dengesiz biri bence
kim bir saatte arabasini kime satacak o kisma inanmadim. ya zaten satasi vardi alacak kisi belliydi de size ayak yapti kendinizi kötü hissedin diye ya da isin icinde bir is var.
ayrica adam sana hediye almiyor ki..yatirim icin altin alip kenara koymak yerine bilegine takiyor. hediye olsa geri almazdi. eskiden dedem de ananeme dizi dizi bilezikler alirmis sevdiginden mi? yoo birikim icin. sonra araba modeli degsitirirken, kardesini evlendirirken, eve esya alirken, koye ev yaptirirken falan yine o bilekten alir bozdururmus. bu bir nevi yastik alti gibi bir sey.
ayrica dengesiz bir adam. ayagini yorganina göre uzatmiyor, kendiniz zengin sanip esine dostuna gereksiz bonkörlukler yapiyor, parasini hic ediyor. sonradan kazansa bile hic sevmem böyle hesabini kitabini bilmeyen adamlari.
bir de ablasinin kocasindan sana ne? sana niye küfür ediyor? baslarim borcuna dedigi (ki belki sinkafli halini telaffuz etmistir) kendi borcu. baslarim borcuna diye kufur edene kadar insan gibi ödesin, bagirip cagirip seni sindirmeye calismasin.
bence bu adamdan koca falan olmaz.
bizim eski bir aile dostumuz vardi ayni senin sevgilin gibi. adam ya batiyor ya cikiyor. iyi kazanirken cocuklar koleje gidiyor (ki 20-25 yil önceden bahsediyorum. Kolejler yaygin degilken), ailecek tatillere gidiyorlar, kadin kuyumcu gibi, en luks arabalara biniyorlar. sonra bir anda batiyorlar ev disinda herseyleri satiyorlar, cocuklar donem ortasinda kolejden alinip mahalle okuluna veriliyor, kadinin kollar bileziksiz, hatta elisi yapiyor satmaya calisiyor falan, ucan kusa borclari var. birkac sene sefalet icinde eksilerde yasiyorlar sonra adam toparliyor yike yukseliyorlar. yine cocuklar koleje, tatillere, araba yenileniyor falan. birkac sene sonra yine dibi görüyorlar. 10 yildir falan hic haber almadim onlardan, yaslaninca duruldu mu bilmiyorum ama benim tanidigim kadariyla ya en dipteler ya en yukarida. ortaları yok.
neyse ki akillilik edip bir ev almislar da her batmaya başlarini sokacak evleri var. o da olmasa ona buna siginacak haldeler.
sahsen 3 sene zengin 3 sene fakir yaşayacağıma hesabimi kitabimi bilip normal yaşarım daha iyi