Sevgili ile beraber yaşamak ve evlilik

Aynı evde yaşayıp ev sorumluluğunu alan adam evlilik için maddi durumu öne sürüyorsa sadece bahane buluyordur. Evleneceksin diye yatlar hamamlar alacak değil. Alt tarafı bir elbise bir takım bir yüzük ve nikah masrafı. Bu kadar zor olmamalı
ama bir takım elbise ve yüzük o kadar kolay değil
Olası ayrılık durumunda nafaka ,
Etraftan çocuk baskısı belki 1-2 seneye ,
Sürekli ev geçindirme derdi ,
Birime karşı ömür boyu sorumluluk ,
Ortak alınan Mal mülk bunlardan pay
Ölüm halinde miras vs vs
Liste uzar

Beraber yasamanın bir sorumluluğu yok ki
Bir gün mutlu değilim dersen çeker gidersin ama diğer türlü tonla protokol

erkek arkadaşım ile birlikte yaşıyordum aileler vs biliyordu

ne zaman evlensek diye oturup konuştuk

eşim dedi ki çocuk sahibi olacaksak evlenelim bu toplumda evlilik dışı çocuk sahibi olup çocuğu etiketletmeyelim

bu fikri makul geldi

sonra ben de dedim ki yani evlenelim hemen çocuk yapalım istemem ben, çocuk için evlenmişler densin istemem arkamdan

evlendiğimiz sene eşim bir iş yerinde çalışıyordu ama iş kurma fikri vardı

şimdi iş kurarsak sonra paramız olmayabilir, evlenmek zor olur dedik

bu sene evlenelim birikmişimizle, hem iş kurunca düğünden gelen para lazım olursa diye düşündük

Mayıs ta karar verdik, eşya vs almadık ama Ağustos ta düğün yaptık, Eylül sonunda da işi kurduk

Sizi evliliğe motive eden şey ne? Ben anlayamadım derdinizi. Sevgiliniz yanınızda. Sizi seviyor ve değer veriyor. Gerçekten belediye tarafından ilişkinizin tasdik edilmesinin ne önemi var?
Açıkçası bir konu geçti 2-3 ay önce birlikte yaşayan bir çift biri hastalanıyor hastaneye yatış yapılıyor ama erkek arkadaşı yanına gelemiyor aile dışı kabul edilmediği için bunu öğrenince ben biraz evham yaptım.
Beraber yiyor içiyoruz üzerimizde hiç bir hakkımız yok bilmiyorum neden böyle bir psikolojiye girdim inanın
Haklısınız birbirimizi seviyoruz bir imzamı sorun diyorum arada kendimi sakinleştirmek için ama o imza ile birbirimizde haklarımız oluyor ne yazık ki..

sanki bu konuyu daha önceden de açmıştın

Bir imza eksik , yeni bir şey almayacağız diyorsunuz evlenmeyin o zaman bir imza neyi değiştirecek ki
Evlensen ne değişecek o zaman neyle önünü göreceksin
Bence böyle devam
Ben ilk kez açtım konuyu aynı durumu yaşayan başkası açmış olabilir aslında kim de aynı sorun varsa tanışıp dertleşmek isterdim..

yüzük masrafı teklif vs bundan mı çekiniyor diye düşünüyorum işleri iyice düştü son 1 2 aydır

Aynı eve girdiğimizde de pandemi vardı ama iş durumu iyiydi son bir kaç aydır iş durumu bozuldu açıkçası
Evlilik konusunda görüşleri evliliği savunuyor farklı kişiler üzerinden konuşulduğunda bir ortamda evlilik olmalı gibi seyler söylüyor kendisi de fakat suan kendine maddi anlamda güvenmediğini öne sürüyor

o zaman belki biraz rahatlatmaniz gerekiyordur,

benim esim de evliligi maddi gerekcelerle erteliyordu,
ben demistim o zaman, ben iyi kazaniyorum ve seni idare ederim sen islerini iyilestirene kadar, daha fazla ertelemek ben istemiyorum demistim. O sekilde evlenmistik.

Olay sadece imzaya kalmis. Neden uzatiyor erkek arkadaşınız anlamadim.
Maddiyati one sürüyor demissiniz de degisecwk bir sey yok ki hayatinizda, yeni bir duzene gecmeyeceksiniz.
Kesinlikle düşüncem de bu benim..
Hani gerçekten aile evlerimizde olsaydık çok haklıydı sıfırdan düzen için ikimizde de o derece para yok :)

Ben ilk kez açtım konuyu aynı durumu yaşayan başkası açmış olabilir aslında kim de aynı sorun varsa tanışıp dertleşmek isterdim..

yüzük masrafı teklif vs bundan mı çekiniyor diye düşünüyorum işleri iyice düştü son 1 2 aydır
bu da bir sebep olabilir
1 sene daha çok yeni ondan da Adım atmıyor olabilir.

o zaman belki biraz rahatlatmaniz gerekiyordur,

benim esim de evliligi maddi gerekcelerle erteliyordu,
ben demistim o zaman, ben iyi kazaniyorum ve seni idare ederim sen islerini iyilestirene kadar, daha fazla ertelemek ben istemiyorum demistim. O sekilde evlenmistik.
Evet suan aynı bu durumdayız tamamen biz de..

Biz birlikte yaşamadık.
Ne eşimin ne de benim aile yapımız buna müsait değildi.
Ama rahat olsalardı da yaşamazdım.
Aynı evi paylaşan erkekler ya zor evleniyor ya da çabuk boşanıyorlar. (Sizi kastetmiyorum.)
Çevrem de çok gördüm.
Beraber yaşamak onlar için rahatlık oluyor ama evlenince imzayla birlikte sorumlulukta yükleniyor.
Kabullenmeleri zor oluyor.
En son en yakın arkadaşımın abisi 7 yıl birlikte yaşadığı, 1 yıl evli kaldığı eşinden ayrıldı.
Umarım siz çok mutlu olursunuz.

Biz birlikte yaşamadık.
Aynı evi paylaşan erkekler ya zor evleniyor ya da çabuk boşanıyorlar. (Sizi kastetmiyorum.)
Çevrem de çok gördüm.
Beraber yaşamak onlar için rahatlık oluyor ama evlenince imzayla birlikte sorumlulukta yükleniyor.
En son en yakın arkadaşımın abisi 7 yıl birlikte yaşadığı, 1 yıl evli kaldığı eşinden ayrıldı.

Benim de cok yakin bir arkadasim universitedeyken erkek arkadasi ile birlikte yaşıyordu. Ailelerin haberi yoktu ama onlarda. Sanirim 3 sene beraber yasadilar. Mezun olunca evlendiler. Suan bosanma asamasindalar.

Arkadaşlar erkek arkadaşımın üyelik adımı bilmesi sebebi ile yönetime haber vererek bu üyeliğimi açtım. Sitede yaklaşık 10 yıldır aktif kullanıcıyım.
Gelelim konumuza;

1 senedir sevgiliyiz ve yaklaşık 8 aydır beraber yaşıyoruz.
İkimizin de ailesi de bunu biliyor. Yaşlarımız ben 28 o 30
Ev icinde uyumluyuz, iyi anlaşıyoruz, birbirimizi seviyoruz. Ailelerimiz evlilik konusunda baskı yapmıyor ya da çok önem vermiyor evlensekte evlenmesekte artı ya da eksi olmaz onlar için..

Bizim aramızda tek eksik olan resmi imza.
Şuan iş konusunda pandemi sebebi ile evet gelirler bir miktar düştü fakat zaten bir evimiz var düzenimiz var evlilik yapsakta yeni bir seyler almayacağız imza atıp eve döneceğiz muhtemelen :)
Geçen gün biraz içimde tutamayıp patladım.
Nasılsa aynı evde yasıyoruz diye rahat mısın dedim garanti mi görüyorsun beni dedim. Hayır tabi ki dedi zamanı gelince herşey olur dedi.
Yapı olarak tezcanlı biriyim.
Ama sanki önümü göremiyorum
Evlilik meraklısı değilim fakat sorumluluğunu aldığım beraberliğin adını koymak isterim.
Bugün birimiz kaza geçirsek hastaneye bile aile olmadığımız için alınmayacağız.
Zoruma biraz da bu gidiyor.
Erkek arkadaşı ile yaşıyor izleniminden hoşnut değilim.
Açıkçası mutlu değilim.
Bilmiyorum arkadaşlar kafam çok karışık gemileri yakmak için sebep yok elimde ama böyle böyle de kendi kendimi dolduruyorum..

merak ediyorum yorumlarınızı iyiye de kötüye de açığım
Sekiz aydır beraber yaşıyor olmanız güzel .Bende evlenmeden beraber yaşamanın önemli olduğunu düşünüyorum.Fakat bazı şeylerde ilişkimiz oturdu dersiniz .Veya çocuk yapalım dersiniz ,evlenmenin vakti geldiğini düşünürsünüz .İmza atarsınız ,her şeyin büyüsü bozulur .Bazende erkek rahata bağlar artık evlendik ,nasıl olsa benim der .İlişkinin monotonluğunu kaybettiğini düşünür .Gözü dışarı kaymaya başlar .Bu tamamen karşımızdaki adamın yapısıyla alakalı.Toplum açısından evlilik önemli bir kurum .Yıllarca evli kalıp ,birbirini deli gibi sevip boşananlarda var .Buna yüzde yüz emin olamaz kimse .Her şey imzalada bitmiyor .Sevdiğiniz adam evlilik düşünüyormu ?veya ne kadar istiyor .Sizin zorlamanızla tek tarafın istemesiyle evlilik olmaz .Olsa dahi sağlıklı olmaz .Bazı erkeklerinde evlilikten yana korkusu vardır .Sorumlulukların büyüyecek olması gibi ve yahut bir kadına bağlı kalmak gibi .Bunu onu az çok tanıyorsanız ,veya tanıdığınızı sanıyorsanız siz anlayabilirsiniz .Dışarıdan yorumda yapsak bir yere kadar .

Açıkçası bir konu geçti 2-3 ay önce birlikte yaşayan bir çift biri hastalanıyor hastaneye yatış yapılıyor ama erkek arkadaşı yanına gelemiyor aile dışı kabul edilmediği için bunu öğrenince ben biraz evham yaptım.
Beraber yiyor içiyoruz üzerimizde hiç bir hakkımız yok bilmiyorum neden böyle bir psikolojiye girdim inanın
Haklısınız birbirimizi seviyoruz bir imzamı sorun diyorum arada kendimi sakinleştirmek için ama o imza ile birbirimizde haklarımız oluyor ne yazık ki..
Eğer gerçekten bu kadar rahatsızsanız sebeplerinizi erkek arkadaşınıza anlatın. Ama ultimatom vermeyin. Ortak noktada buluşursanız evlenirsiniz. Ayrılma ihtimali aklınızın bir kenarında dursun. Evlilik herkes için ideal bir birliktelik şekli değil. Boşanmak ise düşündüğünüzden daha zor.

Benim de cok yakin bir arkadasim universitedeyken erkek arkadasi ile birlikte yaşıyordu. Ailelerin haberi yoktu ama onlarda. Sanirim 3 sene beraber yasadilar. Mezun olunca evlendiler. Suan bosanma asamasindalar.

Yani her çift aynı olacak değil ama beraberlikten sonra evlilik zor geliyor.
O imzayla birlikte her şey değişiyor.

Biz birlikte yaşamadık.
Çevrem de çok gördüm.
Evet bu da bir bakış acısı hak verdiğim noktalar var. Normalde birlikte yasamanın çok taraftarı olan biri değildim.
Erkek arkadasım ise önce tanıyıp aynı evde vakit geçirip o şekilde evliliklerin daha iyi olduğunu öne sürüyordu biz aynı eve girmeden.
Pandemi sebebi ile sürekli beraber vakit geçirmeye başlamıştık sonra bir anda aynı evde aynı düzende bulduk kendimizi.
şuan o da benimle yaşamaktan memnun
Bilmiyorum sonumuz ne olacak
Muhtelemen biraz daha uzarsa ayrılırım gibi hissediyorum bi cinnetle 😅

Back
X