• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim esnaf diye babam vermiyor :(

Valla son iki yıldır ihraç üstüne ihraç oldu. Kimin neyin garantisi var şu hayatta. Babanız memur mu?

Adam niye iyi kazandigi isi birakip 3 kurusa memurluk yapsin? Off bu anne babalar da bazen ayari tutturamiyorlar. Anliyorum evlatlarini dusunuyorlar ama olaya cok dar bir pencereden bakiyorlar.
Kesinlikle ve olan sevenlere oluyor ne yemek yiyorum ne yüzüm gülüyor ne yapacagımı şaştım kaldım

O kadar güzel yazmışsınz ki katılıyorum fakat bu kafa yapısını değiştiremiyorum ve tanışmak araştırmak bile istemiyor

Çok iyi anlıyorum, benim babam da çok despot bir adamdır ama siz de inat edeceksiniz başka yolu yok. Kırılacak o inatları er geç. Her anne baba evladının iyiliğini ister evet ama ne malum esnaf olup daha da çok zengin olmayacağı? Biz eşimle iflas ettik ama inanın o zorluklar bizi daha da bağladı, iyi günde kötü gündeyse yaşanacak şey yaşanır zaten. Dik durun taviz vermeyin ailenize karşı.

Çok iyi anlıyorum, benim babam da çok despot bir adamdır ama siz de inat edeceksiniz başka yolu yok. Kırılacak o inatları er geç. Her anne baba evladının iyiliğini ister evet ama ne malum esnaf olup daha da çok zengin olmayacağı? Biz eşimle iflas ettik ama inanın o zorluklar bizi daha da bağladı, iyi günde kötü gündeyse yaşanacak şey yaşanır zaten. Dik durun taviz vermeyin ailenize karşı.
Babamın istediği zenginlik değil az olsun ama sürekliliği olsun istiyor güvencesi olsun istiyor esnaflık zor bi meslek ve ilerde ya batarsa ne olur diye düşünüyor aslında.

Sen de memur değilsin. Çocuğun iyi kazandığı bir mesleği var neden bıraksın? Belediyede tanıdığı varsa çöpçü olarak işe başlasın, evlenince restorana geri dönsün :).
Oda artık en son belediyeden tanıdık bildik birilerine bakacak çöpçüde olsa olur artık geçiçi olarak. Kandırmış olacagız belki ama yapacak bişey kalmadı

Babamın istediği zenginlik değil az olsun ama sürekliliği olsun istiyor güvencesi olsun istiyor esnaflık zor bi meslek ve ilerde ya batarsa ne olur diye düşünüyor aslında.

Türkiye öyle bir haldeki artık hiçbir mesleğin, hiçbir makamın sürekliliği ve garantisi yok. Arkadaş da söylemiş binlerce memur ihraç edildi. Hiçbirimizin garantisi yok maalesef.

Kesinlikle öyle sizin babanızda mı eşiniz esnaf diye karşı gelmişti?

Hayır. İkinci evliliğim olacağı için tanışmam, gelmesin falan demişti çünkü kendisi herşeyin en iyisini bildiğini iddia eden bir adamdır. Benim eşim mühendis, esnaflığı ikimiz evlendikten sonra denedik ve yapamadık.

aileler yüzünden birleşemeyen, ayrılan, severek ayrılan, o kadar çok seven, aşık tanıyorum ki. memur isteyen baba varken sizin işiniz oldukça zor.

E siz ne mezunusunuz, ne iş yapıyorsunuz da babanız yakıştırmıyor onu anlamadım. Eğitiminizi küçümsediğimden değil yanlış anlamayın fakat üniversite mezunu olmak artık eskisi gibi bir prestij değil takdir edersiniz ki. Üniversite var, üniversite var.

Hayır. İkinci evliliğim olacağı için tanışmam, gelmesin falan demişti çünkü kendisi herşeyin en iyisini bildiğini iddia eden bir adamdır. Benim eşim mühendis, esnaflığı ikimiz evlendikten sonra denedik ve yapamadık.
Aynen öyle benm babamda herşeyin en iyisini bildiğini iddia eden ve tek dogru kendisi zanneden bir adamdır

Kendi işi zaten ve kendi bağkurunu ödüyor her ay hiç aksatmadan ama sigortalı değil tabi
Bagkur sosyal güvenceden sayılmıyor mu sigortalı işte adam ha ssk dan emekli olmuş ha bagkurdan ne fark var,ki işide iyiymiş niye bıraksın,bir aile büyüğünü devreye sokun derim yada babanızın sözüne hayır diyemeyeceği birini.

Kabul etmiyor araştırmayacagım bile sende vazgeçeceksin diyor ya devlet işiyle gelir yada olmazdan başka bişey söylemiyor
Nasıl bir baba nasıl bir dikte bu yaa.. devlet memurus olupta adam olmayan kızını mutlu etmeyen kızını döven bir damat olsa ne yapicak? SSK 'sı var ve Devlet memuru diye susucakmi. ..

Bagkur sosyal güvenceden sayılmıyor mu sigortalı işte adam ha ssk dan emekli olmuş ha bagkurdan ne fark var,ki işide iyiymiş niye bıraksın,bir aile büyüğünü devreye sokun derim yada babanızın sözüne hayır diyemeyeceği birini.
SSK önemli bazılarının ;) bide sorarlar seninki kactan yatıyor diye :)

Back
X