Ben de çalışmalarını desteklerim ki ben de çalışan bir kadınım. Aslında örnek versem daha iyi anlaşılırım diye düşünüyorum. Mesela benim avukat arkadaşım var. Dersin ki avukat bu işini bilir ama elinden ekmeğini al ağzını açıp bir kelime söyleyemez. Metrobüste kendisini farkında olmadan sıkıştıran adama biraz yana kayar mısınız bile diyemiyor. Yani böyle bir insan prof olsa bile ezilir. Ancak mesela teyzem ilkokul mezunu ama hakkını bırakmaz bir yerde. Kendini savunmasını da bilir. O arkadaşın söyleyemediği birçok şeyi de söyler. O yüzden karakter meselesi dedim. Ama bu konuştuğumuz ezilme ezilmeme meselesi konu başlığını biraz dağıtabilir diye fazla da girmek istemiyorum. Benim aslında savunduğum ana fikir çalışmak gibi çalışmamayı seçmek de özgürlük. Sonuçları kötü olabilir evet ama özgürlük olduğu gerçeğini değiştirmez
Vay be, alfa kadin olmasi, metrobüste sesi çikmasina mi baglanabiliyormus? Sessiz sedasiz insanlar, introvertler beta mi oluyor? Ezikmi oluyor? Ancak bön bön bagiranlar, kendini güya ön plana atanlarmi alfa oluyormus? Ilginç dogrusu. Kadin avukat olmus, kendi maasini kazaniyor, hakimlik sinavlarina giriyor ve sirf çirkef olmadigi için ezik olmus.
Sanki toplumsal durumu bilmiyormussun gibi, millet biçak ile geziyor gergin. Kadin avukat, basini derde sokmak istemiyordur?
Ve Türkiye gibi bir ülkede, çalismamak özgürlük degildir. Neticede sosyal güvenceli bir ülke degil. Kadin çalismayip, erkek çalissa, o erkek yarin trafik kazasinda, is kazasinda,.. engelli olursa ne yapacaklar? Isini kaybederse ne yapacaklar? Cocuk gelince, ki cocuk bez fiyatlarina bakmak bile yeterli, ne yapacaklar? O cocuk hasta oldugunda bisey oldugunda, ne yapacaklar? Adam kötü çikti, kadin mutsuz, kadin nasil bosanacak? Hiçbir senaryoda ek para gelmiyor.
Sadece bir kadin olarak degil, bir birey olarak asla baskalarina muhtaç olmamalisin. Herseyin tepetaklak olmasi için bir kaç saat bile yetebilir. Ha ne bilim kira gelirin var, dolgun mirasin var, kendini iyi bir sekilde kurtarirsin tamam. Ama baska sekilde kimse kendini kandirmasin. Calismayan kadin, kötü becerereksiz bir kadin degildir. Kadinlar olarak birbirimize destek olmaliyiz, ancak kendimizi kandirmadan.