sevgili muhasebeci arkadaşlar yardımmmm!

devredince eger karsi taraf borcuyla birlikte kabul ederse sorun olmaz
bagkur olayinda emin degilim ama kaydi olmadan borc cikarabiliceklerini sanmiyorum

kimse yazmamis yazan olur yine gerci ama ön bilgi olarak muhasebeci arkadasima sordum canim
kendisinin yazdigini oldugu gibi yazdim ama pek emin degil seninde anlayabilecegin gibi
insallah kurtulursun keske borclu bi sirketi üzerine almasaydin

Şirketi karşı tarafa devrediyorsun. yani borcuda alacağıda ondan sorulur artık
Sanırım anlaşmalı devir almıştın,
Şirket için şahsi bir kredi veya borçlanma yapmadıysan sorun olmaz
Şirket aynı şirket olacak değil mi ? adı ünvanı değişmiyor?

Sen tüm borçlarıyla devretsen dahi bu alıcı ve senin arandaki sözleşmedir. Vergi dairelerini , devlet kurumlarını bağlamaz. Borç için sana gelirler sen ödeyip sonra aranızdaki sözleşmeyi dayanak göstererek devrettiğinden talep edebilirsin. Ama ben devrettim bakın bu sözleşme desen bile devlet kayıtlarında senin üzerine görünecektir.

yani vergi borcu, benim üzerimdeyken kapanmalı öyle mi?

aynı kalacak ünvan da şirket de canım evet

çok teşekkür ederim yardım etmeye çalıştığın için çok sağol bağkur olayı umarım dediğin gibi olur canım

canım şimdi beni iyi dinle yaşayan biri olarak anlatyorum hatta konum bile vardı benimde üstüme bir market vardı 9 ay işlettik ama yapamadım.başkasına devrettik...maliyeye gittik 100 tl ye tuttuğum muhasebeciylen..bir güzel vergi levhamı iptal ettirdim.460 tl borç vardı üstümde...gecen ay 200 ünü ödedim.şu an 260 kaldı...onuda bu ay kapıcam..yani vergi levhamı nisan ayında iptal ettirdim..ama borç kalabiliyor..
birde bende bağkur borcuna takıldım kaldım çünkü herhengi bir başvuruda bulunmamıştım..şuanki işyerimin muhasebeciside çıkmaz diyor..çıksa ssk lı olmazdın diyor..bir bağkur numaran bile yok diyor..çıksa bile o para zaten ssk ya aktarılır diyor...
bence sen bir an önce kapa vergi levhanı o biçim para yukseliyor..

bugün devrettim artık kurtulmak istiyorum geri kalan işlerin hepsini muhasebeci halledicek ..tüm borçları ve hukuki sorumlulukları devrettim..umarım iyi olurr herşey umarım bi bela çıkmaz :Saruboceq:

çookkkk teşekkürler
umarım sana da bana da çıkmaz şu bağkur borcuu:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…