Sevgilim evlenip boşanmış olduğum için benden ayrıldı

Çocuğu yetimhaneye bırakmadım. Çöpte de gezmiyor. Gayet her türlü ihtiyacı karşılanıyor ve beni çok seviyor. 10 yaşında, 1.45 boyunda 45 kg bir erkek çocuğu. Bakımı yerinde yani şu an benimle yaşıyor ve ölmedi. Sokağa atmadım oğlumu. Nerede mutluysa orada yaşayabileceğini söyledim. Nesi garip ??
Benimle yaşamak istemiyor, çoğunlukla anneannesi ile yaşıyor yazmışsınız? Hangisi doğru

Ben size oğlumu anneme vereceğim demedim. NEREDE YAŞAMAK İSTERSE ORADA YAŞAR DEDİM. Bana gelirse başımın üstünde yeri var, anneannesiyle kalmak isterse kelepçe takamam çocuğa. Zorla evde de tutamam. 13 yaşında çocuktan bahsediyoruz. Kendi seçimine saygı duyuyorum dedim. Sokağa atıcam demedim
Ne demek zorla tutamam?

Zaten 13 yaşındaki çocuk kendi evinde yaşayıp dışarıda da arkadaşlarıyla takılır. Normali bu değil mi?

Anneanne ile birlikte neden yaşamak istesin ki?

Oğlum benimle kalmak istemiyor genelde annemle yaşıyor. Ben çalışıyorum çünkü onunla doğru düzgün ilgilenemediğimden anneme daha düşkün. Bunu kendisi de biliyor. Oğlumla çok vakit geçirdiler 3 yılda iyi anlaşıyorlardı bilmiyorum ya
İlk sayfalarda böyle demişsiniz sonra da annenizle aynı evde yaşadığınızı ifade ettiniz, aynı evde yaşıyorsanız sizinle kalmak istemeyip annenizle yaşıyor olması gibi bir çelişki olamaz.

3 yıl sonra yetişkin mi olacak evladınız?
Nerede yaşamak istediğine karar verecek yaşta diyelim değil mi ? 13 yaşında ergenlik çağında oluyorlar ya hani. İlla da benimle yaşayacaksın demek sorunu çözmez ya ? 10 yıldır anneyim ben yeni değil ve bu konuda yeterince bilgi sahibiyim. Ben çocuğumu yeterince düşünüyorum başkalarının düşünmesine emin olun ihtiyacı yok

Evet çünkü ben odasını ayırdım yanımda yatırmadım annem gizli gizli yanına aldı uyuttu, yemekte bu var bunu yiyeceksin başka yemek yok dedim annem gizli gizli abur cubur verdi, bu hafta çok para harcadın limitin doldu dedim anneannesi cebine para sıkıştırdı. Tabiki annemle kalmak isteyecek
Annenize engel olsaydınız sanki ben izin vermişim gibi hepsi işinize gelmiş sorumluluk yok rahat yaşam tabi kim istemez.

Alıntılar içi içe geçtiği için şu mesajınızı alıntılayamadım.
Şu an için evlilik düşüncem yok, yeni atandım 3 yıl tayin hakkım yok, kariyer planlarım var. 3 sene daha bekleyelim dedim ben ona. Sadece bu belirsizliği yaşıyamadığım için ciddiye dökelim aileler bilsin 3 yıl bekleyelim ama beni bu belirsizlikle bırakma dedim. 3 yıl sonra oğlum 13 yaşında olacak. Bu kararı kendisine bırakırdım yanıma gelirse gözüm gibi bakarım o benim evladım. Annemle yaşamak isterse saygıu duyardım
Böyle bir karar o yaştaki çocuğa bırakılmaz. Anneannesi şımartıyor olabilir, sınır koymuyor olduğu için onun yanında olmayı daha çok istiyor olabilir. Fakat nihayetinde annesi sizsiniz. Bu ilişkiden zaten olmaz da, bir başkası da olsa fark etmez, çocuğunuzun gözünde kendinizi onun yerine başkasını tercih etmiş konumuna getirmeyin.

Nerede yaşamak istediğine karar verecek yaşta diyelim değil mi ? 13 yaşında ergenlik çağında oluyorlar ya hani. İlla da benimle yaşayacaksın demek sorunu çözmez ya ? 10 yıldır anneyim ben yeni değil ve bu konuda yeterince bilgi sahibiyim. Ben çocuğumu yeterince düşünüyorum başkalarının düşünmesine emin olun ihtiyacı yok
Ya tam aksi olması gerekmiyor mu?

Ergenlik döneminde evlatlarımızın daha çok ihtiyaçları oluyordu bize?

Yani benim öyle olmuştu.

Evet çünkü ben odasını ayırdım yanımda yatırmadım annem gizli gizli yanına aldı uyuttu, yemekte bu var bunu yiyeceksin başka yemek yok dedim annem gizli gizli abur cubur verdi, bu hafta çok para harcadın limitin doldu dedim anneannesi cebine para sıkıştırdı. Tabiki annemle kalmak isteyecek
Bu çocuk 18 yaşını geçince kural tanımaz biri olacak, annem her istediğini yapıyor, ondan onunla kalmak istiyor ne demek?

Ne demek zorla tutamam?

Zaten 13 yaşındaki çocuk kendi evinde yaşayıp dışarıda da arkadaşlarıyla takılır. Normali bu değil mi?

Anneanne ile birlikte neden yaşamak istesin ki?
Yahu insanı delirtirsiniz siz. İlla yalvartıp açıklama yaptıracaksınız işiniz gücünüz boş dalga. Madem okumaya heveslisiniz uzun uzun yazayım. Annecim senle kalsam erkek arkadaşınla belki aynı evde utanırım dedi. Ben elimden geleni yaparım oğlum hem o yabancı değil kanka diyorsun sen ona alışırsın dedim. Ben istemem anneannemin evi rahat dedi. Ama sen bensiz mi yaşayacaksın diye dudak büktüm. Olur mu ben seni görmeden de anneannemi görmeden de yaşayamam ama sen erkek arkadaşınla evlenince hepimiz aynı evde yaşayamayız dedi. Siz anneanneme yakın bir ev tutsanız ben de istediğim zaman sana, istediğim zaman anneanneme gitsem olur mu dedi. Olur oğlum ben seni hiçbir zaman bırakmam ama kararlarına da saygı duyarım dedim. Ben seni bırakıp bir yere gitmem hep sana yakın olurum söz dedim. Tamam annecim anlaştık ama ben anneannemle kalırım olur mu dedi olur oğlum sen bilirsin dedim. Hem evlenirseniz belki kardeşim olur ben de o zaman seninle kalır kardeşime de bakarım onu gezdiririm dedi olur oğlum neden olmasın dedim. Ama şu an için anneanne daha ağır basıyor çünkü ne dese annem yapıyor. Benden de kopamıyor. O nasıl istiyorsa kendi hayatımı ona göre şekillendirmem zor değil. Aynı evde aynı mahallede iki ev herşeyi çözer

İyi de çocuğunuzu düşünmüyorsunuz ki? Siz fantezi peşindesiniz. 10 yıllık anne olmanız neyi değiştiriyor?
Çocuğunuzun anneannesini sevmesini bile yanınızda yatırmamaya, odasını ayırmaya bağlamışsınız.
13 yaşındaki çocuk nerede yaşayacağına karar verebilir falanda yazmışsınız, ona da ayrıca güldüm. Kusura bakmayın ama annelik size çok uzak, en azından benim baktığım noktadan ben öyle düşünüyorum

Bir şey söylemek istiyorum bu adam sizi bu yüzden istemiyor olabilir.

Çocuğunun sorumluluğunu almayan/almak istemeyen kadın evliliğine ya da yeni doğacak çocuğu ile nasıl ilgilenecek diye düşünüyor olabilir.

10,13,15 hatta 18 ne kadar anneye muhtaç yaşlar… İçim çok acıdı. 50’ye çok az kaldı anneciğime daha soracağım o kadar çok şey vardı ki…

Yahu insanı delirtirsiniz siz. İlla yalvartıp açıklama yaptıracaksınız işiniz gücünüz boş dalga. Madem okumaya heveslisiniz uzun uzun yazayım. Annecim senle kalsam erkek arkadaşınla belki aynı evde utanırım dedi. Ben elimden geleni yaparım oğlum hem o yabancı değil kanka diyorsun sen ona alışırsın dedim. Ben istemem anneannemin evi rahat dedi. Ama sen bensiz mi yaşayacaksın diye dudak büktüm. Olur mu ben seni görmeden de anneannemi görmeden de yaşayamam ama sen erkek arkadaşınla evlenince hepimiz aynı evde yaşayamayız dedi. Siz anneanneme yakın bir ev tutsanız ben de istediğim zaman sana, istediğim zaman anneanneme gitsem olur mu dedi. Olur oğlum ben seni hiçbir zaman bırakmam ama kararlarına da saygı duyarım dedim. Ben seni bırakıp bir yere gitmem hep sana yakın olurum söz dedim. Tamam annecim anlaştık ama ben anneannemle kalırım olur mu dedi olur oğlum sen bilirsin dedim. Hem evlenirseniz belki kardeşim olur ben de o zaman seninle kalır kardeşime de bakarım onu gezdiririm dedi olur oğlum neden olmasın dedim. Ama şu an için anneanne daha ağır basıyor çünkü ne dese annem yapıyor. Benden de kopamıyor. O nasıl istiyorsa kendi hayatımı ona göre şekillendirmem zor değil. Aynı evde aynı mahallede iki ev herşeyi çözer
İyi,çözün;dolaşmasın,bir daha…

Bu çocuk 18 yaşını geçince kural tanımaz biri olacak, annem her istediğini yapıyor, ondan onunla kalmak istiyor ne demek?
Erkek arkadaşına kanka diyormuş birde 😂😂😂 Allah'ım aklıma mukayyet ol

Bizim ki boş dalgaysa elin adamını evlilik diye ikna etmek için oğlunla anlaşma yapmak ne ? Hemde sizinle evliliği düşünmeyen ÇOCUKLA ? Kendine gel 32 yaşında bi kadın 28 yaşında bekar çocuk için oğluyla anlaşma yapıyor. Sonra okumaya meraklı oluyoruz haddini bil önce

Çocuk beni seviyor seviyor. Ben de onu seviyorum. Hep birlikte yaşıyoruz. Açıklama yapıyorum anlamıyor musunuz ? 3 yıl sonra evlilik düşünüyordum. Yani çocuk 13 yaşındayken. Şu an yanımda çocuk kimseye vermedim. Sadece 3 yıl sonra kararını kendin verirsin oğlum dedim
10 yaşındaki çocuk ergenliğe girince çok değişiyor hele 13 yaşında canavar çıkıyor içlerinden. Ben kendi iki çocuğum ergenliğini atlatırken her gün sabır çektim. Geçecek bitecek düzelecek diye diye kendimi telkin ettim. Saksıdaki çiçeği sulamak gibi mi görüyorsunuz çocuk gelişimini? Zaten annem baktı, sevgilim istemezse de sorun olmaz annem büyütür, üniversite okutur sonra da evlendirir kafasında mısınız? Adam daha sizi kabul etmiyor, eşliğe evliliğe layık görmüyor siz çocuğum bebek değil altını almayacak yazıyorsunuz. Daha çocuğunuzun sorun olup olmayacağı noktasına bile bile gelmemişsiniz, sizinle hiç ciddi düşünmemiş ki. Manen ve fiziksel düzenli ihtiyaç gidermiş. Sizi cinsel olarak kullanmış demiyorum yanlış anlamayın ama elinin altında her daim hazır, güvenebileceği, her gelmek istediğinde kabul gördüğü bir ortamı olmuş. İlk günden senle takılır gezer yatar kalkarız fazlasını bekleme sen buna layık değilsin diyen bir adam için nasıl ve niye gözyaşı döküyorsunuz? Korkak ve ezik ama aynı zamanda dürüst. Genç bir kadının bu lafı işitip hiç bir şey olmamış gibi devam etmesi çok üzücü. Evlilik düşünmeseniz bile adamın zihniyeti kafa yapısı ortada. Sen kullanılacak ve işi bitince kenara atılacak birisin demiş.

Bu adam bir kaç ay içinde nişanlanıp mutluluk fotoğrafları paylaşacak. Kendinizi şimdiden buna hazırlayın. Hazır her yerden engellenmişsiniz, ağlayın üzüntünüzü yaşayın ama sakın bununla iletişime geçmeyin, kapınızda yatsa bile kabul etmeyin.

Oğlum benimle kalmak istemiyor genelde annemle yaşıyor. Ben çalışıyorum çünkü onunla doğru düzgün ilgilenemediğimden anneme daha düşkün. Bunu kendisi de biliyor. Oğlumla çok vakit geçirdiler 3 yılda iyi anlaşıyorlardı bilmiyorum ya
Annemle yaşıyor demişsiniz oğlunuz için ama sonra hepimiz aynı evde yaşıyor da yazmışsınız.
Anneler çalışınca anneaneler bakabilir tabi bunun çok örneği var ama günün sonda o çocuklar annesinin yanında oluyor. Öyle çocuğa tercih hakkı verdim, ona bıraktım ne demek anlamadım. Benim de 10 yaşında çocuğum var, tercih hakkının olacağı şeyler bellidir yani. Nerede yaşayacağı da onun keyfine kalmış bir şey değildir.
Çocuk niye sizin evlenmeniz ve sonrası, nerede kalacağı üzerine planlar yapsın, sevgilinize kanka desin? Zaten evlilik hep sorun olmuş sevgilinizle aranızda, çocuğun bu ilişkiye çok maruz kalması da gereksiz.
Rollerle ilgili sıkıntılar oluşmuş ve siz bunu çok normal görüyorsunuz.

Tam ergen işi her şey, birazdan üyelik iptali gelir çünkü çok fazla destek olamadık hanımefendiye.
Allah affetsin ama Ergen işi değil, cingene işi diye içimden geçirdim.
Yazık ya, demek ki bazı çocuklar böyle böyle heba oluyor. Baba hapiste, anne kendi hayal aleminde...birde çok bilmiş bilmiş, çocuk gelişimi uzmanı gibi bol keseden yazıyor...

Ve bunlar erkek arkadaşım için büyükk büyük bir sorumluluk değil. En azından ben öyle düşünüyorum. Çocuk için de problemli bir durum değil çünkü çocuk herkes tarafından seviliyor. Benim evimde de olur bir odası anneannesinde de. Babasıyla görüşüyor olsaydı bu çocuk babamla yaşamak istiyorum deseydi yine aynı tepkiyi mi verecektiniz çok merak ediyorum. Babası görmeyecek miydi bu çocuğu ? Gidip birkaç gün babasında birkaç gün bende kalmayacak mıydı? Babası yok onun yerine anneanneyi koyuyor bundan daha doğal bişey yok benim için. Ne dşyecektiniz o zaman çocuğun anneye ihtiyacı var babasıyla görüştürme mi diyecektiniz ? Çocuklu insanlar sırf bu yüzden boşanmaktan çekiniyor zaten çocuğun düzeni bozulacak, bir yanı babada bir yanı annede kalacak, düzenli bir hayatı olmayacak diye. Sonuna kadar da haklılar. Böyle oluyor işte ebeveynler boşanınca çocuğun bir düzeni olmuyor bunu bütün anneler bilir. Nesini üsteliyorsunuz bu kadar ben anlamıyorum. Ben vardiyalı çalışıyorum bugün akşam 8 de geldim işe sabah 8 de çıkacağım. Gece boyu bu çocuk beni görmüyor. Yarın sabah eve gidip uyuyacağım insanım ya hani uykuya ihtiyacım var ya. Öğleden sonra uyanacağım ben uyandığımda çocuk kuran kursuna gitmiş olacak. (KENDİ RIZASIYLA GİDİYOR) . Çocukla sadece akşam yemeği yiyebiliyoruz. Ben sonraki sabah 8 de işe gelip akşam 8 de işten çıkacağım. Eve gidip yavrumu 2 saat görüp uykusuzluktan bayılacağım. Bu şekilde yaşıyoruz biz. Annem 8-5 çalışıyor kadın her akşam evde. Sürekli çocuğun yanında. Bu çocuk benimle gece yalnız kal gündüz yalnız kal tabiki yaşamak istemeyecek. Şu an ben yokken annem var teyzesi var.. ben evlenip de ayrı eve geçince ben işteyken kendisinin yalnız kalacağını hesaplıyor çocuk haliyle. Kalabalık daha makul geliyor bu yüzden annemle kalmak istiyor ve haklı da. Bütün çalışan annelerin yarasıdır bu hangi çalışan anne çocuğuyla 4/4 lük ilgilenip vakit geçirebiliyor ? Ne kadar anne çocuk bağı oluyor arada ? Lütfen bu yüzden üstünde gri eşofmanla koca parası yiyen hanımefendiler bu meseleye dahil olmasınlar

Annemle yaşıyor demişsiniz oğlunuz için ama sonra hepimiz aynı evde yaşıyor da yazmışsınız.
Anneler çalışınca anneaneler bakabilir tabi bunun çok örneği var ama günün sonda o çocuklar annesinin yanında oluyor. Öyle çocuğa tercih hakkı verdim, ona bıraktım ne demek anlamadım. Benim de 10 yaşında çocuğum var, tercih hakkının olacağı şeyler bellidir yani. Nerede yaşayacağı da onun keyfine kalmış bir şey değildir.
Çocuk niye sizin evlenmeniz ve sonrası, nerede kalacağı üzerine planlar yapsın, sevgilinize kanka desin? Zaten evlilik hep sorun olmuş sevgilinizle aranızda, çocuğun bu ilişkiye çok maruz kalması da gereksiz.
Rollerle ilgili sıkıntılar oluşmuş ve siz bunu çok normal görüyorsunuz.
Aynı evdeyiz ama çocuk annemi benden daha çok görüyor annemle yaşıyor hanımefendi nöbet usulü vardiyalı çalışıyorum 12 saat nöbet tutuyorum ben bu çocuk beni doğru düzgün göremiyor az önce de yaptım açıklamasını

Back
X