'eşin olsada olmasa da seni ayakta kalmaya zorlamı'" bu davranışı ile

bilmem farkındamısın ........

hayat bu kimin ne olcağı belli olmaz . eşinin davranışında kusur göremedim

keşke her erkek eşini, sevdiğini. böyle yönlendirse

işini sevip sevmemen ayrı bir konu ...

eşinin davranışını tebrik ediyorum....

benim aklıma direkt şey geldi. hani evde oturunca ister istemez salıyoruz kendimizi eşofman pijama saç topuz falan ya. ama çalışınca illaki bir kendine bakma durumu oluyor. acaba o durumu da düşünmüş olabilir mi eşiniz ? sizi bakımlı ve güzel görmek istediği için ? bilemedim ki.

Bu erkeklerin saçma hareketlerinden de fenalık geldi.
Sizi desteklemesi farklı baskı kurması farklı bir şey.
Böyle bir durumda çalışacağım varsa da çalışmam.
Aynı şeyi siz kendisine yapın bakalım ne hissedecek.
Mesela o öğretmense keşke mühendis olsaydın bak mühendisler şöyle böyle filan deyin.
Çok itici bir hareket.Elimden geldiğince çalışma hayatının içinde olmak isterim ama birinin zorlamasıyla değil!!

Back
X