Sevgilim esnaf diye babam vermiyor :(

Küçük bi yerde ufak bi kafesi var anladığım kadarıyla. Lise mezunudur da büyük ihtimalle. E ben de öğretmen kızımı böyle bi profile vermezdim şahsen dileyen kusura bakabilir. Daha yaşınız da küçük evlilik rafta kalsın siz önce bi atanın sonra önünüzü daha net görürsünüz belki
4 yıllık üniversite mezunuymuş sevgilisi.

Diyelim atandın gittin bu adam seninle her yere gelebilecek mi gelemediğini farzet. Arkanı rahatça dônüp gidebilecek misin o güveni veriyor mu. ? Devir kötü yapmaz dedilerin her şeyi yapıyor .Herşey sevgi değil iyi düşün. Aynı yollardan bende geçtim o yüzden söylüyorum.
Ben atanıp gitmeyi düşünmüyorum çünkü yeni sistem atandıgın yerde 6 sene kalmak zorundasın sözleşmeli olarak. Cumadan pzartesine müfredat değişir eğitim töntemi dğişir sınavlar ve atamalar değişir bnde bu 6 yıl kadrosuz görev zorunlulugu kalkana kadar memleketimden başka bi yere atanmayı düşünmüyorum

Ay kaldımı böyle insanlar hala yaa ne yazık. Bir kere hadis var “Rızkın 10’da 9’u ticarettedir” diye.

Merhaba kızlar ben 23 yaşındayım üniverste mezunuyum yaklaşık 4 yıllık bir birlikteliğim var bu yıl evlenmek istiyoruz fakat babam onay vermiyor . Devlet memuru olmadıgı gerekçesiyle ayrılmamızı istiyor. Esnaflıgın bi güvencesi olmadıgını ve ilerde perişan olacagımızı düşünüyor babama karşı gelemiyorum karşısında nutkum tutuluyor ama sevdiğim insanlada ayrılmak istemiyorum aksine evlenip yuvamızı kurmak istiyorum ne yapacagım nasıl bi yol izleyecegım bilmiyorum lütfen akıl verin..
Amcaya benden selamlar ,amcacim devlettede bişey kalmadı kriz halinde , üzme gencleri. Saygılar...

Devlet memuru olsun zihniyetinden fenalık geldi artık. Yaşınız çok küçük belki ondan yokuş yapıyordur babanız. İşsiz değil, asgari ücretli değil, gayet de güzel bir işi var gibi görünüyor.

Devlet memuru olsun zihniyetinden fenalık geldi artık. Yaşınız çok küçük belki ondan yokuş yapıyordur babanız. İşsiz değil, asgari ücretli değil, gayet de güzel bir işi var gibi görünüyor.
Tabiki evleneceksin bizimle yaşlanacak değilsin diyor yaşımı problem etse böyle söylemezdi sanırım. Okulum bitti unumu eleyip eleğimi asmışım daha ne yapabilirim yani atanamıyorsam . 23 te çocuk yaşı değilki

Benim babam da vermiyordu 2 yil haberi olduktan sonra erteletti belki unuturum ayrilirim diye umit etti. Farkli sehirlerdeydik. Kimbilir belki de gorusmeyince unutacaksiniz birbirinizi dedi:-) sonuc ; 6 yillik evliyim bir dw cocuk var :-)
Kendince beni düşünüyordu ben hic kirmadim karsi gelmedim, sen de kirmadan incitmeden sabirla devam et konuyu aç sakin sakin konus kararli ol. O da yenik dusecektir elbet:-) dogru bir balis acisi degil tabii fakat anne ve babalar cocuklarinin kötülüğünü istemezler sonunuz hayir olsun diyelim.

Aklima geldi bir de tanistirmaya ikna et. Ben sonunda başarmıştım biraraya getirdim ailemle eşimi. Nasil sevdirdiyse kendini babamin ici isindi. Naaipte varsa onune kimse gecemez...

Benim babam da vermiyordu 2 yil haberi olduktan sonra erteletti belki unuturum ayrilirim diye umit etti. Farkli sehirlerdeydik. Kimbilir belki de gorusmeyince unutacaksiniz birbirinizi dedi:-) sonuc ; 6 yillik evliyim bir dw cocuk var :-)
Kendince beni düşünüyordu ben hic kirmadim karsi gelmedim, sen de kirmadan incitmeden sabirla devam et konuyu aç sakin sakin konus kararli ol. O da yenik dusecektir elbet:-) dogru bir balis acisi degil tabii fakat anne ve babalar cocuklarinin kötülüğünü istemezler sonunuz hayir olsun diyelim.
Yaaa inanırmısın içimi rahatlatan tek sen oldun. Baban ne sebeple istemiyordu? Umarım benm babamında kalbi yumuşar zamanla ve kararlıgımızı görür

Tabiki evleneceksin bizimle yaşlanacak değilsin diyor yaşımı problem etse böyle söylemezdi sanırım. Okulum bitti unumu eleyip eleğimi asmışım daha ne yapabilirim yani atanamıyorsam . 23 te çocuk yaşı değilki
Ben de anneyim. Yaşınız evlilik için küçük bence. Ayrıca babanız sizi kimseye layık görmüyor da olabilir.

Benim bi arkadaşım vardı lisans mezunu kız babası sürekli yüksekten uçtu kimseyi beğenmedi kimler geldi geçti kimseye yakistiramadi simdi arkadaş 30 yaşını geçti en son görüştüğümüz de bakkalın çırağı istesin artik vericem yeter ki evlen diyormuş ama artik karşıma kimse çıkmıyor diyordu konu ile alakası yok ama inatçı baba olunca aklıma geldi:deli:
artik eskide kaldı o memur olsun düşüncesi kaldı ki esnaflarin çoğu memurdan iyi kazanıyor. Benimde eşim esnaf kendi işi babam memur adamdı emekli oldu ona rağmen evlenirken inan mezuniyet durumunu sormamisti tek dediği çalışkan bi insan mi işi onun için ne derece önemli çevreye de onu sormuş herkes de tam bir iş aşığı demişler içi rahat kabul etmişti.
Bahsettiğiniz kişi belki memurlardan daha fazla kazanacak esnafligin önü açıktır memur ise ne buyursun ne kuculursun tabi yaptığı işe de bağlıdır. Sen çalışmıyor musun? iki kişi çalışırsanız çok daha rahat olur sizin için.

Ben kendi yaşımı baz alarak evlilik yaşı şudur demiyorum. Otorite de değilim ancak kızlar için 26-27 gayet güzel yaşlar. Kabul etmeseniz de küçüksünüz evlilik için.
Bana göre evliliğin yaşı yok kimi 20 sinde alabilir o sorumlulugu kimisi 30unda bile hazır değildir. ₺kişisel bi durum bu tamamen

Benim bi arkadaşım vardı lisans mezunu kız babası sürekli yüksekten uçtu kimseyi beğenmedi kimler geldi geçti kimseye yakistiramadi simdi arkadaş 30 yaşını geçti en son görüştüğümüz de bakkalın çırağı istesin artik vericem yeter ki evlen diyormuş ama artik karşıma kimse çıkmıyor diyordu konu ile alakası yok ama inatçı baba olunca aklıma geldi:deli:
artik eskide kaldı o memur olsun düşüncesi kaldı ki esnaflarin çoğu memurdan iyi kazanıyor. Benimde eşim esnaf kendi işi babam memur adamdı emekli oldu ona rağmen evlenirken inan mezuniyet durumunu sormamisti tek dediği çalışkan bi insan mi işi onun için ne derece önemli çevreye de onu sormuş herkes de tam bir iş aşığı demişler içi rahat kabul etmişti.
Bahsettiğiniz kişi belki memurlardan daha fazla kazanacak esnafligin önü açıktır memur ise ne buyursun ne kuculursun tabi yaptığı işe de bağlıdır. Sen çalışmıyor musun? iki kişi çalışırsanız çok daha rahat olur sizin için.
Babama saygım ve sevgim sonsuz fakat işte sırf baba diye bu kadar yönetmeye ve kısıtlamaya hakları yok diye düşünüyorum Anne baba rızası tabi ki önemli ama arkadaşınız gibi de sevdiğimle evlenemeyip bi ömür bekar yaşama fikri beni korkutuyor :)

Bana göre evliliğin yaşı yok kimi 20 sinde alabilir o sorumlulugu kimisi 30unda bile hazır değildir. ₺kişisel bi durum bu tamamen
20 yaş çocuktur. Evliliğin sorumluluğu için çok erkendir. Bu arada küçük bir yerde yaşıyorsanız oralarda hep evlilikler erken. Sanırım sizinki de öyle bir durum.

Back
X