Sevgili şiddeti

Şiddet çok korkunç bir şey, şiddetin olduğu bir ailede büyüdüm. Kendinize ve ilerdeki çocuğunuza bunu yapmayın lütfen. Bu zamandaki kadına şiddet olaylarının nasıl sonuçlandığını biliyorsunuzdur. Bile bile ateşe atmayın kendinizi.

Evet ama bir kaç senedir yapmıyor hiç mi iyi bişey yok
Bakın sinirlenmek ayrı, sinirlenince şiddet uygulamak apayrı iki kutup. Eşya deyip kendinizi ferahlatmaya çalışmayın, bunun size de döneceği çok açık. Biraz kendinize ve yaşadıklarınıza uzaktan bakıp yorumlamaya çalışın, objektif bakmaya başlayınca kendiniz de anlayacaksınız. Üstelik uğraşıp çalışarak oluşturduğunuz düzeninizden ve hayatınızdan ödün vererek başka bir şehre gidiyorsunuz. Şiddet uygulayan birisinin gözünde daha da zayıf hale geliyorsunuz ve sizi kendisine muhtaç sanıp davranışları çok muhtemel olarak malesef ki daha da sertleşecek..

Ya bırakın ne sevgisi evlendiğinizde buna sürekli maruz kalınca ne özür dilemesi ne çiçek böcek alması yetmeyecek, nefret edeceksiniz sevmek yerine.. O yüzden ayrılın bir an önce..

Ya deme böyle ironiyi anlayacak biri gibi mi duruyor ordan, kız gidiyor elden

Aaa olur mu kız erkektir döverde severde, sen evlen yuvanı kur beş para etmez bir adam için şehir değiştir. Arada eşyaları döver arada seni ama yapacak bir şey yok seviyorun sonuçta.

İçinde şiddetin olduğu bir ilişkiye neden devam ettiniz ki? Kendinize saygınız mı yok? Şiddetin dozu artar ama azalmaz.

Siz terapist misiniz konuşa konuşa düzelttim diyorsunuz. Adam şiddeti de kesmemiş sadece başka bir şeye yöneltmiş, ben olsam bir değil bin kere düşünürdüm o ilk morarttığı andan itibaren. Mutlu olmanızı dilerim ama bu adamla zor.

Maalesef size ne söylesek boş şiddetini kabul etmişsiniz eşyalara zarar vermesi bir bahane değil evlenince daha kötüsünü yapacağını bilin ona göre hareket edin derim ama siz evlenmek istiyorsunuz yinede.

bir insan 7sinde neyse 70de odur. Degismez simdi esyayi sag sola atan yarinda seni sag sola atar morartir kirar hopp ustune 1de cocuk hic cikamazsin bu batakliktan. Yol yakinken vazgec derim.

Üzgünüm ama sevgiliyken kaybetme korkusu olmadan bunları yapanlar evlenince kendi tabirleriyle "tapusu bende" tavırlarıyla şiddetin boyutunu çok daha arttırıyor.
Belli ki öfke kontrol problemi var ve bu öyle küstüm, tepki verdim, konuştum falan diye çözülecek bir konu değil. Bu tür durumlarda ciddi psikolojik tedaviler gerekiyor ki tedavi olan herkes bile iyileşecek diye bir şey yok maalesef.
Hadi diyelim ki evlendiniz şiddet uyguladı, bir şekilde ailenizin yanına dönersiniz. Peki ya dönemeyecek noktaya gelirseniz? Her gün kaç kadın öldürülüyor bu ülkede sırf boşanmak istediği için? Hazmedemeyen kaç erkek mahkeme salonunun önündeyken bile "namusumu temizledim" diye başı dik yürümeye devam ediyor?
Bu soruyu sorduğunuza göre siz de farkındasınız her şeyin. Sadece başkalarından duymaya ihtiyacınız var belli ki.
Zararın neresinden dönerseniz kardır

Adam şiddete meyilli neyi düşünüyorsunuz ki şimdi bunu yapan evlenince neler yapar kim bilir. Yol yakınken kaçın kurtarın kendinizi. Size şiddet uygulayan biriyle göz göre göre nasıl ilişki kurabiliyorsunuz aklım almadı şu an.

Bir arkadaşımda evliliğinde eşiyle zaman zaman tartışmaları oluyor bir kere Tokat attı eşi boşanacaklardır sonra eşinin babası geldi düzeltti aralarını şimdi gayet mutlular ve tekrarlanmadı. O yüzden acaba artık yapmaz mı diye düşünüyorum.

Ya ben size inanamiyorum okudukça hayret ediyorum.Şiddetin büyüğü küçüğü yoktur ve asla gecistirilebilecek bir olay değildir.Su hayatta kendi caninizdan başka hiç kimseyi sevemezsiniz, sevmemelisiniz. Şiddet sevgi olamaz.Bunu daha buraya yazmadan ilk seferde kendini derhal o insandan uzaklaştırman gerekiyordu.Umarim iş daha ciddi boyuta ulaşmadan kesersin yoksa ilgili kurumlara basvurmani öneririm fakat hiç bir bahane kendine sunmadan direkt olarak kurtul.

Cok uzgunum ya gercekten cok uzgunum. Yasamadan konusuyor olsam yasamadim bilmiyorum diyecegim ama maalesef benim de gozum asktan kor oldu, bazi hatalarini gormezden geldigim birine cok asik oldum ama bahsettiginz gibi kolumu sertce siktigi gun hayatimdan cikardim, söz yuzugunu cikardim bitti gitti sonra da cok daha fazla mutlu oldum. Yapmayin lutfen ya, size fiziksel siddet gosterebilecek bir insan var karsinizda neyin kararsizligi? Nasil guvenebilirsiniz? Mantiginiz devreden cikmis olabilir ama ic sesinizi duydugunuzu biliyorum, bence bir an once gercekleri gorun, kimse aşktan ölmüyor gercekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…