• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim anneci mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mesajlara ifade koyma butonu sadece beğenelim diye mi var?
Şaşırma butonu kullananları da etiketliyor musunuz?
Mesajlarınızı hep beğeneceğim ya da asla beğenmeyeceğim diye size söz mü verdim?

Ben işlerimi vicdanımla görürüm. Kaynana kayınbaba dede amca hala bana pek fark etmiyor. Kim zor durumda kalırsa evimde yeri hazırdır. Evli de olsam bekar da olsam. Merakınızı gidermişsinizdir umarım.
Kimsenin kimsenin yanına taşınması da söz konusu değil ayrıca. Yakın şehirlerde oturmaktan bahsediliyo konuda. Bi bu etiket yapanlara bi de beğenmedime karşı beğenmedim atanlara hastayım zaten.

Kimsenin kimsenin yanına taşınması da söz konusu değil ayrıca. Yakın şehirlerde oturmaktan bahsediliyo konuda. Bi bu etiket yapanlara bi de beğenmedime karşı beğenmedim atanlara hastayım zaten.
Boşver arkadaşın tek bildiği kelime parazit:KK70:Her yere aynı şeyi yazıyor.

Ben günlük beddua dozumu aldım 😂😂
Beğenmedime beğenmedim bana çok boş iş geliyor zaten
Saçımı çektin saçını çekeceğim gibi bi şey

Herkes ailesine sahip çıkmak ister bence nasıl kendi anne babama zor durumda olsalar ben evlendim ne haliniz varsa görün yapamayacağım gibi eşiminkilere de yapamam asla eşim yapsa da rahatsız olurum gerçekten bu nasıl bir adam acaba diye.

Konuya dönersek bana göre normali bu eşimi de ona göre seçtim. Özellikle evlenmeden sordum yani. Aynı fikirdeyiz evlendik. Konu sahibi değilse eğer ayrılabilirler.

Babanin kaybi onda sevdiklerinden uzak kalmama duygusu yaratmis, ve muhtemelen bu sekilde yasamak isteyecek.
Bence size uygun degilse yol yakinken bitirin, sevgi ask evliliklerde bu gibi durumlarda yeterli olmuyor cunku

Ilk olarak ben anlamadim annesine yakin şehir mi istiyor, yoksa ayni şehri mi? Ki bence bir zorunluluk yoksa böyle bir durumda herkes aynı şehirde kalmak ister.

Evet tam olarak benimde demek istedigim bu. Asiri bagimlilik gibi bu bence. Herkes hayatta dogar buyur sonrasinda evlenen evlenir gider, calisan calisir gider illaki gider. Aileye doyulmaz 100senede birlikte yasasa yine gitmek istenmez ama benim cekebilecegim bir sey degil. Soyledim ona da o da boyleydi. 1bucuk seneme oldu olan. Ben ona kendim gibi biriyle gorusmek istiyorum boyle degilse beklentin hic baslamayalim demistim

Sinirlenenleri anlamiyorum :KK70:
Kendisiyle konusunca bile sen haklisin annen yalniz kalsa bende duzenimizi degistirip annenin sehrine tasinmazdim hak veriyorum istememene diyor. Akli basinda insanin dusunecegi sey zaten bu.
Burdaki sorun karsimdaki insanin degismis olmasi benimde buna uzulmem. Olmazsa zaten ayrilirim. Burasi dert icin degil mi yazdim iste

Evet bu dogru 'esnek olmamak' insanlardan da bunu bekliyorum keske boyle biri degilse onceden bilseydim hic gorusmedim. Kendim gibi biriyle birlikte olurdum. Ama ilk basta o da benim gibi oldugunu soyledi. Simdi boyle olunca hos karsilamadim
Sizin anlamak istemediğiniz şu adamın babasi ölmüş! Kim elinde imkan varken ve annesi tekken sırf zevk uğruna ona uzak olmak istesin ki. Biraz empati

Herkes ailesine sahip çıkmak ister bence nasıl kendi anne babama zor durumda olsalar ben evlendim ne haliniz varsa görün yapamayacağım gibi eşiminkilere de yapamam asla eşim yapsa da rahatsız olurum gerçekten bu nasıl bir adam acaba diye.

Konuya dönersek bana göre normali bu eşimi de ona göre seçtim. Özellikle evlenmeden sordum yani. Aynı fikirdeyiz evlendik. Konu sahibi değilse eğer ayrılabilirler.

Böyle tespitlerden çok hoşlanmam ama o arkadaş korkunç derecede sevgisizlik çekiyor aslında. Hiç sevilmemiş maalesef.

Profiline şöyle bir göz gezdirdim, annesini erken yaşta kaybetmiş anne sevgisinden mahrum kalmış, hiç erkek arkadaşı olmamış o sevgiden mahrum kalmış. Her yerde asla evlenmeyi düşünmüyorum diye yazmış ama o cümleler bile bir yardım çığlığı bence. Sevmeyi sevilmeyi bilmeden yaşamak çok üzücü. Bu saldırganlığı da o yüzden.

Daha güzel anlatılamazdı tam saçımı cektin ben de çektim durumu. 5 yaşa merhaba yani 😄 Aile konusunda ben de katılıyorum size. Ha olabilir konu sahibinin hayattan beklentisi farklıysa da bu ona karşı tarafı suçlama hakkı vermez. Dürüstçe dersin ki sen de haklisın ben de haklıyım, bu durumda da beklentilerimiz uyuşmuyo der yoluna bakarsın yani. Karşı taraf yan çizdi diye düşününce içi daha rahat ediyo galiba. Duymak istediğini duyamayınca da annesiyle yaşamak zorunda olmamı söylemeniz gülünç, ben mecbur değilim diyo da kimse öyle bi şey demedi zaten. Ayrıca bize ne yani, isyemiyosan kararın bellidir zaten fikre ne gerek var.

Böyle tespitlerden çok hoşlanmam ama o arkadaş korkunç derecede sevgisizlik çekiyor aslında. Hiç sevilmemiş maalesef.

Profiline şöyle bir göz gezdirdim, annesini erken yaşta kaybetmiş anne sevgisinden mahrum kalmış, hiç erkek arkadaşı olmamış o sevgiden mahrum kalmış. Her yerde asla evlenmeyi düşünmüyorum diye yazmış ama o cümleler bile bir yardım çığlığı bence. Sevmeyi sevilmeyi bilmeden yaşamak çok üzücü. Bu saldırganlığı da o yüzden bence.
Kimsenin ruh durumuna yorum yapmak haddime değil ama (yine de yorum yaptı👀)
Eğer öyleyse durumu üzüldüm gerçekten.
Insana yine kendinden fayda var amA
Bu negatiflikle ve sevgiye ihtiyacım yok duruşuyla sevgi onu yine bulmayacaktır
Birilerini sevmek, birilerini önemsemek hayatı güzelleştiren duygular.
Aksine nefret ve sevmeme durumu daha yorucu
Bir yerden eşyaları, bitkileri, hayvanları, insanları sevmeye başlarsa sevilme durumu da kendiliğinden gerçekleşecektir.

Ben kendisine sevgilerimi yolluyorum mesela 😊

Profiline şöyle bir göz gezdirdim, annesini erken yaşta kaybetmiş anne sevgisinden mahrum kalmış, hiç erkek arkadaşı olmamış o sevgiden mahrum kalmış. Her yerde asla evlenmeyi düşünmüyorum diye yazmış ama o cümleler bile bir yardım çığlığı bence. Sevmeyi sevilmeyi bilmeden yaşamak çok üzücü. Bu saldırganlığı da o yüzden.
Ama bunun boyle ortaya dokulmesi cok uygunsuz olmadi mi konu benim konum arkadasin uzuntusunden vurmayalim

Ama bunun boyle ortaya dokulmesi cok uygunsuz olmadi mi konu benim konum arkadasin uzuntusunden vurmayalim
Hesabı açık, konuları orada duruyor. Özelden bana yazılmış olsaydı evet uygunsuz olurdu. Ama şu durumda değil.

İnsanlara “parazit” diye hakaret etmeden önce düşünecekti. Ki hiç birimiz vurmadık, profilini görünce davranışlarının sebebini anlayıp üzüldük kendisi için. Hatta giggles giggles sevgilerini bile yolladı.

Bence asıl bu cümlenizde mantık hatası var. Yani bakış açınız çok tuhaf. Bi kere ailenizden uzağa gitmek sizin hayaliniz zaten onu gerçekleştirmiş oluyosunuz. Yani karşı taraf hayatınızda olmasa bile bu sizin istediğiniz bi şey anladığim kadarıyla. Karşı tarafın annesi yüzünden ailenizden ayrılmiyosunuz ki, sizin zaten isteğiniz kendi ailenizden uzak olmak. Onun dışında neye güvenerek sorusu da tuhaf. Annesiyle aynı veya yakın şehirde yaşayınca güvenmemenizi gerektirecek ne oluyo? Neye güvenerek evleniyosunuz önce onu sorun bence kendinize. Bunun cevabı da anneyle yakın veya uzak şehirde yaşamaya göre verilmez eğer karşi tarafın sorunlu ve kavgalı olduğunuz bi ailesi yoksa. Siz kendinize ve sevgilinize güvenerek evlenirsiniz veya güvenmeyerek evlenmezsiniz.

Kadin "nereye gidersem gideyim yeter ki ailemden uzak olayim" kafasinda degil yalniz, yani ben öyle anladim.

Kendisi ve eşiyle bambaska biyerde baska bir hayat kurma peşinde. Birinin ailesi yakin, ötekinin uzak olunca ayni şey olmuyor.
Adam belki baslayacak annem yalniz anneme gidelim, annem bizde kalsin bu gece, annem yalniz falanca yere o da gelsin...

Boyle bir durum yaşanirsa ki yasanir, konu sahibi boşuna ailesinden ayri kalmiş olur. Kendi ailesinden uzaga gidip baska bir kadinla ilgilenmek degildir hayali. Ayni noktada degiller yani.

Kadin "nereye gidersem gideyim yeter ki ailemden uzak olayim" kafasinda degil yalniz, yani ben öyle anladim.

Kendisi ve eşiyle bambaska biyerde baska bir hayat kurma peşinde. Birinin ailesi yakin, ötekinin uzak olunca ayni şey olmuyor.
Adam belki baslayacak annem yalniz anneme gidelim, annem bizde kalsin bu gece, annem yalniz falanca yere o da gelsin...

Boyle bir durum yaşanirsa ki yasanir, konu sahibi boşuna ailesinden ayri kalmiş olur. Kendi ailesinden uzaga gidip baska bir kadinla ilgilenmek degildir hayali. Ayni noktada degiller yani.
Aynı noktada olmadıklarına katılıyorum, konu sahibini de başta haksız bulmamıştım zaten. Daha sonra yaptığı yorumlardan dolayı haksız buldum. İleriki sayfalarda okursunuz zaten diğer mesajlarımı, konu sahibi kendi açısından haklıyken haksız duruma düşmüş bence. Çünkü o da hakli ben de haklıyım, bu nedenle uyuşmuyoruz demiyo. Diyo ki o yan çizdi, 1,5 senem boşa gitti, bana başta fikrinin değişeceğini söyleseydi o zaman başkasıyla devam ederdim. Ben şimdi neye güvenerek evleneyim diye sordu. Adam nerden bilsin babası ölecek de annesi yalnız kalacak da… Yani ortada yan çizme yok, adam kendi açısından konu sahibi de kendi açısından haklı. Bir de eş ailesiyle aynı şehirde veya yakın şehirde olmak bir güvensizlik sebebi değil bana göre. Kurduğu mantık garip bu konuda. Annesi aynı şehirde olursa güvenemem, uzak şehirde olursa güvenirim gibi bi şey yani garip. Yoksa istemiyosa istemiyodur, konu sahibinin kendi hayatı. Ama karşi tarafı suçlamak için ortaya sürdüğü savunma cümleleri saçma.

Aynı noktada olmadıklarına katılıyorum, konu sahibini de başta haksız bulmamıştım zaten. Daha sonra yaptığı yorumlardan dolayı haksız buldum. İleriki sayfalarda okursunuz zaten diğer mesajlarımı, konu sahibi kendi açısından haklıyken haksız duruma düşmüş bence. Çünkü o da hakli ben de haklıyım, bu nedenle uyuşmuyoruz demiyo. Diyo ki o yan çizdi, 1,5 senem boşa gitti, bana başta fikrinin değişeceğini söyleseydi o zaman başkasıyla devam ederdim. Ben şimdi neye güvenerek evleneyim diye sordu. Adam nerden bilsin babası ölecek de annesi yalnız kalacak da… Yani ortada yan çizme yok, adam kendi açısından konu sahibi de kendi açısından haklı. Bir de eş ailesiyle aynı şehirde veya yakın şehirde olmak bir güvensizlik sebebi değil bana göre. Kurduğu mantık garip bu konuda. Annesi aynı şehirde olursa güvenemem, uzak şehirde olursa güvenirim gibi bi şey yani garip. Yoksa istemiyosa istemiyodur, konu sahibinin kendi hayatı. Ama karşi tarafı suçlamak için ortaya sürdüğü savunma cümleleri saçma.

Ailelerimizin ne zaman ölecegini bilemeyiz ama kimse dünyada kalici değil nihayetinde ölümün varligindan haberdariz. Dogal olarak hayati planlarken bunu düşünmek çok zor olmasa gerek. Cunku bu şekilde bir söz verip, boyle bir hayat planlayip evlenmiş olabilirlerdi, belki cocuklari olurdu, belki hamile olurdu. Evli olsalardi şimdi bu durumda ne olurdu? Basit bir fikir değişimi degil bu aslinda.
Dusunmeden verilen sözlerle kimsenin hayatini mahvetmeye hakki yok.

Ben olsam benim de canimi yakardi boyle birsey. Fikri degişmiş olabilir uyuşmadik diyip geçemezdim saniyorum.
Ha yapacak birşey var mi yok. Herkes kendi yoluna ve tercihlerine gidebilir en azindan ortada bir evlilik ve cocuk yok.

Ailelerimizin ne zaman ölecegini bilemeyiz ama kimse dünyada kalici değil nihayetinde ölümün varligindan haberdariz. Dogal olarak hayati planlarken bunu düşünmek çok zor olmasa gerek. Cunku bu şekilde bir söz verip, boyle bir hayat planlayip evlenmiş olabilirlerdi, belki cocuklari olurdu, belki hamile olurdu. Evli olsalardi şimdi bu durumda ne olurdu? Basit bir fikir değişimi degil bu aslinda.
Dusunmeden verilen sözlerle kimsenin hayatini mahvetmeye hakki yok.

Ben olsam benim de canimi yakardi boyle birsey. Fikri degişmiş olabilir uyuşmadik diyip geçemezdim saniyorum.
Ha yapacak birşey var mi yok. Herkes kendi yoluna ve tercihlerine gidebilir en azindan ortada bir evlilik ve cocuk yok.
Yani fikri değişmiş uyuşmuyoruz deyip geçemeyebilirsiniz ama bu da karşı tarafı suçlu yapmaz. Çünkü kimse kimseye düşüncelerim asla değişmeyecek diye bir garanti veremez. Birinden bunu beklemek ütopik geliyo bana. Ha bekleyebilir mi insan, bekler. Ama boşuna bekler bence, sonuçta da olacak olan olur. Yani insan bazen kendisinin 1 yıl önceki aklını, düşüncesini, konusmasını bile beğenmeyebiliyo. Niye böyle davranmışım çok saçma diyebiliyo. Basit bi fikir değişimi olmadığına katılıyorum, ona bi itirazım yok tabiki. Ama bu konudaki durum suç değil bana göre. Çünkü kaçınılmaz bi şey insanoğlunun düşuncelerinin zamanla ve şartların getirdikleriyle beraber değişmesi. Bu durum yaşam tarzıni etkileyecek bi boyuta gelmiş orası doğru ama karşı taraf da konu sahibi istiyo diye yeni düşüncesinden vazgeçmek zorunda değil bana göre. Nasil ki konu sahibi düşüncesini değiştirmek zorunda değilse o da öyle. O zaman adam da çıkıp konu sahibine diyebilir ki sen yan çizdin asıl, benim için düşünceni değiştirseydin sen beni yarı yolda bıraktın diyebilir. O zaman ona derdim haksız diye. Bana göre iki taraf da kendince haklı. Bu durumda bi suçlu bulmaya çalışıp onu da karşı taraf ilan etmek saçma sadece.

Yani fikri değişmiş uyuşmuyoruz deyip geçemeyebilirsiniz ama bu da karşı tarafı suçlu yapmaz. Çünkü kimse kimseye düşüncelerim asla değişmeyecek diye bir garanti veremez. Birinden bunu beklemek ütopik geliyo bana. Ha bekleyebilir mi insan, bekler. Ama boşuna bekler bence, sonuçta da olacak olan olur. Yani insan bazen kendisinin 1 yıl önceki aklını, düşüncesini, konusmasını bile beğenmeyebiliyo. Niye böyle davranmışım çok saçma diyebiliyo. Basit bi fikir değişimi olmadığına katılıyorum, ona bi itirazım yok tabiki. Ama bu konudaki durum suç değil bana göre. Çünkü kaçınılmaz bi şey insanoğlunun düşuncelerinin zamanla ve şartların getirdikleriyle beraber değişmesi. Bu durum yaşam tarzıni etkileyecek bi boyuta gelmiş orası doğru ama karşı taraf da konu sahibi istiyo diye yeni düşüncesinden vazgeçmek zorunda değil bana göre. Nasil ki konu sahibi düşüncesini değiştirmek zorunda değilse o da öyle. O zaman adam da çıkıp konu sahibine diyebilir ki sen yan çizdin asıl, benim için düşünceni değiştirseydin sen beni yarı yolda bıraktın diyebilir. O zaman ona derdim haksız diye. Bana göre iki taraf da kendince haklı. Bu durumda bi suçlu bulmaya çalışıp onu da karşı taraf ilan etmek saçma sadece.

Bazi dusunceler degismeyi kaldirmaz bana göre. Evlenmeden once 2626636 defa konustugum ve anlastigimiz konuda evlenince fikrim degisti diye gelip beni bosanmak zorunda biraksa sadece yan cizdin demem daha agir konusurum ben.

Ama dediginiz gibi insanoglunun garantisi var mi yok. Ama konu sahibinin de kendi icinde kizmaya hakki var diye dusunuyorum.

Neyi beğenip beğenmeyeceğimizin açıklamasını yapmak için bir alan varda bizim mi haberimiz yok? Bu arada ailelere parazit diyen biri olarak siz umarım evlenirken karşı tarafa parazit olmazsınız.
Ben niye parazit olacağım. Gölge etmesinler başka ihsan istemiyorum. Genel olarak felsefem şu kimse benden bir şey beklemesin. Bende kimseden bir şey beklemem. Az insan çok huzur diyenlerdenim. Evlilik falanda düşünmüyorum zaten , neme gerek elalemin kahrını mı çekeceğim. Elin herifinin bakıcılığını mı yapacağım. Kendisi yetmeyecek bir de anasıyla danasıyla mı uğraşacağım.

Size ve bu alintiyla herkese cevap vermis olayim son kez. Ben ailemden uzaklasiyim da nereye gidersem gideyim diye dusunmuyorum. Genel olarak akraba baglarinin olmadigi yeni bir sehirde kendime bir plan cizdim ve cok calistim elde ettim. Esimin ailesi yanimda olunca bu plan gerceklesmis olmuyor daha da kotu bir secim yapmis oluyorum.

Ve kayip yasadik diye de surekli plan degistiremeyiz. Oldu o zaman benim ailemden bir kayip yasarsak da coluk cocuk kalkalim bizim memlekete tasinalim bu sefer. Sirayla bi kayipta oraya bi kayipta buraya gelip gidelim oyunca gibi? Oyle bir dunya yok

Insanlarin hayat sartlari degisebilir ama henuz beraber yola cikmadiginiz icin beklentileriniz uymuyorsa bastan ayrilmaniz en dogrusu olur.
Biz expat olarak yasam suruyoruz, su an asya kitasindayiz mesela yaza avrupa kitasina donme ya da okyanusya kitasina tasinma planimiz var. Esim ve benim ulkelerimiz farkli, eger ikimizin de onceligi kendi ailesi ile ayni ulkede olmak olsaydi en bastan evlenmezdik cunku bir taraf kendinden odun vermek zorunda kalirdi.

Ben niye parazit olacağım. Gölge etmesinler başka ihsan istemiyorum. Genel olarak felsefem şu kimse benden bir şey beklemesin. Bende kimseden bir şey beklemem. Az insan çok huzur diyenlerdenim. Evlilik falanda düşünmüyorum zaten , neme gerek elalemin kahrını mı çekeceğim. Elin herifinin bakıcılığını mı yapacağım. Kendisi yetmeyecek bir de anasıyla danasıyla mı uğraşacağım.
Bende boyle dusunuyorum ve benim gibi dusunen biri mutlaka var derdim ve iste siz varsiniz. Sevgilim de boyle konusurdu ilk baslarda simdi yan cizdi evet bu yan cizmek. Ama demekki varmis bizim gibi insanlar ve onlarla gorusmeliyiz. Zaten sevgilim de ben gibi diye secmistim onu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X