sevgilim ben ve ablasi

Sevgiliniz yalnız yaşasa elbette gidin kalın istediğiniz kadar. Ancak aile ile bu kadar yüz göz olunmaması taraftarıyım.
Sırf bu yüzde sözlendikten sonra sözlümün akrabalarının bulundugu ülkeye gittiğimizde, hiçbirinin evinde kalmadım zaten kalacağım arkadaşım da vardı orada kaldım.
Yadırgayanlar oldu ancak evlenmeden önce aile bireylerinde kalmayı uygun bulmadığımı söyledim. Hem düşününce ne gerek var ki?

Ablanın yaptığı oldukça yanlış.Hiçbir tasvip edilecek tarafı yok.
Ancak bazen bu tarz durumlara zemin hazırlamamamız gerekiyor.

Gidersin, oturursun kalkarsin. Kalman gercekten cok sacma. Aileninde haberi olmamasindan dolayi bu kadar genis bir ailen olmadigini dusunuyorum, ailene yalan soyledigine gore orda kalmana tepki verirlerdi degilmi ? Dusun ki seni en iyi taniyan insanlar bile bunun yanlis oldugunu dusunuyorsa erkek arkadasinin ablasininda dusunmesi gayet normal ! Kendi tarzinca bunun yanlis oldugunu ifade etmis kirici olabilir ama hakli yanlarinida dusunup erkek arkadasinla aralarinin bozulmasini engellemelisin bence.

size de ne desem bilemedim.sevgilinizin annesi resmen istemiyor kadın en yumuşak haliyle dile getirmiş orda kalmanızın hoş olmadığını.siz erkek arkadaşınız rest çekti diye böbürleniyorsunuz burda.

ben orda cevabını verdim canım sen hiç takma kafana ayrıca o bana laf söyleyene kadar kendi kızını düşünsün beni ben ve kendi ailem düşünür ki daha sonra arayıp kendi davet etti sanırım seni aradı anlattı durumu bu kadar net konuştuğuna göre

ahh bu kızlar bir anlasa.bakalım evlendiklerinde kaç gün kalacaklar o kaynanasında

herşeyi anlıyorum ya ben zaten her gün gidip kalan bi insan değilim ayda yılda bir MECBUR olduğum için gidiyorum çünkü kendi evim şehir dışında bilip bilmeden yorum yapmayın burda en ince ayrıntısına kadar hayatımı anlatmak zorunda değilim.

Bir genc kiz olarak sevgilinin evinde bilmem kac gun kalmak, hele de aileden habersiz yapmak tek kelimeyle cirkin bir davranis.
Yuzune ne deniliyor bilmem ama arkandan bunlar konusuluyor iste, ille de birinin acik acik soylemesi gerekiyormus demek ki. Aslinda bunlari kendin dusunmen, ben ne yapiyorum demen gerekirdi.

Sevgilinin ailesi demek ki ne kadar kiziyorlar, neler dusunuyorlar hakkinda ki, kadin artik sakayla karisik rahatsizligini bildirmis. Ben ona da kizamadim. Baska turlu anlatamamislardir demek ki, ne bileyim.

Ben sevgilinin ailesiyle tanisikligi, samimiyeti yadirgamiyorum. Annesiyle kafan tutmustur, oturmaya, sohbete gidersin, ama evine geri gelirsin, eyvallah. Ama kardesim gidip de kalmalar ne oluyor Allah askina? Onlarin gozunde ciddi bir degerin oldugunu sanmiyorum. Annesine arkadaslik bile etsen ilerde seni gelin diye dusunurler mi mechul. Ablasinin ima ettigi sey bile yeterince aciklamis seni ne kadar kabullendiklerini. Bundan sonra sevgilinin ailesiyle olan samimiyetinde sınırını bil derim. Ayrica sevgilin de daha cocuk. Boyle birseyden "Ben ablami gerekirse silerim de, onemli olan sensin de" falan da filan da... Olgunlasmamis insan davranislari. Kolay mi aileyi silmek... Biraz olgunlasmaniz, buyumeniz lazim ikinizin de.

Kizin olsa, 100 kirsiye karsi tek kalmis olsaydin bile, o oglani eve almazdin fakat oglun oldugu için o kizi eve aliyorsun. Hatta hafta içi neredeyse her gün sizdeymis. Bu kadar iki yüzlülük migedemi bulandiriyor. Sen o evin sahibi degilmisin? Sen bütün aldigin kararlarda önce diger oglunami danisiyorsun? Bir anne olarak kurallar varsa, çoçuklarin buna uyumak zorundadir. Sonradadan kizin arkasinda konusup "acaba bizimi kullandi" diyorsun ya. Gerçekten hayret!

Konu sahibine gelirsek. Bende resmi birsey olmadan aileyle fazla yüz göz olma taraftari degilim. Bu konuda konu sahibi sevgilisinin ailesinde kalmak ile çok yalnis yaptigini düsünüyorum fakat sevgilisinin anneside o kizi keske eve almasaydi.

Genel olarak hem konu sahibi hem sevgilisi pek olgun olmadiklarini düsünüyorum. Insallah hemen nisan dügün düsünmezler.

Senin o evde kalman yanlış ama sevgilinin ablasının üslubu da çok yanlış.Bir de şu var kimi yorumlarda hiç kalma demiş evet güzel. kimisi de ailesi varken kalmak olmaz hadi yalnız yaşasa neyse kal demişler Allah aşkına yalnız kalması ailesiyle kalmasından daha mı iyi diğer türlü duyulsa ne yaptıkları belli değil derler şu an göz önündeler içleri rahat.Aile varken kalma sevgili tekken kal buda bir garip bakış açısı yani

Agzina saglik! Tamda demek istediklerim, düsüncelerimi yazmisin.

beni zor durumda bırakan eşim oldu.eşimin gelsin ne olacak sözünden cesaret aldılar.evet kullandı kız,kredi kartına kadar ödedik.dahasını söylememe gerek yokbenim oğullarım bile başkasının evinde kalamaz,kızım olsa asla kalamazdı

ayrıca bana göre kendini ağırdan satması,kendini saydırması gereken kızdır.2 sene nişanlı kaldım,ailem olmadan nişanlımın evine gitmedim.bana göre yanlış çünkü

Aynen katılıyorum ya kızına yapılmasını istemeyip oğluna göz yummak ne kadar çirkin!

Bir de akıl veriyorsunuz, pes!

İnsanların eline koz verirsen ağzına geleni sayar konu sahibi.

Emin ol sen de olsan yapardın.

Sevgilinle evinde görüşmezsen belki bu saygı durumunu biraz olsun toparlarsın.

Siz hic ailenize yalan soylemediniz mi arkadasim?Aileyle cocuklarin arasinda nesil farki oldugu icin birbirlerini anlamalari genelde cok zordur.Herkes ailesi gibi olmayabilir ailesinin inandigi seylere inanmayabilir ahlak anlayisi farkli olabilir.Ailesi bunlari bilip uzulde daha mi iyi?Onlari uzmemek icin yalan soyluyor iste.

Konu sahibesinin sevgilisinin evine gitmesi niye bu kadar tuhaf karsilaniyor anlamadim.Kiz evine gidiyim mi gitmiyim mi dememis ki ?Ablasinin yaptigi normal bir sey mi ben mi abartiyorum demis.Ki ablasinin yaptigi hic normal bir sey degil.Ne olursa olsun eve gelen misafire laf sokulmaz bundan da buyuk bi ayip yoktur.Eger konu sahibinin evlerine gitmesini istemiyorsa bunu caktirmadan annesiyle ya da kardesiyle konusup halletmeliydi konu sahibini kucuk duruma dusurmemeliydi.

Valla belki inanmayacaksın ama ben hiç aileme yalan söylemedim arkadaşım
Baba ayrı bir otoritedir. Ama benim annem benim hakkımda her şeyi bilir.
Sıradan bir mevzu değil bu. Yarın bir gün hepsi aile olacak .
Bakın ne diyorum, erkek arkadaşı ile aynı evde kalsaydı tamam diyecektim. Ama çocuğun ailesi varken, kendi aileni küçük duruma düşürmek bence bu .
Benim sevgilim, bile annene ; babana gittiğini söyle, babana; annene gittiğini söyle bana gel derdi.
Ama güvenmediğim için ve anneme bunu söyleyemeyeceğim için asla o toplara girmedim.

zaten ailesiyle kaldığı halde "yatıp kalkmak" türünden nereye çeksen oraya gidecek kelimeler kullanmış işgüzar abla. tek kalsaydı ne derdi onu düşünmek bile istemiyorum. o zaman da kardeşim seni almasa ne yaparsın derdi buna eminim....

herkesin düşüncesi kendisine göre tabi ama ablayı sonuna kadar haklı gören arkadaşlar var. onlara şunu demek istiyorum. eğer kalma olayından bir abla rahatsız oluyorsa bence hiç konuşmaması, bariz tavır alması bu lafı söylemesinden daha yerinde bir davranış olurdu. ne demek yani bu şekilde bir laf söylüyor kıza ? ben rahatsızlık duyan bir abla olsaydım, velev ki bir şey de diyemeseydim varsayalım, hiç konuşmaz muhatap bile olmazdım kardeşimin sevgilisiyle.

O konuda haklisin ailesini sevgilisinin ailesinin gozunde kucuk duruma dusurmus biraz.Ama seni anlayan bi ailen oldugu icin cok da sanslisin cogumuz o kadar sansli degiliz...

O konuda haklisin ailesini sevgilisinin ailesinin gozunde kucuk duruma dusurmus biraz.Ama seni anlayan bi ailen oldugu icin cok da sanslisin cogumuz o kadar sansli degiliz...

Hayır, benim annemle babam da bu durumda asla izin vermezlerdi. Değil babam, annem bile. Ama ben de gitmezdim. Özel durumlardan bahsetmiyorum. Hani herkesin görüşü , ahlakı demişsin ya. Buna ben de katılıyorum. Belki ben bakireliğe önem vermiyorum ama ailem veriyor diye, bunu korumak zorunda değilim " eğer başımın çaresine bakabileceksem" . Ama işin içine aileler de giriyorsa , girecekse ya da . Bu konuda ailenin rızasından dışarı çıkılmamalı bence.

Simdi geriye gidip birkac sayfa yorum okudum da...
Ablasi niye anneye ya da kardesine soylemedi de kendi soyledi, niye cocuk kendi ortayi bulamadi diyenler olmus.
Burda bir yorumcu bile "vay ben de hep sevgilimdeyim, annesi istemeyecek olmus da benim ki hemen 'o olmazsa benim de yuzumu goremezsiniz de' diye resti cekmis" diye boburlenmis yahu. Iste boyle erkek cocuklari da var yani. Zaten konu sahibinin sevgilisinin "gerekirse ablami silerim senin icin" demeleri bile onun da bu tur sorunlu bir evlat oldugunu gosteriyor. Kimbilir, belki de cocuga cok soylendi ama anlatilamadi, en sonunda konu sahibine acikca soylediler, bizimki konusamiyor, bari biz konusalim sen anla misali.

Boyle ailesine en ufak birseyde resti ceken erkek cocuklarinin ailelerine de uzulmemek elde degil. Boylesinden ne evlat olur, ne koca. Bazi kizlar biraz daha gozunu acsa da ileriyi dusunebilse keske. Benimki ne guzel rest cekti anasina ailesine diye boburlenilmez. Utanilacak birsey bu zira.

resmiyet yokken hemde ailenden gizli gizli kalman çok yanlış. böyle insanların eline malzeme veriyosun işte. ablasının ağzına o lafı sen vermişsin sana kısaca bizim evimizde yerin yok demiş kibarca, ima ile laf sokmuş. sen bunu anlamayıp, üstüne ağlayıp zırlayıp sevgiline telefonda bağırmışsın, sevgilinin ablasına SALAK MANYAK vs demişsin. nolursa olsun denmez o kız sana hakaret etmedi yani ayrıca da sevgilin buna nasıl göz yumdu anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…