Ahhh keşke insanlar öyle düşünse saygı.duysa hayat ne kadar kolay olurdu etiketlemeseler insanlari
En basitinden 6 7 aydir başka bir şehirde yaşıyorum Antalya da ve ben tesetturluyum ama yazin ben hasemamla arkadaşım bikiniyle çokta güzel havuza girdik ya da ben kahve içerken arkadaşım içkisini icti benim içinde arkadaşlarım içinde sorun olmuyor ama cogunlukla bakiyorum bir ortama girince hemen yonetimdeki partiyi destekledigimi düşünüp önyargılı yaklaşıyorlar
Ama konuştukça aslinda tam tersi olduğunu anlasalarda ben çok üzülüp kızıyorum bazen tesetturluyum diye illa a partiden mi olmaliyim ya da malum birinin hayranimi olmaliyim çok uzun yazdim ama konuyu görünce yazasim geldi
Insanlarin on yargisi ve malligi...
Kultur sanattan cok zevk alan bir kuzenim var,ogretmen. Her ay en az bir kere benle tiyatroya gider,baska arkadaslariyla gittigi de olur. Dostoyevski okuma grubuna yazildi,bos gunlerini boyle degerlendirir. Yurtici yurtdisi kultur turlarina katilir, kitap fuari soylesileri cinde olsa gider.
Gecen haftalarda bir kitap imzalatmaya gitmis tuyapa. Yasli ve onemli bir kadin yazarimiz da soyle bir süzmüş (kuzenim basortulu) ve 'güzel tabii sizin de kitap okumaniz' demiş

mantiga bakar misin?
Insanlar gercekten taşkafalı.
Ben de tam tersi muhafazakar görüşlü bir is yerinde calisiyorum. Patron her gün sirkete dua ettiniz mi anlamina gelen "hediye gonderdiniz mi?" Diye soruyor. Ortaya soruyor da ben sahsen rahatsiz oluyorum.
Kandil günü de yüklü bir odeme gelecekti. Sevdigim bir amirim "hadi herkes bilmemne duasi okusun da para gelsin" dedi,ozellikle bana bakip. Ben de artik dayanamadim "dua okuyacak olsam ölmüş dedemi ruhuna okurdum" dedim, gereksiz yere gerginlik olustu.
yani cooook sacma bir donemde yasiyoruz. Herkes karsi tarafi disliyor, ya da kendine cekmeye calisiyor.
Kime ne yani?
Inanc şu bu, bir guc gösterisi mi? Ya da acik giyinen alkol alan "kafir" de basortusunu baglayan "cahil" mi? Her siyah giyenin satanist kabul edilmesi kadar büyük bir sacmalik...
Ben sosyoloji mezunuyum. Eskiden cok severdim siyasi konularda konusmayi,fikrimi belirtmeyi. Uzun uzun makaleler okumayi.
ama ulke insanı beni bundan soguttu cunku mutlaka A kötü, B iyi
Herkes herkesten nefret ediyor.
Son bir ornek vereyim
Bu sene (gectigimiz seneler gibi) 8 mart gece yürüyüşüne katildim. Ertesi gun bir mitingde "ezani islikladilar" diye yuhalanmis yuruyus. Oysa oradaydim ve gerçeği yansitmiyor kesinlikle. Annem de izlemiş yandas haberini,doldurmus kendini "sen ezani yuhalamaya mi gittin,ben seni dualarla büyüttüm ezan islikla diye mi" sekline bana cikisti.
Yani bu siyasi nefret oyle birsey ki anneyi kizina dusman edebilecek boyutta birsey.
Evlerden irak
O yuzden hayatima alacagim insanin en azindan benimle ayni gorusten olmasini isterim. Cunku malesef orta bolgeden kimse kalmadi. Herkes ya o uçta ya bu uçta
Cok uzucu birsey gercekten,ülkem adina