Bence babanizin hatasi bi sans vermemesi. Bence kafesine gitsin birkac arkadasini yollasin cocugu test etsin. Hem de gorur isini gucunu vs. Eger 4 yildir beraber olmasaniz, ask olmasa bu sansi vermemesini anlardim.
Ama ben de soyle dusundum, boyle kestirip attigina gore bisey var yani ki gizledigi ya da bu bir isaret bence evlenmemen icin rabbim onu vekil kilmistir belki.
Son olarak ben de olsam onay vermezdim, cunku siz okuyup ogretmen olmussunuz, atanamamissiniz da, cocuk da kafe isletiyo yani kizini kime verdin kismini dusunurum acikcasi. Ben atanmadan is bulmadan o isimi oturtmadan evlenmezdim. Kafe isleten birine de bakmazdim istedigi kadar zengin olsun, uni mezunu olsun. İyi insan cok ama bu iyi insanlar arasindan kendi egitimimize, kulturumuze, hayata bakis acimiza uygun olani secmeliyiz. Tabii herkesin kendi hayati kendi tercihi. Ama babaniz da istiyor ki kizimi doktor avukat muhendis ogretmene vereyim. Ona gore ortaminiz olacak, dostlariniz olacak, hayatiniz olacak, standartlariniz olacak. Cocuklariniz ona gore yetisecek. Ben ogretmen cocuguyum babaniz gibi dusunen cok insan var emin olun. Bence onunla oturup sizi ikna etmesini isteyin, neden baba bana acikla, beni ikna et diyin. Kestirip atmasi dogru degil. Sizi yillardir taniyo bir bildigi vardir. Ben anne babayi asarak yapilan evlilikleri dogru bulmuyorum.
Hakkinizda hayirlisi olsun. Hem kendi dusuncemi hem de durumunuza gore olmasi gerekeni yazmak istedim. Sevgiler.