- 25 Ağustos 2013
- 37
- 1
- 18
- Konu Sahibi degerlim25
-
benim oğullarım başkasının evinde kalmazken kızım olsa neden başkasında kalmasına izin vereyim.hemcinsim olması hataları görmezden mi gelmemi gerektiriyor.ben öncelikle oğullarımı düşünürüm.ayrıca annesi düşünseydi kızını
kredi kartı için tabanca dayamak gereksiz,çünkü oğlumla kocamın yumuşak yüzünü kullandı.ah şimdi nasıl babama söyleyeceğim,daha yeni babamdan para istedim gibi cümlelerle pek güzel duygu sömürüsü yapıyordu,nişanlıyken eşim bana para verecek oldu,itiraz ettim.benim babam var
kızlar akıllı olsun kendi değerlerini düşürmesinler.ailelerini de zor durumda bırakmasınlar
Madem "benim oğullarım başkasının evinde kalmazken kızım olsa neden başkasında kalmasına izin vereyim" dediniz o zaman bende size şöyle bir soru sorayım.
*Oğlunuzun kız arkadaşı geldiğinde kalmasına izin verdiğiniz gibi, kızınız olsa onunda erkek arkadaşının gelip kalmasına izin verecekmiydiniz?*
Bakın başka bir yerde kalmaktan bahsetmiyorum burda. Sizin evinizden bahsediyorum ve eminimki vermezdiniz. Zaten öyle bir durumda eşinizde kabul etmezdi bunu.
Gerçekten bazı insanlardaki kız-erkek ayrımlı düşünce yapısından nefret ediyorum.
Anne baba böyle olunca, yetiştirme tarzı bu kadar ayrımcı sürmeye devam ettiği sürece de bu zaten aşılmaz.
Aşılamaz
Birde her yorumunuzda sürekli kızı kendinizle kıyaslamanız ilgimi çekti doğrusu
tabiiki kendimle kıyaslayacağım,benim doğrum bu çünkü
kızım yok olsa izin vermem
oğullarım da bu yaşa kadar başkasının evinde kalmadı
Soruyu yanlis anladiniz ya da anlamamakta israr ediyorsunuz. Kiziniz olsa baska evde kalip kalmamasini sormuyor arkadas. Kizinizin etkek arkadasi SİZİN evinizde kalabilir mi diyor. Buna izin var mi diyor.
Abartmayın ya utanılcak başka şeyler mi yok .
Ne kadar abarttınız.
Aileleriniz çok mu farklı allah aşkına.
Erkek egemen bir toplumda büyümedik mi biz ?
Sizin eşleriniz çok mu farklı davrancak sanıyorsunuz. Bugün sevgilisini evine götüren adamlar yarın kızlarının sevgilisini alacak mı sanıyorsunuz yarın yine oğlununkini alacak
Ozaman herkes rezilin , utanmazın önde gideni.
Toplumumuzda gelini alan hangi aile damadıda da arada bişey yokken alabilir.
Burda ki bayanlar çok mu farklı davranacak.
Bugün benim babam abimin sevgilisi için gelsin dese son söz onun olurdu. Ama ne mümkün benim sevgilimin telaffuzu .
Bir aile oğlunun sevgilisini eve aldı diye kızınınkinide alması gerek diye bir denklem kurmak bana göre yanlış.
Hiçbir baba bunu kabul etmez .
Gelişim ve eşitlik bu değildir ne yazık ki .
Bu bana göre çok farklı bişeydir ama söylemesem daha doğru
İşte kadın ve erkeği farklı tavır normal değil. Bunu normalleştirerek başlıyoruz hataya. Değişimler sorgulayarak başlar. Ve evet benim eş diye seçtiğim insan da böyle değil, ailem de muhafazakarlığı her iki cinsiyette de olması gereken bir şey olarak öğrettiler bana. Benim mantığımın almadığı hiç bir şeyi gelenek görenek diye kakalayamaz kimse bana. Ve evet bu düşünceyi değiştirmek için elimden geleni yapacağım ve evet ayrım yapmak iki yüzlülülüktür ve ayrımı yapan herkes de (ilerde yaparsam ben de dahil olmak üzere) iki yüzlüdür.
Namus tek taraflı değildir. Oğluna anlatırsın bunu öğretirsin sakın kendini dersin. Zinaysa iki kişinin günahı dersin.
Ama oğlunun sevgilisini almış da kızınkınıde alacak diye bir durum söz konusu olamaz. Mümkünse ikiside gelmesin ama kızınkini ben kabul etmem.
Ben bunu iki yüzlülük olarak , utanılacak bişey olarakda görmüyorum , bu tamamen sizin abartınız.
İnsanlar farklı düşünce yapılarına sahiptir. Farklı inançlara sahiptir.
Kimse burda sizin gibi düşünmüyor diye ikiyüzlü lafını haketmiyor.
Kimsenin aile yapısını bilemezsiniz.
Sizin gibi davranmıyor diye insanlara iki yüzlü diyemezsiniz.
Sizin gibi düşünmüyor diye de insanlara iki yüzlü diyemezsiniz böyle bir hakka sahip değilsiniz
Kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?