• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilim ben ve ablasi

Bir de bir şey sormak istiyorum ;
Ailenize neden yalan söylüyorsunuz?
Madem yaptığınız yanlış değil, ailenize neden yalan söyleme gereği duyuyorsunuz ?
Açıkça söyleyin , ne var ki bunda ? :ssz:

Ben gerçekten , erkek arkadaşıyla kalır insan vs vs.
Ama işin içine aile girince doğru bulmuyorum.
Benim için bu işin en uygunsuz tarafı ailenizi küçültmenizdir.
Üzüldüm. Aileniz sizi nerde bilirken, siz nerdesiniz ... :50:

Baştan sona size katılıyorum.. Ahlaksız diye asla bir düşüncem olmadı olamaz da. Yarın öbür gün bunun lafı mutlaka yapılacak ve ben o zaman ailenin düşeceği duruma üzülüyorum.

Biz sizi burda tanımayız etmeyiz,bundan dolayı yapılan yorumlar da objektiftir.
Yani buraya konu açıyorsanız taşlanmayı da göze alacaksınız, baş üstünde taşınmayı da.
Kimse sizin kötülüğünüzü istemiyor ki.
Sevgilinizin ailesiyle ne kadar içli dışlı olursanız olun,sizin hakkınızda herşeyi düşünebilirler.İyi ya da kötü.
Kendi açımdan bakıyorum,kardeşimin sevgilisi bizim eve kalmaya gelemez. Uygun olmaz çünkü. İster 10 yıllık sevgili olsunlar.
Allah korusun başına birşey gelse hem bizim başımız belaya girer hem de o kızın.
Burada sizin hatalısınız.

Öte yandan sevgilinizin ablası o kadar ağır bir cümle kurmak yerine,eğer rahatsızlık duyduysa ya sevgilinizle konuşması gerekirdi ya da size uygun bir dille anlatması.
Siz de bence bundan sonra kalmaya gitmeyin.
Bir arkadaşımız yazmış baştaki yorumlarda,arkadaşını istemeye geldikleri gün söylemiş "kızımız gibi,kalıyor bizde" diye.
Ailesinin halini düşünebiliyor musunuz?

Sizin burdan sonra yapacak pek de birşeyiniz yok. Hareketlerinize dikkat edersiniz. Sevgilinizin ablasıyla da bu konuyu halledemezseniz çok muhattap olmazsınız.

Kizlar genel konusyorm tekrar soyluyorum benim oraya gidyo olmam ahlaksizlik olarak gorluyor sanirim ama orda kaliyo olmam yanlis bsey yaptgmi yada yapcagmi gostermz. evet dogru dusununce haklsinz gdio kaliyo olmam yanlis olmamasi grrekn bise belki de ablasinin oyle konusmasi benim gozumu acti evet benim icinde o son oldu. benim sadexe dusundgum ve sizlerden fikir bekledgim konu bundan sonrasi icindi bundan oncesi icin beni yargilamaniz degil bilmem anlatabildm mi

Sen yanlış anladın kalmanı ahlaksızlık olarak görmedik aile varken doğru bulmadık .
Abim nişanlıyken bile nişanlısı bizde kalmadı.
Bende kaldım sevgilimde ama ailesi varken kalmadım , sen kalarak onların uygun bulmadığı bişey yapmışsın belli ki .

yazdığım şeyi okumanı rica ediyorum biraz rahatlayabilirsin umarım

Evet tolcancim okudum inan bana anlattklarin ayni sekilde benimde basmdan gecti ilk basta bende cok cekinip sikilmstim ama ailesi hicbi sskilde bana beni kotu hssedrcek bsey dememisti taaki ablasi ile olanlar basima gelene denk

Evet tolcancim okudum inan bana anlattklarin ayni sekilde benimde basmdan gecti ilk basta bende cok cekinip sikilmstim ama ailesi hicbi sskilde bana beni kotu hssedrcek bsey dememisti taaki ablasi ile olanlar basima gelene denk

canım benim dediğimi yap sen ki burda utanıcak biri varsa o ablasıdır. madem onunda kızı var kendi kızına söylenmesini istemediği şeyleri sanada söylememeliydi. erkek arkadaşınla konuş ve onu bi güzel uyarsın ve senden özür dileyene kadar asla o eve gitme. sende salak değilsin yani eğer ters bişey görseydin zaten gitmezdin. yazılanları okuyunca çok üzüldüm ve çok şaşırdım. sen sıkma canını herkes kendinden sorumludur sen de öyle yanlış yaptığını bilsen zaten yapmazdın. umarım herşey dilediğin gibi olur

Ne bekliyorsun ki.Ağırlığını sen koyamamışsın.
Sevgilinde kalabilirsin fakat ailesi varken kalman onların bakış açısına göre seni değersiz kılmış.
Sonuçları bunlar şimdi ne yaparsan yap toparlanmaz olay çok fazla laçkalaşmış

Bazen bazı hatalarımızın, hata olduğunun farkında olmayız ve ALLAH bunu bize sert bir şekilde öğretir. Siz yine ablanın söylediği sert bir cümle ile kendinize gelmişsiniz.Orada kalmanız daha ağır bir şekilde de karşınıza çıkabilirdi.
Ama yine de iyi bir ders oldu bu bence, eğer gerçekten yaptığınızın hata olduğunu anladıysanız.
Bazen bazı şeyleri böyle sert öğrenmek daha iyidir inanın.
Şer gibi görünür ama hayırdır. :34:

Yazılanlara laf söylüyorsunuz da ne yazmışız yahu ? Merak ettim . Niye üzüldünüz ?

Son düzenleme:
ne işin varki sevgilinde onu geçtim herşeye ağlayan birisiniz galiba çok itici :ssz:
Asıl sizin yorumunuz itici.. Genç bir arkadaşımız bir hata yaptım bundan sonra nasıl davranmalıyım diye bizlere danışıyor,yardım istiyor...
Yani, 'yolda yürürken ayağıma taş takıldı düştüm' diyor.. Sizde, 'ne işin vardı o yolda' .. Ya da 'o taşın orada ne işi varmış' diyorsunuz...
Aynı şey...
Hepimizin hataları olmuştur,olacaktır.. Lütfen eleştirilerinizi ve yorumlarınızı rencide etmeden yapın...

canım benim dediğimi yap sen ki burda utanıcak biri varsa o ablasıdır. madem onunda kızı var kendi kızına söylenmesini istemediği şeyleri sanada söylememeliydi. erkek arkadaşınla konuş ve onu bi güzel uyarsın ve senden özür dileyene kadar asla o eve gitme. sende salak değilsin yani eğer ters bişey görseydin zaten gitmezdin. yazılanları okuyunca çok üzüldüm ve çok şaşırdım. sen sıkma canını herkes kendinden sorumludur sen de öyle yanlış yaptığını bilsen zaten yapmazdın. umarım herşey dilediğin gibi olur

Tesekkur ederim gercekten hissettgim seyi anlatamamm fazlasyla kirildimm. bugun sevglimn yanndayken aradi benim yannda oldgmu blmyordu sevglim biraz ciksti neden o kadar agir bi cumle kurdun falan gbi.. oda ben orda laf sokma amacli demedim eve gtmek nasip olmasinki dedi sadce saka yaptim genel olrak konistum degerlim25 in hakknda degil falan dedi bilmyorum ablasini sevyorum ve ailesinden biri ile aramizda soguklluk olsun istemyorum o yuzden bugunden sonra.onlara.karsi nasil davranmam gerektgni inan bilmyorm

Merak ediyorum, konu sahibi neden bize cevap vermiyorsunuz ?
Bir tek Tolcan arkadaşımıza cevap veriyorsunuz da, dikkatimi çekti ?

Hayatim burda herturlu insan var. bence konunu sildir pskolojin bozulmadan.
Yorumlar igrenc ve senin yaptiginla alakasi olmayan suclamalar. Tabii ki saglikli bi iliski icin sevgilinde kalman normal. Bak burda neler okuyoruz evlendikten sonra Kocasinin biberonla yattgni ogrenen mi dersin, kayinvalidesini öldūrmek isteyen mi dersin.
En iyisini yapiyosun.
Gidip parklarda cafelerde opusenlerden 1000 kat dogru bi davranis.
Bende sevgilimde kaliyodum ailesini tanidim evde nasil bi insan olduguna baktim, bana ters bi seyler varmi gozlemledim ve nisanliyim suan. Evlensem sorun ckicagni sanmiorm artk cnku her halini blyorum. Ayni senin gbi. Bakma her yazilana.
Sana ters bsy varsa ayrilirsin. Evlenip tam tanimadgin icin bosanmaktan iidr btanem.
Ablasina gelince bende ablayim 21 yasinda bi kardesim var. Hc bi kz arkina bole davranmadim. Tamamen kardesini kiskandigini ve paylasamadigini dusunuyorum. Size engel diil. Kesinlikle muhabbetini kes bundan sonra. Kirildiginida soylemissin cok saygili ve kaliteli bi kiz oldugun belli canim. Kmseye bakma konunu sildir. Cok cok optum.

Bazen bazı hatalarımızın, hata olduğunun farkında olmayız ve ALLAH bunu bize sert bir şekilde öğretir. Siz yine ablanın söylediği sert bir cümle ile kendinize gelmişsiniz.Orada kalmanız daha ağır bir şekilde de karşınıza çıkabilirdi.
Ama yine de iyi bir ders oldu bu bence, eğer gerçekten yaptığınızın hata olduğunu anladıysanız.
Bazen bazı şeyleri böyle sert öğrenmek daha iyidir inanın.
Şer gibi görünür ama hayırdır. :34:

Yazılanlara laf söylüyorsunuz da ne yazmışız yahu ? Merak ettim . Niye üzüldünüz ?
Evet dogru belki hatami gosterdi bana gozumu acti. Herkes bi cephe almis sanki baska tarzda konusmus. sonucta bnde orya gidiyrum dye boyle rencide edici tarzda konusmalri gerekmez. ama herkese dusunceleri icin tsk ederm.

YOrumları okumadım ama sana şunu söylemek istedim umarım yanlış anlamazsin beni... ŞAhsen ailenden habersiz erkek arkadaşında kalıyorsun ailesi birşey demiyor diyorsun onlar demez zaten ama kendi kızlarına asla müsaade etmezler böyle birşeye malesef toplumumuzda bu böyledir ablası öyle söylediği zaman en güzel cevap olarak ailemın haberi var bana güveniyorlar o senin kızınla problemın diyebilseydin keşke ablasını yanlış anlama bence patavatsizligiyla ailesinin düşüncesini söylemiş sana ayrıca gerçekten ailen için üzüldüm onlara söylemediğine göre böyle birşeye hoş bakmayacaklarını biliyorsun ileride aileler tanıştığında ailene bundan bahsedilmeyecegini nerden biliyorsunuz o zaman ne kadar üzülürler kim bilir.... Şahsen o laftan sonra kesseler yine de gitmezdim seçim sizin...

Tesekkur ederim gercekten hissettgim seyi anlatamamm fazlasyla kirildimm. bugun sevglimn yanndayken aradi benim yannda oldgmu blmyordu sevglim biraz ciksti neden o kadar agir bi cumle kurdun falan gbi.. oda ben orda laf sokma amacli demedim eve gtmek nasip olmasinki dedi sadce saka yaptim genel olrak konistum degerlim25 in hakknda degil falan dedi bilmyorum ablasini sevyorum ve ailesinden biri ile aramizda soguklluk olsun istemyorum o yuzden bugunden sonra.onlara.karsi nasil davranmam gerektgni inan bilmyorm

bir süre gitmemen elini ayağını çekmen en iyisi. çünkü senin basit bir kız olmadığını ve gururun olduğunu anlamaları lazım. ki bunu erkek arkadaşına öyle bir şaka olmaz benimde bir gururum var diye açıklayabilirsin. durum zor benim yüzüme böyle bir şey söylenmedi ama söylense çok kırılırdım çok sinirlenirdim. o yüzden erkek arkadaşına kırıldığını belli etmelisin.

Evet dogru belki hatami gosterdi bana gozumu acti. Herkes bi cephe almis sanki baska tarzda konusmus. sonucta bnde orya gidiyrum dye boyle rencide edici tarzda konusmalri gerekmez. ama herkese dusunceleri icin tsk ederm.

Bir - iki yorum hariç diğer yorumlarda bir hakaret göremedim ben.
Siz benim konularımda bana yapılanı görseydiniz anlardınız.
Bence çoğu arkadaşın çıkış noktası aynı "neden ailenize yalan söylediniz?" :50:
Bir - iki yorum sert olmuş. Ona katılıyorum .

Back
X