Sevgili/eş ile seviye farkı?

KumrallAdaMaviTuna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2013
71
122
93
İyi günler hanımlar, konum bazılarına saçma gelecek ama içimi dökmek istedim.
Ben 21 yaşında, çok iyi bir üniversitede iyi bir bölümde okuyan bi kızım erkek arkadaşımla 18 yaşından beri beraberiz ve onu çok seviyorum ama beni rahatsız eden bir şeyler var kendime bile itiraf edemiyordum çünkü düşüncelerimden daha rahatsız oluyorum..

Erkek arkadaşım orta halli bir üniversitede iibf okuyor tamam bu olabilir tabiiki ama hiçbir şeye hevesi yok, staj yap diyorum yapmıyor ortalaması zaten 2 bile değil onun iyiliği için bir sürü fırsat araştırıp önüne koyuyorum faydalansın diye ama umurunda değil yaparız bir şeyler rızkı veren Allah diyip duruyor haklı ama çıldırıyorum!

Kuran'da çalışmak ile ilgili o kadar şey varken böyle argümanlarla gelmesi...

Geleceğim için çok çalışıyorum, ortalamam 3.80 in üzerinde ve Erasmus yapmak istiyorum akademisyen olmak istiyorum ona bile karşı! Neymiş Erasmus'a giden kızlar şeymiş yollamazmış!

İyi bir insan olması yetmiyor bazen kızlar ama gerçekten seviyorum ve pes etmiyorum.

Böyle düşününce kendimi materyalist iğrenç biri gibi hissediyorum ve suçluluk duyuyorum. Ama her kadın gibi ben de yanımda güçlü, çalışkan ve zeki bir erkek görmek isterim. Üniversiteden tanışmak isteyen birileri oldu, reddettim çünkü birbirimize sadığız gerçekten öyle bir niyetim yok sadece nasıl aşacağım bilemiyorum kusuruma bakmayın saçmaladım biraz sanırım :(

Bir işe yaramaz.

Seviye farkı deyince uğraşsa lise mezunu bile olur kendini geliştirse çabalasa. Ama bu şekilde olmaz.

Fikirlerinizin uyuşmadığı adamın nesini seviyorsun anlamadım?
Tabii ki %100 fikir uyumu olmaz da sizdeki görüşler çok zıt geldi bana.
Zıt kutuplar çeker yalanına hiç bir zaman inanmadım,onu da ekleyeyim...

Ama sadece bu konuda zıtız diğer her konuda çok iyi anlaşıyoruz kestirip atamamamın sebebi o ..

Ama sadece bu konuda zıtız diğer her konuda çok iyi anlaşıyoruz kestirip atamamamın sebebi o ..
İyi de bu konu dediğin iş,eğitim,kariyer öyle değil mi?
Sonuçta gelecek planlarının en önemli basamaklarında takılmış oluyorsunuz.

Neymiş Erasmus'a giden kızlar şeymiş yollamazmış!
ay ne biçim zihniyet bu.
kendini geliştirmesi için teşvik etmelisin tabii ki ama böyle seni de kısıtlamasına izin verme..
psikolojini bozar seni aşağıya çeker.
yanlış anlama onu küçümsemiyorum. aksine ben mesela lise mezunuyum. ama bahsettiğim şey psikolojik olarak seni ezer belki ileride evleneceksiniz ama o seni kendinden üstün görecek ve aşağılık kompleksine kapılacak?
ay bilemedim ya. çetrefilli konu..

kesinlikle haklisin,bu adamda gordugum şu:seninle evlenecek her seyini kisitlayacak seni istedigi kadin tipine donusturecek ama en sonunda da o donusturdugu kadini begenmeyecek...Hicbir erkek icin geleceginden vazgecme seni cok seviyorsa yasam sartlarini iyileatirmeye calissin baska yolu yok

Neymiş Erasmus'a giden kızlar şeymiş yollamazmış!

neymiş erasmusa giden kızlar?
bu zihniyetten ne köy olur ne kasaba..
18 yaşındaki aklınla şimdiki bir mi? mezun olduğunda daha da farklı düşüneceksin gitmezsende ömür boyu pişman olursun.
zaten kendini ifade etmen gibi aklı başında bir tipsen eninde sonunda ayrılacasın bu çocuktan o yüzden boşuna tavizler verme..

İyi de bu konu dediğin iş,eğitim,kariyer öyle değil mi?
Sonuçta gelecek planlarının en önemli basamaklarında takılmış oluyorsunuz.
sadece iş eğitim kariyer de değil ki olay..
bugün seni erasmusla yurt dışına yollamıyorum diyen adam yarın neden o erkek arkadaşınla ders çalıştın diyecek mesela, ya da o bluzun yakası çok açık değiştir diyecek... benim bahsettiğim kısıtlamalar bunları da kapsıyor...

ay ne biçim zihniyet bu.
kendini geliştirmesi için teşvik etmelisin tabii ki ama böyle seni de kısıtlamasına izin verme..
psikolojini bozar seni aşağıya çeker.
yanlış anlama onu küçümsemiyorum. aksine ben mesela lise mezunuyum. ama bahsettiğim şey psikolojik olarak seni ezer belki ileride evleneceksiniz ama o seni kendinden üstün görecek ve aşağılık kompleksine kapılacak?
ay bilemedim ya. çetrefilli konu..

Haklısınız, Erasmus'a gitmeme ailem izin veriyor zaten ona sormadım izin için ve para biriktiriyorum part time çalışıp.. Gerçekten istiyorum çünkü keşke beni desteklese benim her koşulda onu desteklediğim gibi :(

Bence çok haklısın,iibf mezunu çok iyi bir gelecek için ya iddialı bir okulda olması gerek yada çaba göstermesi staja bile hevesi yoksa zor bu iş

sadece iş eğitim kariyer de değil ki olay..
bugün seni erasmusla yurt dışına yollamıyorum diyen adam yarın neden o erkek arkadaşınla ders çalıştın diyecek mesela, ya da o bluzun yakası çok açık değiştir diyecek... benim bahsettiğim kısıtlamalar bunları da kapsıyor...
Zaten ben daha anlaşılır olması amacıyla iş ve kariyerden girdim.
Yoksa zaten zihniyet olarak çok yanlış bana göre.
Elalemin kızlarına şeymiş diyerek iftira atma kapasitesi zaten çok kötü.

Erasmusa giden kadınlar o... Oluyor demesi bilr o adamın kafa yapısını belli eder. Artı olarak bende bu modele yakın bir abi var. Sen o adamı zor çalıştırırsın. Çalışan bir adam olduğuna emin olmadan sakın evlenme.çalışmayan evde kum torbası gibi yatan adam çok zor ve genelde sonu boşanma ile sonuçlanır. üstelik sakın onu dinleyip eğitimi eksik bırakma. Şuan evli değilsin birşey değil. Yarın öbürgün bulur birini terkeder. Sen geçen zamanına yanarsın. Ayaklarının üstünde sağlam dur ve daha sevgili olduğun insanı bu konuda dinleme. Senin annen baban var o sadece şuan için sevgilin ve her an gidebilir.ki bu evlenincede olabilir. Sen sağlam baski hayata yarın öbürgün boşanıcam rşim çalıştırmadı eğitimi tamamlayamadım nasıl geçincem diye konu açma buraya. Her dediğine erkeğin veya evet denmez kölesi değilsin. Mantıklı olan herşeye evet denir ama mantıksız olana değil. Lütfen aşkınızdan önce mantığınızla hareket edin.

Erasmus'a giden kızlar şeymiş yollamazmış!
Çüş

ben de yanımda güçlü, çalışkan ve zeki bir erkek görmek isterim.
O zaman öylesini bul,bırak adam adam bile değil,üstteki cümleye ithafen

Üniversiteden tanışmak isteyen birileri oldu, reddettim çünkü birbirimize sadığız gerçekten öyle bir niyetim yok sadece nasıl aşacağım bilemiyorum kusuruma bakmayın saçmaladım biraz sanırım :KK43:
Reddettiğine pişmansın bak,beraberliğin süresince taşırsın bu adamı sırtında,gerek var mı cidden.

Haklısınız, Erasmus'a gitmeme ailem izin veriyor zaten ona sormadım izin için ve para biriktiriyorum part time çalışıp.. Gerçekten istiyorum çünkü keşke beni desteklese benim her koşulda onu desteklediğim gibi :KK43:
erkek arkadaşından izin alman, ya da onun seni yollamıyorum'larına pabuç bırakman ileride bu kısıtlamaların dozunu attırmasına yol açacak sadece...
evet ailenden izin alıyorsun çünkü hala onlara bağlısın.. ama erkek arkadaşınla gönül bağı haricinde bir bağın yok. asla gitmekten vazgeçme. senin için çok güzel bir tecrübe olacak... mezun olmadım ama üniversite okudum ve bir çok arkadaşımdan duyduğum kadarıyla mükemmel bir deneyim... bir kaç tanesi de work and travel la gitmişti ama genel olarak çok güzel bir deneyimmiş...
asla ayrıl- ayrılma şöyle yap böyle yap demem ama karar verirken bunları da iyice düşün taşın öyle kararını ver.. hakkında hayırlısı olsun canım...

Aslında çalışmış şimdiye kadar pek çok işte çocukluğundan beri hani inşaat, garsonluk vs vs ama kariyer planı yok adamın resmen. Babasına çekmiş :(

Ben ilerde ailemi güzel yaşatmak, mutlu olmak için çalışıyorum karşındaki kişiden bunu görmemek üzücü
Erasmusa giden kadınlar o... Oluyor demesi bilr o adamın kafa yapısını belli eder. Artı olarak bende bu modele yakın bir abi var. Sen o adamı zor çalıştırırsın. Çalışan bir adam olduğuna emin olmadan sakın evlenme.çalışmayan evde kum torbası gibi yatan adam çok zor ve genelde sonu boşanma ile sonuçlanır. üstelik sakın onu dinleyip eğitimi eksik bırakma. Şuan evli değilsin birşey değil. Yarın öbürgün bulur birini terkeder. Sen geçen zamanına yanarsın. Ayaklarının üstünde sağlam dur ve daha sevgili olduğun insanı bu konuda dinleme. Senin annen baban var o sadece şuan için sevgilin ve her an gidebilir.ki bu evlenincede olabilir. Sen sağlam baski hayata yarın öbürgün boşanıcam rşim çalıştırmadı eğitimi tamamlayamadım nasıl geçincem diye konu açma buraya. Her dediğine erkeğin veya evet denmez kölesi değilsin. Mantıklı olan herşeye evet denir ama mantıksız olana değil. Lütfen aşkınızdan önce mantığınızla hareket edin.

Ünlü feminist avukat Feyza Altun'un konusmasi geldi aklima. Sizin gibi basarili, Amerika'ya master icin gitmek istiyor ama sevgilisi izin vermiyor. Sebebi orada zenciler varmis. Feyza da cevaben "zenciler sana ne yapti?" Demis. Hayatimda duydugum en mantikli soruydu.

Erkek arkadasiniz size gercekten bisey katiyor mu? Hayatinizi iyilestirmeye calisirken destek olmak yerine köstek olmak size nasil hissettiriyor?

Kendini igrenc vs. Hissetme cunku oyle degilsin. Ne demisler "kendi beyaz atini al ki yarin obur gun birisi cekip gittiginde attan inip eşege binmek zorunda kalmayasin". Kendi gelecegin her zaman senin elinde. Yok mastera gitme yok buraya gitme demekle hayat arkadasi vs olunmaz.

Erkek arkadasiniz erasmusa gidenleri ne saniyor acaba? Siz egitim diyorsunuz adamin aklina ne geliyor?

Belli mi vizyonlariniz farkli. Bir hayat kurmak istediginizde fikir catismasindan birbirinizi sevmeye firsat bulamazsiniz. Sevgi karin doyurmuyor maalesef. Cok akilli bir kadinsin, senin gibilere ihtiyac var. Senden sonrakilerine de ders verebilecek birisin. Dusuncenden asla vazgecme canim. Yola devam!

Ya kusura bakmayin yine yaziyorum ama hayatimdaki erkek yada siradan bir erkrk yanimsa su lafi etse yemin ederim cantami geciririm kafasina
Nasil susuyorsunuz nasil dayaniyorsunuz nasil sevgilim diyorsunuz bu heriflere ??
Bu ne terbiyesizliktir ya ne hakla boyle bir cumle kurabilir
Neyse daha fazla yazmiyorum banlanmaya bile degmez boyleleri oksijen israfi sadece

Back
X