• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgili ile para konusu

Maddi durumuna ve karsinizdaki kişiye bagli. Para sikintisi yoksa, para konularina takilmayan biriyse herseye de "bölüşelim" şeklinde atlanmasi hoş olmayabiliyor.
Ben başka birseyleri karşilardim veya alirdim.

Eşim de sevgiliyken bizim için gezi ve bir tatil ayarlamişti, ayarlayip teklif etmişti. Bölüşme gibi bir durum olmamisti hicbir aşamada. 🙄

Ben, benim için cok pahali olan şeyleri hediye kabul etmeyen insanimdir normalde ama bizim durumumuzda hesabina para sokuşturmaya calismak, yok ödemezsem gelmem demek ariza bir durum olacakti. Tamamen karşidakinin karakterine, bakiş acisina ve ilişkiye bağli aslinda bu tur şeyler size özel yani.

Ama kart şakasi yapmiş, ben olsam o tamamini ödemesine asla musade etmezdim ama siz daha iyi tanirsiniz ya da tanimalisiniz.

Daha önceki ilişkilerimde her zaman dikkat ettiğim bir konu idi. Para konusunda hediye veya ısmarlamada olsa altta kalmak istemem. Ama şunu yaşadım. Ben gelirim, ben alırım, Buda benden olsun, bu pahalı kabul edemem Demiş Ve eğer maddi konularda karşı taraf öndeyse hediye ile telafi etmek istemişimdir. Ama ilişkide zamanla hoşumuza giden bazı jestler azalıyor böylelikle bunu anladım. Bazen arabam olmadığında ben seni alırımlar bitiyor ve taksiye atla geller başlıyor. Sizin yaptıklarınız değersizleşiyor. Mesela erkek arkadaşım Dubai’ye gitmişti. Sana ne alayım ordan dedi. Bende orayı hatırlatacak küçük bir şey olur dedim. Bana dandik üstünde Dubai yazan bir tişört almıştı. Ben ona Daha önce beğendiği pahalı bir saat aldım eve gidince yaramaz yeğeninin hemen saatin pimini kırdığını söyledi ve sonrasında o saati kolunda Görmedim hiç. Arkadaşımla bu konuları konuşurken kendi ayakları üzerinde duran kadınların aynı şeyi yaşadığını söyledi. Kendisi benden yaşça büyük ve bir boşanma yaşadı. Bir psikolog asla hesabı hep erkek ödesin sana tatil yaptırsın demez ama kendi kıymetinizi bilin ve bilidirin gibi şeyler üzerine bir konuşma geçmiş. Çok karışık oldu kusura bakmayın. Elime yüzüme bulaştı 😂 ben gitmeden masrafları paylaşmayı teklif edicem içim rahat etmez cevaplar için sağolun.

Diğer arkadaşların dediği etik olarak tabii ki doğru ama her seyi eşit yapmak için tasin altına elini soktukca nedense o denge genelde kalmıyor kadin her seyi yuklenmeye basliyor en son küheylan gibi olunuyor 😐

Biz tatile gidince genelde sevgilim öder ben teklif yapıyorum ama açıkçası çok da ustelemiyorum. Onun yerine hediye alırken limiti arttiriyorum mesela. Ya da hadi gel sana yemek ismarlayayim diyorum. Ya da arada belli masraf yapılacak şey vardır onu karşılıyorum.

Özetle bence siz teklif yapın tabii ki ama çok asiri da ısrarcı olmayın zaten arada mutlaka baska masraflar çıkar onlardan bazılarını direkt siz karşılarsınız

Back
X