Çalışmayıp ne yapmayı düşünüyorsunuz? Evde geç kalkıp TV izleyeyim, günlere katılıp börek gömeyim, erimin bana uygun gördüğü harçlıkları biriktirip kendime istediğimi alayım?
Ne bileyim sizden kendimi geliştirmeyi, gönüllü çalışmalar yapayım ışığı da almadım nedense. He hoş, bunlara da para lazım, polisin maaşı belli.
Üzgünüm anlam veremediğim gibi seçiminize de saygı duyamıyorum.
Bu adam sizi aldatabilir. Şiddet uygulayabilir. Bu durumlarda parasızlıktan, çaresizlikten kapıyı çarpıp çıkamayan bir sürü hikaye var bu forumda, hiç mi denk gelmediniz?
Çocuğunuz olduğunda çizmek istediğiniz örnek bu mu? Dışarıda bir şey istediğinde hiç düşünmeden, alınterinizle kazandığınız parayla şak diye alabilmek size ne ifade ediyor?
Ya çok acayip, yani hayata karışmayı istemiyorsunuz resmen. Dul ve yetim aylıklarının miktarından haberdar mısınız? Evlendiğiniz kişiye bir şey olsa ele güne muhtaç kalırsınız.
Çalışmak zorunda değilsiniz elbette, zaten bu isteksizlikle başvursanız bile hiçbir işletme sizi beğenip işe almaz. Canavar gibi yaşıtlarınız var tuttuğunu koparan.
Adamla açık açık konuşun. Çalışmamaya kesinlikle niyetliyseniz yoluna baksın. Tek polis maaşıyla geçinmek için debelenmemek istemesini anlıyorum, çok çok haklı.
Siz de dolgun maaşlı, sizi böyle kabul edecek birini bulun.
Edit: Polis maaşı için "bana göre iyi" demeniz zaten geçinme olayına uzaklığınızı açıklıyor bence.