Sevgili, Nisanli, Esi ile arasinda fazla yas olanlar?

ssercecik

Basarmaliyimmmmmmmmmmmmmm
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
2.257
24
88
Almanya
Selam kizlar,

kimlerin sevgilisi, nisanlisi veya esi ile arasinda fazla yas var?

Kac yas farkiniz farkiniz var?

Yas farkindan dolayi yasadiginiz bir problem var mi? Hangi problemler?

sevgilimle aramızda 7 yaş var. ben 23 yaşımdayım, o 30 yaşında. aslında iyi bi şey be yaş farkına rağmen ondan daha olgun olduğumu düşünüyorum erkekler zor olgunlaşıyor. ama yaş farkımız çok olduğundan+ kişilik meselesi beni yönlendirmeye emir vermeye vs. vs. çalışıyor. sen benim ol ama daha küçüksün ben seni gönlümce büyüteyim eğiteyim tam bana göre ol inancı var. kendisi her şeyi görmüş yaşamış hayatın çemberinden geçmiş olmasına rağmen, gözümü açtığımda gördüğüm ilk erkeğin kendisi olmasını istiyor. hatta biraz yakınıyor da şakayla karışık: '' sen laf dinlemiyosun keşke azıcık daha küçük olsaydın. seni besler gönlümce büyütür kendime karı yapardım.'' gibi... :)

Son düzenleme:
sevgilimle aramızda 7 yaş var. ben 23 yaşımdayım, o 30 yaşında. aslında iyi bi şey be yaş farkına rağmen ondan daha olgun olduğumu düşünüyorum erkekler zor olgunlaşıyor. ama yaş farkımız çok olduğundan+ kişilik meselesi beni yönlendirmeye emir vermeye vs. vs. çalışıyor. sen benim ol ama daha küçüksün ben seni gönlümce büyüteyim eğiteyim tam bana göre ol inancı var. kendisi her şeyi görmüş yaşamış hayatın çemberinden geçmiş olmasına rağmen, gözümü açtığımda gördüğüm ilk erkeğin kendisi olmasını istiyor. hatta biraz yakınıyor da şakayla karışık: '' sen laf dinlemiyosun keşke azıcık daha küçük olsaydın. seni besler gönlümce büyütür kendime karı yapardım.'' gibi... :)

bende öyle düsünüyorum, erkekler gec olgunlasiyor. karakteri oturmasi en az 30u buluyor.

fakat bende seni egiteyim büyüteyim istedigim gii ol demiyor, sanirim onu ben yapiyorum :1:

ama beni sahiplenmesi, kendi yönlendirmesi yol göstermesi..ben bunlari cok seviyorum. baska olsaydi istemezdim :45:

Son düzenleme:
benim de nişanlımla aramda 13 yaş var..her şeyi ben bilirim sen benim kadar iyi bilemezsin modunda.bu bazen beni gıcık ediyo.yaşı benden büyük olduğu için herşeyi benden iyi yapabileceğini, verdiği her kararın benimkinden daha doğru olduğunu düşünüyo..bu da rahatsız ediyo tabi bazen.çünkü öyle bişey yok.yaşı daha büyük diye gerçekten de herşeyi daha iyi bilmiyo.en ufak bişeye itiraz ettiğimde ben 35 yaşında adamım sen neden her lafıma itiraz ediyosun muhabbeti var..

onu çok seviyorum ama bazen düşünüyorum.şu an çok yakışıklı, çok güzel..

ama ben 30 umdayken o 43 olacak..o zaman da çekici gelecek mi acaba?

hatta bazen hayata kızıyorum..aramızdaki o 13 yaş yüzünden bu hayatta onu daha az görmüş sevebilmiş olucam..

allah kaza bela ölüm vermezse bildiğin gibi kadınlar çok daha fazla yaşıyo erkeklere göre..

belki de bu yaş farkı yüzünden erken dul kalıcam diyorum..falan filan..beni de çok uyardılar bu yaş farkından, çok sevdiğim için vazgeçmedim.ama aslında bu durumdan çok da hoşnut olduğumu söyleyemem..

bi de önceki konunu okudum, bazı arkadaşlar demiş ki sen gezmek tozmak isterken o dinlenmek isticek.evet bu kesinlikle doğru.daha şimdiden bisürü şeyi kaldırmıyo adamın kafası.

ben normalde ennn çok 10 yaş derdim, büyük konuştum ve vazgeçemedim sonradan da.

ama 17 yaş olsa seninki gibi, aşkımdan gebersem de vazgeçerdim..gerçekten çok fazla..

benim de nişanlımla aramda 13 yaş var..her şeyi ben bilirim sen benim kadar iyi bilemezsin modunda.bu bazen beni gıcık ediyo.yaşı benden büyük olduğu için herşeyi benden iyi yapabileceğini, verdiği her kararın benimkinden daha doğru olduğunu düşünüyo..bu da rahatsız ediyo tabi bazen.çünkü öyle bişey yok.yaşı daha büyük diye gerçekten de herşeyi daha iyi bilmiyo.en ufak bişeye itiraz ettiğimde ben 35 yaşında adamım sen neden her lafıma itiraz ediyosun muhabbeti var..

onu çok seviyorum ama bazen düşünüyorum.şu an çok yakışıklı, çok güzel..

ama ben 30 umdayken o 43 olacak..o zaman da çekici gelecek mi acaba?

hatta bazen hayata kızıyorum..aramızdaki o 13 yaş yüzünden bu hayatta onu daha az görmüş sevebilmiş olucam..

allah kaza bela ölüm vermezse bildiğin gibi kadınlar çok daha fazla yaşıyo erkeklere göre..

belki de bu yaş farkı yüzünden erken dul kalıcam diyorum..falan filan..beni de çok uyardılar bu yaş farkından, çok sevdiğim için vazgeçmedim.ama aslında bu durumdan çok da hoşnut olduğumu söyleyemem..

bi de önceki konunu okudum, bazı arkadaşlar demiş ki sen gezmek tozmak isterken o dinlenmek isticek.evet bu kesinlikle doğru.daha şimdiden bisürü şeyi kaldırmıyo adamın kafası.

ben normalde ennn çok 10 yaş derdim, büyük konuştum ve vazgeçemedim sonradan da.

ama 17 yaş olsa seninki gibi, aşkımdan gebersem de vazgeçerdim..gerçekten çok fazla..

anladim canim ama senin kaygilarin simdi cok begeniyormussun ilerde yakisikli bulmayabilirsin, gezmek tozmak konusunda ve herseyi daha iyi biliyor gibi davrandigi icin.
benim 17yas olmasina ragmen böyle kaygilarim yok. diger konudada demistim sevmedigimde yakisikli bulmuyordum öyle cekici bir tip degil, ama sevdiktan sonra benim icin dünya yakisiklisi.
gezmek tozmak da güzel ama ben öyle asiri gezmeyi sevmem günlük hayatimda daha cok evcilim univ ev ve bazen alisveris arasi mekik dokuyorum. tabi yillik seyahatlerim disinda. ama o seyahati benden cok seviyorum saniyorum :)

benim tek korktugum sey seninde dedigin gibi ondan bu hayatta erken ayrilmak, ama kader sonucta belkide önce ben giderim. buradada yie önemli olan birlikte birbirimize cenneti kazandiracak es olmamiz ve ebedi hayatta ebediyyen birlikte olmamiz. burasi sadece bir imtihan dünyasi ve ben bu imtihanimi onunla birlikte basarmak istiyorum :80:

Aile büyüklerim erkeğin büyük olması iyidir der ama 17 de biraz fazla gibi geldi. Tabi sadece rakam üstündeyse bu sorun duygusal olarak anlaşıyor, seviyor ve fikirleriniz de uzlaşıyorsa neden olmasın. Ben bekarım ama fikrimi sorarsan eşimle aramda çok yaş farkı olsun istemezdim, hayatı birlikte keşfetmek daha çekici bir seçenek gibi geliyor. Tabii bunlar benim fikirlerim. Peki aileniz nasıl bakıyor bu duruma?

Selam,

Kucuk bir anektod aktarma istegi geldi icimden bir derste ogrenmistim : iliskiler uzerinde yapilan 3 arastirmanin ortak neticesi olarak en mutlu iliskiler ( en uzun demek en mutlu anlamina gelmiyormus 1den 10 a kadar olan bir skala uzerinden yapilan uc ayri zamanda yapilan uc ayri anket calismasi sonucu) ayni yas ya da kadinin erkekten buyuk oldugu iliski tipiymis.

Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır; zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır (peyami safa)

daha fazla söze gerk var mı, insan olan her yaşta insandır..

Aile büyüklerim erkeğin büyük olması iyidir der ama 17 de biraz fazla gibi geldi. Tabi sadece rakam üstündeyse bu sorun duygusal olarak anlaşıyor, seviyor ve fikirleriniz de uzlaşıyorsa neden olmasın. Ben bekarım ama fikrimi sorarsan eşimle aramda çok yaş farkı olsun istemezdim, hayatı birlikte keşfetmek daha çekici bir seçenek gibi geliyor. Tabii bunlar benim fikirlerim. Peki aileniz nasıl bakıyor bu duruma?

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/578985-evlenmenize-aileniz-karsi-cikiyor.html canim :(

bibercim ve beloved arkadaslarim fikirlerinize katilmiyorum.

öncelikle ayni yasta veya benden kücük biriyle kesinlikle anlasamam, bir nevi bana bebek en fazla cocuk gibi geliyorlar :emir_bebek:

diger arkadasin söyledigi söz ise sadece kücük bir kisim insan icin gecerli oldugunu düsünüyorum.
o sözü duydum duyali, söz sahibinin yasi gecsede bir sekilde olgunlasamayan "anormal" insanlar icin yazdgni düsünüyorum.
bana göre zaman ve yasanmislar ayni sürede insani olgunlastiriyor, bazi seyleri yasarken zaman da ilerliyor.
sonuc olarak zaman insani o süre zarfinda yasadigi seylerden dolayi insani olgunlastiriyor.

poetik acidan baktigimizda o söz belkide sadece bir insana kizginlikta kagida dökülmüs bir sözdür, asla genelleme yapilamaz.
zaten yazarin o sözü yazdigi sahis icin armut benzetmesi yapmasindan belli oluyor.

cok özel olmazsa sorum cevap verirseniz sevinirim: tamamen yasla alakali oldugunu düsündügünüz bir sorun yasadinizmi esinizle?

bazen sonunu düşünmeden daha delı hareket edebılıyorum ama o çok oturaklı enını sonunu düşünür herşeyde..bazen bndende olgun davran çocukluk etme dıye mantık bekler sonra kendıde güler sen bnden 11 yıl gerıden gelıyosun dıye..ve her konuda çok anlayışlı oluyo böle olunca yanı yaş farkı olunca ne bilim bnm eşim nazımla oynar sınırsız kaprıs yapma hakkım vardır kolay tolere edıyo çünkü benden çok olgun onun dışında hiç bi problemımız olmadı bn 23 o 34 2 yılı gectı evliliğimiz....

bizim aramızda beşbuçuk yaş var ama pek bi sıkıntımız yok. sanırım çok yaş farkı olmamasından kaynaklanıyor

bazen sonunu düşünmeden daha delı hareket edebılıyorum ama o çok oturaklı enını sonunu düşünür herşeyde..bazen bndende olgun davran çocukluk etme dıye mantık bekler sonra kendıde güler sen bnden 11 yıl gerıden gelıyosun dıye..ve her konuda çok anlayışlı oluyo böle olunca yanı yaş farkı olunca ne bilim bnm eşim nazımla oynar sınırsız kaprıs yapma hakkım vardır kolay tolere edıyo çünkü benden çok olgun onun dışında hiç bi problemımız olmadı bn 23 o 34 2 yılı gectı evliliğimiz....

ne güzel iste masallah. anlayisdan, naz yapabilmekden, yaninda olgun siginabilecegin bir erkek olmasindan baska ne ister ki bir bayan :29:

Ailenin karşı çıkmasına üzüldüm canım, onları karşına alıp konuşmayı denedin mi? Sevdiğin insanla ilgili duygu ve düşüncelerini anlat, onların da seni anlamasını sağla, ancak hiçbir zaman unutma ailen senin yalnızca iyiliğini ister bu nedenle sakin ve mantıklı yaklaş söylediklerine. Yaşın senin için çok önemli olmadığını anlat ve neden onu seçtiğini. Ayrıca tanışmalarını istemek de mantıklı, sonuçta tanışınca onların da kafasına yatar belki çünkü aranızdaki bağı bakışlarınızdan bile anlayabilirler ancak tanışma sonrası kafalarına takılan ya da onaylamadıkları bir şey olursa da otur bir düşün derim ama benim nacizane önerim aileni karşına almamandır. İnşallah bu sıkıntılı dönemini bir an önce atlatırsın, Allah sabır versin.

Ailenin karşı çıkmasına üzüldüm canım, onları karşına alıp konuşmayı denedin mi? Sevdiğin insanla ilgili duygu ve düşüncelerini anlat, onların da seni anlamasını sağla, ancak hiçbir zaman unutma ailen senin yalnızca iyiliğini ister bu nedenle sakin ve mantıklı yaklaş söylediklerine. Yaşın senin için çok önemli olmadığını anlat ve neden onu seçtiğini. Ayrıca tanışmalarını istemek de mantıklı, sonuçta tanışınca onların da kafasına yatar belki çünkü aranızdaki bağı bakışlarınızdan bile anlayabilirler ancak tanışma sonrası kafalarına takılan ya da onaylamadıkları bir şey olursa da otur bir düşün derim ama benim nacizane önerim aileni karşına almamandır. İnşallah bu sıkıntılı dönemini bir an önce atlatırsın, Allah sabır versin.

düsüncelerin icin tsk ederim ama bunun icin cok gec artik.
daha dogrusu denedim ama tanismalari telefon konusmasindan öteye gitmedi,
cok iyi biriysen bizi dinler kizimizin pesini birakirsin onun gelecegi icin ondan ayrilirsin gibi laflar edildi.
kisaca tanimadan konu kapanmak zorunda kaldi. keza ailesiylede benim pesimi birakmasi konusunda ogullarina diretilmesi istendi.
benden de ayrilmamizi istediler.

cok zor bir dönem atlattim. onlari dinleyerek ayrilmak istedigimi acikladim ona.:43::43::43::43::43::43:
ama sevdigim adamin o günki ses tonunu ve o anki kendi ruh halim halen aklima gelince icim sizliyor. :43::43::43:
herneyse o günden sonra hergünüm aglamakla gecti. defalarca hastanelik duruma geldim ne yazikki.
ailem ona ragmen bana zorla aldirdiklari kararin dogru oldugunu, bugün üzülüyorum ama yarin bu kararim icin sevinecegimi söylediler.

zaman gecti ama dedikleri olmadi ben mutlu olamadim ve sevdigim adamdan özür dileyerek onunla zor veya kolay devam etmek istedim.
gururu incinmisti ama benimde ailemle onun arasinda kalmami, zor bir durumda oldugumu, karari bu yüzden zorla almak zorunda oldugumu anliyordu.
ne kadar o bu süre zarfinda üzülsede ve ben onu birakmis olsamda geri dönüsümü kabul etti.

Fakat bu geri dönüsümümden ailem bir haberi olmadi.. iste tüm sorunda bu :43::43::43:
yinede ümidimizi Allah'dan kesmiyoruz, fakat ne yapmamiz gerektigini nasil evlenecegimizi bilmiyoruz :43::43:

İnşallah ailen ikna olur ve hayırlısıyla evlenirsin, bu arada bugün haberlerde Necati Şaşmaz'ın da kendinden 21 yaş küçük biriyle evlendiğini gördüm sen geldin aklıma, insanlar ünlü olunca herşey daha mı kolay oluyor acaba? :/

İnşallah ailen ikna olur ve hayırlısıyla evlenirsin, bu arada bugün haberlerde Necati Şaşmaz'ın da kendinden 21 yaş küçük biriyle evlendiğini gördüm sen geldin aklıma, insanlar ünlü olunca herşey daha mı kolay oluyor acaba? :/

zihninde yer edindim demek negatifmi pozitif mi anlamadim ama tsk ederim yinede :54:
kesinlikle.
onlar tanindigi e ideol olarak kabul edildikleri icin yaptiklari carcabuk dogru olarak kabul ediliyor.
ama taninmayan biri bisey yaptiginda bunu kabul eettirmek hayli zor.

Tabii ki pozitif bir yerin var zihnimde :) Onlar öyle tasasız görünüyordu ki kk'da ki kız da böyle olabilseydi keşke demiştim içimden

Back
X