• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim anneci mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okuduğunu anlayabiliyor musun? Arkadaşın dertleri ile ilgili ne demişim? Üyeyinin yorumlarını dün aynı şekilde cümlesini başka konuda da gördüm. Her yere aileler için parazit kelimesini yapıştırıyor. Bari bir şey diyeceksen okuduğunu anla ya da pardon manipüle nasıl ederim diye düşündünüz ise daha iyi şeylerle gel böyle olmuyor. İyi forumlar
Sen diliyle yazdiginiz icin cevap vermeyecegim o samimiyette gormuyorum.

Herkesin yorumunu okuyorum. Sevgilimin annesine empatiyle yaklasip baska ölen annelerin konusunun desilmesi dogru mu yani konu burda arkadasin hayat hikayesi miydi? Birbirinize gonder yaparak desteklediginiz arkadas olarak 3unuzdunuz size ithafen yazdim. Konuma yorum yapin gecin dusuncenizi ogrendik tamam bu budur yani. Uzatmanin manasi var miydi? Ki boyle agdali bir dille ciddi mi yazilmis dalga mi geciliyor belli degil yukarda az once bana karsi. Eglence yeri degil burasi bdv bir derdim var. Derdim var ki yazdim eglenmek istesem burda olmam.
Burda böyle yazarlar. Kaynanaları misafir olarak gelse bile küplere binerler. Bilmedikleri şeyler hakkında da bol bol yorum yaparlar. Neyse artık bir şey yazmayacağım.

Burda böyle yazarlar. Kaynanaları misafir olarak gelse bile küplere binerler. Bilmedikleri şeyler hakkında da bol bol yorum yaparlar.
Aynen oyle zaten sizin eski konunuzu yazan kisi cevap vermedi en son. Sevgilimin annesiyle empati kuruyor ama size acimasizca yaziyor. Cok vicdanli olsa bunu yapmazdi bana vicdansiz demek kolay. Kendi basina geldiginde vicdanini kolayca goz ardi ediyor

Aynen oyle zaten sizin eski konunuzu yazan kisi cevap vermedi en son. Sevgilimin annesiyle empati kuruyor ama size acimasizca yaziyor. Cok vicdanli olsa bunu yapmazdi bana vicdansiz demek kolay. Kendi basina geldiginde vicdanini kolayca goz ardi ediyor
giggles giggles bunu sizin icin demedim surasi icin soyledim emoji attiginiz icin yaziyorum. Bu arkadas icin yazdim. Sevgilimin annesiyle empati yapiyor ama baska bir ölen annenin kizinin psikolojisi bozuk oldugunu alakasiz olarak buraya doktugu icin
Çok ilginç. Erkek arkadaşınızla yapamadığınız empatiyi tanımadığınız bir insanla yapıyorsunuz. Neden? Ucu size dokunmadığı için mi?

Sizin de erkek arkadasima yaptiginiz empatiyi burdaki uyeye yapmamaniz ilginc. Ayni durum iste.

Nişanlın şu anki şartlara göre bir hayat kurmak istiyor.
Senin beklentin farklı ama senin istediğin şekilde bir hayata zorlarsan,
kabul ettirsen bile mutlu olamazsınız.
Yani, onu seviyorsan, onun beklentilerine de saygı duyman gerekir.
Orta yolu bulmaya çalışın.
Aynı şehirde yaşamak senin açından fedakarlıksa,
Çok sık görüşmemek yada kalmalı yatmalı misafirlik kabul etmemek şeklinde şartlarını söylersin. O da seni annesiyle muhatap etmeyerek kendi fedakarlığını yapmış olur.

giggles giggles bunu sizin icin demedim surasi icin soyledim emoji attiginiz icin yaziyorum. Bu arkadas icin yazdim. Sevgilimin annesiyle empati yapiyor ama baska bir ölen annenin kizinin psikolojisi bozuk oldugunu alakasiz olarak buraya doktugu icin
Her ifade karşılığı oraya buraya beni etiketlemeyin
Sıkıldım valla
Her yönden cevapları kabul edebilecekseniz konu açın

Her ifade karşılığı oraya buraya beni etiketlemeyin
Sıkıldım valla
Her yönden cevapları kabul edebilecekseniz konu açın
Hayir orada isim vermedigim icin, sizle bu munakasa gectigi ve kahkaha emojisi biraktiginiz icin ustunuze alinmis olabileceginizi dusunmustum. Alinti etiket yapmiyorum konu da az sonra kapanir zaten bitmistir. Cevap saygili olursa kabul. Yalniz o arkadas diger arkadasi derdinden vurdu. O ayri. Birde ifade icin ilk defa etiketledim. Oraya buraya? Neyse iyi aksamlar

Sevgilim bile annen yalniz olsa ben gitmezdim haklisin diyorken insanlarin boyle sanki kendi baslarina gelse kosarak tasinacak gibi konusmasi bana gulunc geldi
Anlamıyorsunuz. Bize ne sizn hayatınızdan isterseniz fizana taşının. Bizim kzdığımız nokta "ama sevgilim böyle demiyordu, yan çizdi ama ama ama...." Diyoruz ki adamın babası ölmüş babası.. Annesini yalnız bırakamıyor.. Yan çisdi demek yerine biras empati yapıp adamı anlamaya çalışın ve ayrılın...

Ben sizi anlıyorum ben de ailemden uzaktayim.tek yaşıyorum yılın basinda babami kaybettik son 15 gununde yanindaydim cok aci bir sey
Ama herkesin de kendi hayatı, düzeni var
Evli de olsam ayni düşünürdüm
Elbette anne baba icin elimizden geleni yapalim ama tüm fedakarlığı sizden bekleyemez. Belki evlenseniz beraber yaşayalım ya da yakin oturalim annem gelsin gitsin bile diyebilir.
Ben de boyle biriyle tanıştım annesiyle yaşıyor ve evlensek bile ailesiyle ic ice olma ihtimali vardi. Biz anlaşalım demiyordu aileler anlasmali diyordu. Ben de bireysel olmayi severim o ise abi abla kuzenler yegenler herkesle icli dışlıydı, biz telefonla konusurken bile uc dört kez kesilirdi konusmamiz bu akrabalar yüzünden. Lafa gelince ben sınır koyarım deniyor da önemli olan laf degil icraat.
Tavsiyem kimse icin hayallerinizden vazgecmeyin, kimse icin de kendinizi feda etmeyin. Sevgi cok önemli bir duygu ama hayatin gerçekleri de var, ömür boyu eziyet cekmektense bir müddet ask acisi yasamak yeğdir.
Edit: sayfa dondu ekleme yaptim.

Son düzenleme:
1bucuk yillik iliskim var.(benden 3yas buyuk) 2022de evlenmeyi dusunuyoruz. Yada sadece ben dusunuyorumdur. Sevgilim ilk zamanlar cok evlilik taraftariydi. 11saatlik ayri sehirlerde yasiyoruz universitede tanistik okul bitince herkes evine döndü. Pandemi yuzunden aylardir gorusemedik. Ben ilk zamanlar evliligi ertelesem de suan pandemi dolayisiyla gorusemedigimiz icin ve bu sene atanma durumum var yalniz baska bir sehirde yasayacagima beraber tasinip gideriz diye dusunuyodum ortalik bu haldeyken bir araya gelisler cok zorlasti cunku. 3 4 ay once babasini kaybettik covitten dolayi. Ben bu sene atanacagim, bana buraya(memleketine) yakin yerleri yaz, annem 2 3 hafta gelir kalir, annemin doktor islerinde gelip goturmem lazim gibi seyler soyluyor. Ilk zamanlar o hevesli insandan eser kalmadi babasini yeni kaybetmemize bagliyorum duygu durumundaki durgunlugu ama korkutuyor beni. Ben kendi ailemden bile uzak bir sehre tasinmak yeni bir duzen kurmak herkesle mesafeli kafam rahat olmak isteyen biriyim ilk gunden de ona bu huyumu anlattim kabul etti. Hatta firsatim olsa 1dk durmam yurtdisina giderim. Ben senle her yere gelirim diyordu. Simdi boyle diyor. Cok sevmesem asla devam etmem cunku hic benlik bir yasam plani degil anlattigi. Gozumu korkuttu boyle konusmasi ne yapmaliyim.

Not: hatta ilk zamanlar ben dedim annene yakin bir sehir de olabilir diye. Ama yakin dediysem ayni sehir demedim. Ayni sehirde yasamak istesem kendi memleketimde yasardim
Tek çocuk mu? Annemi tek bırakamam moduna girmiş bir süre böyle devam eder

Bende boyle dusunuyorum ve benim gibi dusunen biri mutlaka var derdim ve iste siz varsiniz. Sevgilim de boyle konusurdu ilk baslarda simdi yan cizdi evet bu yan cizmek. Ama demekki varmis bizim gibi insanlar ve onlarla gorusmeliyiz. Zaten sevgilim de ben gibi diye secmistim onu
Bence siz haklısınız. Sonucta baska cocukları da var. Ben de ailelerden uzak yasama taraftarıyım. Kadına yazık evet ama baska evlatları da var

1bucuk yillik iliskim var.(benden 3yas buyuk) 2022de evlenmeyi dusunuyoruz. Yada sadece ben dusunuyorumdur. Sevgilim ilk zamanlar cok evlilik taraftariydi. 11saatlik ayri sehirlerde yasiyoruz universitede tanistik okul bitince herkes evine döndü. Pandemi yuzunden aylardir gorusemedik. Ben ilk zamanlar evliligi ertelesem de suan pandemi dolayisiyla gorusemedigimiz icin ve bu sene atanma durumum var yalniz baska bir sehirde yasayacagima beraber tasinip gideriz diye dusunuyodum ortalik bu haldeyken bir araya gelisler cok zorlasti cunku. 3 4 ay once babasini kaybettik covitten dolayi. Ben bu sene atanacagim, bana buraya(memleketine) yakin yerleri yaz, annem 2 3 hafta gelir kalir, annemin doktor islerinde gelip goturmem lazim gibi seyler soyluyor. Ilk zamanlar o hevesli insandan eser kalmadi babasini yeni kaybetmemize bagliyorum duygu durumundaki durgunlugu ama korkutuyor beni. Ben kendi ailemden bile uzak bir sehre tasinmak yeni bir duzen kurmak herkesle mesafeli kafam rahat olmak isteyen biriyim ilk gunden de ona bu huyumu anlattim kabul etti. Hatta firsatim olsa 1dk durmam yurtdisina giderim. Ben senle her yere gelirim diyordu. Simdi boyle diyor. Cok sevmesem asla devam etmem cunku hic benlik bir yasam plani degil anlattigi. Gozumu korkuttu boyle konusmasi ne yapmaliyim.

Not: hatta ilk zamanlar ben dedim annene yakin bir sehir de olabilir diye. Ama yakin dediysem ayni sehir demedim. Ayni sehirde yasamak istesem kendi memleketimde yasardim
Yuh artık ya anne bu ya 9 ay karnında taşı büyüt okut bir doktora götürme hakkın olmasın bu anneye aşırı düşkünlük mü yani şimdi ne hakla karışabiliyorsun ya evlenince sen ailenden vazgeç başkasından beklemeye hakkın yok nasıl bir insanlık bu ya yazık o anneye aynısını kendi evlatlarından görünce şaşırma ne ekersen onu biçeceksin çünkü

Tek çocuk mu? Annemi tek bırakamam moduna girmiş bir süre böyle devam eder
Ben de bunu sormaya geldim.
Tek çocuksa şu anki psikolojinin etkisi ile böyle tepki vermiş olabilir.
Ama bu durumda da tek başına kalmış bir anneye göre atama ayarlamak saçmalık.
anne zaten yalnızsa sık sık sizin bulunduğunuz şehre de gelebilir. Ya da o düzenini değiştirir. Çalışan para kazanan sizseniz siz nereyi düşünüyorsanız oraya gidin.
Ayrıca daha ortada ciddi bir adım yokken de bir erkeğe göre atama yeri ayarlamak mantıklı değil. Siz kendinize bakın şu an. En az 3 yıl var diyorsunuz zaten

Bence konu sahibine boşa yükleniyorsunuz, sonuçta konu sahibi ilişkinin başından itibaren, evlilikle aile ile ilgili görüşünü beyan etmiş, adamı kandırmamış, erkekte benzer beyanlarda bulunmuş, ama bu durum olunca tamda evlilik yolunda girecekleri anda konu sahibine bambaşka bir gelecek dayatmış, insanın ailesinden birini kaybetmesi çok zor birşey, bunun için evlilik gibi bir konuyu ertelemesi, çok normal ve anlaşılabilir ama kendinden büyük 3 kardeşi başka şehirde hayatlarına kaldıkları yerden devam ederken, daha yaşı genç annesi için, sevgilisine bambaşka bir gelecek dayatması adamı vefalı evlat yapmaz. Sonuçta kardeşleri de babasını kaybetti ama kimse aman annemin ihtiyacı olur diyip , tası tarağı toplayıp o şehre yerleşmeye kalkmamış, burada o zaman o evlatlar da mı vicdansız, böyle durumlarda büyüğün tüm sorunluluğunun tek evlada yüklenmesi mutsuzluktam başka birşey getirmez, bence bu asıl vicdansızlık ve bencillik.
Konu sahibine gelecek olursak bence bencil bir sevgiliniz var, sonuçta sizinde bir aileniz var, hadi gel buraya atan diyerek tüm sorumluluğu size atmak yerine, öncelikle kardeşleri ile annesinin geleceği konusunda tüm kardeşlerin sorumluluk aldığı makul bir planlama yapıp, daha sonra size durumu anlatıp, sizinde fikirlerinizi alıp son kararı size bırakabilirdi. Birde dalga geçer gibi size; ben senin yerinde olsam gelmezdim demiş. Şu cümleyi kuran adamın kusura bakmayıj ailesie düşkün falan demem; direk bencil derim. Onun annesi annede sizin anneniz babanız anne baba değil mi? Bence yol yakınken dönün. Sadece kendi ailesini aile görüp, onların rahatı bozulmasın diye tüm fedakarlığı eşinden bekleyen insandan hayır falan gelmez, koca falan da olmaz.

Sen bu çocuktan ayrıl, yoluna bak.
Daha babasını kaybedeli 3/4 ay olmuş üstelik pandemiden.. Daha herşey bu kadar tazeyken bu kadar bencillik yapıyorsun ileride neler yapmazsın.
Sevgilinin iyiliği için ondan ayrılmalısın.

Hayattan beklentileriniz ve planlarınız artık farklı sevgilinizle. Eğer devam ederseniz mutsuz bir evliliğiniz olacağı belli. Siz de zaten aşktan gözü hiç bir şeyi görmeyen biri değilsiniz, gayet farkındasınız her şeyin. En iyisi yolunuza sevgiliniz olmadan devam etmeniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X