Sevgili aile anla artık bende bir insanım benimde bi tahamml sınırım var :(

mLs28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2011
23
0
36
Denizli
Çok düşündüm aslında yazmalı mıyım yazmamalı mıyım diye ama içimde daha fazla tutarsam bu işin sonu kötü olucak , farkettim artık bunu.. Kimseye dönüpte ben bunları duydum ailemden ailem bana bu sözleri yakıştırdı diyemiyorum . İnsanların önünde rencide etmek istemiyorum amaaa...

Kızlar 20 yaşındayım . Kendimi bildim bileli ailemle 1 barışık kaldıysak ,3 kavgalıydık . Taa ki 1 ay öncesine kadar.. Hiç bir sorun yoktu 1 ay öncesinde ben onların istediği gibi üni.e hazırlanmak için dershaneye gıkımı çıkarmadan gidiyodum çünkü . Ne zaman ki gitmek istemediğimi söyledim ve olan oldu yine . Ağır ve haketmediğim sözlerle karşılaştım . Evet daha öncede duymuştum ama bu seferkiler çok derinden yaraladı beni . 1 aydır zorunlu olmadığım sürece tek kelime etmiyorum anne ve babamla . Beni umurmamıyormuş gibi davranmaya çalışıyorlar ben yokken odada kahkahkihkih herkezin keyfi yerinde ben geldiğimde sus pus veya kardeşimide alıp gezmeğe gitmeler , alışverişe çıkmalar vs vs... daha bir çok şey . ama farkında değiller ki gün geçtikçe daha çok kopuyorum onlardan . Artık yaptıkları her hareket batar oldu bana . Önceden komik gelen şeyler şimdi çok saçma ve gereksiz geliyor . Sanırım fazlasıyla kırıldım , yıprandım . şimdiye kadar ne istediysem kuşkusuz ' Hayır ' cevabını aldım . ama bende zamanla öyle yada böyle zarar görüceğimi bilsem bile sonunda dediğimi yaptırdım .

Yazın nişanlanmayı düşünüyorum . Ve yine hayır cevabını alıcam biliyorum. Ama artık kendi ailemi kurmak sevdiğimle beraber olmak istiyorum . Yinede ne yapmalıyım bilmiyorum.. Kararımın sonuna kadar arkasında durmak ve bir an önce tek odada geçirdiğim yaşantımdan kurtulmak istiyorum . Zaten bulunduğumuz şehride sevmiyorum . Arkadaş çevremide ailem zamanla yok etti zaten görüştügüm yalnızca 4 - 5 kişi var onlarında 3 ü üni.de anca tatillerde geliyorlar . Birde ailem böyleyken daha da durmamı gerektiren bir konu göremiyorum. Ailem , çevresinde çok sevilir aslında ikiside öğretmen çünkü . Ama ne yazık ki özünü kaybedince insan eğitim seviyesinin bir önemi kalmıyormuş bunu kendi ailemde anladım.. Ne yapmalı ne etmeli yardımınıza ihtiyacım var dertleşmeye artık psikolojim bozulmaya başladı.. yardım edin

Asıl derdini anlamadım.
Ailen dersaneye gitmeni istiyor,çünkü üniversiteye girmeni,meslek sahibi olmanı istiyor sen buna hayır deyince karşı çıkmalarına kızmak yerine kendine bakmalısın. Üniversite mezunları bile yıllarca iş ararken lise mezunuyken hangi işi yapmayı düşünüyorsun?
20 yaşında nişanlanmana evet demeleri zaten komedi olur. Miniciksin şu anda. Tam eğitim görüp kendini geliştireceğin zamanda nişan da neyin nesi?

bak sen onlardan neler neleeeerr istiosun dimi ama onlar senden tek bişey istiolar o da eğitimin yine senin için geleceğin için.o tavuırlarıda kırıldıkları içins ergiliolar silkelen ve kendine gel bence..çok pişman olursun..

Annen baban bu yazdıklarını okusa kalp krizi geçirirdi sanırım.. Bir aile bu kadar çarpıtılabilir kendine gel o cok istedigin evlilik basına baska dertler acmasın..

bu devirde coçuklarını okutmak istemekte suç oluyor

Annen baban bu yazdıklarını okusa kalp krizi geçirirdi sanırım.. Bir aile bu kadar çarpıtılabilir kendine gel o cok istedigin evlilik basına baska dertler acmasın..

Fakat şöyle de bir durum var açıktanda olsa işletme okuyorum zaten . Bana ait dükkanım da var tıkır tıkır çalışan . Allah'n izniyle geleceğim de bir problem görmüyorum. Üslübünzu çok sert buldum derya0 ve byza hanım burda abla yada arkadaş olarak fikir ve yardımızını istediğim sadece sizden çıkıpta evlenmek istiyorum şöyle böyle diyip diretmedim yanlızca böylede olabilir diye düsünüyorum doğru mu diye sordum . :) Ayrıca bir aileyi böylesine çarpıtmak demişsiniz , yaşanılanları dillendirmek çaprıtmak olarak yorumlanamaz bence !
Eksik yazdığımı farkettim evet haklısınız tepkilerinizde kusura bakmayın . Okul ortamına girmek istemememin bir nedeni var elbet . İlkokulda yaşadığım kötü bir anım var . Okul binamız eskiydi ve deprem sırasında zemin kattıydı dersimiz. Merdivenler hasar gördü ve belli bir süre dısarı çıkamadık vs.. vs.. bu tarz bi sorun yaşadım. Liseyede açıktan devam etmek zorunda kaldım ağır bir kalp ameliyatı geçirdim . Şimdilerde ise okul ortamında girmeyi asla istemiyorum Dershanede dahil olmak üzere . Laale hanım olayı anlayamadım demişsiniz bütün olay , nasıl bir çıkış noktası bulabiiliceğim konusunda sizden yardım istemem . Psklojk bir destek alıyorum zaten oda başka kişilerle fikir alşverişinde bulunmamı önerdi ve deniyorum . :) :)

Ne mutlu!
Krizin herkesi en derinden yaraladığı dönemde sahip olduğun dükkanın tıkır tıkır iş yapması. Allahım daha çok versin ne diyeyim.
Psikoloğa gitmen çok iyi olmuş,başkalarıyla iletişim kur derken yerinde olmak isteyen bir çok kişi var bak onları gör şükret demek istedi sanırım.
Bu psikolojik destekle de deprem psikolojisini aşarsın ve yeniden eğitim almak istersin diye umuyorum. Açıktan okuman iyi ama yine de zamanın bizlere neler getireceğini bilemeyiz örgün de okusan fena mı olur?
Gerçi sen okursan o tıkır tıkır çalışan dükkanını kiç işletecek onu düşündüm şimdi?
Evlilik konusuna girmemeye inat ediyorum sabırla. İleride,olgunlaştığında neler düşünmüşüm ben diyeceksin zaten.
Allahtan da ailen izin vermiyormuş.

Kinayeli tavrınız beni üzdü niçin bu kadar takıldınızı anlayamadım ama Evet bende öyle umuyorum . Peki fikrleriniz için çok tesekr ederim. Önerilerinizi dikkate alıcam .

burada aileni yerden yere vuruyorsun ama 20 yaşında bir insan nasıl ailesinin desteğini almadan tıkır tıkır! işleyen bir dükkanın sahibi olabilir.

bunu bir açıklasana.

20 yaşında nişanlanmaya komedi demenizi çok garipsedim.pek anlayamadım yani bu mantığı.şu an 20 yaşındayım,19 yaşında nişanlandım ve yakında da evleniyorum.ama bunların hiçbirinin okumayla alakasını çözemiyorum ben.çok iyi bir üniversitenin çok iyi bir bölümünü bitirdim,nişanlı olmamın olumsuz bir etkisi olmadı bunda.şu an iyi bi mesleğim var ve insanların gayet saygı duydukları bi konumdayım...okumak ya da okumamak arkadaşın kendi tercihidir,aşk hayatıyla ilgili olduğunu sanmıyorum.demek ki okumaya gönlü yok

Evet bende bir anda Aşkla bağdaştırılmasına şaşırdım açıkcası . Ya çevrelerinde hep bu örnek var düz mantık . Yada benim yanlış anlatım tarzımdan dolayı olabilir yinede birşey diyemem . Evet okul hakkında gönülsüz olmam doğru neyse Allah tamamını erdirsin bu arada . :) Saygılı yorumun içinde teskr ederim ayrıca . :)

Rica ederim.İnsanın annesi babası öğretmen diye içinde okuma aşkı olması gerekmiyor tabi ki.Düşüncene saygı duyarım ama eğer imkanın varsa okumanı da tavsiye ederim.Sonuçta herşey şimdiki gibi kalmayabilir,işler yolunda gitmeyebilir.En azından açıktan okuduğun işletmeye devam etmelisin.İşletme sana birçok yerde iş imkanı sağlayacaktır

burada aileni yerden yere vuruyorsun ama 20 yaşında bir insan nasıl ailesinin desteğini almadan tıkır tıkır! işleyen bir dükkanın sahibi olabilir.

bunu bir açıklasana.

Ailemi yerden vere vurmadım ki bu farklı bir durum . '
Tıkır tıkır ! ' Nasıl bu kadar dikkat topladı hala anlamış değilim ama hemen açıklayayım . Dükkanın asıl sahibi teyzemdi . Dükkanın herseyinde bilgi sahibiyim herseyi beraber düzenledik , işleve soktuk. Ve şimdi evlendi yurt dışına gitti güvenebiliceği kisi bendim ve bana devretti . Açıklamamı istediğiniz başka bişey var mı ? Anlatmamı ister misiniz neden bana devrettiğini yada neden evlendiğini faln ?

:)
Şuan okuduğum bölümü bende sevdim açıkçası iş imkanıda oldukça geniş belki de dikey geçiş yaparak tamamlarım üstünü örgn egtmde . Herseyin hayırlısı senin de söylediğin gibi garantisi yok hiç birseyin.

Bak canım üniv okumak asla sadece meslek sahibi olmak değil. Hatta bana göre diploma bana izinden baska bişey katmıyor. Ama üniv okursan ufkun genişler, birsürü insan tanırsın bir cok imkana ögrenci oldugun için cok rahatlıkla ulaşabilirsin buna cok ucuza tatiller konserler sertifika eğitimleri partiler hersey dahil.. Arkadaşlığın en güzelini yaşarsın üniversite yıllarında.. Nasıl anlatılırki yaşanır ancak Neden hayatının en güzel yıllarını bu şekilde değerlendirmiyorsun? Hangi depremi yasadın bilmiyorum ama ben 99 da adapazarındaydım 7. sınıftım. Okulda basladıgımız ve evde ilk geceyi geçirdiğimiz gün büyük bir artçı olmustu ertesi günde düzce depremi. Hala o binaların hali gözümün önünde. Binada kardeşim vardı ve beni zor tutmuşlardı aylarca giremedim ben binalara. Su anda hacettepe üniv matematik ögretmenliği son sınıfım 23 yasındayım ve bu günlerin hayalini o yıl kurdum ben.. Okudugum sehir depreme uzak ama bir gece olmustu yurttaydım o geceyi dısarda ailemden uzakta aglayarak geçirdim.. Ama ailem kadar yakın arkadaslarım benimle o geceyi yurdun bahcesinde geçirdi, yurt memurları ayrılmadı yanımdan, şimdi söyle bana kendini kısıtlamak mı üstüne gidip o korkuları paylaşabilecegin insanlar tanmakmı? Bu arada aldıgın psikolojik destegi kitaplar ile tamamlayabilrsin nette arastırmalar yapabilrsin..

Ve son olarak hala ailene karsı cok önyargılı ve acımasız oldugunu düşünüyorum okuldan cok ailen ile sorunlarını halletmen benim için her zaman önceliklidir..

kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez.. diplomanın iş garantisi yok gelecek garantisi yok 3 diploması olan işsiz arkadaşlarım ya da asgari ücret alan sadece arkadaşımız bizden fikir almak istemiş.. onu etkilemek doğru yola çevirmek istiyorsanız bile bu yazışmalarla başaramazsınız. önemli olan kendini geliştirmenn her konuda arkadaşım.. açıktanda okuyormuşsun çok güzel bence.. ailenideüzme yinede nişanlanmana karşı çıkmaları normal ama bence sende olumlu şekilde yanaşırsan sorun çıkmaz bence. evlilik yaşı bence önemli değil önemli olan maddi yönden sıkıntın yoksa(ekonomik özgürlügünü kazanmışsan) sevdiğininde aynı şekilde işi varsa rahat geçinebilirseniz neden olmasın. pişman olacağın kararlar verme bence arkadaşım çok iyi düşün

herkesin hayatı kendine ama üni okuma fırsatı verilen bi insan bu fırsatı kaçırmamalı... bende üni öğrencisiyim hayatımın en güzel yılları hertürlü zorluğa rağmen... ünili olmak gerçekten başkadır yaşamak lazım aşk hep yaşanır canm üniye gidekende o çocukla birlikte olabilirsin hayatına yeni şeyler kat kendini geliştir mutluluk herzaman evlilikten geçmez...önce kendi eğitimine devam et kendine öenm ver sonra hala seviyosan zaten evlenirsin

Hem dershane hem dükkan beraber zor olmuyor mu canım?
Dükkanı 20 yaşındaki bir genç kıza bırakabilmesi süper bir şey teyzenin.
Demek ki aklı başında birisin:)
Benim anlamadığım nokta şehir dışına gitmek istiyor gibi yazmışsın?
Eğer öyle bir planın varsa çalışma hayatın olmuycak demektir.,
Erkek arkadaşın ne iş yapıyor? Geçinebilecekseniz evlenin, bu işin yaşı başı yok.
Aileni dışlamadan onlara anlatmaya çalışırsan bence olabilir.

Nedennn olmasın! Ben öğretmenim ve şunu söylüyorum her zaman:
HERKES OKUMAK ZORUNDA DEĞİL!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…