Sevgilim evlenip boşanmış olduğum için benden ayrıldı

Çok teşekkür ederim aynı iyi dilekleri size iletiyorum💐 ama lütfen evladınızdan bir gün bile ayrı geçirmeyin günlerinizi. Şu an size evlilik o kişiyle toz pembe görünüyor olabilir ama doğru kişi değil en nihayetinde. Kendinizi bir adım geri çekin ve dışarıdan yaşananlara birde bu gözle bakın
Ben zaten bu yüzden bir daha geri dönmedim. Bu işin böyle yürümesinin hiçbir mantığı yoktu çünkü. O kişinin doğru kişi olmadığı hakkındaki düşüncenize de hem saygı duyuyorum hem katılıyorum. Ama gönül ferman dinlemiyor. Yolsa dışardan bakınca neyin ne olduğunun farkındayım aslında. Buraya da yazmamdaki amaç oydu. Herkes aynı şeyi söylesin ki benim can acım hafiflesin

Boşverin siz bence sadece kalbinizdeki boşluğu doldurmak istemişsiniz bu sevgi değil unutun gitsin o gerizekaliyi Allah karşınıza size saygı duyan birilerini çıkarsın insallah
Belki de öyle gerçekten. Zor zamanımda yanımda hep o olduğu için afalladım bu şekilde bilmiyorum. Çok üzülüyorum ama dönmeyi kesinlikle istemiyorum zaten. Çok üzgünüm ama. Bir insandan ayrılmak da bi bakıma o insanın vefat etmesi gibi. Son yıllarda kayıp acısını çok fazla yaşadığım için kaybetmeye tahammülüm kalmadığını farkediyorum bazen. Bu yüzden atlatamıyorum aslında. Beynim aynı acının sinyallerini veriyor çünkü

Şimdi burnunun dibindeyken benden böyle ayrılması, konu evlilik olunca beni terk etmesi, beni hiç düşünmemesi benim bu kadar ağırıma gitti zaten.
İyi de adam baştan evlilik niyetiyle gelmemiş size, şimdi niye bu kadar koydu terk etmesi? Neden bu kadar tepki aldınız biliyor musunuz? Çünkü söylediğiniz her şey çelişkili, ayrıca ne renk eşofman giyeceğimizi size soracak değiliz 😒

Bence siz yine olgunluğunuzu son ayrılığınızda gösterip barışmak için geri geldiğinde kabul etmeyerek göstermişsiniz. Sevgi, ilgi bunlar çok güzel şeyler ama sanki en başından beri böyle diyorsa siz de kendinizi ufaktan kandırmışsınız bu ilişkiye devam ederek … En azından bu kadar korkak birisiyle artık hayatınıza devam etmeyeceksiniz ona şükredin. Çocuğunuzun öz babası çok iğrenç bir insanmış umarım hayat karşınıza çocuğunuzu kendi çocuğu gibi benimseyecek, elalem ne der düşüncesi olmayan ve sizi çok sevip sayan birisini çıkarır 🙏🏻

İyi de adam baştan evlilik niyetiyle gelmemiş size, şimdi niye bu kadar koydu terk etmesi? Neden bu kadar tepki aldınız biliyor musunuz? Çünkü söylediğiniz her şey çelişkili, ayrıca ne renk eşofman giyeceğimizi size soracak değiliz 😒
Yazdım az önce. Yaşadığım bütün olumsuzlukların içinde tutunduğum tek şey oydu. Onunla bu ilişkiye başlarken bu kadar kayıp bu kadar acı yaşayacağımı bilemezdim. Öyle zor bir dönemden geçtim ki o dönemi onunla atlattığım için o olmasa başıma bişey gelse sığınacak kimsem yokmuş gibi geliyor 😔 bu arada banane canım ne renk giyerseniz giyin 😄

Başta öyle gitmemiş olabilir ama sevgi gösterilince insan bir şeylerin düzeleceğini sanıyor e bir de ayrıl barışlarında bu kadar kötü durumda kadına geri dönünce belki o da içten içe ümitlenmiştir, insanoğlu duygularına laf geçiremiyor.

Bence siz yine olgunluğunuzu son ayrılığınızda gösterip barışmak için geri geldiğinde kabul etmeyerek göstermişsiniz. Sevgi, ilgi bunlar çok güzel şeyler ama sanki en başından beri böyle diyorsa siz de kendinizi ufaktan kandırmışsınız bu ilişkiye devam ederek … En azından bu kadar korkak birisiyle artık hayatınıza devam etmeyeceksiniz ona şükredin. Çocuğunuzun öz babası çok iğrenç bir insanmış umarım hayat karşınıza çocuğunuzu kendi çocuğu gibi benimseyecek, elalem ne der düşüncesi olmayan ve sizi çok sevip sayan birisini çıkarır 🙏🏻
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için 🌸 ben kendime olan saygım için elimden geleni yaptım zaten. Ama üzülme denince üzüntü gitmiyor ki işte :)

Başta öyle gitmemiş olabilir ama sevgi gösterilince insan bir şeylerin düzeleceğini sanıyor e bir de ayrıl barışlarında bu kadar kötü durumda kadına geri dönünce belki o da içten içe ümitlenmiştir, insanoğlu duygularına laf geçiremiyor.
Hele bir de sevgisiz büyüyünce insan gerçekten bulduğu küçücük bir kırıntıya tutunuyor. Zaten ilk zamanlardan sonra bir dönem seni yanıma alacağım, hiç bırakmayacağım falan gibi evlilik imalı sözleri çok söyledi. Ben fikirlerinin değiştiğini düşündüm. Ve sonrasında ayrıl barışlarda onu her durumda kabullendiğim için evliliğe gerek olmadığını düşündü bence. Bu duruma kendimi biraz da ben getirdim sanki

Yazdım az önce. Yaşadığım bütün olumsuzlukların içinde tutunduğum tek şey oydu. Onunla bu ilişkiye başlarken bu kadar kayıp bu kadar acı yaşayacağımı bilemezdim. Öyle zor bir dönemden geçtim ki o dönemi onunla atlattığım için o olmasa başıma bişey gelse sığınacak kimsem yokmuş gibi geliyor 😔 bu arada banane canım ne renk giyerseniz giyin 😄
Teşekkür ederim 🙏

Nasıl müdahale edebilirim ? İşe gidiyorum giderken aburcubur istiyor mesela diyorum ki birkaç gündür çok fazla aburcubur tükettin, bugün alamayız. Bıraktım işe gittim. Ben yokken annemden istedi annem kıyamadı aldı yedirdi. Nasıl takip edebilirim ? Görmüyorum sonuçta ? Defalarca uyardım annemi, kıyamıyor. O da merhametinden yapıyor ona da bişey diyemiyorum kızıyorum ediyorum ama nafile.
Anneniz dövse, kolunu bacağını sıkıştırsa, hakaret etse, düzgün yedirmeyip içirmezse ne yapacaktınız? Napim annnem, görmüyorum sonuçta mı diyecektiniz? Bari şimdi kontrolü elinize alın otorite kurun. Restleşmeden, kavga boyutuna getirmeden, izah ederek güzel bir dille çocuğunuza anlatın. Sevgilinizi nasıl anlatıyorsanız ve güzel güzel dinliyorsa bunu da dinler. Anneannen çok iyi çok merhametli ama senin her dediğine her istediğine evet demesi yapması çok yanlış. Annecim böyle olmaz bizim kurallarımız sınırlarımız olmalı diyin. Çocuğun her istediği yapıldığı için çok uyumlu görünüyor. Hele de ergenlik başlangıcında hayır diyin bakalım ne olacak. Siz emin misiniz hepiniz beraber taşınıp il değiştirdiğinize, ben de sadece sizin çocuğu annenizle bırakıp yalnız gittiğinizi düşünüyorum. Kaç defa ayrılmışsınız, adamın burnunun dibine giderken hiç demediniz mi ya yine ayrılırsak ya temelli biterse diye? O niye sizin yanınıza gelmedi, sizin bulunduğunuz yerde iş bulmadı hayat kurmadı? Bunları hiç sorgulamadınız mı?

Anadolu çocuğuyuz biz. Ailesi biraz geri kafalı hâlâ eski geleneklerde yaşıyorlar resmen. Onu da bu şekilde yetiştirmişler, beraber olduğumuz sürede bizden bağımsız konularda da hep elalem ne der diye yaşıyordu gerçekten inanılır gibi değil
Geri kafalı nice aileler saygı duydu oğullarının bahsettiğiniz durumdaki evliliklerine ,çevremde çok örnekleri var gayette mutlu huzurlular. Elalem ne der diye sizden vazgeçiyorsa ben bu sevgiye inanmam bence vaktinizi boşa harcamayın bu insanla.

Anneniz dövse, kolunu bacağını sıkıştırsa, hakaret etse, düzgün yedirmeyip içirmezse ne yapacaktınız? Napim annnem, görmüyorum sonuçta mı diyecektiniz? Bari şimdi kontrolü elinize alın otorite kurun. Restleşmeden, kavga boyutuna getirmeden, izah ederek güzel bir dille çocuğunuza anlatın. Sevgilinizi nasıl anlatıyorsanız ve güzel güzel dinliyorsa bunu da dinler. Anneannen çok iyi çok merhametli ama senin her dediğine her istediğine evet demesi yapması çok yanlış. Annecim böyle olmaz bizim kurallarımız sınırlarımız olmalı diyin. Çocuğun her istediği yapıldığı için çok uyumlu görünüyor. Hele de ergenlik başlangıcında hayır diyin bakalım ne olacak. Siz emin misiniz hepiniz beraber taşınıp il değiştirdiğinize, ben de sadece sizin çocuğu annenizle bırakıp yalnız gittiğinizi düşünüyorum. Kaç defa ayrılmışsınız, adamın burnunun dibine giderken hiç demediniz mi ya yine ayrılırsak ya temelli biterse diye? O niye sizin yanınıza gelmedi, sizin bulunduğunuz yerde iş bulmadı hayat kurmadı? Bunları hiç sorgulamadınız mı?
Benim annem kötü bir insan değil. Oğlumu da kötü yetiştirdiğimizi düşünmüyorum. Annem bize de aynı şekilde davrandı. Ha şu an pek ciddiye alınmıyor sözü pek dinlenmiyor ama olsun 4 tane pırlanta gibi evlat yetiştirdi. Merhametinden kaynaklı eksikleri olsa da aynı zamanda iyilikle güzellikle çok iyi terbiye veriyor. Erkek kardeşimi de annem büyüttü 5 vakit namaz kılıyordu bu aralar bıraktı vardır kendince sebebi mutlaka. Alkol almaz dışarda gezmez. Keza hepimiz öyleyiz. Kız kardeşim öğretmen, erkek kardeşim uzman, ben memurum. En küçüğümüz de kpss ye hazırlanıyor. 4 çocuğun 4 ü de iyi yetişmişse o kadının yetiştirme yöntemine yanlış denmez bu yüzden anneme her zaman güveniyorum. Ailece taşınmamız meselesine gelince açıklama yaptım ama okumadan yorum yapmışsınız galiba. Deprem oldu, babam vefat etti. Arkadaşlarımız akrabalarımız öldü. Biz de orada kalmak istemedik. Anlatabiliyo muyum? Şehir değişikliğini ailece istedik zaten. Yaşadığım şehir de güzel bir yer ama iş olarak çalıştığım yerden memnun değilim memnun olmayarak geldim. Biz zaten taşınacaktık, ben sevgilime yakın olsun diye burayı tercih ettim. Anladınız mı şimdi beni ? Bu yüzden neden sen benim için şehir değiştirmedin diye adamı suçlayamam. Ha yine de birlikte taşındığımıza ikna olamıyorsanız özele gelin telefon numarası vereyim size yarın bir görüntülü konuşalım bakın bakalım ben evde kaç kişi yaşıyorum. Herkese tek tek el sallatırım size. En başında da çocuk annemle yaşıyor dedim diye yanlış anlaşıldı. Aynı evdeyiz ama ben vardiyalı çalıştığım için çocuk otomatik olarak sürekli beni değil anneanneyi görüyor. Evliyken evimi defalarca taşıdım, hep anneme yakın yerleri tercih ettim. Boşandıktan sonra annemlerle aynı eve geçtim. Şehir değiştirirken annemlerle geldim. Şimdi de evlenecek olsam ayrı eve çıkacak olsam yine anneme yakın bir yer tercih ederim. Çünkü ben çalışırken bu çocuğun yalnız kalması tehlikeli olduğu için attığım her adımı ölçüp, tartıp, sonuçlarını karşılaştırıp, çocuk için en uygun durum hangisiyse onu yaptım her zaman. Bundan sonra da öyle olacak. Bir tane çocuk büyüsün diye Allah ailemden razı olsun ben nereye gitsem oraya geliyorlar. Geniş ve sevgi dolu bir ailede çocuk hiç yalnız başına hiç kontrolsüz kalmadan büyüyor. Herkes etrafında pervane zaten. Evin ilk torunu olduğu için böyle biraz da çok kıymet veriyor ailem. Varsın versinler, varsın şımarsın. Annem şımartıyorsa ben kuran kursu konusunda destekliyorum. Annem ne istese yapıyor ben elimden geldiğince kısıtlıyorum. Dini sohbetler yapıyorum. Dua etmeyi öğretiyorum. Kötü alışkanlıklardan neden uzak durması gerektiğini anlatıyorum. İyilikle yaklaştıktan sonra her çocuğun doğru yolu bulacağına inanıyorum. Annem bizi böyle yetiştirdi ben de evladımı böyle yetiştiriyorum. Benim çocuğum merhameti bilen ve bana değer veren beni seven bir insan. Karşıma alıp konuştuğum zaman beni her zaman anlayan bir insan. O yüzden burada çocuk konusunda konuşulanlara zerre kadar takılmıyorum

Geri kafalı nice aileler saygı duydu oğullarının bahsettiğiniz durumdaki evliliklerine ,çevremde çok örnekleri var gayette mutlu huzurlular. Elalem ne der diye sizden vazgeçiyorsa ben bu sevgiye inanmam bence vaktinizi boşa harcamayın bu insanla.
Benim de inanasım gelmiyor artık. Kendimi hor görülmüş hissediyorum, özgüvenim yerle bir oldu. Hayatımdaki insanın eksikliği bir yandan.. çok yıprandım gerçekten. Demek ki gerçekten sevilmemişim diyorum. Hiç haketmedim bana yapılanı ona da çok içerliyorum. Bilmiyorum.

Böyle gerikafalı, cahil insanları çok mu arıyorsunuz
Yav bir kere kötü evlilik atlatmışsınız sizin tecrübeli olmanız lazım
Onunla evlenirsen berbat bi hayatın olacak Allah sana bunu gösteriyor.. görmemek icin direniyorsun
Sonra da kader diyeceksin.
Adam anasini, babasını geçtim elaleme kadar düşünüyor.. yobaz.

böyle bir adamla evlenseniz bile çocuğunuzu ve sizi kendi çevresine karşı koruyamaz zaten. çocuğunuz da siz de adam da çok yıpranır. en çok da çocuğunuza yazık olur bu durumda. severek ayrılmak en makbulü bu hikayede. Allah yüreğinize ferahlık versin, doğru insanlarla doğru zamanlarda karşılaştırsın inşallah.

böyle bir adamla evlenseniz bile çocuğunuzu ve sizi kendi çevresine karşı koruyamaz zaten. çocuğunuz da siz de adam da çok yıpranır. en çok da çocuğunuza yazık olur bu durumda. severek ayrılmak en makbulü bu hikayede. Allah yüreğinize ferahlık versin, doğru insanlarla doğru zamanlarda karşılaştırsın inşallah.
Amin duanız için gerçekten teşekkür ederim 🙏

Böyle gerikafalı, cahil insanları çok mu arıyorsunuz
Yav bir kere kötü evlilik atlatmışsınız sizin tecrübeli olmanız lazım
Onunla evlenirsen berbat bi hayatın olacak Allah sana bunu gösteriyor.. görmemek icin direniyorsun
Sonra da kader diyeceksin.
Adam anasini, babasını geçtim elaleme kadar düşünüyor.. yobaz.
Doğru diyorsun. Sanki evlense ilerisi iyi olacak

Bir şey dicem kendi çocuğundan "çocuk" diye bahsetmesen olur mu çok itici duruyor. oğlum ya da çocuğum daha makul sanki.
bu adamla olmaz. diyelim adamla bir şekilde evlendiniz çocuğa da anane baktı. ananenin ömür boyu bakabikrceğinin garantisi var mı? o zaman ne yapacaksın. Ya tekrar boşancaksın ya da çocuğun sürünecek ortalıkta. Sen annesin bunu problem edebilme potansiyeli olan birine şans bile vermemelisin. o y
yüzden hiç pişman olur da geri döner mi diye ümit etme, bekleme. dönse de sen kabul etme. olmaz bu adamla çok net.

en azından dürüst davranmış başında niyetini söylemiş. keşke o saatten sonra hiç vakit kybetmeseydin. Yani ilişkinin başında kimse evlenmeyi düşünmüyor zaten ama seni evlilik için kendine layık görmeyen adamla harcadığın tek bi gün bile ziyan. o noktada adamdan çok sen hatalısın.

Oğlunuz daha küçük ne aceleniz var da 3 senedir bir ilişkinin içindesiniz?

Biraz çocuğunuzun büyümesini, kendisini kurtarmasını mı beklerseniz acaba?

Valla ben bu konu da aşk falan göremiyorum. Karşılıklı faydalanma görüyorum.

Öyle, ayılmalı bayılmalı trajedilere gerek yok. Her şeyden önce herkesten önce çocuğunuz gelmeli. Onunla ilgilenin.

Back
X