Sevgilim dışında arkadaşım yok?

blanck

Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2022
90
26
8
Merhaba, ben üniversite öğrencisiyim ama olduğum şehirde belkide hiç yakın arkadaşım yok. bir yakın arkadaşım yurt dışında okuyor, liseden yakın arkadaşım ise benimle aynı şehire geldi ama 2 ayda bir görüşüyoruz belkide çevremiz değişti üniversitede. Yurttan oda arkadaşlarımla aramız iyi idare eder ama beraber vakit geçirmiyoruz, odadan bir kızla bayağı iyiydi aramız çok yakındık ama gözüktüğü gibi biri olmadığını anladım ve aramıza mesafe girdi. Şimdi bu koskoca şehirde arkadaşım diyebileceğim sadece sevgilim var, onun dışında hiç arkadaşım diyebileceğim biri yok, yalnız hissettiriyor bu beni üzüyor. Ne yapmalıyım ki?

Merhaba, ben üniversite öğrencisiyim ama olduğum şehirde belkide hiç yakın arkadaşım yok. bir yakın arkadaşım yurt dışında okuyor, liseden yakın arkadaşım ise benimle aynı şehire geldi ama 2 ayda bir görüşüyoruz belkide çevremiz değişti üniversitede. Yurttan oda arkadaşlarımla aramız iyi idare eder ama beraber vakit geçirmiyoruz, odadan bir kızla bayağı iyiydi aramız çok yakındık ama gözüktüğü gibi biri olmadığını anladım ve aramıza mesafe girdi. Şimdi bu koskoca şehirde arkadaşım diyebileceğim sadece sevgilim var, onun dışında hiç arkadaşım diyebileceğim biri yok, yalnız hissettiriyor bu beni üzüyor. Ne yapmalıyım ki?
Ben üniversiteye başladığım kimseyle arkadaş olamam demiştim 1 ayda 15 kişiyle tanışmışım şans eseri :D İstemeden oluyor zaten bunlar. Allah var dibine kadar yaşadım arkadaşlarımla gezdim eğlendim. Ama iletişimimde vardı benim yani o yazsın o arasın düşüncesinde olmazdık biz hiç. Ve spor geçmişim olduğu için orada da hentbola devam etmiştim ardından etkinliklere katılıyordum. Sonra dersimin biri çok zordu ben iki yıllık okuyordum normalde sırf o ders için lisanslarla birlikte esktra sabahları da derse giriyordum orada da tanışmıştım. Yani böyle böyle oluyor arkadaşlık. Ama sende haklısın eskisi gibi değil kimse insanlar değişti bende çoğu kişiyle görüşmüyorum pandeminin en büyük etkisi bu oldu herhalde :)

Bu his hiç bitmez kaç yaşında olursan ol.Hiç olmazsa sevgilin var güzel vakit geçir onunla.Zaten kızların arkadaşlığı hayatına biri girene kadar arkadaşlarında sevgili bulunca çio yavrusu gibi dağılır ayrıca senden kıskanır falan.Boşver yani.

Üniversitede sevgilimle öyle dolu dolu vakit geçiriyordum ki arkadaslarıma zaman ayıramıyordum..Gerekte duymuyordum zaten...Hem sevgili hem arkadas adına herşey yapabılıyorduk...Kendisi şimdi kocam olur...Hala şimdide eşimin izin günlerinde arkadaslarımla görusmem mesela beraber vakıt gecırırız...O da o sekılde ıstıyor..Nerdeyse üniversitedeki alıskanlıklarımız,eğlencelerimiz bebemizle devam ediyor💕

Zaten üniversitede yakın arkadas kazığı yemeden gelen ya kımseyle muhattap olmamıstır ya da şanslıdır bılemıyorum...Yurtta kalıyorsanız özellıkle yurt ortamında daha ıyı arkadaslıklar edınılıyor zannımca...Farklı bölümlerde olmamıza rağmen bırcok arkadasım vardı ama dedıgım gibi sevgılı olunca genelde gerek kalmıyordu ya da ben aramıyordum 🤷🏻‍♀️

Oda arkadasınızla aranız iyimiş siz teklif edin dersi olmadıgı birgün beraber bişiler yapalım kahveye cıkalım mı diye? Ona nelerden hoslandıgını falan sorun gununuzu sızın ve onun hoslandıgı aktıvıtelerle gecırır kaynasırsınız bence :KK200:

Siz de değişikliklerden hoşlanıyorsunuz belkı de sıkılmıs olabılırsınız vs.vs sizi de anlıyorum...Dediğim gibi suan en yakını oda arkadası gibi sankı dıgerı sorunlu cıkmıs zaten bunda da sız adım atın derım ..

Elinizde mi bilmiyorum biraz da kismet.
Ama böyle düşünerek kendinizi tamamen geri cekmeyin.
Ben bu sene bilinçli bir sekilde kimseyle cok yakin olmak istemedim iş ortamında. Onlar çok samimiydi. Ben kendimi geri çektim bazı sebeplerim vardi bunun için.
Baktim çok güzel kaynaşmışlar bana da sen bizle takilmazsin vs diyorlar. Üzüldüm sonra öyle göründüğüme.
Tamam kısmet boyutu var ama bazen de biz kendimizi geri cekiyor olabiliriz.
Dikkatli okumak gerekiyor olanları.
Adim atın, bir guleryuz sonra iki muhabbet devamı gelir.
Ve bencede kız arkadaşınız olsun. Her şeyiniz sevgiliniz olmasin.
Bende doğru bulmuyorum.
Erkek arkadaşın yeri ayrı, samimi sıcak bir kız arkadaşla dostluk ayrı.
Iki duyguyu da niye tatmayasınız?

Çok yanlış bir şey bu. Bende yaptım aynı hatayı. Üniversitede evliydim. En yakın arkadaşım eşimdi. Evliliğimiz 15 sene sürdü. Sonra o beni bir başkası için terk etti. Ölüyorum sandım. Bir insana bütün anlamları yüklersen ve sonra o giderse dünyada yapayalnız kalmış gibi hissediyorsun.
İnşAllah siz böyle bir şey yaşamazsınız ama sevgiliniz dışında da konuşabileceğiniz birileri olsun hayatınızda.

İlk senenizse ilk sene kanka olanlar 2. Sene 100 de dusman oluyorlar. Ortamı gozleyip kendinize en uygun olanı seçmekte yarar var diye düşünüyorum

Arkadas cok önemli veya gerçek bir durum değil.
Ben olsam takmazdim
Dünya kadar arkadaşım vardı benim unide
Ben yinede gider boş zamanlarimi sevgilimle gecirir donerdim yurda
Hiç arkadaş ihtiyacı duymadım
Sahte bı mevzu bence arkadaslik

Siz zaten bu durumdan sikayetcisiniz sanirim.
O zaman harekete gecin.
Kiz arkadas candir ozellikle de iyi birine/birilerine denk gelirseniz tadindan yenmez

Ben calismaya basladigim ilk sene kendi kendime oturuyordum ilk bir iki ay.
Sonra sokulmaya basladim.
Su an herkesle konusuyorum, her masayi geziyorum is yerinde :) bir kahve iciyoruz, evde gorustuklerim var vs
Simdi diyorum ki o ilk bir iki ay nasil canim sikilmamis :))
Ama kesinlikle adim atmalisiniz.

Bazen bir kahveye davet edebilirsiniz, bazen kalabalikla oynanacak bir oyun goturursunuz. Kulüpler vardır katilin, derslere devam edin, konu acin, selam verin, yardim isteyin ihtiyaciniz oldugunda. Ders hakkinda yardimci olun, grup kurun.
Boyle boyle gelisiyor iliskiler
Tek arkadasim olsun, en samimi onunla olayim gibi bir amac da gutmeyin
Herkesle konusabilin, sonra elenen elenir zaten.

Ben de senin gibiydim çok üzülüp ağlıyordum ama her şeyde bir hayır vardır böyle olması sevgilimle bağlarımı daha çok kuvvetlendirdi.

Bence en kolay arkadaşlıklar lisede ve üniversitede ediniliyor.
Aynı şehirde okumanıza rağmen lisedeki en yakın arkadaşlarınızdan biri ile iki ayda bir görüşüyoruz demişsiniz.
O pek dert etmiyorsa bu durumu kendinize bakın derim.
Biz de öyleydik sevgilimle şimdi de evliyiz diyenlere de bence diyorum pek bakmayın normal değil çünkü.
Arkadaş farklı, eş ve sevgili farkli şeyler sonuçta.
Ben sizin derdinizi haklı buldum ama verilen cevaplar yardımcı değil. Hepsi diyemem çoğu.
Öncelikle okulunuzun sosyal olanakları varsa ondan yararlanın veya sportif olanaklarından yararlanın.
Birileri konuşurken az da olsa lafa katılmaya çalışın.Gezi gibi olanaklar varsa ona katılın.
Diğer türlüsü asosyallık daha da kötüsü sosyal fobiye gider ve hiç de övünerek anlatılacak bir şey değil burdakinin aksine

Tüm zamanı sevgiline ayiriyorsaniz arkadaş edinmeniz zor.

Arkadaşsiz olmaz yani bı arkadaşla oturup konuştuğunu paylaştığını en yakininla yapamıyorsun . Buna kafa yormaya başlamakla iyi etmişsiniz bence eksikliktir.

Lisedeki ve üniversitedeki arkadaşlarımın coguyla görüşürüm. Su an yurtdisinda okuyorum ve burada biriyle arkadaş olmam bir mucize herkes bireysel😅 Ben turkiyedeyken insanları gözlemlerdim düşünceleri uçlarda değilse, hareketleri normalse, ortamda nasıl davranması gerektiğini biliyorsa yakinlasirdim ve sohbet muhabbet derken dost olduk. Benimde burada Eşim en yakın arkadaşım cevremde arkadaşım var ama esimle vakit geçirmek istiyorum. Cok fazla kafanıza takmayın ama arkadaş istiyorsanizda insanları gozlemleyin seçtiklerinizle muhabbete koyulun. İşler kendinden gelisecektir. Bol sans

Elinizde mi bilmiyorum biraz da kismet.
Ama böyle düşünerek kendinizi tamamen geri cekmeyin.
Ben bu sene bilinçli bir sekilde kimseyle cok yakin olmak istemedim iş ortamında. Onlar çok samimiydi. Ben kendimi geri çektim bazı sebeplerim vardi bunun için.
Baktim çok güzel kaynaşmışlar bana da sen bizle takilmazsin vs diyorlar. Üzüldüm sonra öyle göründüğüme.
Tamam kısmet boyutu var ama bazen de biz kendimizi geri cekiyor olabiliriz.
Dikkatli okumak gerekiyor olanları.
Adim atın, bir guleryuz sonra iki muhabbet devamı gelir.
Ve bencede kız arkadaşınız olsun. Her şeyiniz sevgiliniz olmasin.
Bende doğru bulmuyorum.
Erkek arkadaşın yeri ayrı, samimi sıcak bir kız arkadaşla dostluk ayrı.
Iki duyguyu da niye tatmayasınız?
Buna katiliyorum. Ben de is yerinde hep cok mesafeliydim evden ise isten eve takilirim. İs saatlerinde ise yogun bir gorevde oldugum
İcin hadi caya kahveye gel diyenlere yok gelemem derdim. Sonra ne oldu, herkes herkesle kanka. Bana saygi duyarlar hatta bazilari sever bile hep yardimci oldugum icin ama eglenmek gezmek tozmak icin kimse aramaz. Cunku benden oturu:) ben yanasamadim kimseye hep tam uyum aradim ama simdi anliyorum
Ki cok da sart diil yani bilac ortak noktan olsa bi sekilde ordan muhabbet yuruyor. Simdi cocuk sayesinde daha cok konusuyorum milletle:) yok tavsiye almak yok iste cocuk dogsun birlikte oynatmak vs. Bunun ayirdina varmam bunca Yilimi aldi yazik:) siz cagirin insanlari ufak tefek hosluklar yapin baktiniz ordan ses cikmiyor veya kullaniyorlar baskasina gecin. Elbet biri olur.

Back
X