Aynen öyle, her şey ortada aslında ama insan sevince gözü bir şey görmüyor, ilişkinin başında erkek arkadaş her şeye he diyen taraf olmuş, belki kaybetme korkusu belki çok sevdiği için, belki çocukken annesinden ziyade babaannesiyle yaşamak zorunda kaldığından sevdiği birini kaybetmek onda travmaya sebep oldu bilemeyiz, konu sahibesi daha önce evlenmiş, o da ilk evliliğinde acı tecrübeler yaşamış, ilk eşi de önce babam demiş, o yüzden sevdiği adamın hayatının merkezinde olmak istiyor.
Bu beraberlikte herkesin kendince haklı istekleri var, erkek arkadaş annesini de kaybetmek istemiyor, çünkü ne olursa olsun o onun annesi ama kız arkadaşıyla da bir yaşam kurmak istiyor, ikisinin arasında dengeyi kuramadığını kendi de söylemiş.
Konu sahibesi de 3 kişilik bir düzen istemiyor o da haklı, evlilik olursa denge kuramayan bir adam, oğlu her anlamda yanında olsun isteyen bir anne ve sevdiği için bu düzene ayak uydurmak zorunda kalacak bir kadın olacak, bu evlilik ne kadar sağlıklı olur, nereye kadar devam edebilir ki?
Bir yerden sonra herkes patlayacak, adam o benim annem diyecek, anne oğlu yanında olsun isteyecek, kadın kazançları anneye de gidiyor diye kızacak, zira şu bir gerçek yalnızca faturaları ödeme desteği olmayacak, komple bir evin yükünü alacaksınız, bu zamanda 2 kişi çalışırken bir evin geçimini sağlamak bile güçken 2 ev zorlayacak ve herkes birbirine patlayacak, yeri gelecek kayınvalidenin üzerine aldığı kıyafeti bile ben kendime çorap alamazken kadın kendine elbise aldı diyerek dert edeceksiniz çünkü ortada dengesizlik var, çiftin maaşı ortak hesaba ama kayınvalidenin maaşı olduğu gibi kendi cebine kalacak ve şuraya yazıyorum kira+faturalarla kalmaz bu iş, İstanbul'da Ataşehir'de tek kişi 1000 liraya mutfak masrafı yetmez, 1.500 liraya kira bile zor, 500 faturalar imkansıza yakın, yalnızca doğalgaz faturası bile kim bilir kaç lira tutacak, kadın yetmiyor oğlum diyecek 2000 liralık destek arttırılıp daha fazlası ödenecek, mutfak alışverişi yapılacak.
Çok uzattım ama olmazzz, kadının kendi evi olsaydı bir nebze ama kirada mümkün değil, o kadın eninde sonunda oğlunun yanına taşınmak durumunda kalacak.