kızkıza eğlennmeye gidiyoruz hesabı kimseye bırakmam param kıymetlı değil..sevgilime hediyeer alırım oda bana alır....ama bir masada kardes sevgili arkadas farketmez bir erkek varken hesabı kadın öderse o erkeğin karakterinden şüphe ederim diyorum...benim düşüncelerim bu..bu kadar net farklı farklı yerlere cekmeyin...ne alaka
bu ''erkek korur, kollar, hesabı öder'' mantıgı görev paylaşımı ile ilgili. bu zihniyet, seni koruyan, kollayan, hesabını ödeyen erkege ''kadın itaat eder, iznim olmayan bir şeyi yapamaz... aksi takdirde karaktersizdir'' deme hakkını verir.
ama hem ''ben bir kadın olarak itaat etmem, canım ne isterse o...'' hem de ''ama erkek korumalı, kollamalı ve hesap ödemelidir, aksi takdirde karakterinden şüphe ederim'' dersen ona asalaklık denir. kendini bulunmaz hint kumaşı zannedenlerin ya da o şekilde zengin çevrede büyüyen kızların agzındaki bir laftır genelde. yani tutarlılık şart eger görev paylaşımına inanıyorsan... erkek güçlü olsun istiyorsan, sen onun karşısında zayıf ve itaatkar olmak zorundasın. arz-talep meselesi sonuçta. istemezsen, vermezler.
tanıdıgım biri bir ara masada otururken ''erkekler ödesin, bize ödetmeyeceksiniz herhalde?'' dedi, ulu orta utandırarak, hesap ödemeye mecbur kalsınlar istedi. halbuki masadaki erkeklerden fazla kazanıyor. içlerinden biri de dedi ki, ''bana ne verdin ki ücretini istiyorsun?''. yuh dedim kapak oldu! normal arkadaşa sırf erkek diye hesap ödetmeye çalışan kıza iyi cevap olmuştu.
ha erkegin durumu vardır, sorun etmiyordur ödüyordur, ok... ama ödemeyen erkek karaktersizdir lafını yalnızca itaatkar ve erkege boyun egen kadınların söylemesi gerekir. aksi takdirde asalaklıktır.