Hiç bilmeden yorum yapmak kötüye yormak en kolayı. Biz de 6 senedir birlikteyiz, özellikle benim şehir dışında okuduğum dönemde sanki sevgilim benden soğumuş, eskisi kadar ilgi göstermiyormuş gibi glirdi. Ağzından gelecekle ilgili planları düşürmeyen, devamlı nişandan düğünden bahseden adam bir dönem bunları ağzına almaz olmuştu. Üstelik aramızda gizli saklı hiçbir zaman olmamıştır. Benim de aklıma binbir şey geliyordu, çok üzülüyordum. Sonradan ailesinin maddi olarak büyük bir yükn altına girdiğini ve o yükü de sevgilim sırtlandığı için çok istemesine rağmen bizim evlilik işinin biraz daha beklemesi gerekeceği için çok sıkıntı yaptığı ortaya çıktı. Yani boşu boşuna ona yüklenmişim. Allaha şükür herşey yoluna girdi, kısmetse bu kış nişan, yaza da düğünümüz olacak. Diyeceğim o ki altında senin şu anda hiç aklına gelmeyen ailevi sebepler olabilir, iş skıntısı olabilir, gelecek kaygısı olabilir. Hemen kötüye yorma, üstüne gitmek yerine akışına bırak. Rahatlatıcı ol. Öyle olunca zaten bir süre sonra o sana açılacaktır.