sevgilim ben ve ablasi

ablasinin tavri kustahca olsa da,bazi arkadaslarin dedigi gbi,biraz da siz tedbirsiz ve hatali davranmissiniz..aynen,koz veriyorsunuz..yarn bir gun en ufacik tartisma olsa bu yuzunuze carpilabilir.. Allah korusun,kendinizi neden basit gosteresiniz? yasiniz kucuk,yanlis anlamayin,niyetiniz iyi belki evet ama bu isler cok hassas ve 'usül esastan once gelir'.. dikkat etmeniz gerek,ayaginiza dolasacak seyler olmasin;nacizane uyari..
bir de soyle dusundum,ablasinin tavri hos dgl evet ama sizin orda kalisiniza bakis acilarini az cok ortaya koymus,tasvip etmediklerini..ve siz bu aileyle gidip gelecekseniz,daha dikkatli olmanizi oneririmn.alinmaniz ayri,bir de ders cikarilacak tarafi var

Son düzenleme:
ben de sevgiliyken eşimin ailesine kalmaya gelirdim arada ailemden habersiz tabii ve şimdi iyi ki de yapmışım diyorum. herkesin doğruları kendine farklıdır konu sahibi arkadaşım, eğer sana göre gidip kalman doğru ve gerekli ise yapmalısın ve yaptığın şey birilerinin sana o.... muamelesi yapmasını asla haklı çıkarmaz. yalnız sana bir abla tavsiyesi henüz yaşın çok küçük. 21 yaşındaymışsın bu yaşların ciddi bir ilişki için çok küçük olduğunu düşünüyorum. tabii ki sizin sevginizi sorgulayacak değilim fakat büyük hatalar büyük adımlar neticesinde oluşuyor. ben bu yaşlarda bu kadar büyük adımlar atmanı tavsiye etmem kendine bir kaç yıl daha vermelisin. sevgiler....

Madem "benim oğullarım başkasının evinde kalmazken kızım olsa neden başkasında kalmasına izin vereyim" dediniz o zaman bende size şöyle bir soru sorayım.
*Oğlunuzun kız arkadaşı geldiğinde kalmasına izin verdiğiniz gibi, kızınız olsa onunda erkek arkadaşının gelip kalmasına izin verecekmiydiniz?*
Bakın başka bir yerde kalmaktan bahsetmiyorum burda. Sizin evinizden bahsediyorum ve eminimki vermezdiniz. Zaten öyle bir durumda eşinizde kabul etmezdi bunu.
Gerçekten bazı insanlardaki kız-erkek ayrımlı düşünce yapısından nefret ediyorum.
Anne baba böyle olunca, yetiştirme tarzı bu kadar ayrımcı sürmeye devam ettiği sürece de bu zaten aşılmaz.
Aşılamaz

Birde her yorumunuzda sürekli kızı kendinizle kıyaslamanız ilgimi çekti doğrusu

tabiiki kendimle kıyaslayacağım,benim doğrum bu çünkü
kızım yok olsa izin vermem
oğullarım da bu yaşa kadar başkasının evinde kalmadı

tabiiki kendimle kıyaslayacağım,benim doğrum bu çünkü
kızım yok olsa izin vermem
oğullarım da bu yaşa kadar başkasının evinde kalmadı

Soruyu yanlis anladiniz ya da anlamamakta israr ediyorsunuz. Kiziniz olsa baska evde kalip kalmamasini sormuyor arkadas. Kizinizin etkek arkadasi SİZİN evinizde kalabilir mi diyor. Buna izin var mi diyor.

Son düzenleme:
Soruyu yanlis anladiniz ya da anlamamakta israr ediyorsunuz. Kiziniz olsa baska evde kalip kalmamasini sormuyor arkadas. Kizinizin etkek arkadasi SİZİN evinizde kalabilir mi diyor. Buna izin var mi diyor.

damatlar kıymetlidir bizde,kalabilir,ben onu kuş sütüyle beslerim

Bütün samimiyetimle şunu söylemek istiyorum. Yarının ne getireceği belli olmaz. Çocuğum yok sadece ideallerim var. İlerde bir oğlum bir de kızım olunca belki ben de ayrımcılık yapmak durumunda kalıcam. Ama şu kadarını söyleyebilirim ki buraya gelip de bunu normal bir şey gibi anlatamam. İki yüzlülüğümle böbürlenemem. Oğluma böyle yapmak durumunda kaldım ama kızımı dizginliyorum demekten utanırım. Çünkü bu benim nezdimde utanılacak bir şeydir.

Şunu da görüyorum ki gelişim ve eşitlik için daha bir kaç nesil beklememiz gerekiyormuş Yenileri de böyle yetiştiğine göre. Şimdiki annelerin kafalarındaki bazı şeyleri değiştiremiyoruz yazık. Umarım çocuklarımız daha başarılı olur bu konuda.

Dip not olarak şunu da belirtmek isterim. Ben muhafazakar bir ailede büyüdüm. Muhafazakar bir insanım. Ama bize muhafazakarlık sadece kadına baskı diye öğretilmedi. Namus herkes için her cins için diye öğretildi. Böyle öğrettikleri için de aileme teşekkürü borç bilirim.

Son düzenleme:
Bence ablası sizin orda kalmanız hususnda oldukça rahatsız olmuş, bunuda güzel bir örneklemeyle size iletmiş.
Bilerek ve isteyerek. Ortada gaf falan yok yani bence.

Kadın sizin ona hakaret ettiğinizi düşünmüş, banada biri salak manyak diye saydırsa yada ben öyle sansam bende o kişiye karşı hırslanırım müstakbel görümcenizin deyimiyle. Siz ona söylemedim diyorsunuz ama o buna inanmış artık.

Sevgiliniz hiç ortalığı daha çok bulandırmasın, sizde artık kalmaya gitmeyin bence yoksa ''yüzsüz'' damgası vurabilir hatun size.
Karşılaştığınızda da küs gibide davranmayın, samimide olmayın. Muhabbetine katılmayın ama konuşmanız gereken durumlardada kasmayın kendinizi. Unutulsun bu olay. Büyütmeyin.

Abartmayın ya utanılcak başka şeyler mi yok .
Ne kadar abarttınız.
Aileleriniz çok mu farklı allah aşkına.
Erkek egemen bir toplumda büyümedik mi biz ?
Sizin eşleriniz çok mu farklı davrancak sanıyorsunuz. Bugün sevgilisini evine götüren adamlar yarın kızlarının sevgilisini alacak mı sanıyorsunuz yarın yine oğlununkini alacak
Ozaman herkes rezilin , utanmazın önde gideni.
Toplumumuzda gelini alan hangi aile damadıda da arada bişey yokken alabilir.
Burda ki bayanlar çok mu farklı davranacak.
Bugün benim babam abimin sevgilisi için gelsin dese son söz onun olurdu. Ama ne mümkün benim sevgilimin telaffuzu .
Bir aile oğlunun sevgilisini eve aldı diye kızınınkinide alması gerek diye bir denklem kurmak bana göre yanlış.
Hiçbir baba bunu kabul etmez .
Gelişim ve eşitlik bu değildir ne yazık ki .
Bu bana göre çok farklı bişeydir ama söylemesem daha doğru

Son düzenleyen: Moderatör:

İşte kadın ve erkeği farklı tavır normal değil. Bunu normalleştirerek başlıyoruz hataya. Değişimler sorgulayarak başlar. Ve evet benim eş diye seçtiğim insan da böyle değil, ailem de muhafazakarlığı her iki cinsiyette de olması gereken bir şey olarak öğrettiler bana. Benim mantığımın almadığı hiç bir şeyi gelenek görenek diye kakalayamaz kimse bana. Ve evet bu düşünceyi değiştirmek için elimden geleni yapacağım ve evet ayrım yapmak iki yüzlülülüktür ve ayrımı yapan herkes de (ilerde yaparsam ben de dahil olmak üzere) iki yüzlüdür.

Namus tek taraflı değildir. Oğluna anlatırsın bunu öğretirsin sakın kendini dersin. Zinaysa iki kişinin günahı dersin.
Ama oğlunun sevgilisini almış da kızınkınıde alacak diye bir durum söz konusu olamaz. Mümkünse ikiside gelmesin ama kızınkini ben kabul etmem.
Ben bunu iki yüzlülük olarak , utanılacak bişey olarakda görmüyorum , bu tamamen sizin abartınız.
İnsanlar farklı düşünce yapılarına sahiptir. Farklı inançlara sahiptir.
Kimse burda sizin gibi düşünmüyor diye ikiyüzlü lafını haketmiyor.
Kimsenin aile yapısını bilemezsiniz.
Sizin gibi davranmıyor diye insanlara iki yüzlü diyemezsiniz.
Sizin gibi düşünmüyor diye de insanlara iki yüzlü diyemezsiniz böyle bir hakka sahip değilsiniz
Kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yer yüzündeki inanç sistemlerinin hiç birinde erkek yapabilir kadın yapamaz diye bir şey duymadım. O bakımdan insanlar bu tarz bir şeye inanıyorlarsa da yanlış bir şeye inanıyorlar demektir. Aile yapısı oğlunun kız arkadaşını evde ağırlayacak kadar genişse kıza kabalık yapmayı gerektirecek bir durum yoktur. Lafımın arkasındayım yapılan ayrımcılık iki yüzlülüktür.

canım bence erkek arkadaşının evinde kalma . tabi ki bunu kötü niyetli olarak yaptıgından değil fakat gördüğün gibi ablası tarafından hoş karşılanmamış ki bu bahsettiğin kişi abla . yani sevgilinin ailesi . seni insanlara sevgilinin diger akrabalarına yanlış tanıtmasını sürekli laf sokmasını ister misin ? bence kendini ağırdan al . böylece kimse sana agzını acamasın ileri geri konuşamasın .

Lütfen konuya yorum yapın artık, böyle sürekli birbirimizi alıntılayıp yorum yaptıkça konu sahibesine yardımcı olamıyoruz.

21 yaşında ailenden habersiz erkek arkadaşının evinde kalıyorsun... Annesi senin ailenin haberinin olmadığını biliyor mu? Umarım ablası akıllıdır ve ailene anlatır...

Merhaba öncelikle :)

Benimde 4.5 senelik bir ilişkim var fakat bırak erkek arkadasımın evinde kalmayı 1 saat otursam sanki aileme karşı çok büyük bi hata yapmış gibi hissediyorum. ki sizin ailenizde bilmiyor. büyük konuşmamayım abimin kız arkadasıyla aynı evde kalmak istemem. ne münasebet yani :26:

bizim ailede öyle baba evinden baska yerde kalmak yoktur..
Taa ki evlenene denk babamın evinden baska yerde kalmadım..
Canım insanlarr iki yüzlü,yarın birgün zaten bizden cıkmazdı derr...
Bence mesafeni,saygını koru.ablasıyla da ,annesiyle de,herkeslee ...
Orda kalman sana normal gelsede bize tuhaf geldi.hakkında hayırlısı...

5 senedir sevgilisiniz bence çok uzun bir süre.Ablası artık dayanamamış sizin orada kalmanıza demek ki ve patlamış bir yerde...Aranızda ciddi bir şeyde yok.Yani banada çoğu kişinin yazdığı gibi garip geldi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…