sevgili çay tiryakileri:)

Çaykur Filiz çay ve içine 1 kaşık Çaykur Tomurcuk kullanıyorum.
Başka markalar denedim ama en son bunlarda karar kıldım,yıllardır vazgeçmem.

Ben suyu koyup cayi ustune atiyorum annemin anneannesi ogretmisti canim benim ogunden bugune de ayni yontemle demliyorum:)

kesinlikle bi Karadenizli olarak doğadan gizli bahçeden çayı derim

alternatif olarak liptonuda beğeniyorum

tomurcuk kullananlar içinse tat meselesi herkes hoşlanmayabilir bence ağız tadınıza bağlı

porselen demlik süper seçim

demleme yöntemi

su ne kadar iyi kaynatırsanız çok o kadar güzel olur

suyun üzerine çayı koyupda demleyebilirsiniz kayınvalidemin yöntemidir çok güzel olur

çayın üzerine su ekleyerek demleyecekseniz mutlaka çay suyunu koyarken çayınıda içine atın

su kaynarken üzerinde ki çayda tavlanır daha güzel çıkar demi

İçtiğim çay , çaykur değilse , su gibi geliyor kesmiyor , çk acayip tiryakiyim . Çaykur kırmızı paket çay filiz içiyorum . İyi su iyi çaydır iyi sudan demlerim . Gerçek çay soğuk suyla demlenir zamanım varsa soğuk suyla demlerim . Önce üstünü ısıt çayı at çay ısınıp koku verince soğuk suyla demle , altı kaynarken üstü ısınıyor .,

ben ülkerin obaçayını kullanıyorum beğeniyorum
ama tek kişiye 1,5 kaşık koyuyorum
herkes 1 kaşık koyuyorum demişte nasıl yetiyorki : )
birde herke iki farklı markayı neden karıştırıyor onu anlamadım
ben tek demliyorum,tabi içine burcu,tomurcuk kokulu çay sevenler ekleyebilir
aroması hoş oluyor

Yalnız kesinlikle tadı çıkmayan şey.bir iç iki iç sonrası gelmiyor yahu.ben de kesinlikle Çaykur tiryaki diyorum.Arada lipton Doğu Karadeniz de karıştırıyorum iyi gidiyor ikisi.çiğ olmayacak çok beklemeyecek.soğuk çay olayını bilsem de hiç tutturamadım.en iyisi suyu iyice kaynatmak bence.

evet ya ben kettle da kaynatıp direk demliyordum,bi arkadaş direk demleme çaydanlığa al kaynat oyle demle dedi.gercekten kettle dan çaydanlığa alınca bi kaç dk sonra anca fokurduyor.sonra demliyorum

caykur tiryaki .... esim surekli ondan alir kirahathane cayi bundan yapilir guzeldir der durur ... velhasil guzel tadi var .. dogusun siyah posetliside fena degildir

Çayı sevmezdim hiç.
Bir tanidiga gittim bir cay yapmis.
Aman Allahim .
Bu kadar lezzetli cay olamaz.
Eskiden yemeğin tatlinin yaninda öylesine iciyordum simdi cayin yaninda tatliyi öylesine yiyorum.
Caykur tiryaki kullanıyorum bende.
Kaçak cay+demlik için poşet cay+ tomurcuk cay.
Demliğin dibine azicik su koyuyorum önce cok az .
yarim cay kasigi kadarda karbonat .
Altında ki kaynadikca o da isiniyor.
İyice kaynadıktan sonra kenara al 2 dk beklesin agzi Acik.
Sonra demliğe yeteri kadar su koyuyorum üstüne de karisik cayi dokuyorum.
Ocagin üstüne koyuyorum 2 dk. Altına su koyuyorum o kaynadikca cay dibe inecek zaten enfes oluyor...
İçen mutlaka soruyor ne marka diye.
İsin sirri demlenmesinde ve karbonatta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…